Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny weszłam na kwietniowe mamusie i Miriam pojechała na IP ze skurczami, pamiętacie ją czasami nas tu odwiedzała
Niebieska, Camille87, Jus1985, positive, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Właśnie dostałam telefon że zmarł mój teść w szpitalu.
Był chory, przez ostatnie dwa dni miał przetaczaną krew i zmarł w szpitalu.
Ehhh wiedziałam że to wczesniej czy pózniej tak się skończy ale człowiek nie jest nigdy przygotowany na śmierć
Od razu rozbolał mnie brzuch - masakra
Dziewczyny jak to jest z tym że ciężarna nie powinna iść na pogrzeb?? wiecie coś na ten temat>? -
nick nieaktualnyAnita tez se wyobrazam, kazda po kolei bedzie pisla ze jedzie na porodowke haha
Mila przykro mi bardzo
Niedawno zmarla moja przyjaciolka i niestety na pogrzeb nie pojechalam. Dla mnie to za duze przezycie, wystarczajaco plakalam w domu.. Mialam ataki takie, ze brzuch bolal plus biegunka. Podejrzewam ze na pogrzebie bym nie dala rady
Kobiety w ciazy powinny unikac takiego stresu, jesli jednak nie bylas bardzo blisko z tesciem, myslisz ze dasz rade, to moze sporobuj.. Albo porozmawiaj z mezem co on mysli na ten tamat..
Wspolczucia -
czytalam dzisiaj pamietnik Miriam wreszcie sie doczekala:)
Mila przykro mi z powodu Twojego tescia takie informacje zawsze wstrzasaja:( nie wiem jak to jest z pogrzebami, w mojej rodzinie kuzynka byla na pogrzebie swojej matki, z kolei slyszalam ze nie powinno sie dotykac zmarlego a najlepiej w ogole nie przebywac w tym pomieszczeniu ale nie wiem czy to tylko takie pomowienia czy faktycznie jest takie wskazanie bo cialo sie jednak rozklada i jakies bakterie tam saMonis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
MILA, trzymam dzisiaj za Ciebie kciuki. Trudny to dzień, zwłaszcza w okolicznościach, które powyżej opisałaś
Przykro mi.
Co do przesądów, to owszem jest taki zabobon, że ciężarna nie powinna iść na pogrzeb, bo idąc za trumną urodzi martwe dziecko. Trudno uwierzyć w taką zależność, bo mocno trąci to jakimś czarnowidztwem. Ale czytałam też gdzieś już w bardziej specjalistycznym tekście, że nadmiar złych emocji na pogrzebie źle wpływa na kobietę w ciąży i w to byłabym w stanie uwierzyć.
Głupio nie iść na pożegnanie teścia, ale sądzę, że ja będąc na Twoim miejscu zostałabym w domu.. No ale znasz Milu moją smutną historię, więc moje odczucia nie są obiektywne.
Jestem dziś z Tobą myślami o godz. 19.00.
Widziałam w pamiętniku Miriam, że o 4 rano pojechała do szpitala. Teraz już może trzyma w ramionach swoją maleńką Zojkę
Dziewczyny z Warszawy - spałaszujcie i za mnie gałkę lodów na spotkaniu ;)Udanej "imprezki" Wam życzę
MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mila tak mi przykro, ,to napewno będzie duży stres dla Ciebie, ale jeżeli miałabyś nie iśc to myśle że ze względu na ten stres właśnie a nie zabobony... ja nie wierze w zabobony tylko w Boga.
To takie smutnepekinka82 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
MILA... Bardzo mi przykro z powodu teścia. Ja bym poszła na pogrzeb. Nie wierzę w tego typu zabobony... Moje koleżanki w pracy miały pogrzeby swoich rodziców w czasie bycia w ciąży. Nie wyobrażam sobie , by nie pożegnać tak bliskiej sobie osoby...
amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mila ogromnie mi przykro, moje kondolencje
Ja chyba tak jak Pekinka chciałabym pożegnać bliską osobę, choć jeśli wiązałoby to się z wielkim stresem, to nie wiem ... W zabobony nie wierzę, ale we wpływ negatywnych emocji już bardziej. Zdecydujcie wspólnie.
Mala_mi a może krótka podróż do Warszawy na lody?
Nie mogę sobie wyobrazić, że to już przecież tak niedługo będziemy pędzić na porodówkępekinka82, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila przykro mi z powodu tescia
ja bym chyba mimo wszystko poszla na ten pogrzeb, ale musisz sama zeecydowac czy to jednak nie za wielki stres, przesadami bym sie nie przejmowala..
Ja na pogrzebie mojej mamy bylam juz w ciazy tylko o tym nie wiedzialam i dzidzia zdrowa, mam nadzieje ze tak zostanie do sierpniatule :*
Positive rowniez przytulamtez uwazam ze lepiej abys zostala w szpitalu zawsze Cie lepiej nawodnia i podlecza!!
Anita, niezle wiesci z Miriam- ja tez podczytuje kwietniowki i ona biedna siw doczekac nie mogla
Co do wlosow ja bym nie mogla zasnac z mokrymi bo by mi sie przyklepaly na czubku i bym wygladal jak czubek hehe ale i tak czesto mam wlosy zwiazane bo mam niewspolpracujace wlosy
A ja wrocilam ze spaceru, slonce swieci ale zimny wiatr jest niestety
Kupilam biala kielbaske i robie zurek na obiadpekinka82, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny