X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila od wczoraj mam.. Od rana nie ze caly czas ale mam. Nie umiem wujasnic, jakby ciagnace takie.. Albo ich jeszcze az tak nie mialam, albo dawno i zapomnialam..
    Ciezko mi sie obracac, w nocy tez mnie bolalo jak sie przebudzalam.. Moze masz racje i to mormalne.. Tego musze sie trzymac :)
    A jak u Ciebie te skurcze? Spokoj narazie?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy z rana z Mateuszkiem daje czdu ze hoho a wczoraj w nocy jak kopal to maz nie poczul nie wiem co z ta reka ma hehehe a tak kopal ze az mnie zaczelo bolec

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore nospe 3x dziennie ale skurcze zdarzaja sie nadal, tzn ze dwa trzy razy na dzien.. czytalam na watku czerwcowek albo lipcowek ze tam dziewczyny tez mialy te skurcze i braly dodatkowo magnez, sama sie zastanawiam czy nie kupic sobie jakichs tabletek chocby musujacych...
    Co do Twoich bolow ja bym sie mocno nie stresowala bo tam wszystko sie teraz rozciaga i ma prawo pobolewac w najgorszym wypadku wez tabletke (nie wiem czy juz sobie nospe zalatwilas?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    witamy z rana z Mateuszkiem daje czdu ze hoho a wczoraj w nocy jak kopal to maz nie poczul nie wiem co z ta reka ma hehehe a tak kopal ze az mnie zaczelo bolec

Ja sie obudzialm z takim glodem ze zjadlam placuszka z jablkami i teraz moj kopie tez ;-) obudzil sie na dobre hehe

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnez ja biore bo w szpitalu mi podawali w kroplowce a lekarz gadal ze mozna sobie kupic musujacy magnez i pic

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja sie obudzialm z takim glodem ze zjadlam placuszka z jablkami i teraz moj kopie tez ;-) obudzil sie na dobre hehe
    no ja musze sobie glukoze zmierzyc tesciowa dala mi glukometr tylkoo baterie kupie bo cosik nie dziala he a potem zjem

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a jak taki skurcz wyglada? Ja nie wiem moze tez mam, a nie skapnelam sie ze to to? :P
    O magnezie tez slyszalam, zeby brac napeno nie zasakodzi :)
    No to wasze maluchy to ranne ptaszki, moj jeszcze spi.. Mysle ze niedlugo sie obudzi.. Ok 9-10 jego pora pozniej ok 13 :P
    Ja jem sniadanie i pije kawke bezkofeinowa :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy. Powodzenia na wizycie na pewno bedzie wszystko ok
    A ja mialam ciezka noc moj mlodszy synek wymiotowal i pozniej spal u nas w lozku a zasnal w nogach a raczej miedzy moimi nogami nie moglam zasnac bo balam sie ze znowu zacznie wymiotowac albo ze spadnie z lozka ale teraz niby jest ok
    Ja mam dzisiaj troszke spraw do zalatwienia musze isc do banku obiadek przygotowac troszke domek ogarnac po weekendzie pozniej odbieraz poceche z przedszkola i do domku potem obiadek krociutki odpoczynek i po starszaka do szkoly potem kolejnemu dac obiadek czekamy na meza i dac jemu obiadek no i jedziemy na pulke i zladujemy w domku po 19 szybka kapiel dzieci i kladziemy spac i w koncu troszke czasu dla nas

Madzikovy, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje jak macica mi twardnieje taka fala idzie od dolu do gory i momentalnie cala macica jesf twarda jak kamien co mozna wyczuc reka, chwile potrzyma i puszcza..
    W takim razie ja sobie kupie ten magnez bo w prenatalu nie ma w ogole..
    Kada a Ty masz problem z cukrem??
    No moj pewnje tez by normalnie ok 9 sie obudzil ale wymusilam na nim wczesniejsza pobudke ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa podziwiam Cie :P
    Jej ja siebie ńie widze jako matke 3 dzieci :P ale widac ze swietnie sie spisujesz :)

Kamila to dobrze, nie mialam jeszcze skurczy..
    Ja wlasnie do mojego syneczka cos mowilam i glaskalam brzuszek, i chyba sie wiercil bo cos czulam ale jednak nie chce go budzic. Moj maz to sie wsieka ze go budze zawsze :P

Moni&, Jus1985 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja myślę że te bóle to normalne są w ciąży... pamiętaj że tam się musi wszystko poukładać i przystosować do rosnącej macicy to jeszcze sama macica się rozciąga i też daje swoje odczucia...

ja biorę aspargin to jest magnez z potasem... gin mi zalecił

ninkapa rzeczywiście czeka cię pracowity dzionek... u mnie podobnie tylko mam o jedno dzieciątko mniej więc punkt szkoła mnie nie dotyczy... ;-)

a u mnie leje... nie wiem jak ja wyjdę na ten dwór... pomijam że jest tylko 5 stopni... i gdzie tu do 20 które były zaledwie w piątek??
    wyprowadzam się na Bali ;-) :-) ;-)

a i jeszcze mam pytanie do użytkowniczek oliwki z rosmmana ... ja używam swojej codziennie już od ponad miesiąca... i wydaje mi się że jej tam wcale nie ubywa... no nie idzie jej zużyć !!!

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ożywienie od rana:)))witajcie Kochane:

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe positive ja juz 1 buteleczke zuzylam :P tez myslalam ze ona sie nie skocnzy nigdy hehe
    Teraz mam 2 buteleczke i krem.. Oliwka Rano i wieczorem i popoludniu jak nie zapominam to krem :P
    Positive Bali to swietny pkmysl, marzenie :P

positive lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam problrmu z cukrem tylko tak sobie robie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja jeszcze z godzine po tym nie spalam....potem zasnelam....obudzilam sie o 4....znowu godzine lezalam....zasnelam....i wlasnie wstalam .....myslicie ze sie wyspalam? NIEEEE.....

Quendi ciesze sie ze wyzdrowialas, a kopniaczki zaraz sie pojawia :) a moze masz np. bulgtanie?

Wszystkim dziekuje za 3manie kciukow <3 <3

Ruda, ja tez ostatnio przez 2 dni mialam taki dziwny bo wydawalo mi sie ze go nigdy nie mialam...bol w podbrzuszu, ni to ciagnacy ni to co....bralam nospe... i magnez. bo magnez powinno sie brac prawie do konca ciazy.
    I masz racje, Ninkapa wydaje sie taka opanowana przy tych dzieciach ze szok :) ja nie wiem czy z jednym dam sobie rade...a 3...NINKAPA - szacunek :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille...no dzis to chyba najwazniejsze badanie... boje sie jak nie wiem.... a jeszcze nie wiem czy moj W pojdzie...oczywiscie chce isc, ale ma na 14 do roboty i nie wiem czy go glupi naczelnik zwolni... bo ten to ma fazy gorsze niz baba w ciazy. i teraz nie wiem i chyba nie bede wiedziec do samego konca czy ide sama.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy napewno wszystko bedzie dobrze na badaniu, w koncu na prenatalnych tez bylo. Nie stresuj sie tak :)
    Pusc sobie muzyczke i zrelaksuj siebie i coreczke bo ona czuje Twoj stres..

Moze te bole sa normalne, napewno sa :) to ja tez wypije dzisiaj magnez :)
    Dzisiaj ostatnia tabletka duphaston i koniec.. Zostala tabletka na tarczyce i witaminy ufff

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym sie opanowac ale co...nie moge.....a to wazne badanie na serduszko.... ehhh

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wazne, oczywiscie ze wazne ale musisz sie opanowac. Wypij moze melise?
    Jak Ty sie tak od wczoraj stresuejsz to nie jest dobrze... Mysl o swojej kruszynce zajmij sie czyms.. Takie martwienie sie jeszcze pare h Ci nie pomoze

Madzikovy lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy...Będzie dobrze, było dobrze, jest dobrze to i będzie dobrze :D
    Przed wyjściem zjedz KAKTUSA i pomyśl o NAS, że wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :)

Madzikovy, nick nieaktualny, Paulia87, Jus1985 lubią tę wiadomość

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ