X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie koniecznie :-) dermika satysfakcja :-)
    Dobranoc :* ja tez juz w lozeczku!
    Do jutra! Oby gardlo przeszlo..

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Już zrobiłam kanapki mężowi i jeszcze się kładę. Jakoś mi dziwnie dzisiaj. ..już bym się szykowała do pracy...ech. Tęsknię troszkę za dzieciakami.
    Czy któraś z Was Myszki nie czuje jeszcze ruchów?
    Martwie się bo u mnie sama nie wiem jak jest :-(
    Lekarz jak byłam na IP powiedział że łożysko nie ma nic wspólnego z ruchami-ja bym się chyba nie zgodziła.

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja nie spie, maz zrobil mi goraca herbate, gardlo mnie bardzo boli :-( mam powieoszone migdaly ze przelykac nie moge :-( jakas masakra w nocy spac nie moglam przez to gardlo :-(

Quendi, moim zdaniem polozenie lozyska ma ogromne znaczenie, bo ono tlumi kopniaki..
    Nie wiem jaka teorie wyznaje Twoj lekarz, czemu nje czujesz ruchow wg niego skoro z dzidzia wszystko dobrze bylo ja ostatnim usg? Ruchy powinno sie czuc chyba do 24tc wic masz jeszcze czas :-)

• Quendi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka miód z mlekiem, hetbata z cytryną i sok malinowy!!
    Zdrowiej Kochana.

Też tak myślę. Na usg mi napisali-widoczne ruchy płodu. Muszę czekać. ..ale to rodzi stres i smutek

Camille87, Dodi, Macca lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie miod mi sie skonczyl wczoraj :-( ale sok malinowy mam..

Wiesz mi tez byloby smutno gdybym nie czula ruchow podczas gdy tyle dziewczyn o tych ruchach pisze ale jak zdazylas zauwazyc kazda ciaza jest inna - jedna ma duzy brzuszek a druga wcale i tak jest tez z.ruchami jedne poczuja bardzo wczesniej drugie pozniej, grunt to zdrowa dzidzia, ale wydaje mi sie ze jeszcze ktos sie zamelduje nieczujacy ruchow :-)

Dodi, Macca lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Macie czasami takie uczucie kłucia w pochwie ??

...u mnie już pogoda pochmurna...taka ni w 5 ni w 9 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pekinka, mi moze sie zdarzylo pare razy ale ogolnie raczej nie mam tego bolu..

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam ich codziennie...raz na jakiś czas, są krótkie i do wytrzymania...Dlatego pytam :)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, tez czasem mam takie kłucia, tez trwają krótko i nie zdarzają sie czesto. Wiec wydaje mi sie, że to normalne:)
    U mnie pogoda ładna, słoneczko wyszło :D
    Quendi, wiem, że sie zamartwiasz, ale najważniejsze, że z dzidzia jest ok, pewnie jak zaczniesz czuc ruchy to beda juz mocne i regularne a nie tak jak u wiekszosci z nas na początku lekkie i rzadkie a potem schizy typu "nie czułam dzis ruchów" wiec taki plus :) Mooim zdaniem łożysko ma znaczenie tak jak jz tu dziewczyny pisały, bo tłumi ruchy jesli jest na przedniej ścianie i dlatego możesz tych ruchów po prostu nie czuc. Dziwny lekarz, że tak powiedział:/
    Kamilka, moze idz do lekarza z tym bólem gardła? Szybciej Ci przejdzie a tak sie meczysz :* Niestety to jeszcze nie jest typowa wiosna, pogoda sie zmienia co chwile i musimy na siebie uważac, przewianie lekkie i przeziebienie gotowe. Ale z kolei zagrzanie tez nie jest dobre:/ Zdrówka Ci zycze:*
    Co do kremów ja używałam z bieledny sexi mama, ale ten zapach na dłuższa mete mnie drażni. Skonczył sie wreszcie, musze kupic nowy krem i wybiore napewno cos innego:P

pekinka82, Dodi, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka moj gin powiedzial ze oprocz boli kolkowych wszystko w ciazy ma prawo kluc ;-) ja sie tego trzymam!
    Monia co do lekarza to sie na razie wstrzymam bo oprocz bolu gardla nic mi nie dolega wiec antybiotyk na razie szkoda brac.. dzis sie przemoge i wyplucze gardlo sola :|
    A krem polecam gerbera, mialam krem z bielendy i perfecty ale ten z gerbera pachnie najladniej :-)
    Tylko ze podobno nie mozna go kupic w drogerii tylko w aptece ale mozesz zamowic go na portalu doz.pl wychodzi taniej a odbierasz w wybranej aptece, wychodzi ok 20 zl :-)

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas słoneczko świeci a zbieram się do przedszkola z córką mały szaleje mocno dziś he

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej myszki:)
    Kamila bidulko :( wspolczuje Ci takiego bolu gardla.. Ale dobrze ze chesz sola przeplukac, napewno pomoze :)
    Quendi dziewczyny dobrze pisza.. Napewno ruchy niedlugo poczujesz :) staraj sie po obiedzie odczekac 5-1o min i poloz sie na lewy bok, przyloz reke do brzuszka i cierpliwie czekaj.. Nawet dluzszy czas. Albo zjedz cos slodkiego :) w koncu poczujesz swoja kruszynke :)
    Pekinka ja mam takie klucia :P od dlugiego czasu juz :)
    Oczywiscie po weekendzie, to pogoda ladna :P
    Jeszcze dzisiaj na l4 jestem, jutro albo w srode pojde do pracy. Cos mi szef z uropelm wymyslil wiec musze z nim o tym pogadac bo chcialam od 14.04-27.04.. Zas nerwy bede miala :P

Dodi, Moni&, pekinka82, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    U mnie raczej zapowiada sie slonecznie a poza tym wlaanie siedze w poczekalni do laboratorium bo postanowilam sobie zbadac krew, mocz i zelazo bo jak widze moj gin sie nie kwapi mi zlecic :-/

Pekinko ja od czasu do czasu tylko mam takie ciagniecie ale to tylko tak jednorazowo.

Qendi nie wiem czy Ci to jakos pomoze ale ja tez nie czuje jako tako ruchow. Nie stresuj sie tym kochana bo dziecko to napewno wyczuje.

pekinka82 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dzieki juz sobie zamówiłam :)

Camille87, amela lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi! Ja poczułam ruchy bardzo późno. A mam łożysko na ścianie przedniej :) Także cierpliwości. Ani się nie obejrzysz a będzie non stop fikał :)

U nas przepiękna pogoda, dzisiaj 21 stopni :D No ale Wrocław to polski biegun ciepła.

Ja nigdy nie używałam kremów. Ale w ciąży mam jakąś suchą skórę na twarzy.
    Mąż kupił mi taki drogi krem i go oszczedzalam na maksa. Ale teraz kupilam sobie nowy w Rossmanie firmy AA KREM OŻYWCZY 24 H,KOJENIE PORAŻNIEŃ, ŁAGODZENIE, DO CERY WRAŻLIWEJ. Wcale nie mam cery wrażliwej ale on jest idealny. I nie ma dużo chemii :) Zdał egzamin :)

Dodi, celia, Jus1985, amela lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Monia ;-) ja kupilam z polecenia Amelki i jestem zadowolona to i pewnie Ty tez bedziesz ;-)
    Postanowilam sie zarejestrowac do lekarza na jutro w razie jakby nie przeszlo to pojde bo boje sie ze to angina a nie zwykle przeziebienie.. poki co ide plhkac sola blee o.O

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uzywam kremow :P wiem, moze niepowazne ale jakos mi potrzebne nie sa :P
    Chociaz na zmarszczki powinnam :P

Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z BIELENDY "Młodzieńczy blask" mimo mojego podeszłego wieku- spisuje się na piątkę :) Nie mam suchych skórek , i nie skóra na twarzy nie swędzi :P

Na brzuchol mam COCOA BUTTER z AVONU i oliwkę PALMER'S :)

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera ale mnie dzisiaj boli dziwnie z prawej strony, tak jakby wzdecia jakies masakra:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale mi dziwnie, że nie musiałam wstawać do pracy o.O Żebym tylko nie zmarnowała zupełnie tego wolnego czasu ;)

Cały weekend byliśmy w rozjazdach, więc nie mam szans Was nadrobić :/

Lanusia widziałam, że się pojawiłaś i wszystko idzie ku dobremu, bardzo się cieszę i niech tak zostanie :)

Niesamowicie rozbawił mnie cytat tej dziewczyny co odeszła do wątku dla odrzuconych. Dla mnie to jest fenomen socjologiczny, że w każdej zbiorowości/ forum prędzej czy później tworzy się grupa niezadowolonych :P Tak samo było na ovu. Ale sądząc po tym co napisała, tylko ona ma jedynie słuszną wizję forum, więc chyba powinna stworzyć wątek jednoosobowy - nikt nie będzie jej zaniżał poziomu :P ;D

Co do smarowideł ja używam te z rossmana: wieczorem oliwkę (jest baaaardzo wodnista), rano balsam. W ogóle mam suchą skórę, więc wolę nie ryzykować.
    Co do kremu do twarzy, ja próbuję jak najbardziej naturalne i ostatnio najlepiej sprawdza mi się nawilżający z oeparol (z tej samej firmy co wiesiołek przy staraniach ;) ), kupuję w aptece.

Co do kłuć w pochwie, Pekinka mi też się czasem zdarz, ale rzadko.
    Ostatnio przez 3 dni strasznie bolała mnie głowa, w ogóle nie mogłam się schylić :/ Ale już jest lepiej.

Niebieska, Dodi, mala_mi, Jus1985, amela, Sylka, pekinka82 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ