Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
amela wrote:Kurde jak tak się wcześnie wstanie to ten czas tak wolno płynie.
Dziewczyny kiedy teraz macie następne usg po połówkowych ? bo ja pewnie bede miała jeszcze tylko jedno w III trymestrze.
Mnie coś boli żołądek, ale to zauważyłam że zawsze wtedy kiedy jem ser białyalbo mleko na pierwszy posiłek.
Jeszcze raz trzymam kciuki! Dajcie znać jak poszło. I w ogóle to kolejna dziewczynka na forum. Coś zaburza się statystykacelia lubi tę wiadomość
-
Kajoni nasze pociechy to chyba non stop zmieniają pozycje bo ja czasami to czuje ją wszędzie a boku u góry na dole, różnie.
A dziś to nie wiem ale czuje że mi w coś uderzamoże w szyjkę bo to takie dziwne odczucie !
Kajoni lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
amela wrote:A ja na następną wizytę u gina na nfz musze zrobić badanie glukozy z obciążeniem
zawsze się tego obawiałam !
Byłam w zeszłym tygodniu na tym... generalnie nie jest to takie złe do wypicia jak dziewczyny opisują... Przesadnie słodkie z domieszką smaku plastikuJa to tak odczułam...
Glukozę musisz kupić w aptece ok. 5 zł i ja miałam po godzinie i po dwóch więc trzy kłucia żyły były... także dużo cierpliwości w poczekalni
Jakaś gazeta czy książka wskazana
amela, Kajoni, celia, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej dziewczyny trzymam mocno kciuki zi wizyty!
Daria ja mialam to samo wczoraj - ok 14-15 czulam ruchy jak bylam u siostry a potem nic nawet jak lezalam i przykladalam reke do brzucha to nie reagowalwpadlam w panike bo zawsze jak sie kladlam na plecach to sie budzil a reka na brzuchu jeszcze bardziej go pobudzala a tu cisza.. dopiero ok 22 sie obudzil indal kilka kopniakow ale strasznie sie zmartwilam.. uspokoj sie Twoj synus pewnie tez w takim letargu jest
lada moment kopnie - jak juz sniadanko zjadlas to poczekaj!
Mi w tydzien obwod brzucha wzrosl o 3cm.. hehRuda27, celia, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelka czemu Ty miałaś tak wcześnie ten test? I czemu z żyły? Mi ostatnio mówiła pielęgniarka jakabyłam w przychodni, że to z palca się bierze i mierzy glukometrem. Ale może to zależy od przychodni.
Amela, heh mój to też w różne miejsca wali, ale co chodzę na usg to on jest głową w dół, dlatego się zastanawiałam, czy by mógł głową tak bić
A jeszcze co do tej glukozy to dla mnie to jest nieporozumienie kazać mam siedzieć godzinę czy dwie w przychodni. Bo tam jest masa chorych ludzi. Przynajmniej u mnie tak gdzie robię badania. I siedzieć wśród tych wszystkich zarazków to średnio zdrowe dla nas.amela, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Kajoni no to na pewno nie jest dobre dla nas, ja to zawsze staram się uciekać tam gdzie nikogo nie ma bo każdy na ciebie kicha, prycha, a w autobusie jak już musze jechać to masakra...
Ja się nie pytałam gina czy będzie z żyły czy z palca, ale to na pewno tak jak mówisz zależy od przychodni.
Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Kajoni ponieważ u mnie w rodzinie jest przypadek cukrzycy i gin. wolała już teraz wiedzieć czy wszystko w porządku. No nie wiem ale mi pobierali po prostu z żyły za każdym razem i oznaczenie po godzinie i po dwóch, stąd też się trochę nasiedziałam w przychodni.
Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Dzieki Kamila :*
Minimalnie kopie, wiec moze nie powinnam sie martwic? Ale to nje jest tak jak zawsze..
Ja nie mierzylam jeszcze brzucha, to sprawdze dzisiajile masz cm?
103 cm
Wiem o czym piszesz - moj wczoraj tez tak kilka razy leniwie puknal ale tak dziwnie ze nawet nie bylam w stanie rozpoznac czy to ruchyale kopnie i u Ciebie nie martw sie :-*
-
hej ja tak na szybkiego...
wyszykowałam się i już miałam wychodzić na dzisiejsze połówkowe ale zadzwoniłam do koleżanki by mi miejsce zajęła... i co się okazało... że... że zmienili sposób wchodzenia do lekarza... wprowadzili numerki ... tak więc ja mam 42... a wszedł dopiero 5... :mad: no chyba mnie trafi... a najgorsze jest to że i tak muszę jechać szybciej bo krew mam pobrać...
no wezmę się chyba i ugryzę...
dobra jadę bo mi jeszcze lab zamkną i tyle będzie z mojej wyprawy...
proszę o kciuki by dzisiaj maleństwo pokazało na 100 % co ma między nóżkami...
nadrobię was później...paCamille87, celia, Paulia87, karm3lka, Sylka, Macca, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila u mnie tez 103
troszke pod pepkiem bo tam mam najwiekszy
Pare razy puknal, ale wlasnie tak jak mowisz tak delikatnie ze czasami az sie zastanawiam czy to On.. Ale czuje ze chyba nisko jest bardzo, moze dlatego nie wyczuwam ich tak.. Dziekuje za pociesżenie :*Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny