Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Kama ja chodzę prywatnie
Madzia to ja bym sie na kazdej wizycie upominala o usg, bo na nfz sa troche inne zasady niektorzy tylko 3 usg robia w ciagu calej ciazy ale prywatnie to sie upominaj zawsze!i laski nie robi, placisz-wymagasz to jest dla niego glownie usluga a nie tylko opieka medyczna
ja sie troche krepowalam ostatnio ale tez pomyslalam sobie zenplace mu wiec lachy nie robi i poprosilam o zbadanie szyjki i mozliwosc posluchania serduszka
Madzikovy, positive, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Madzikovy chodzac prywatnie i placac 100 zl z tego co pamietam, powinien Ci robic usg.. Co za lekarz? Szkoda mu sprzetu czy jak? Przeciez Ty za to placisz i to nie male pieniadze..
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doszłam do wniosku, że macica mi stwardniała w nocy, bo obudziłam sie tylko 2 razy do wc i miałam tak strasznie pełny pecherz, a zawsze budze sie ok 4-6 razy nawet i jest ok.
Celia gratuluje ruchów! To napewno dzidzia, takie cos sie czuje
Ruda wiem, że jest Ci ciezko, ale tak jak juz pisałam kiedys czas leczy rany. Musisz sie wziąc w garsc i myslec o maluszku, bo to on Ciebie teraz najbardziej potrzebuje :* A moze i dobrze, ze idziesz dzis do pracy, zajmiesz czyms mysli
Madzikovy, jeszcze raz tyle i bedzie po wszystkim, maluszek przyjdzie na swiat i dopiero bedzie frajdaA te 20 tygodni szybko zleci, zobaczycie, anie sie nie obejrzymy a juz bedziemy pisac tutaj o mleku, kupkach, pieluszkach itp
No i bedziemy sie chwalic zdjeciami na FB
I tutaj, dla tych któe nie maja fb;)
Quendi, płucz gardło wodą z solą albo szałwią. albo tantum verde tak jak Camilie pisze:) I sie nie zastanawiaj tylko bierz l4! Maluzek jest teraz najważniejszy, musisz dbac o zdrowie podwójnie:)
Kurde dzwonie do Centrum medycznego Sodowskiego w Katowicach zeby sie zapisac na połówkowe i nie umiem sie dodzwonic, ciagle zajete albo poczta sie na kom włącza:/Madzikovy, Ruda27, Camille87, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyAaa Madzikovy to co innego, to moze niech chociaz poslucha serduszka? Tylko jak czujesz juz ruchy, za tydzien masz polowkowe, nie ma co sie martwic
Ja mam dosc czesto usg, lekarze mi mowia ze to nie szkodzi..
Chociaz mam teraz w srode, a nastepne za miesiac dopieroMadzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Dlatego z nim pogadam o ruchach, może podejrzy plec i zobaczy gdzie te moje łożysko, bo rozumiem ze to przez USG tylko widać?
Tak tylko na usg widac lozyskoniech nie pieprzy ze to stresujace
powiedz ze chcesz zobaczyc dzidzieni tyle insie upieraj i zrobi to usg
zobaczysz!
Madzikovy, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzia tym bardziej, ze chodzisz prywatnie to powinien Ci zrobic usg, domagaj sie tego. Jak płacisz tyle za wizyty, to masz zniej wyjsc zadowolona, uspokojona i szczesliwa ze z maluchem wszystko ok! A nie wiem po co szyjke badac na kazdej wizycie. Ja chodze na nfz i co prawda usg nie mam na każdej wizycie a ostatnio miałam robiona cytologie i przy okazji szyjke badana, mój lekarz powiedział że gdy sie nic nie dzieje to w trakcie całej ciąży robi 3 badania szyjki i to wystarczy.
Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
kada24 wrote:juzuu moj maz ma 1kwietnia urodziny a ja nie mam pomyslu na prezent !!!!
Kada moze jakies perfumy, jakis gadżet albo cos takiego https://www.google.pl/search?q=skrzynka+na+wino+z+grawerem&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xq8mU9PZM-m1yAOesoE4&sqi=2&ved=0CDoQsAQ&biw=1366&bih=643#facrc=_&imgdii=_&imgrc=3Ln5vYSZz7ZvKM%253A%3B3BwKO_W6sqCQPM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.marikon.pl%252Fskrzynki%252FA1%252FA-01_podz_5_600.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.marikon.pl%252Findex.php%253Fp413%252Ca01but-grawerowane-butelka-w-skrzynce%3B600%3B600
celia lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyJa nie wiem jak to jest z ta szyjka, ale ja wole miec badana.. Duzo sie slyszy o skracjacej sie itd.. Wole to miec pod kontrola..
Moj maluszek kopiebez sniadania, ale to pewnie tez moj stres wyczul.. Teraz raz mocniej nawet bylo
Camille87, Madzikovy, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikovy mam nadzieje ze Cie pozytywnie zbuntowalysmy
ja jestem troche cieta na takich leniwych ginekologow hehe moj toche tez taki jest - u siostry po 25 tc juz niechetnie robil usg tylko ja badal a kase bral ta sama wiec za kazdym razem sie dopominala i robil
trzeba walczyc o to co nam sie nalezy heh
Ruda27, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny z wietrznego Krakowa! Wieje tak, że łeb urywa
Nie wiem czy wszystko nadrobiłam, przepraszam, jeśli nie, ale:
Lanusia trzymaj się biedactwo!
Niebieska miałaś zakaz striptizówNabawić się można kompleksów! A tak serio to super brzuszek, ładnie rośniesz
I oczywiście gratuluję ruchów
Madzikovy, nie martw sięja cały weekend siedziałam na zajęciach i w sobotę też się martwiłam, bo przez dobrych chyba 6 czy 7 godzin nie czułam nic. Ani po jedzeniu, ani po chodzeniu. W ogóle wróciłam ze strasznym skrętem żołądka do domu. Zastanawiałam się co jest nie tak, bo nigdy nie miałam tak długiej przerwy w pukaniu odkąd mały puka. Ale przyszłam do domu, zdjadłam porządnie, położyłam się, odetchnęłam i poczułam
uspokoiłam się
Magda2013 nie masz zwidów, u mnie jest tak samo. Czuję maluszka, położę rękę na brzuchu to czuję go pod ręką, a mąż położy, to na początku cisza, potem lekkie pukanie, które ja czuję a on nie. Jeszcze się doczekają nasi panowie
Madzikovy ryczałaś na serialu, ja też. Nie wiem czy kojarzycie Glee, taki serial muzyczyny. I tam temu zmarł chłopak który tam grał i dziś oglądałam odcinek jak śpiewali jego ulubione piosenki i puszczali z nim urywki. Matko, ale płakałam. Zwalać na hormony? :>
Quendi, zdróweczka!! Kuruj się
Celia witamy wśród "pukających"
Kada, mój mąż ma już 23 marca i też nie wiem co mu dać ;( zróbmy burzę mózgów
Dziś mam wizytę i zobaczę się z moim Adasiemmuszę pomyśleć, czy mam stresa czy nie
A w sobotę połówkowe. Tym się chyba bardziej stresuję. Zwłaszcza, że to nie robi moja ginka tylko jakaś inna specjalistka od tych usg genetycznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:23
Camille87, Madzikovy, celia, Niebieska, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wiec właśnie Monia. Ja miałam badana szyjke przez ostatnie 2 wizyty, wszystko gra, wiec co..? Znowu mi kur.... ją zbada?? To by było chamstwo nie z tej ziemi. Nie podejrzewam mojego lekarza o to ale wiecie jak to jest
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny