X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kada wszystko będzie dobrze, będzie po prostu kilka dni troszkę obolała i słabsza ale na pewno szybko wróci do formy :)
    Trzymam kciuki :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kurde jak tak się wcześnie wstanie to ten czas tak wolno płynie.
    Dziewczyny kiedy teraz macie następne usg po połówkowych ? bo ja pewnie bede miała jeszcze tylko jedno w III trymestrze.
    No ja chodzę prywatnie to mam co wizytę a mam ją 14 kwietnia o ile dobrze pamiętam. Mój mały wczoraj przed snem dawał mi takie kopniaki, że szok. Tylko ciekawa jestem czym on tak walił, bo jest ułożony głową w dół a pukanie było z prawej strony poniżej pępka. Ręką? Nie wiem :-)

Mnie coś boli żołądek, ale to zauważyłam że zawsze wtedy kiedy jem ser białyalbo mleko na pierwszy posiłek.

Jeszcze raz trzymam kciuki! Dajcie znać jak poszło. I w ogóle to kolejna dziewczynka na forum. Coś zaburza się statystyka ;-)

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda ja sie wizyta nie stresuje bo wiem ze jest wszystko dobrze bo maly buszuje hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na następną wizytę u gina na nfz musze zrobić badanie glukozy z obciążeniem :/ zawsze się tego obawiałam !

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela troche cytryny wez ze soba

amela lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni nasze pociechy to chyba non stop zmieniają pozycje bo ja czasami to czuje ją wszędzie a boku u góry na dole, różnie.
    A dziś to nie wiem ale czuje że mi w coś uderza :D może w szyjkę bo to takie dziwne odczucie !

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    amela troche cytryny wez ze soba
    Oj to musi to być na prawdę pyszne ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    A ja na następną wizytę u gina na nfz musze zrobić badanie glukozy z obciążeniem :/ zawsze się tego obawiałam !

Byłam w zeszłym tygodniu na tym... generalnie nie jest to takie złe do wypicia jak dziewczyny opisują... Przesadnie słodkie z domieszką smaku plastiku :P Ja to tak odczułam... :P Glukozę musisz kupić w aptece ok. 5 zł i ja miałam po godzinie i po dwóch więc trzy kłucia żyły były... także dużo cierpliwości w poczekalni :) Jakaś gazeta czy książka wskazana :P

amela, Kajoni, celia, Sylka lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny trzymam mocno kciuki zi wizyty! :-)
    Daria ja mialam to samo wczoraj - ok 14-15 czulam ruchy jak bylam u siostry a potem nic nawet jak lezalam i przykladalam reke do brzucha to nie reagowal :-( wpadlam w panike bo zawsze jak sie kladlam na plecach to sie budzil a reka na brzuchu jeszcze bardziej go pobudzala a tu cisza.. dopiero ok 22 sie obudzil indal kilka kopniakow ale strasznie sie zmartwilam.. uspokoj sie Twoj synus pewnie tez w takim letargu jest ;-) lada moment kopnie - jak juz sniadanko zjadlas to poczekaj!
    Mi w tydzien obwod brzucha wzrosl o 3cm.. heh

Ruda27, celia, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to siedzenie o głodzie mnie przeraża :0

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Wez wode ze soba to kazdy lyczek zapijesz ;-) moja siostra tak robila :-)

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamila :*
    Minimalnie kopie, wiec moze nie powinnam sie martwic? Ale to nje jest tak jak zawsze..
    Ja nie mierzylam jeszcze brzucha, to sprawdze dzisiaj :P ile masz cm?

Camille87 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo myślałam że nie można nic pić. To dobrze może nie zwrócę :)

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka czemu Ty miałaś tak wcześnie ten test? I czemu z żyły? Mi ostatnio mówiła pielęgniarka jakabyłam w przychodni, że to z palca się bierze i mierzy glukometrem. Ale może to zależy od przychodni.
    Amela, heh mój to też w różne miejsca wali, ale co chodzę na usg to on jest głową w dół, dlatego się zastanawiałam, czy by mógł głową tak bić :-)

A jeszcze co do tej glukozy to dla mnie to jest nieporozumienie kazać mam siedzieć godzinę czy dwie w przychodni. Bo tam jest masa chorych ludzi. Przynajmniej u mnie tak gdzie robię badania. I siedzieć wśród tych wszystkich zarazków to średnio zdrowe dla nas.

amela, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no to na pewno nie jest dobre dla nas, ja to zawsze staram się uciekać tam gdzie nikogo nie ma bo każdy na ciebie kicha, prycha, a w autobusie jak już musze jechać to masakra...
    Ja się nie pytałam gina czy będzie z żyły czy z palca, ale to na pewno tak jak mówisz zależy od przychodni.

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ponieważ u mnie w rodzinie jest przypadek cukrzycy i gin. wolała już teraz wiedzieć czy wszystko w porządku. No nie wiem ale mi pobierali po prostu z żyły za każdym razem i oznaczenie po godzinie i po dwóch, stąd też się trochę nasiedziałam w przychodni.

Kajoni lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dzieki Kamila :*
    Minimalnie kopie, wiec moze nie powinnam sie martwic? Ale to nje jest tak jak zawsze..
    Ja nie mierzylam jeszcze brzucha, to sprawdze dzisiaj :P ile masz cm?

103 cm :P
    Wiem o czym piszesz - moj wczoraj tez tak kilka razy leniwie puknal ale tak dziwnie ze nawet nie bylam w stanie rozpoznac czy to ruchy :O ale kopnie i u Ciebie nie martw sie :-*

• positive Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tak na szybkiego...

wyszykowałam się i już miałam wychodzić na dzisiejsze połówkowe ale zadzwoniłam do koleżanki by mi miejsce zajęła... i co się okazało... że... że zmienili sposób wchodzenia do lekarza... wprowadzili numerki ... tak więc ja mam 42... a wszedł dopiero 5... :mad: no chyba mnie trafi... a najgorsze jest to że i tak muszę jechać szybciej bo krew mam pobrać...

no wezmę się chyba i ugryzę...

dobra jadę bo mi jeszcze lab zamkną i tyle będzie z mojej wyprawy...
    proszę o kciuki by dzisiaj maleństwo pokazało na 100 % co ma między nóżkami...

nadrobię was później...pa

Camille87, celia, Paulia87, karm3lka, Sylka, Macca, Jus1985 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila u mnie tez 103 :P troszke pod pepkiem bo tam mam najwiekszy :P
    Pare razy puknal, ale wlasnie tak jak mowisz tak delikatnie ze czasami az sie zastanawiam czy to On.. Ale czuje ze chyba nisko jest bardzo, moze dlatego nie wyczuwam ich tak.. Dziekuje za pociesżenie :*

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive wspolczucia, to sie naczekasz..
    Kurde powinno byc na godziny, o wiele lepiej..
    Trzymamy kciuki i na wiesci czekamy :)

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ