Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, w końcu mogę Was nadrobić. Ja wlasnie wrocilam z USG na NFZ , mala waży już 440 g! I zastanawia się czy to jest możliwe żeby tyle przytyla przez 3 dni ?
ulozona jest glowka do dolu., łożysko na tylnej ścianie.
Madzikovy trzymaj się , mam nadzieje ze wszystko się u Was ułoży, eh te teściowe... szkoda gadac
Quendi maluszek się odzywa u Ciebie
Lanusia to przykre uslyszec takie słowa od najbliższychwspiera mocno , oby Wam się ułożyło, musisz teraz myśleć przede wszystkim o corci !
Camillka biedna psinka, jak się czuje ? Z meżem juz zgoda ?
A mi sutki tez sciemnialy i są takie duże
Ja w sumie tez się nie kłoce z mężem często ale teraz to jestem dosyć nerwowa i szybko można mnie wyprowadzić z równowagi
Lanusia93, Ruda27, positive, Kajoni, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Hehee kurcze boje się troszkę bo my z siostra urodziłysmy się z waga po 4200 !! U mnie tez może być podobnie !
Wiesz co dziś czuje w okolicy pępka, a w poniedzialek jak patrzylam to gin napisal ulozenie pośladkowe , wczesniej myslalam ze miednicowe ale cos mi się pomylilo. Kręci się tamLanusia93, celia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyAmela podobno dzieci waza przy porodzie podobnie jak ich mama
Duzego masz bobaska
Ale wazne ze zdrowy
Ja bede miala ziemniaczki, mielone i mizerie.. Jeszcze miesko zostalo, ziemniaki obrane od wczoraj bo maz przygotowal Wiec dzisiaj szybko pojdzie obiad
Murzynka chyba nie zrobie, zapomnialam ze kupilam sobie czekoladowe muffiny, jeden juz poszedl zostaly 3
Takze ciasto poczeka do niedzieli
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Amelka mala rosnie w sile!
ale waga jest wyliczana na podstawie wymiarow glowki brzuszka itp wystarczy ze gin inaczej wymiary zlapie i waga jest inna
nie martw sie moze nie urodzisz kluseczki
Z psinka lepiej w nocy kilka razy zrobil kupe na podlodzezla jestem na siebie ze mu dalismy takie jedzenie bo on je tylko karme ewentualnie psie przysmaki a z "ludzkich" rzeczy to je pietki od chleba i marchewke a tu nagle taka dawka miesa
przytula sie do mnie i dzis scisla dietke ma.. nawet pietki nie zjadl
amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehee kluska , no zobaczymy, tez inny no i gorszy sprzęt bo to w przychodni .
Biedna psinka, pewnie brzuszek go boli i nie chce jesc .
Dobra ja dziś robię murzynka bo nie wytrzymam, juz marzę żeby go zjeść!!Ruda27 lubi tę wiadomość
Amela, ale super duży Bobasek
ja dalej nie wiem ile ma mój, czekam ''cierpliwie'' do soboty. Ja dziś jem pierogi ruskie a mąż ma od wczoraj kotlety schabowe z szynka i serem żółtym i wczorajsze ziemniaczki odsmazy w plasterkach z przyprawami na patelni. I pewnie jakiś ogor
ja też ostatnio miałam chetke na świeżego ogórka i przez 3 dni jadlam kanapki tylko z ogorkiem
amela, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:Przepis banał:
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru
mały proszek do pieczenia
1 margaryna
3 łyżki kakao (gorzkie)
8 łyżek wody
4 jajka
zapach rumowy
i opcjonalnie kieliszek wódki albo rumu, ale tym razem ja nie dałam
Margarynę, wodę, kakao, cukier i zapach zagotowujemy i odlewamy 1/4 szklanki do polania placka jako polewę. Do murzynka lepsza z tego polewa niż te czekoladowe rozpuszczane np. w kąpieli wodnej. Zostawiamy całość do wystygnięcia.
Później oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy. Do tej wystygniętej masy dajemy mąkę, proszek do pieczenia, ja jeszcze daję cukier wanilinowy, zoltka, ubitą pianę i wódkę. Mieszamy na gładką masę. 180 stopni ok 40-50 minut. Jak ciasto jeszcze gorące to polać tym co odebrałaś do szklanki i woila. Palce lizać
Teraz zrobiłam z 1,5 porcji na duża blachę. Ta pojedyncza to tak jak na tortownice mi się wydaje. A jak robisz więcej jak 1 porcję to nie podwajaj cukru bo wychodzi meeeeega słodkie.
Zeby sie cofac nie trzeba bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 13:21
Kajoni, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny