X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, Positive bardzo wam dziękuję :-)

positive lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive Kochana trzymaj się! Jeśli jest tak źle to może lepiej, zebyś została w szpitalu pod opieką lekarzy...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Positive trzymaj się kochana <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymaj siw kochana :*

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny weszłam na kwietniowe mamusie i Miriam pojechała na IP ze skurczami, pamiętacie ją czasami nas tu odwiedzała :)

Niebieska, Camille87, Jus1985, positive, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive trzymaj sie slonce!!

Anitka cos Ty?! A wczoraj jeszcze dodala slodkie zdjecia na brzuskach :)

amela, positive lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive....Trzymaj się :* będzie dobrze.

Mila...o której masz wizytę??? Trzymam mocno kciuki <3

MILA, positive lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to zleciało.. pamiętam jak była 32, jakby to było wczoraj :) Wyobrażam sobie jak to będzie u nas :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam telefon że zmarł mój teść w szpitalu.

Był chory, przez ostatnie dwa dni miał przetaczaną krew i zmarł w szpitalu. :-(

Ehhh wiedziałam że to wczesniej czy pózniej tak się skończy ale człowiek nie jest nigdy przygotowany na śmierć :-(

Od razu rozbolał mnie brzuch - masakra :-(

Dziewczyny jak to jest z tym że ciężarna nie powinna iść na pogrzeb?? wiecie coś na ten temat>?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita tez se wyobrazam, kazda po kolei bedzie pisla ze jedzie na porodowke haha :P

Mila przykro mi bardzo :(
    Niedawno zmarla moja przyjaciolka i niestety na pogrzeb nie pojechalam. Dla mnie to za duze przezycie, wystarczajaco plakalam w domu.. Mialam ataki takie, ze brzuch bolal plus biegunka. Podejrzewam ze na pogrzebie bym nie dala rady :(
    Kobiety w ciazy powinny unikac takiego stresu, jesli jednak nie bylas bardzo blisko z tesciem, myslisz ze dasz rade, to moze sporobuj.. Albo porozmawiaj z mezem co on mysli na ten tamat..
    Wspolczucia :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam dzisiaj pamietnik Miriam wreszcie sie doczekala:)
    Mila przykro mi z powodu Twojego tescia takie informacje zawsze wstrzasaja:( nie wiem jak to jest z pogrzebami, w mojej rodzinie kuzynka byla na pogrzebie swojej matki, z kolei slyszalam ze nie powinno sie dotykac zmarlego a najlepiej w ogole nie przebywac w tym pomieszczeniu ale nie wiem czy to tylko takie pomowienia czy faktycznie jest takie wskazanie bo cialo sie jednak rozklada i jakies bakterie tam sa

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam blisko z teściem. Mieszkamy z teściami w jednym domu więc .......

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mila to tym bardziej mi przykro :( tyle stresow macie teraz.. Trzymajcie sie z mezem :*

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, trzymam dzisiaj za Ciebie kciuki. Trudny to dzień, zwłaszcza w okolicznościach, które powyżej opisałaś :( Przykro mi.

Co do przesądów, to owszem jest taki zabobon, że ciężarna nie powinna iść na pogrzeb, bo idąc za trumną urodzi martwe dziecko. Trudno uwierzyć w taką zależność, bo mocno trąci to jakimś czarnowidztwem. Ale czytałam też gdzieś już w bardziej specjalistycznym tekście, że nadmiar złych emocji na pogrzebie źle wpływa na kobietę w ciąży i w to byłabym w stanie uwierzyć.
    Głupio nie iść na pożegnanie teścia, ale sądzę, że ja będąc na Twoim miejscu zostałabym w domu.. No ale znasz Milu moją smutną historię, więc moje odczucia nie są obiektywne.
    Jestem dziś z Tobą myślami o godz. 19.00.

Widziałam w pamiętniku Miriam, że o 4 rano pojechała do szpitala. Teraz już może trzyma w ramionach swoją maleńką Zojkę :D

Dziewczyny z Warszawy - spałaszujcie i za mnie gałkę lodów na spotkaniu ;)Udanej "imprezki" Wam życzę :)

MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila tak mi przykro, ,to napewno będzie duży stres dla Ciebie, ale jeżeli miałabyś nie iśc to myśle że ze względu na ten stres właśnie a nie zabobony... ja nie wierze w zabobony tylko w Boga.
    To takie smutne :(

pekinka82 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA... Bardzo mi przykro z powodu teścia. Ja bym poszła na pogrzeb. Nie wierzę w tego typu zabobony... Moje koleżanki w pracy miały pogrzeby swoich rodziców w czasie bycia w ciąży. Nie wyobrażam sobie , by nie pożegnać tak bliskiej sobie osoby...

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ogromnie mi przykro, moje kondolencje :(
    Ja chyba tak jak Pekinka chciałabym pożegnać bliską osobę, choć jeśli wiązałoby to się z wielkim stresem, to nie wiem ... W zabobony nie wierzę, ale we wpływ negatywnych emocji już bardziej. Zdecydujcie wspólnie.

Mala_mi a może krótka podróż do Warszawy na lody? ;)

Nie mogę sobie wyobrazić, że to już przecież tak niedługo będziemy pędzić na porodówkę ;)

pekinka82, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila przykro mi z powodu tescia :-( ja bym chyba mimo wszystko poszla na ten pogrzeb, ale musisz sama zeecydowac czy to jednak nie za wielki stres, przesadami bym sie nie przejmowala..
    Ja na pogrzebie mojej mamy bylam juz w ciazy tylko o tym nie wiedzialam i dzidzia zdrowa, mam nadzieje ze tak zostanie do sierpnia :-) tule :*

Positive rowniez przytulam <3 tez uwazam ze lepiej abys zostala w szpitalu zawsze Cie lepiej nawodnia i podlecza!!

Anita, niezle wiesci z Miriam- ja tez podczytuje kwietniowki i ona biedna siw doczekac nie mogla ;-)

Co do wlosow ja bym nie mogla zasnac z mokrymi bo by mi sie przyklepaly na czubku i bym wygladal jak czubek hehe ale i tak czesto mam wlosy zwiazane bo mam niewspolpracujace wlosy ;-)
    A ja wrocilam ze spaceru, slonce swieci ale zimny wiatr jest niestety :-(
    Kupilam biala kielbaske i robie zurek na obiad :D

pekinka82, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka u mnie też niby słonko świeci ale wiaterek chłodny, ciekawe jak będzie jutro?
    A u mnie dziś mielone ;D

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie kurczak ryz i warzywa.. :)
    Ja mam nadzieje, ze weekend bedzie ladny. Moze w gory pojedziemy na swieze powietrze

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ