Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
od razu widać, że siedzicie w domach przez brzydką pogodę, bo naskrobałyście tyle, że ciężko nadgonić
Słuchajcie, mi się w głowie nie mieści dlaczego Lanusia tak długo czeka na usg! Skoro przyjęli ją w sobotę z jakimś zagrożeniem ciąży, to jak to możliwe, że aż 3 dni będą zwlekać ze zrobieniem prostego usg! A potem w tv pokazywane są kolejne wiadomości o tragedii wynikającej z zaniedbania/zaniechania lekarskiego, do czego zresztą żaden lekarz się nie przyzna. Przerażające
Mam nadzieję, że Lanusia szybko wyjdzie z tego szpitala.
Widzę, że już chyba wszystkie czujecie ruchyJa odczuwam je najsilniej wieczorami. Teraz z każdym dniem te kopniaki będą odważniejsze
Super, że to już połówka i przed nami mniej więcej tyle czasu ile za nami
W piątek witamy wiosnę
Jus1985, Ruda27, Kajoni, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Jejj to juz wiosna czas mi jakos tak ucieka, że az sie dziwie że juz koncówka marca bedzie:P
Kajoni trzymam kciukasy za wizyte!:*
Co do krwotoków z nosa to mi sie zdarzają coraz czesciej przy wypróżnianiu nosa...az sie obawiam nastepnych wyników krwi.
Quendi zdrowiej :*
Ja nie mierzyłam sie jeszcze w obwodzie brzucha, moze czas by zacząc
Nie pamietam co miałam jeszcze napisacSpadam stad na razie bo ile można przed pc siedziec, zeby ładna pogoda była to by sie na spacerek poszło:/
Buźkam Was laseczki-piłeczki hihi ale mi sie nastrój udzieliłKajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Oj Moniś, faktycznie humor Ci dopisuje
ja wyjdę na zewnątrz jak będę pomykać na wizytę, a że jadę na drugi koniec krakowa, to się "dotlenię" w centrum samochodów
wieje strasznie u nas
Murzynek wstawiony do piekarnika, jeszcze ze 20 minut. Siedzę jak na szpilkach, już nie mogę się doczekać aż będzie 15:30 i będę wychodzić z domucelia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kada24 wrote:no to ja mam 112cm obwod brzucha najwiekszy przy pepku he a co krwi z nosa chetnie tez sie dowiem
a tak mierzycie to i ja zmierzyłam, 89 "w pępku", 98 w biodrach
dowiem się co z krwią dziś i dam znać.
A mój mąż chce nowe opony letnie do auta :]
Ruda, chcesz przepis? pyszny i sprawdzony? ewentualnie zapraszam do Krakowa jak ktoś chceJus1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przepis banał:
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
mały proszek do pieczenia
1 margaryna
3 łyżki kakao (gorzkie)
8 łyżek wody
4 jajka
zapach rumowy
i opcjonalnie kieliszek wódki albo rumu, ale tym razem ja nie dałam
Margarynę, wodę, kakao, cukier i zapach zagotowujemy i odlewamy 1/4 szklanki do polania placka jako polewę. Do murzynka lepsza z tego polewa niż te czekoladowe rozpuszczane np. w kąpieli wodnej. Zostawiamy całość do wystygnięcia.
Później oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy. Do tej wystygniętej masy dajemy mąkę, proszek do pieczenia, ja jeszcze daję cukier wanilinowy, ubitą pianę i wódkę. Mieszamy na gładką masę. 180 stopni ok 40-50 minut. Jak ciasto jeszcze gorące to polać tym co odebrałaś do szklanki i woila. Palce lizać
Teraz zrobiłam z 1,5 porcji na duża blachę. Ta pojedyncza to tak jak na tortownice mi się wydaje. A jak robisz więcej jak 1 porcję to nie podwajaj cukru bo wychodzi meeeeega słodkie.
mala_mi, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Rozmawialam przed chwila z kolezanka ktora powiedziala ze szykuja sie na wyjazd z kraju bo na sto procentbedzie wojna
czy wy tez tak myslicie ze jest az tak zle? Taki zly nastroj mnie naszedl...
Camille87 lubi tę wiadomość