Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jus1985 wrote:Niebieska laska z Ciebie, jeśli ruchy czujesz w 20tc tzn że urodzisz w terminie bo dodaje się o20tyg Co do truskawek to skusiłam się wczoraj na jedną
była pyszna ale bałam się bo na peno były pryskane
Lanusia trzymaj się
Hmm, wiesz co. Teraz je czuję wyraźnie ale chyba poczułam koło 17-18 tygodnia pierwsze. Tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to ruchyMagda2013 lubi tę wiadomość
-
oj pekinka zdrówka dla was...
camille dzięki za przytoczenie papierów... chyba zacznę je kompletować już pod koniec ciąży... bo myślę że zaświadczenie od ginekologa mogę szybciej dostać... albo zaświadczenie o dochodach...
co do roku za który ma być to zaświadczenie może po prostu ma być ostatnie złożone... bo przecież osoby którym urodziły się dzieci do kwietnia tego roku nie będą miały aktualnego rozliczenia za 2013 rok tylko za 2012
Mam nadzieję że w miarę składnie to napisałam...
kada ja jak przy pierwszej córce składałam też od ręki to poszło... to się nazywa POLITYKA PRORODZINNA !!!
co do prezentów nie pomogę bo ja sama noga jestem... ale wiem że w rossmanie promocja na perfumy była..
Mika a ty kiedy idziesz na swoje połówkowe?
ja mam pierwsze w 19t6d i drugie prywatnie 20t6d
Camille87, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPositive wiem o co Ci chodzi ale potrzebne jest zaswiadczenie o dochodach z urzedu skarbowego a nie pity wiec jakby ktos urodzil w styczniu to pisze wniosek o zaswiadczenie o dochodach za zeszly rok i nie ma problemu tylko tam wyraznie jest napisane ze nie zeszly rok tylko 2012
wiesz o co mi chodzi nie?
A moj synek zaczal tak mocno kopac ze chcialam filmik nagrac jak brzuch faluje to przestawal zakazdym razemale zauwazylam ze mi sie kreska robi ale od pepka w gore
tak dziwinie.. wrzuce zdjecie na fb..
Pisala Lanusia ze jednak nie zrobia jej tego usg dzis tylko jutroznow jest w tym badziewnym szpitalu a jej lekarza nie ma...
Jus1985, Magda2013, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niebieska wrote:Hmm, wiesz co. Teraz je czuję wyraźnie ale chyba poczułam koło 17-18 tygodnia pierwsze. Tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to ruchy
Ale nie chciałam nikogo nastraszyć porodem przedwczesnym o nieMam nadzieje że się tak nie stało. Mi się wydaje że czasem czuje dzieciaczka ale pewna nie jestem czy to on więc tego jeszcze nie licze. Moja koleżanka miała regularne ruchy ok 16-17 tc a urodziła w 42tc więc się nie ma co bać. Jak nastraszyłam to przepraszam
Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Ja sie nie martwie przedwczesnym
byle donoszona byla, czyli od jakiegos 37 tygodnia
Chlopczyki i tak podobno lubia sobie po terminie wyjsc na swiat
Powiem wam, ze synek zaczal coraz mocniej kopacjest dosc nisko, niedaleko jaknikow, ze az watpilam, ale pare razy tak mocniej popukal.. Cudnie
U mnie mówi się że chłopcy rodzą się przed terminem a dziewczynki poRuda27, celia lubią tę wiadomość
-
Witam mamusie
Ranne ptaszki z was
Madzikovy rowniez gratuluje poloweczki
Niech Ci lekarz zrobi USG tym bardziej ze prywatnie chodzisz. Ja tez prywatnie i na kazdej wizycie mi robi usg.
Quendi na bol gardla mi tez pomoglo plukanie gardla woda z sola. Obrzydliwe to jest ale szybko pomaga.
Celia super ze juz czujesz kopniaczki
Z tym becikowym to juz lekka przesadaz roku na rok coraz wieksze wymagania maja. Faktycznie..az sie odechciewa tego zalatwiac.
Ja chyba oszaleje,znowu przyplatala mi sie jakas infekcjajuz bralam pimafucin,gynazol i pomoglo to raptem na 1,5 tyg
ciagle sa nawroty.
celia lubi tę wiadomość
-
Pekinka zdrowiej pij dużo. Może coś ciepłego na żołądek dobrze zrobi.
Kamilka no faktycznie też znalazłam o tym że to 2012 się liczy.
Kada Ty miałaś zwykłe becikowe co należało się każdemu urodzonemu dziecku a teraz już tak nie ma
Jak będziecie coś wiedziały o Lanusi dajcie znać. Wydaje mi się że przeczytałam wszystkie posty ale nie wiem co jej się stało. Mam nadzieje że wszystko jest okpekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Ale dziś dobrze spałam, normalnie jestem w szoku! I wstawałam tylko 3 razy w nocy! Obudził mnie mąż buziaczkami i moje maleństwo kopniaczkiemI zero bólu głowy i duszności!!! Aż życie staje się piękniejsze
Tylko coś brzuch zaczął mnie boleć jak byłam w pracy, ale teraz już jestem w domku i odpoczywam. Pewnie boli bo rośnie, bo to taki ciągnący ból z lewej strony.
Magda i Madzikovy gratuluję połówkiMój maluszek też bawi się z tatusiem w chowanego i nie chce go kopnąć. Ale nie martwi mnie to wcale i cieszę się, ze było mi dane tak wcześnie poczuć ruchy
a tata poczeka haha
Quendi na ból gardła polecam ciepłe mleko z miodem, masłem i czosnkiem. Na prawdę pomaga!
Celia gratuluję kopniaczków
Kurdeeee, ale mnie brzuch swędzi... Aaaaaa...Jus1985, pekinka82, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
-
camille ale zaśiwadczenie o dochodach dostajesz na podstawie złożonego PITU !!!
Ale jeżeli rzeczywiście bierze się za 2012 to nawet i lepiej...
dobra mniejsza z tym będziemy myślały w lipcu...
biedna ta lanusia...
magda zdrówka a czego dokładnie masz infekcję?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:31
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus w porzadku raczej nikogo nie nastraszylas
jak bylam teraz na wizycie w czwartek to gin juz sie pytal czy czuje ruchy wiec nawet te slabe trzeba odnotowac
Co do Lanusi to trafila do szpitala bo macica jest stwardniala miala silne skurcze .. zbadali ja a iutro ma miec usg..Jus1985 lubi tę wiadomość