X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ruda ale dlugosc szyjki mozna sprawdzic na usg nawet przez brzuch :-) nienmusi Cie tam w srodku gmerac ;-)

No mi nie chodzi o samo gmeranie, ale o sprawdzanie tej szyjki w ogole :) bo jak dziewcyzny chodza na nfz i maja tylko 3 usg wiec wolalabym w tej sytuacji miec badania normalne robione, zeby ciagle byc pod kontrola pod tym wzgledem

Camille87 lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mam facebooka:)a jesli chodzi o te ruchy to wlasnie nie wiem jak z tym lozykiem u mnie?ale szczupla jestem,wiec teoetycznie powinnam czuc?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenko jakich literowek narobilam:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Positive sluszna uwaga z iloscia dni w szpitalu - trzeba zwrocic uwage na umowe z ubezpieczycielem/warunki ubezpieczenia bo w moim ubezpieczeniu tez placa za pobyt w szpitalu ale powyzej ilus dni..

Co do becikowego to trzeba miec dochody max 1922zl na osobe (wliczamy dziecko) i pod uwage biora dochody za 2012 rok. Czytalam juz cos o tym :-)
    Chyba 2013 :-)

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni powodzenia na wizycie :) napewno jest wszystko dobrze, teraz nas beda ruchy maluszkow uspokajac przed wizytami :)

Madzikovy napewno Ci zrobi chociaz szybkie usg, zeby zobaczyc czy wszystko jest ok :) nie stresuj sie juz dzisiaj tym..

Tez ide robic sniadanie w koncu, chociaz nie wiem czy macie tez tak, ze jak czujecie ruchy maluszka to pozniej chcecie tak dalej siedziec/lezec w tej pozycji zeby one sie nie skonczyly? Po prostu zal mi wstawac :P

Kajoni, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, też tak mam, jak je czuję. Jak się przekręcę i przez chwilę znowu nie czuję to się zastanawiam, po co się ruszałam :D

Dziewczyny, czy na połówkowym połówkowym, nie na normalnej wizycie może być facet z nami? Bo mój mąż dziś nie da rady iść ze mną na wizytę, bo jest w pracy a dziś idę wyjątkowo wcześnie jak zwykle, a połówkowe w sobotę to czy on może być ze mną? Miała któraś już specjalnie to badanie a nie na "zwykłej" wizycie?

Moni& lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tez tak mam, tteraz wlasnie siedze z laptopem na kolanach i czuje maluszka i az nie chce mi sie wstawac ale ilez mozna leżec :P
    Dodzwoniłam sie wreszcie do tego centrum medycznego i zapisałam sie na wizyte na 26 marca, bo w poniedziałek i wtorek nie było miejsca juz:/ Koszt badania 280 zł do dr Walaszek-Gruszka, teraz mysle bo wizyte u mojego gin tez miałam na srode na 10 i nie wiem jak ją przełożyc, czy na czwartek czy na srode po południa. Wolałabym w srode bo do środy mam l4 wystawione ale nie wiem ile w Katowicach strace czasu i czy sie wyrobie na wizyte no kurde ale mam dylematy:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje sie pod Kajoni, mój M wezmie na nastepna srode urlop bo jeszcze nie był ze mna na usg i jedziemy razem do Katowic mam nadzieje że go wpuszczą tym bardziej, że płacimy tyle kasy

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4307793/Obrzygalam-ja

uśmiałam się :D

Moni&, Ruda27, Jus1985, Sylka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niby ilez mozna lezec, ale tak strasznie mi szkoda wstawac i przestac GO czuc :P

Co do polowkowego to nie wiem, ale mysle, ze partner tez moze wejsc. W koncu jego ciaza tez dotyczy..
    Monis lepiej przesun sobie termin, po co masz sie stresowac ze nie zdazysz

Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://demotywatory.pl/4307793/Obrzygalam-ja

uśmiałam się :D

haha dobre :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba przesune na czwartek, przynajmniej bede z rana jak lekarz dopiero co zaczyna i wejde od razu a po południu bym czekała ponad godzine :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Podpisuje sie pod Kajoni, mój M wezmie na nastepna srode urlop bo jeszcze nie był ze mna na usg i jedziemy razem do Katowic mam nadzieje że go wpuszczą tym bardziej, że płacimy tyle kasy

to znaczy u mnie na wizytę wchodze sama, gadania, spisywania wyników badań, siadałam na fotel i później jak kładłam się na leżankę na usg to ginka wołała męża i mógł oglądać i później zostawał już ze mną do końca na "formalności". Wiem, że to połówkowe jest dłuższe, chyba bardziej specjalistyczne niż standardowe usg, dlatego jestem ciekawa czy on będzie mógł wejść. W sumie mogę dziś zapytać na wizycie, ale zastanawiałam się, czy któraś z Was była ze swoim mężczyzną, choć w sumie połówkowych było mało do tej pory. teraz się rozkręcą.

czy wiadomo może co z MalutkąEve?

A mój syncio stuka i puka a ja muszę iść pranie wrzucić :/ :D

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja własnie nie robie badan połówkowych u swojego lekarza tylko wysyła mnie do Katowic wiec tez nie wiem jak to bedzie. A czy na badaniach prenatalnych połowkowych jest tylko usg i wszystkie pomiary malenstwa, czy jest teza badanie ginekologiczne?

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni u nas tak samo wyglada wizyta, ja wchodze sama rozmawiam z lekarzem pozniej do usg wola mojego meza :)
    Ja juz glodna jestem, a dalej nie wstaje ze wzgledu na kopniaczki :P juz mi tyle ich zapodal, a mi dalej malo :D

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Magda2013, Madzikovy gratuluję połoweczek :) Już tylko połowa do tulenia naszych skarbów :)

Lanusia mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku <3

Qendi ja tez dzis obudziłąm się z bólem gardła i głowy. Pije teraz herbatke z miodem i cytryna. Ty tez sie kuruj Kochana :)

Madzikovy jak ja byłam ostatnio u gina to spytał kiedy ide na połowkowe. Ja mówie ze za tydzien a on ze nie bedzie w takim razie robil usg albo zrobi bardzo krotkie bo usg połowkowe jest bardzo długie i on nie chce w tak krotkim czasie tak czesto wygrzewac maluszka. Ale okazało sie ze jednak ide za 2 tyg i mi zrobil usg.

Kajoni owodzenia na wizycie. Trzymam kciuki :)

Moja dzidzia tez juz codziennie do mnie puka i to coraz mocniej a wczoraj to wyjatkowo czesto pukała :) cudne uczucie <3

Miłego dnia <3

Kajoni, Ruda27, Sylka, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, właśnie nie wiem, czytałam że to jest tylko zewnętrzne badanie.

Ruda, ja właśnie też nie wstaję póki czuję :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt z męzem to my wchodzimy razem i cała wizyte jestesmy razem i lekarz nie ma nic przeciwko. Lekarka do ktorej ide na polowkowe tez podobno nie ma nic przeciwko zeby mąż był :)

Ruda ja tez jak tylko poczuje maluszka to siedze i czekam na wiecej chocby nie wiem co :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska laska z Ciebie, jeśli ruchy czujesz w 20tc tzn że urodzisz w terminie bo dodaje się o20tyg Co do truskawek to skusiłam się wczoraj na jedną :-) była pyszna ale bałam się bo na peno były pryskane
    Lanusia trzymaj się <3

Niebieska, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Niebieska laska z Ciebie, jeśli ruchy czujesz w 20tc tzn że urodzisz w terminie bo dodaje się o20tyg Co do truskawek to skusiłam się wczoraj na jedną :-) była pyszna ale bałam się bo na peno były pryskane
    Lanusia trzymaj się <3

oo tak mówisz? to ja poczułam chyba w 17 to mam w 37 urodzić? To w lipcu :) mój miesiąc :)

truskawki teraz są raczej sztucznie pompowane i pryskane, ale jak umyłaś dobrze, to nie jest źle. Teraz większość owoców jest sztuczna, więc chyba nie ma znaczenia, czy truskawka, winogrono czy jabłko.

mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ