Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie:)Quendi my tez 19 tydz zaczelismy:)ale moje dziecko milczy..i mam madzieje ze w koncu da o sobie znac:)a co do przeziebien to tez ostatnio mnie wzielo..jedyne co moglam to herbata z cytryna i pomoglo..takze zdrowka Kochana:)a jak tam zdroweczko Lanusi?ktos cos wie?
Quendi, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Izka pisała do Kamili, że po usg sie odezwie, wiec kolo południa powinnysmy dostac juz jakies info. ale napewno wszystko wporządku:)
Mój maluszek z rana cichutko siedział jak sie obudziłam, a przeważnie juz bryka, dopiero teraz zaczął sie odzywac:) Mika kochana Ty jestes na fb? bo jakos nie zarejestrowałamjak cos to sorki:)
Nie wiem od czego zależą pierwsze ruchy, szczuplejsze kobiety szybciej czują ruchy no i te które juz rodziły. A ja do super szczupłych nie należe a ruchy czuje juz 2 tydzien ponad, nie sa jeszcze bardzo regularne. Mika a wiesz na jakiej ścianie masz łożysko? Bo to od tego tez zależy, dziecko moze kopac a Ty nic nie bedziesz czuc.
Quendi, do łóżeczka i kuruj sie! U mnie w domu wszyscy chorują, ja sie na razie (odpukac) jakos trzymam, nie przebywam w pokojach z nimi tylko siedze w swoim i zapobiegawcz codziennie witaminka C rozpuszczalna i herbatka z miodem albo cytryna. Nie uśmiecha mi sie jezcze po lekarzach latac z przeziebieniem i zażywac antybiotyki. Niech sie wreszcie ta pogoda ustabilizuje, bo to wszystko przez gwałtowne zmiany:/celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyHej kochane!
Dawno tyle nie pospalam..
Quendu tez mysle, ze powinnas sie zwolnic. Z przeziebieniami w ciazy nie ma zartow, nie mozemy sie leczyc jak kazdy inny, wiec musimy bardzi uwazac.. Trzymaj sie kochana!
Madzikovy ale sie ciesze, ze czujesz juz czesciej ruchypiekne uczucie
Ja mam nadzieje, ze niedlugo maluszek zacznie mocniej kopac, narazie doceniam to co jest
Dziewczyny gratuluje polowek!!ja juz w srode
i polowkowe badanie
Camille87, celia, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia ja tak mam ze jak chce mi sie siku to mam twardy brzuch i zauwazylam ze nie tylko w nocy.. ale juz sie przyzwyczailam.
No tak Magda faktycznie wy z Madzikova razem idziecie a wczpraj tak na suwaczek Madzikovej zerknelam ale gratuluje wam obu poloweczek
Jesli chodzi o ruchynto tez chyba sprawa indywidualna.. ja szczupla nie jestem to moja pierwsza ciaza a ruchy poczulam w 16t6d podobnie jak moja siostrafakt mam lozysko na tylnej scianie i wysoko ale nie ja jedyna
Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Dziewczyny chyba poczułam w końcu jakieś puknięcia wczoraj wieczorem, Juuuuuupi!!!!
Delikatne, ale kilka razy, więc chyba się nie mylę, że to moje maleństwo?
Mika i Quendi, wsłuchajcie się szczególnie wieczorem z ręką na brzuszku. Łatwo je przegapić
Quendi współczuję bólu gardła, też przez to przechodziłam. Mi pomogło płukanie wodą z solą i piecie mleka z miodem, masłem i czosnkiem. Weź L4, bo nie ma co ryzykować z przeziębieniemRuda27, Camille87, Madzikovy, Niebieska, Kajoni, mala_mi, Jus1985, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Sylka współczuję duszności... a czy chorowałaś kiedyś na astmę ? pytam bo mojej koleżance się odnowiła w ciąży... nie bagatelizuj tego...
niebieska śliczny brzuszek i figura... no i gratuluję ruchów maluszka...
lanusia trzymam nadal za was kciuki...
dziewczyny co do ruchów ... nie martwcie się... maluszki czasem głębiej się chowają... poczekajcie jeszcze trochę jak zrobi im się ciaśniej już się nie schowają...
quendi dużo zdrówka dla ciebie... i powtórzę za Moni... czy nie możesz iść szybciej do domu??
Przepraszam dziewczyny jeśli coś mi umknęło... ale jestem padnięta po nocy... moja córcia nie mogła spać więc i nam nie dała... a teraz mam ledwo oczy otwarte... może jeszcze usnę..
Madzikovy, Niebieska, celia, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hej
Monia mi tez tak twardnieje brzuch a czasem nawet jest bolesny dopóki sie nie wysiuram a najgorzej jest właśnie rano.
Quendi tez bym nie ryzykowala, powinnas sie kurowac....
Ruda ja idę jutro i guzik mnie obchodzi musi mi zrobic USG i powiedzieć gdzie mam łożysko, bo przecież nie pójdę po raz 50 żeby mnie sprawdzał ginekologicznie ....musi je zrobic
Camille dziękuje za gratulacjepołowa minęła szybko, nawet bardzo:)
Szkoda ze moj Maluszek sie jeszcze tak slabo odzywa...ale mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej
Magda gratuluje połówki!!!Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCelia gratuluje ruchow maluszka! Napewno to Twoje dzidzi
Ja wlasnie rozmawialam z kolezanka tej mojej przyjaciolki co odeszla, ale se poplakalam jej... Ale juz mi lepiej.. Musze sie wziac w garsc..
Dzisiaj do pracynie wiem o ktorej mam isc, nie chce mi sie kompletnie..
Camille87, Madzikovy, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuendi na gardlo mozna brac tabletki do ssania tantum verde - baaardzo skuteczne i smaczne
Plukanie woda z sola jest dobre ale ja chorowalam na poczatku ciazy i mdlosci nie dalyby mi wyplukacno i przede wszystkim siedziec w domu i sie grzac bo pogoda marna latwo o przewianie i pogorszenie
-
positive wrote:Celia gratuluję ruchów... cudne uczucie co??
madzikovy i Magda... a wam gratukuję połóweczek... też już bym chciała...zaraz Ci zleci
zobaczysz...chwila moment, ja nie wiem kiedy i gdzie to zlecialo
Camille87, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny