X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, rozumiem. Byłam zaskoczona że tak wcześnie po prostu. Mam nadzieję, że wyniki wyszły ok.

No właśnie Amela, to niepoważne. Ostatnio jechałam autobusem do pracy i była matka z córką do przedszkola. I ta dziewczynka strasznie kaszlala. I gadały z inną babką i ta się pyta co się dzieje, że młoda tak kaszle. A matka na to, że miała szkarlatyne. I super że dziecko nie doleczone jeździ wśród ludzi i do przedszkola zarażać inne dzieci.

U nas wychodzi słońce, ale jeszcze nie jest ciepło. Moja młoda coś kaszle. To nie wiem czy będziemy wychodzić

amela, karm3lka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście bo mam przychodnie lekarska u siebie w bloku wiec jak pobiora mi pierwsza krew na krzywa cukrowa to pójdę sobie do domu już i zejde za godz czy o której każe mi pielęgniarka...

Ruda27, Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz :D fajnje idziemy leb w leb z brzuszkami :-)
    Positive trzymam kciuki, ale.faktycznie dopa z ta numeracja ... sie naczekasz biedna :-(

U mnie pieknie slonko swieci wiec spacer bedzie na 100% :-)

Kajoni, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ja mam szczęście bo mam przychodnie lekarska u siebie w bloku wiec jak pobiora mi pierwsza krew na krzywa cukrowa to pójdę sobie do domu już i zejde za godz czy o której każe mi pielęgniarka...
    Wiesz, ja też mam rzut beretem do przychodni a podobno wyjść mi nie wolno. To im powiem co o tym myślę :-D

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to straszne, przecież wystarczy że ktoś kichnie i już, na prawde trzeba uważać.
    Positive trzymam kciuki :)
    Ruda kochanie nie denerwuj się, na pewno niedługo puknie do Ciebie synuś, spokojnie <3

Ruda27, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wlasnie problem - rodzice nie maja z kim dzieci zostawic i niedoleczone puszczaja do przedszkoli czy szkol.. moj siostrzeniec regularnie chorue wlasnie przez inne dzieciaki w przedszkolu tylko ze moja siostra nje pracuje wiec jam Piotrus jest chory to zostaje w domunaz do wyzdrowienia potem wraca do przedszkola i za dwa dni znow chory :/

Ja do laboratorium pojade autem ciekawe czy mnke puszcza do domu ja nie chce tam siedziec 2 godziny :-(

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, to pewnie zależy od przychodni. Może muszą Nas mieć na oku czy np coś się nam nie dzieje po takiej dawce cukru. Nie mam pojęcia. Mój mąż ma swoją pracę 5min od przychodni, też mogłabym iść posiedzieć do niego, zobaczymy czy mi pozwolą. A jak nie to poproszę o siedzenie w pustym gabinecie :-D

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wydaje mi sie wychodzic nie mozna, ale kajońi dobry pomysl zmrym gabinetem..
    Ja mam nadzieje, ze trafie na taki dzien ze bedzie spokoj i malo ludzi to moge czekac.. W sumie nie czesto slysze jak tam kaszla i sa chorzy, jedynie na pobieranie krwi duzi dziadkow itd.. Moze nie bedzie tak zle u mnie..
    Wiecie ile to badanie kosztuje prywatnie?

• celia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weźmiecie książkę i dacie radę ;)
    Z tego co czytałam to wyjście z ośrodka nie jest dobrym rozwiązaniem, bo następuje gwałtowny wyrzut insuliny i potem może się zrobić trochę słabo albo sennie. Ja bym nie ryzykowała, a już w szczególności jazdy samochodem.

mala_mi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ja wyjde z laboratorium i posiedze w samochodzie wlacze muzyke i przeczekam :-) a wezme cos do zjedzenia to zanim rusze to sie chyba dobrze poczuje :-) ale zmienie laboratorim bo tam gdzie chodze to zawsze pelno ludzi starych dziadkow chorych dzieci itp..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Daria nje wiem ile kosztuje prywatnie ale cos czuje ze jak w przyszly wtorek pojde do gina to zleci zrobienie tego badania i sie dowiem jaka cena :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ok 20 zł. Pewnie też zależy od lab ale pewnie w tych okolicach.
    Celia, ja badania się nie boję:-) tylko jak chodzę u nas też na inne badania - mocz, morfologie czy inne z krwi to dzielę poczekalnie z wszystkimi kichającymi, smarkatymi i innymi chorymi. A siedzieć tyle czasu w tych zarazkach średnio mi się podoba ;-)

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kajoni. To dobrze ze tylko tyle, bo mam jeszcze pare innych badan do zrobienia i balam sie ze bedzie ok 200 zl..
    To Ci sie nie dziwie, wsrod wszystkich chorych siedziec bym tez nie chciala.. U nas na szczescie jest jakby osobno pomieszczenie i poczekalnia do labolatorium.

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli test obciążenia glukozą ma być wykonany prawidłowo, to nie wolno przez te 2 godziny ani pić, ani zbytnio się ruszać. Dlatego wątpię, by puszczono Was do domu. Tak jak pisze Celia, można zasłabnąć po drodze, więc jazda autem wg mnie całkowicie odpada. Najlepiej siedzieć w poczekalni i zająć się książką lub gazetą. Są o wiele gorsze rzeczy niż to badanie, na pewno dacie radę, nie ma sensu zamartwiać się na zapas.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Moje połówkowe wypada w Prima Aprilis :)

Ruda27, amela, celia, Jus1985, positive lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak któraś jest z łodzi lub blisko Łodzi wrzucam link od Lenusi na darmowe 4D
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/lodz-2627-kwietnia-2014-r/#more-1932

Ja idę na nie ucieszyłam się bo nie miałam jeszcze ani 3D ani 4D a tu mam okazję za free:)

Ruda27, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi a wody tez pic nie wolno??
    Ja tez mam wizyte w Primo Aprilis ale to juz standardowa wizyta ;-)

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia fajnie macie :-) u mnie w okolicy nie ma takich akcji :/ zadupie pierdzielone...
    A 4d i 3d to to samo tylko 4d w ruchu ;-)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilko, nie powinno się pic nawet wody. W tym badaniu chodzi o to, by sprawdzić jak organizm radzi sobie z cukrem i w tym czasie nie powinien dostawać żadnych "wspomagaczy" z zewnątrz. Oczywiście możesz ukradkiem sobie łyknąć, ale wtedy wynik może być ciut zakłamany.

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prima aprilis mój mąż na urodziny i nawet jest taki zabawny he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 3 kwietnia urodzinki 27 latek skończę starucha jestem juz hahaha :-) to będą najpiękniejsze urodziny.. Bo w poprzednie miałam wizytę w 8 tc dokładnie 03.04 i dowiedziałam się że dzidzi moje zmarło wiec teraz będą super...
    No Monia teraz weszła ma badanie trzymam kciuki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 10:21

Camille87, celia, Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ