Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Ruda ale dlugosc szyjki mozna sprawdzic na usg nawet przez brzuch
nienmusi Cie tam w srodku gmerac
No mi nie chodzi o samo gmeranie, ale o sprawdzanie tej szyjki w ogolebo jak dziewcyzny chodza na nfz i maja tylko 3 usg wiec wolalabym w tej sytuacji miec badania normalne robione, zeby ciagle byc pod kontrola pod tym wzgledem
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Positive sluszna uwaga z iloscia dni w szpitalu - trzeba zwrocic uwage na umowe z ubezpieczycielem/warunki ubezpieczenia bo w moim ubezpieczeniu tez placa za pobyt w szpitalu ale powyzej ilus dni..
Co do becikowego to trzeba miec dochody max 1922zl na osobe (wliczamy dziecko) i pod uwage biora dochody za 2012 rok. Czytalam juz cos o tym -
nick nieaktualnyKajoni powodzenia na wizycie
napewno jest wszystko dobrze, teraz nas beda ruchy maluszkow uspokajac przed wizytami
Madzikovy napewno Ci zrobi chociaz szybkie usg, zeby zobaczyc czy wszystko jest oknie stresuj sie juz dzisiaj tym..
Tez ide robic sniadanie w koncu, chociaz nie wiem czy macie tez tak, ze jak czujecie ruchy maluszka to pozniej chcecie tak dalej siedziec/lezec w tej pozycji zeby one sie nie skonczyly? Po prostu zal mi wstawacKajoni, celia, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Ruda, też tak mam, jak je czuję. Jak się przekręcę i przez chwilę znowu nie czuję to się zastanawiam, po co się ruszałam
Dziewczyny, czy na połówkowym połówkowym, nie na normalnej wizycie może być facet z nami? Bo mój mąż dziś nie da rady iść ze mną na wizytę, bo jest w pracy a dziś idę wyjątkowo wcześnie jak zwykle, a połówkowe w sobotę to czy on może być ze mną? Miała któraś już specjalnie to badanie a nie na "zwykłej" wizycie?Moni& lubi tę wiadomość
-
Daria tez tak mam, tteraz wlasnie siedze z laptopem na kolanach i czuje maluszka i az nie chce mi sie wstawac ale ilez mozna leżec
Dodzwoniłam sie wreszcie do tego centrum medycznego i zapisałam sie na wizyte na 26 marca, bo w poniedziałek i wtorek nie było miejsca juz:/ Koszt badania 280 zł do dr Walaszek-Gruszka, teraz mysle bo wizyte u mojego gin tez miałam na srode na 10 i nie wiem jak ją przełożyc, czy na czwartek czy na srode po południa. Wolałabym w srode bo do środy mam l4 wystawione ale nie wiem ile w Katowicach strace czasu i czy sie wyrobie na wizyte no kurde ale mam dylematy:PMonis
[/link]
-
nick nieaktualnyNo wlasnie niby ilez mozna lezec, ale tak strasznie mi szkoda wstawac i przestac GO czuc
Co do polowkowego to nie wiem, ale mysle, ze partner tez moze wejsc. W koncu jego ciaza tez dotyczy..
Monis lepiej przesun sobie termin, po co masz sie stresowac ze nie zdazyszKajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Moni& wrote:Podpisuje sie pod Kajoni, mój M wezmie na nastepna srode urlop bo jeszcze nie był ze mna na usg i jedziemy razem do Katowic mam nadzieje że go wpuszczą tym bardziej, że płacimy tyle kasy
to znaczy u mnie na wizytę wchodze sama, gadania, spisywania wyników badań, siadałam na fotel i później jak kładłam się na leżankę na usg to ginka wołała męża i mógł oglądać i później zostawał już ze mną do końca na "formalności". Wiem, że to połówkowe jest dłuższe, chyba bardziej specjalistyczne niż standardowe usg, dlatego jestem ciekawa czy on będzie mógł wejść. W sumie mogę dziś zapytać na wizycie, ale zastanawiałam się, czy któraś z Was była ze swoim mężczyzną, choć w sumie połówkowych było mało do tej pory. teraz się rozkręcą.
czy wiadomo może co z MalutkąEve?
A mój syncio stuka i puka a ja muszę iść pranie wrzucić -
no ja własnie nie robie badan połówkowych u swojego lekarza tylko wysyła mnie do Katowic wiec tez nie wiem jak to bedzie. A czy na badaniach prenatalnych połowkowych jest tylko usg i wszystkie pomiary malenstwa, czy jest teza badanie ginekologiczne?Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyKajoni u nas tak samo wyglada wizyta, ja wchodze sama rozmawiam z lekarzem pozniej do usg wola mojego meza
Ja juz glodna jestem, a dalej nie wstaje ze wzgledu na kopniaczkijuz mi tyle ich zapodal, a mi dalej malo
Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Magda2013, Madzikovy gratuluję połoweczekJuż tylko połowa do tulenia naszych skarbów
Lanusia mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku
Qendi ja tez dzis obudziłąm się z bólem gardła i głowy. Pije teraz herbatke z miodem i cytryna. Ty tez sie kuruj Kochana
Madzikovy jak ja byłam ostatnio u gina to spytał kiedy ide na połowkowe. Ja mówie ze za tydzien a on ze nie bedzie w takim razie robil usg albo zrobi bardzo krotkie bo usg połowkowe jest bardzo długie i on nie chce w tak krotkim czasie tak czesto wygrzewac maluszka. Ale okazało sie ze jednak ide za 2 tyg i mi zrobil usg.
Kajoni owodzenia na wizycie. Trzymam kciuki
Moja dzidzia tez juz codziennie do mnie puka i to coraz mocniej a wczoraj to wyjatkowo czesto pukałacudne uczucie
Miłego dniaKajoni, Ruda27, Sylka, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Co do wizyt z męzem to my wchodzimy razem i cała wizyte jestesmy razem i lekarz nie ma nic przeciwko. Lekarka do ktorej ide na polowkowe tez podobno nie ma nic przeciwko zeby mąż był
Ruda ja tez jak tylko poczuje maluszka to siedze i czekam na wiecej chocby nie wiem coRuda27 lubi tę wiadomość
-
Niebieska laska z Ciebie, jeśli ruchy czujesz w 20tc tzn że urodzisz w terminie bo dodaje się o20tyg Co do truskawek to skusiłam się wczoraj na jedną
była pyszna ale bałam się bo na peno były pryskane
Lanusia trzymaj sięNiebieska, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Jus1985 wrote:Niebieska laska z Ciebie, jeśli ruchy czujesz w 20tc tzn że urodzisz w terminie bo dodaje się o20tyg Co do truskawek to skusiłam się wczoraj na jedną
była pyszna ale bałam się bo na peno były pryskane
Lanusia trzymaj się
oo tak mówisz? to ja poczułam chyba w 17 to mam w 37 urodzić? To w lipcumój miesiąc
truskawki teraz są raczej sztucznie pompowane i pryskane, ale jak umyłaś dobrze, to nie jest źle. Teraz większość owoców jest sztuczna, więc chyba nie ma znaczenia, czy truskawka, winogrono czy jabłko.mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość