X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila od wczoraj mam.. Od rana nie ze caly czas ale mam. Nie umiem wujasnic, jakby ciagnace takie.. Albo ich jeszcze az tak nie mialam, albo dawno i zapomnialam..
    Ciezko mi sie obracac, w nocy tez mnie bolalo jak sie przebudzalam.. Moze masz racje i to mormalne.. Tego musze sie trzymac :)
    A jak u Ciebie te skurcze? Spokoj narazie?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy z rana z Mateuszkiem daje czdu ze hoho a wczoraj w nocy jak kopal to maz nie poczul nie wiem co z ta reka ma hehehe a tak kopal ze az mnie zaczelo bolec

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore nospe 3x dziennie ale skurcze zdarzaja sie nadal, tzn ze dwa trzy razy na dzien.. czytalam na watku czerwcowek albo lipcowek ze tam dziewczyny tez mialy te skurcze i braly dodatkowo magnez, sama sie zastanawiam czy nie kupic sobie jakichs tabletek chocby musujacych...
    Co do Twoich bolow ja bym sie mocno nie stresowala bo tam wszystko sie teraz rozciaga i ma prawo pobolewac w najgorszym wypadku wez tabletke (nie wiem czy juz sobie nospe zalatwilas?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    witamy z rana z Mateuszkiem daje czdu ze hoho a wczoraj w nocy jak kopal to maz nie poczul nie wiem co z ta reka ma hehehe a tak kopal ze az mnie zaczelo bolec

Ja sie obudzialm z takim glodem ze zjadlam placuszka z jablkami i teraz moj kopie tez ;-) obudzil sie na dobre hehe

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnez ja biore bo w szpitalu mi podawali w kroplowce a lekarz gadal ze mozna sobie kupic musujacy magnez i pic

Camille87 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja sie obudzialm z takim glodem ze zjadlam placuszka z jablkami i teraz moj kopie tez ;-) obudzil sie na dobre hehe
    no ja musze sobie glukoze zmierzyc tesciowa dala mi glukometr tylkoo baterie kupie bo cosik nie dziala he a potem zjem

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a jak taki skurcz wyglada? Ja nie wiem moze tez mam, a nie skapnelam sie ze to to? :P
    O magnezie tez slyszalam, zeby brac napeno nie zasakodzi :)
    No to wasze maluchy to ranne ptaszki, moj jeszcze spi.. Mysle ze niedlugo sie obudzi.. Ok 9-10 jego pora pozniej ok 13 :P
    Ja jem sniadanie i pije kawke bezkofeinowa :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy. Powodzenia na wizycie na pewno bedzie wszystko ok
    A ja mialam ciezka noc moj mlodszy synek wymiotowal i pozniej spal u nas w lozku a zasnal w nogach a raczej miedzy moimi nogami nie moglam zasnac bo balam sie ze znowu zacznie wymiotowac albo ze spadnie z lozka ale teraz niby jest ok
    Ja mam dzisiaj troszke spraw do zalatwienia musze isc do banku obiadek przygotowac troszke domek ogarnac po weekendzie pozniej odbieraz poceche z przedszkola i do domku potem obiadek krociutki odpoczynek i po starszaka do szkoly potem kolejnemu dac obiadek czekamy na meza i dac jemu obiadek no i jedziemy na pulke i zladujemy w domku po 19 szybka kapiel dzieci i kladziemy spac i w koncu troszke czasu dla nas

Madzikovy, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje jak macica mi twardnieje taka fala idzie od dolu do gory i momentalnie cala macica jesf twarda jak kamien co mozna wyczuc reka, chwile potrzyma i puszcza..
    W takim razie ja sobie kupie ten magnez bo w prenatalu nie ma w ogole..
    Kada a Ty masz problem z cukrem??
    No moj pewnje tez by normalnie ok 9 sie obudzil ale wymusilam na nim wczesniejsza pobudke ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa podziwiam Cie :P
    Jej ja siebie ńie widze jako matke 3 dzieci :P ale widac ze swietnie sie spisujesz :)

Kamila to dobrze, nie mialam jeszcze skurczy..
    Ja wlasnie do mojego syneczka cos mowilam i glaskalam brzuszek, i chyba sie wiercil bo cos czulam ale jednak nie chce go budzic. Moj maz to sie wsieka ze go budze zawsze :P

Moni&, Jus1985 lubią tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja myślę że te bóle to normalne są w ciąży... pamiętaj że tam się musi wszystko poukładać i przystosować do rosnącej macicy to jeszcze sama macica się rozciąga i też daje swoje odczucia...

ja biorę aspargin to jest magnez z potasem... gin mi zalecił

ninkapa rzeczywiście czeka cię pracowity dzionek... u mnie podobnie tylko mam o jedno dzieciątko mniej więc punkt szkoła mnie nie dotyczy... ;-)

a u mnie leje... nie wiem jak ja wyjdę na ten dwór... pomijam że jest tylko 5 stopni... i gdzie tu do 20 które były zaledwie w piątek??
    wyprowadzam się na Bali ;-) :-) ;-)

a i jeszcze mam pytanie do użytkowniczek oliwki z rosmmana ... ja używam swojej codziennie już od ponad miesiąca... i wydaje mi się że jej tam wcale nie ubywa... no nie idzie jej zużyć !!!

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ożywienie od rana:)))witajcie Kochane:

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe positive ja juz 1 buteleczke zuzylam :P tez myslalam ze ona sie nie skocnzy nigdy hehe
    Teraz mam 2 buteleczke i krem.. Oliwka Rano i wieczorem i popoludniu jak nie zapominam to krem :P
    Positive Bali to swietny pkmysl, marzenie :P

positive lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam problrmu z cukrem tylko tak sobie robie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja jeszcze z godzine po tym nie spalam....potem zasnelam....obudzilam sie o 4....znowu godzine lezalam....zasnelam....i wlasnie wstalam .....myslicie ze sie wyspalam? NIEEEE.....

Quendi ciesze sie ze wyzdrowialas, a kopniaczki zaraz sie pojawia :) a moze masz np. bulgtanie?

Wszystkim dziekuje za 3manie kciukow <3 <3

Ruda, ja tez ostatnio przez 2 dni mialam taki dziwny bo wydawalo mi sie ze go nigdy nie mialam...bol w podbrzuszu, ni to ciagnacy ni to co....bralam nospe... i magnez. bo magnez powinno sie brac prawie do konca ciazy.
    I masz racje, Ninkapa wydaje sie taka opanowana przy tych dzieciach ze szok :) ja nie wiem czy z jednym dam sobie rade...a 3...NINKAPA - szacunek :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille...no dzis to chyba najwazniejsze badanie... boje sie jak nie wiem.... a jeszcze nie wiem czy moj W pojdzie...oczywiscie chce isc, ale ma na 14 do roboty i nie wiem czy go glupi naczelnik zwolni... bo ten to ma fazy gorsze niz baba w ciazy. i teraz nie wiem i chyba nie bede wiedziec do samego konca czy ide sama.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy napewno wszystko bedzie dobrze na badaniu, w koncu na prenatalnych tez bylo. Nie stresuj sie tak :)
    Pusc sobie muzyczke i zrelaksuj siebie i coreczke bo ona czuje Twoj stres..

Moze te bole sa normalne, napewno sa :) to ja tez wypije dzisiaj magnez :)
    Dzisiaj ostatnia tabletka duphaston i koniec.. Zostala tabletka na tarczyce i witaminy ufff

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym sie opanowac ale co...nie moge.....a to wazne badanie na serduszko.... ehhh

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wazne, oczywiscie ze wazne ale musisz sie opanowac. Wypij moze melise?
    Jak Ty sie tak od wczoraj stresuejsz to nie jest dobrze... Mysl o swojej kruszynce zajmij sie czyms.. Takie martwienie sie jeszcze pare h Ci nie pomoze

Madzikovy lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy...Będzie dobrze, było dobrze, jest dobrze to i będzie dobrze :D
    Przed wyjściem zjedz KAKTUSA i pomyśl o NAS, że wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :)

Madzikovy, Ruda27, Paulia87, Jus1985 lubią tę wiadomość

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ