X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    A ja obudziłam się z bólem głowy i gardła :-(
    A wczoraj było dobrze....masakra. Ja też nie mogę się doczekać ruchów Maleństwa!! Dzisiaj zaczelismy 19 tydz......czekam ale na spokojnie.
    Buziaki miłego dnia w Wawie leje...:-(

tb736iyeli5hckvm.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)Quendi my tez 19 tydz zaczelismy:)ale moje dziecko milczy..i mam madzieje ze w koncu da o sobie znac:)a co do przeziebien to tez ostatnio mnie wzielo..jedyne co moglam to herbata z cytryna i pomoglo..takze zdrowka Kochana:)a jak tam zdroweczko Lanusi?ktos cos wie?

Quendi, Jus1985 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mikusiu :-*
    Ale nawet bym wczoraj nie przypuszczała że dzisiaj mnie złapie.. ech a siedzę w pracy do wieczora...

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka pisała do Kamili, że po usg sie odezwie, wiec kolo południa powinnysmy dostac juz jakies info. ale napewno wszystko wporządku:)
    Mój maluszek z rana cichutko siedział jak sie obudziłam, a przeważnie juz bryka, dopiero teraz zaczął sie odzywac:) Mika kochana Ty jestes na fb? bo jakos nie zarejestrowałam :P jak cos to sorki:)
    Nie wiem od czego zależą pierwsze ruchy, szczuplejsze kobiety szybciej czują ruchy no i te które juz rodziły. A ja do super szczupłych nie należe a ruchy czuje juz 2 tydzien ponad, nie sa jeszcze bardzo regularne. Mika a wiesz na jakiej ścianie masz łożysko? Bo to od tego tez zależy, dziecko moze kopac a Ty nic nie bedziesz czuc.
    Quendi, do łóżeczka i kuruj sie! U mnie w domu wszyscy chorują, ja sie na razie (odpukac) jakos trzymam, nie przebywam w pokojach z nimi tylko siedze w swoim i zapobiegawcz codziennie witaminka C rozpuszczalna i herbatka z miodem albo cytryna. Nie uśmiecha mi sie jezcze po lekarzach latac z przeziebieniem i zażywac antybiotyki. Niech sie wreszcie ta pogoda ustabilizuje, bo to wszystko przez gwałtowne zmiany:/

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Quendi nie możesz sie zwolnic wczesniej z pracy? Jestes w ciaży i przeziebiona, powinni to zrozumiec! i po l4 lepiej choróbsko wyleżec.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Dawno tyle nie pospalam..
    Quendu tez mysle, ze powinnas sie zwolnic. Z przeziebieniami w ciazy nie ma zartow, nie mozemy sie leczyc jak kazdy inny, wiec musimy bardzi uwazac.. Trzymaj sie kochana!

Madzikovy ale sie ciesze, ze czujesz juz czesciej ruchy :) piekne uczucie :)
    Ja mam nadzieje, ze niedlugo maluszek zacznie mocniej kopac, narazie doceniam to co jest :)

Dziewczyny gratuluje polowek!! :) ja juz w srode :) i polowkowe badanie :)

Camille87, celia, Madzikovy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tak mam ze jak chce mi sie siku to mam twardy brzuch i zauwazylam ze nie tylko w nocy.. ale juz sie przyzwyczailam.;-)

No tak Magda faktycznie wy z Madzikova razem idziecie a wczpraj tak na suwaczek Madzikovej zerknelam ale gratuluje wam obu poloweczek ;-) <3

Jesli chodzi o ruchynto tez chyba sprawa indywidualna.. ja szczupla nie jestem to moja pierwsza ciaza a ruchy poczulam w 16t6d podobnie jak moja siostra :-) fakt mam lozysko na tylnej scianie i wysoko ale nie ja jedyna ;)

Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruda w srode spotkanie z maluszkiem :-) <3

celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dziewczyny chyba poczułam w końcu jakieś puknięcia wczoraj wieczorem, Juuuuuupi!!!! :D :D :D
    Delikatne, ale kilka razy, więc chyba się nie mylę, że to moje maleństwo?

Mika i Quendi, wsłuchajcie się szczególnie wieczorem z ręką na brzuszku. Łatwo je przegapić :)

Quendi współczuję bólu gardła, też przez to przechodziłam. Mi pomogło płukanie wodą z solą i piecie mleka z miodem, masłem i czosnkiem. Weź L4, bo nie ma co ryzykować z przeziębieniem

Ruda27, Camille87, Madzikovy, Niebieska, Kajoni, mala_mi, Jus1985, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka współczuję duszności... a czy chorowałaś kiedyś na astmę ? pytam bo mojej koleżance się odnowiła w ciąży... nie bagatelizuj tego...

niebieska śliczny brzuszek i figura... no i gratuluję ruchów maluszka...

lanusia trzymam nadal za was kciuki...

dziewczyny co do ruchów ... nie martwcie się... maluszki czasem głębiej się chowają... poczekajcie jeszcze trochę jak zrobi im się ciaśniej już się nie schowają...

quendi dużo zdrówka dla ciebie... i powtórzę za Moni... czy nie możesz iść szybciej do domu??

Przepraszam dziewczyny jeśli coś mi umknęło... ale jestem padnięta po nocy... moja córcia nie mogła spać więc i nam nie dała... a teraz mam ledwo oczy otwarte... może jeszcze usnę..

Madzikovy, Niebieska, celia, Sylka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Monia mi tez tak twardnieje brzuch a czasem nawet jest bolesny dopóki sie nie wysiuram a najgorzej jest właśnie rano.
    Quendi tez bym nie ryzykowala, powinnas sie kurowac....
    Ruda ja idę jutro i guzik mnie obchodzi musi mi zrobic USG i powiedzieć gdzie mam łożysko, bo przecież nie pójdę po raz 50 żeby mnie sprawdzał ginekologicznie ....musi je zrobic :)
    Camille dziękuje za gratulacje :) połowa minęła szybko, nawet bardzo:)
    Szkoda ze moj Maluszek sie jeszcze tak slabo odzywa...ale mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie lepiej :)
    Magda gratuluje połówki!!! :)

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratuluje ruchow maluszka! Napewno to Twoje dzidzi :)

Ja wlasnie rozmawialam z kolezanka tej mojej przyjaciolki co odeszla, ale se poplakalam jej... Ale juz mi lepiej.. Musze sie wziac w garsc..

Dzisiaj do pracy :/ nie wiem o ktorej mam isc, nie chce mi sie kompletnie..

Camille87, Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda musisz sie 3mać Kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:02

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratuluję ruchów... cudne uczucie co??

Madzikovy i Magda... a wam gratuluję połóweczek... też już bym chciała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:04

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi na gardlo mozna brac tabletki do ssania tantum verde - baaardzo skuteczne i smaczne :-)
    Plukanie woda z sola jest dobre ale ja chorowalam na poczatku ciazy i mdlosci nie dalyby mi wyplukac ;-) no i przede wszystkim siedziec w domu i sie grzac bo pogoda marna latwo o przewianie i pogorszenie :-( <3

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive wrote:
    Celia gratuluję ruchów... cudne uczucie co??

madzikovy i Magda... a wam gratukuję połóweczek... też już bym chciała...
    Dziękuje :) zaraz Ci zleci :) zobaczysz...chwila moment, ja nie wiem kiedy i gdzie to zlecialo

Camille87, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a Ty prywatnie chodzisz czy na nfz? Sorki ale umykaja mi niektore info :-(

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja chodzę prywatnie

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy chodzac prywatnie i placac 100 zl z tego co pamietam, powinien Ci robic usg.. Co za lekarz? Szkoda mu sprzetu czy jak? Przeciez Ty za to placisz i to nie male pieniadze..

Madzikovy lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego malucha wkurzam dotykam brzuch i ja go kopie hehehe teraz zawiozlam corke do przedszkola i bede sobie sniadanko robic a maly juz sie domaga hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ