X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co znowu z Lanusia :(
    Mam nadzieje, ze to nic powaznego.. Camille jak bedziesz mogla nam napisac to od razu daj znac co u niej..

Moj maly od 2 dni spokojny, lekkie i zadkie kopniaczki.. Czasami az sie martwie i glupie mysli mam.. Ze to przez to ze ryczalam tyle ostatnio i cos zaszkodzilam? :( schizuje sie... Chce juz cźuc mocne regularne kopniski ehh...

U nas pogoda tez niezbyt, strasznie wieje.. Moj spi jeszcze.. Co tu dzisiaj robic :/

Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie zamartwiaj sie na zapas, maly odczuwa nasze samopoczucie tez wiec pewbje dlatego jest spokojniejszy, a tak naprawde to zadna z nas nie ma jeszcze takich regularnych mocnych kopniakow, poczekajmy jeszcze pare tygodni a wtedy bedziemy caly czas czuc malenstwo:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Mila zle sie wyrazilam - zachwowam dla siebie to co mi Lanusia prywatnie napisala, jesli chodzi o szpital dzis ma miec usg i ma mi napisac co i jak.. wczoraj stwardniala jej macica miala skurcze nie mogla sie ruszac :-( biedna .. <3

Daria nie wypisuj glupot ;-) na pewno nie zaszkodzilas dzidziusiowi placzem! Ja na poczatku tez nie czulam ruchow codziennie.. jakby dziecku mial szkodzic smutek mamy to polowa dzieci by sie nie rodzila ;-) spokojnie <3

Btw dzien dobry :-)

Ruda27, celia, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co jest z lanusia?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! :)
    To forum naprawde jest pomocne, ciesze sie ze moge liczyc na wasze wsparcie :)
    Lezalam czekalam i byly 2 kopniaczki, ale lekkie.. Ostatnio te ruchy sa mniejsze i rzadsze.. Ale macie racje, nie ma co sie stresowac :)
    Ojj biedna Lanusia, ale mysle, ze wszystko bedzie ok, skurcze sa czesta sprawa..

Moni&, Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na nas zawsze mozesz liczyc:) :* ja tez raz mam rzadsze i slavsze kopniaczki, raz mocniejsze i czestsze ale juz nie wyczekuje i nie przejmuje sie tak, bo wiem ze z maluszkiem wszystko ok i nie bedzie fikal przeciez 24/24:P nie mozemy sie przejmowac tak przesadnie bo nasze dzieci beda mialy matki histeryczki a tego chyba nie chcemy :)
    pewnie Lanusie jutro wypuszcza:)

pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Ruda na nas zawsze mozesz liczyc:) :* ja tez raz mam rzadsze i slavsze kopniaczki, raz mocniejsze i czestsze ale juz nie wyczekuje i nie przejmuje sie tak, bo wiem ze z maluszkiem wszystko ok i nie bedzie fikal przeciez 24/24:P nie mozemy sie przejmowac tak przesadnie bo nasze dzieci beda mialy matki histeryczki a tego chyba nie chcemy :)
    pewnie Lanusie jutro wypuszcza:)

Heheh wiem masz racje :P
    Jakos mam taki niepokoj od czasu jak sie dowiedzialam o tej kolezance..
    Ale licze ze maluszek ma sie dobrze :) w srode mam polowkowe i w koncu go zobacźe :)

Kochane jestescie naprawde!!! :) oszalalabym bez forum chyba,.

Moni&, Sylka, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez sie nie denerwuje jak maly kopie rzadziej lub slabiej ;-) na poczatku tez sie denerwowalam ale po jakims czasie sie poruszyl i bylam spokojna :-) juz nawet jak ruchy czulam codziennie to zdarzaly sie dni mniejszej aktywnosci ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze jest ok :-)
    Foum to fajna sprawa :-)

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja wlasnie od jakiegos tygodnia czulam codziennie, rano i pod wieczor.. Dlatego mnie to tak zmartwilo..
    Ale wiem ze musze myslec, ze jest ok i po prostu ma maluszek leniwe dni :P

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czg slyszalas ale gdzies czytalam ze dzieci czuja silne emocje i w sytuacjach stresowych gdy do krwi dziecka dostaje sie kortyzol z krwi matki to wtedy jest tez zestresowane i bardziej ruchliwe! Takze raczejw ta strone ;-)

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forum fajna sprawa, tak sie z Wami zzylam ze nie wyobrazam sobie teraz zerwania kontaktow itp:P maluszki czasem sa tak leniwe jak i my:) jak aie urodza to bedziemy chcialy zeby byly leniwe i bie plakaly za czesto :P

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja to zauwazylam jak sie ostatnio zdenerwowalam przed wizyta to tak kopal jak nigdy:P

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez! ;-)

• positive Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam w niedzielę...

pogoda u mnie masakra...

Lanusia wracaj do zdrowia... trzymam za was kciuki ... i czekam na wiadomości po usg...

dziewczyny co do kasy za pobyt w szpitalu płacą dopiero jak się jest powyżej 4 lub 5 dni... także jak przytrafi wam się pobyt to starajcie się go przeciągnąć tak by się załapać na kasę...

co do becikowego to też słyszałam że zaostrzyli wymogi i że więcej dokumentów trzeba zebrać ale myślę że się załapiemy...

mika imię bardzo oryginalne... kada fajnie że i wy już macie wybrane...

ruda ruchami się nie martw... moja kruszyna też coś ostatnio się rozleniwiła...chyba pogoda jej nie odpowiada...

magda fajna wizualizacja... a jak ją zrobiłaś? masz jakiś specjalny program?

Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive sluszna uwaga z iloscia dni w szpitalu - trzeba zwrocic uwage na umowe z ubezpieczycielem/warunki ubezpieczenia bo w moim ubezpieczeniu tez placa za pobyt w szpitalu ale powyzej ilus dni..

Co do becikowego to trzeba miec dochody max 1922zl na osobe (wliczamy dziecko) i pod uwage biora dochody za 2012 rok. Czytalam juz cos o tym :-)

positive, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam bulgotanie...Czekam cierpliwie na kopniaki :)

Madzikovy za dwa dni dowiesz się kogo chowasz w brzuszku??????

Ruda :) mały mógł być smutny, bo i Ty miałaś smutne dni... Ale myślę , że nic mu nie jest :) Teraz rozpieszczaj siebie i brzuszek. Zapewne Twoja koleżanka by tego chciała " By chwytać każdą chwilę, każdy dzień" i czerpać z tego co się ma - same radości :) :) :)

O i chyba pogoda się poprawia :P obyyyyyyy :)

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka chyba u Ciebie sie ta pogoda poprawila :-) u mnie nie bardzo... :-(
    Od bulgotek do kopniaczkow to niedaleko :-)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten niedzielny poranek! :)

Musiałam odespać trochę bo miałam bardzo nieprzyjemną sytuację w nocy... Dostałam okropnych duszności, starałam się oddychać głęboko, ale cały czas brakowało mi oddechu.. Tak jakbym wstrzymywała oddech! Bałam się zasnąć, bo gdy tylko przysypiałam to budziłam się nagle i łapałam oddech jakbym wynurzała się spod wody! To było straszne :(

Moniś to imię nie moje tylko Miki :)

Mila bardzo ładne te butki i ponczo, pewnie super w tym wyglądasz :) a sam fakt zrobienia zakupów dla siebie jak poprawia humorek :)

Magda według mnie ten pokoik jest wystarczający, w końcu to tylko sypialnia i najważniejsze żeby łóżka się zmieściły :)

Lanusia Ty bidulko :* Wspieram Cię całym serduchem..

Magda2013, MILA, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka współczuję duszności...Wyobrażam sobie co przeżyłaś w nocy... Ja tak mam jak idę pod wiatr. Okropne uczucie.

Ale powiedz swojemu lekarzowi o tym problemie złapania oddechu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A nie wiem czg slyszalas ale gdzies czytalam ze dzieci czuja silne emocje i w sytuacjach stresowych gdy do krwi dziecka dostaje sie kortyzol z krwi matki to wtedy jest tez zestresowane i bardziej ruchliwe! Takze raczejw ta strone ;-)

Wiem, co sie dowiedzialam najgorszego to jak wpadlam w lament, to malyw nocy i na drugi dzien mocno dawal..
    Boje sie se przez te mocne stresy zle wplynelam na niego.. Ale mysle ze jest ok, teraz tez sobie popukal, lekko ale pare razy :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ