Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kada nie wiem lekarz tak mi powiedział że mam zapamietac te date bo tak się robi ale nie wiem czy to przy pierwszej ciąży czy wogóle.
Quendi a próbowałaś herbate z cuytryna i imbirem? Mi pomaga na przeziebienia.
Madzikowy co za lekarz, mam nadzieje ze dziewczyny nastawiły Cię tak że usg będzie.
Powodzenia na wizytach.
Nadrobiłam te kilka dni jak mnie nie było, nie powiem ciężko było i mam nadzieje że nie pomieszałam dziewczyn z wydarzeniami
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie nie Jus czytalam o becikowym 2014 ale jak bede juz sie starac to poczytam raz jeszcze

Co do terminu porodu wzgledem ruchow to chyba nie prawda, moja siostra poczula ruchy w 18tc a rodzila w 40tc czyli w terminie podanym na prenatalnych
nie martwcie sie przedwczesnymi porodami hehe
Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie nie martwie przedwczesnym
byle donoszona byla, czyli od jakiegos 37 tygodnia 
Chlopczyki i tak podobno lubia sobie po terminie wyjsc na swiat
Powiem wam, ze synek zaczal coraz mocniej kopac
jest dosc nisko, niedaleko jaknikow, ze az watpilam, ale pare razy tak mocniej popukal.. Cudnie
Camille87, pekinka82, Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus znalazlam takie info:
Jeśli o becikowe staramy się w roku 2014, pod uwagę brane są obecnie dochody za 2012 rok. Trzeba jednak pamiętać, że jeśli w roku 2013 uzyskaliśmy nowe źródła dochodu (np. nowa umowa o pracę, nowa własna firma itp) powinniśmy złożyć w tej sprawie odpowiednie oświadczenie, te dochody wówczas także będą brane pod uwagę. Podobnie - jeśli po roku 2012 straciliśmy któreś źródło dochodu, należy złożyć w tej sprawie oświadczenie - wówczas dochody te nie będą brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosku o becikowe. BECIKOWE 2014 - DOKUMENTY Jakie dokumenty należy złożyć aby otrzymać becikowe? Wypełniony wniosek o becikowe (patrz niżej)Zaświadczenie lekarskie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu - wymóg dotyczy tylko biologicznych rodziców dziecka.Akty urodzenia wszystkich dzieci będących w składzie rodziny (oryginał +kopia).Dowód osobisty wnioskodawcy (oryginał + kopia).Dokument potwierdzający datę przysposobienia dziecka, datę objęcia dziecka opieką prawną lub faktyczną (np. kopia postanowienia sądowego - oryginał do wglądu lub zaświadczenie) - dot. wyłącznie dziecka przysposobionego lub objętego opieką prawną.Zaświadczenie urzędu skarbowego (oryginał) o dochodzie za rok 2012 każdego pełnoletniego członka rodziny. Można złożyć także swoje oświadczenie w tej sprawie - pilnujmy jednak by się nie pomylić, bo za błędy grozi nam odpowiedzialność karnaJeżeli członek rodziny prowadzi działalność gospodarczą i rozlicza się na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym oświadczenie o dochodzie za 2012 rok.Oświadczenie o dochodzie nieopodatkowanym wszystkich członków rodziny za 2012 rok.Zaświadczenie (z ZUS, od pracodawcy) lub oświadczenie członków rodziny zawierające informacje o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne w roku 2012 (faktycznie odprowadzonych) - (oryginał).Jeżeli wnioskodawca ma zasądzone alimenty na rzecz dziecka (dzieci), należy dostarczyć odpis podlegającego wykonaniu orzeczenia sądu zasądzającego alimenty na rzecz osób w rodzinie lub odpis protokołu posiedzenia zawierającego treść ugody sądowej, lub odpis zatwierdzonej przez sąd ugody zawartej przed mediatorem (oryginał + kopia).Zaświadczenie od komornika o stanie egzekucji alimentów roku 2012 (jeżeli postępowanie egzekucyjne było prowadzone a otrzymana kwota alimentów jest niższa niż ta wynikająca z wyroku) (oryginał).
Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Ja sie nie martwie przedwczesnym
byle donoszona byla, czyli od jakiegos 37 tygodnia 
Chlopczyki i tak podobno lubia sobie po terminie wyjsc na swiat
Powiem wam, ze synek zaczal coraz mocniej kopac
jest dosc nisko, niedaleko jaknikow, ze az watpilam, ale pare razy tak mocniej popukal.. Cudnie 
Widzisz jak ske rozkrecil?
szalony!! 
Moj dzis jeszcze spi ale zjadlam sniadanie i mysle ze niedlugo sie odezwie
A maz mnie wrobil w robienie gulaszu z serduszek i zoladkow drobiowych
zapowiada sie dluuugi pobyt w kuchni
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

13.08.2014

[/link]