X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co znowu z Lanusia :(
    Mam nadzieje, ze to nic powaznego.. Camille jak bedziesz mogla nam napisac to od razu daj znac co u niej..

Moj maly od 2 dni spokojny, lekkie i zadkie kopniaczki.. Czasami az sie martwie i glupie mysli mam.. Ze to przez to ze ryczalam tyle ostatnio i cos zaszkodzilam? :( schizuje sie... Chce juz cźuc mocne regularne kopniski ehh...

U nas pogoda tez niezbyt, strasznie wieje.. Moj spi jeszcze.. Co tu dzisiaj robic :/

Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie zamartwiaj sie na zapas, maly odczuwa nasze samopoczucie tez wiec pewbje dlatego jest spokojniejszy, a tak naprawde to zadna z nas nie ma jeszcze takich regularnych mocnych kopniakow, poczekajmy jeszcze pare tygodni a wtedy bedziemy caly czas czuc malenstwo:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Mila zle sie wyrazilam - zachwowam dla siebie to co mi Lanusia prywatnie napisala, jesli chodzi o szpital dzis ma miec usg i ma mi napisac co i jak.. wczoraj stwardniala jej macica miala skurcze nie mogla sie ruszac :-( biedna .. <3

Daria nie wypisuj glupot ;-) na pewno nie zaszkodzilas dzidziusiowi placzem! Ja na poczatku tez nie czulam ruchow codziennie.. jakby dziecku mial szkodzic smutek mamy to polowa dzieci by sie nie rodzila ;-) spokojnie <3

Btw dzien dobry :-)

Ruda27, celia, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co jest z lanusia?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! :)
    To forum naprawde jest pomocne, ciesze sie ze moge liczyc na wasze wsparcie :)
    Lezalam czekalam i byly 2 kopniaczki, ale lekkie.. Ostatnio te ruchy sa mniejsze i rzadsze.. Ale macie racje, nie ma co sie stresowac :)
    Ojj biedna Lanusia, ale mysle, ze wszystko bedzie ok, skurcze sa czesta sprawa..

Moni&, Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na nas zawsze mozesz liczyc:) :* ja tez raz mam rzadsze i slavsze kopniaczki, raz mocniejsze i czestsze ale juz nie wyczekuje i nie przejmuje sie tak, bo wiem ze z maluszkiem wszystko ok i nie bedzie fikal przeciez 24/24:P nie mozemy sie przejmowac tak przesadnie bo nasze dzieci beda mialy matki histeryczki a tego chyba nie chcemy :)
    pewnie Lanusie jutro wypuszcza:)

pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Ruda na nas zawsze mozesz liczyc:) :* ja tez raz mam rzadsze i slavsze kopniaczki, raz mocniejsze i czestsze ale juz nie wyczekuje i nie przejmuje sie tak, bo wiem ze z maluszkiem wszystko ok i nie bedzie fikal przeciez 24/24:P nie mozemy sie przejmowac tak przesadnie bo nasze dzieci beda mialy matki histeryczki a tego chyba nie chcemy :)
    pewnie Lanusie jutro wypuszcza:)

Heheh wiem masz racje :P
    Jakos mam taki niepokoj od czasu jak sie dowiedzialam o tej kolezance..
    Ale licze ze maluszek ma sie dobrze :) w srode mam polowkowe i w koncu go zobacźe :)

Kochane jestescie naprawde!!! :) oszalalabym bez forum chyba,.

Moni&, Sylka, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez sie nie denerwuje jak maly kopie rzadziej lub slabiej ;-) na poczatku tez sie denerwowalam ale po jakims czasie sie poruszyl i bylam spokojna :-) juz nawet jak ruchy czulam codziennie to zdarzaly sie dni mniejszej aktywnosci ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest ok :-)
    Foum to fajna sprawa :-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja wlasnie od jakiegos tygodnia czulam codziennie, rano i pod wieczor.. Dlatego mnie to tak zmartwilo..
    Ale wiem ze musze myslec, ze jest ok i po prostu ma maluszek leniwe dni :P

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czg slyszalas ale gdzies czytalam ze dzieci czuja silne emocje i w sytuacjach stresowych gdy do krwi dziecka dostaje sie kortyzol z krwi matki to wtedy jest tez zestresowane i bardziej ruchliwe! Takze raczejw ta strone ;-)

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forum fajna sprawa, tak sie z Wami zzylam ze nie wyobrazam sobie teraz zerwania kontaktow itp:P maluszki czasem sa tak leniwe jak i my:) jak aie urodza to bedziemy chcialy zeby byly leniwe i bie plakaly za czesto :P

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja to zauwazylam jak sie ostatnio zdenerwowalam przed wizyta to tak kopal jak nigdy:P

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez! ;-)

• positive Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam w niedzielę...

pogoda u mnie masakra...

Lanusia wracaj do zdrowia... trzymam za was kciuki ... i czekam na wiadomości po usg...

dziewczyny co do kasy za pobyt w szpitalu płacą dopiero jak się jest powyżej 4 lub 5 dni... także jak przytrafi wam się pobyt to starajcie się go przeciągnąć tak by się załapać na kasę...

co do becikowego to też słyszałam że zaostrzyli wymogi i że więcej dokumentów trzeba zebrać ale myślę że się załapiemy...

mika imię bardzo oryginalne... kada fajnie że i wy już macie wybrane...

ruda ruchami się nie martw... moja kruszyna też coś ostatnio się rozleniwiła...chyba pogoda jej nie odpowiada...

magda fajna wizualizacja... a jak ją zrobiłaś? masz jakiś specjalny program?

Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive sluszna uwaga z iloscia dni w szpitalu - trzeba zwrocic uwage na umowe z ubezpieczycielem/warunki ubezpieczenia bo w moim ubezpieczeniu tez placa za pobyt w szpitalu ale powyzej ilus dni..

Co do becikowego to trzeba miec dochody max 1922zl na osobe (wliczamy dziecko) i pod uwage biora dochody za 2012 rok. Czytalam juz cos o tym :-)

positive, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam bulgotanie...Czekam cierpliwie na kopniaki :)

Madzikovy za dwa dni dowiesz się kogo chowasz w brzuszku??????

Ruda :) mały mógł być smutny, bo i Ty miałaś smutne dni... Ale myślę , że nic mu nie jest :) Teraz rozpieszczaj siebie i brzuszek. Zapewne Twoja koleżanka by tego chciała " By chwytać każdą chwilę, każdy dzień" i czerpać z tego co się ma - same radości :) :) :)

O i chyba pogoda się poprawia :P obyyyyyyy :)

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka chyba u Ciebie sie ta pogoda poprawila :-) u mnie nie bardzo... :-(
    Od bulgotek do kopniaczkow to niedaleko :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten niedzielny poranek! :)

Musiałam odespać trochę bo miałam bardzo nieprzyjemną sytuację w nocy... Dostałam okropnych duszności, starałam się oddychać głęboko, ale cały czas brakowało mi oddechu.. Tak jakbym wstrzymywała oddech! Bałam się zasnąć, bo gdy tylko przysypiałam to budziłam się nagle i łapałam oddech jakbym wynurzała się spod wody! To było straszne :(

Moniś to imię nie moje tylko Miki :)

Mila bardzo ładne te butki i ponczo, pewnie super w tym wyglądasz :) a sam fakt zrobienia zakupów dla siebie jak poprawia humorek :)

Magda według mnie ten pokoik jest wystarczający, w końcu to tylko sypialnia i najważniejsze żeby łóżka się zmieściły :)

Lanusia Ty bidulko :* Wspieram Cię całym serduchem..

Magda2013, MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka współczuję duszności...Wyobrażam sobie co przeżyłaś w nocy... Ja tak mam jak idę pod wiatr. Okropne uczucie.

Ale powiedz swojemu lekarzowi o tym problemie złapania oddechu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A nie wiem czg slyszalas ale gdzies czytalam ze dzieci czuja silne emocje i w sytuacjach stresowych gdy do krwi dziecka dostaje sie kortyzol z krwi matki to wtedy jest tez zestresowane i bardziej ruchliwe! Takze raczejw ta strone ;-)

Wiem, co sie dowiedzialam najgorszego to jak wpadlam w lament, to malyw nocy i na drugi dzien mocno dawal..
    Boje sie se przez te mocne stresy zle wplynelam na niego.. Ale mysle ze jest ok, teraz tez sobie popukal, lekko ale pare razy :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ