X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, masz rację... Wszystkiego uczymy się tu na własnej skórze. Wszelkie nowe doświadczenia przychodzą czasami wczesniej a czasami później niż jak to opisywane jest w książkach. Super, że jest to forum i że mamy przepływ informacji co do naszych osobistych przeżyć!

pekinka82, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny <3 pewnie to bylo cos jednorazowego jak piszecie albo tak jak Moni ze to od nadzerki. Mam nadzerke :/ i te poprzednie plamienia tez byly nia spowodowane. Na razie juz nic nie mam takiego ale i tak latam co chwile do kibelka.
    Dzieki :)

Kada powodzonka :)
    Mila gratuluje kolejnego miesiaca :)
    Positive - przykre te kuzynki,one jeszcze bardziej Cie doluja. Kochana nie wkrecaj sobie nic,napewno wszystko jest ok. Najgorzej sobie cos ubzdurac wtedy calkiem psychika wysiada. Czekamy razem z Toba na wyniki <3

pekinka82, MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide na glukoze, dzisiaj zero slodyczy :D

Pekinka ja tez czasem czuje slabo mala. Ostatnio caly dzien jej nie czulam. Pamietaj ze one maja w macicy jeszcze sporo miejsca. Jak w szpitalu robili mi usg(21tc) to lekarz w pewnym momencie odworcil monitor w moja strone a tam moja corcia ruszala glowka..raczka.. a ja wcale tego nie czulam :) To ze dzidzia nic nie kopie to nie znaczy ze sie wcale nie rusza ;)

Macca super wiesci,ciesze sie ze udalo Ci sie w koncu poczuc kopniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:20

Moni&, Niebieska, pekinka82, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

Wyjezdżam dopiero wieczorem, więc jeszcze troszkę z Wami pobędę ;) Czuję się już lepiej, brzuch tak nie boli, choć nadal czuję delikatny ucisk... Ale dziś rano wstałam i wydawało mi sie, ze brzuch mam 2x większy niż wczoraj.. :D Ten ból to chyba od rosnącej macicy, pewnie na coś tam naciska i stąd to wszystko, choć i tak skonsultuję to z lekarzem.

Poza tym bardzo źle dziś spałam, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, poza tym śniło mi się, ze dostałam krwawienia i pojechałam do szpitala, a lekarz kategorycznie zabronił mi jechać do PL...

Macca fajnie, ze wróciłaś do nas, gratuluję wyczekanych kopniaków córeczki :) cudowne uczucie, prawda?

Pekinka nie martw się, maluszek wkrótce się rozszaleje :)

Positive codziennie o Tobie myślę i bardzo mocno wierzę, że i u Ciebie wszystko się ułoży :*

Mila gratuluję 6 miesiąca!!! Choć teraz dałaś mi do myślenia.. 6 miesiąc nie zaczyna się czasem w 23 tygodniu (22t0d)?!

Camille87, Moni&, celia, MILA, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka-szczesliwej drogi :) jezdzcie spokojnie. Jak dlugo bedziecie jechac ? Wiem ze pisalas wczesniej ale nie zapamietalam,sorki :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia w sumie droga zajmie nam ok 36 godzin... Mamy trudny teren przed sobą, bo mieszkamy w górach, ale damy radę :) Dziękuję.. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:32

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A u mnie kolejny pochmurny dzień ;/
    Mila gratuluje 22 tygodnia :)
    Kada trzymam kciuki za wizytę !!
    Positive cały czas trzymam za Was kciuki i wierze że wszystko się dobrze skończy <3

Ja tez zrezygnowałam z glukozy w tym tygodniu, bo od razu za jednym razem zrobię morfologie i mocz tak to bym musiała jeździć dwa razy !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:34

Sylka, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka nie martw sie, moj maly tez czasem ma dni ze slabo go czuje.

Macca ja tez jestem owlosiona na brzuchu strasznie! a ze jestem brunetka to mam ciemne wloski. ale czytalam gdzies ze jakis czas po porodzie wloski znikna albo zjasnieja.

Sylwia moze to i rozrastajaca sie macica, w koncu teraz brzuch zacznie nam sie powiekszac do poteznych rozmiarow:P szczesliwej podrozy zycze :*

Sylka, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka az 36 godzin ??? Jak Ty dasz rade?? ja po godzinie w pociagu mialam dosc! Kurcze a tak mozna w ciazy tyle godzin w podrozy??

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie najgorsza droga to jest teraz przez Norwegię i Szwecję (ok 1000km). Jutro mamy prom ze Szwecji do PL, a mamy zarezerwowaną kajutę, więc wtedy się prześpimy i odpoczniemy :) A jak już będziemy w PL to już prawie jak w domu, bo ok 300km zostaje :) Wyjeżdżamy dużo wcześniej żebyśmy mogli się często zatrzymywać, więc myślę, ze nie będzie najgorzej :)
    Lekarz nie miał żadnych przeciwwskazań, więc jedziemy...

Camille87, celia, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive odzywaj się jeśli tylko potrzebujesz, mocno ściskam kciuki za maleństwo. A do 22 już niedaleko <3

Sylka najważniejsze, że już lepiej się czujesz. To uważajcie na siebie, bo droga rzeczywiście długa :)

Macca super, że maleńka zaczęła kopać. Faktycznie nie ma jednego słusznego terminu, kiedy ruchy należy poczuć :)
    A co do włosków na brzuchu mam to samo.Na szczęście jestem naturalną blondynką, więc włoski są jasne, ale zawsze miałam ich co niemiara ;)
    Już kiedyś pisałam chyba na fb, że linea negra to ja mam, ale z czarnych, dłuższych włosków, biegnących do pępka ;)

Pekinka, nie martw się widać nasze dzieciątka mają swój system.
    Moja wczoraj się rozbrykała w nocy, ale to wciąż nie jest falujący brzuch :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:47

Sylka, pekinka82, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Mila gratuluję 6 miesiąca!!! Choć teraz dałaś mi do myślenia.. 6 miesiąc nie zaczyna się czasem w 23 tygodniu (22t0d)?!

właśnie ja też tak myślałam, ale Belly dzisiaj mi pokazało 6 msc :-)

A czemu samolotem nie lecicie?? nie można ? bo nawet nie wiem :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:49

Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Sylka faktycznie kawał drogi przed wami :) ja strasznie lubię podróżować więc z chęcią bym się przejechała :D

U mnie dziś też pochmurnie, czasem słonko się przebija ale wieje strasznie zimny wiatr - byłam z psem na dworze i się przeraziłam, chyba ze spaceru nici dziś.. ?

Miałam iść do fryzjera ale jestem tak niezdecydowana że szok :P
    Tak jakby od ścięcia włosów zależało moje życie hehe
    No ale nie wiem jak ściąć..

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA jak najbardziej możemy lecieć samolotem, ale w auto możemy więcej zabrać :) A teraz chcemy przywieźć wszystko dla dzidziusia, więc to będzie mega oszczędność...

Kamila ja też lubię podróżować, a widoki tutaj to coś pięknego... :)

Dla zainteresowanych oto moje okolice http://neverendingjourney.pl/kierunek-norwegia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:58

MILA, celia, Camille87, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    MILA jak najbardziej możemy lecieć samolotem, ale w auto możemy więcej zabrać :) A teraz chcemy przywieźć wszystko dla dzidziusia, więc to będzie mega oszczędność...

Kamila ja też lubię podróżować, a widoki tutaj to coś pięknego... :)

Aha to faktycznie jak najbardziej :-) ale mnie przeraża te 36h :-O

Macca lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przeraza te 36 godzin, wiec Sylka uwazajcie tam na siebie, jak tylko bedziesz mogla odzywaj sie gdziekolwiek, zebysmy wiedzialy ze jestes bezpieczna :)

To ja sie biore za przegladanie ostatniego kartonu z ciuszkami od siostry...

Sylka, MILA, Camille87, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję :* To takie miłe jak się tak troszczycie :) Niestety internetu nie będę miała po drodze, ale jak tylko będę miała okazję to się odezwę.

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja siorka też przyjeżdża z Norwegii :D Już nie mogę się doczekać.
    Ona zawsze lata samolotem. Raz tylko popłynęła promem i powiedziała, że nigdy więcej :P Płynęła z wujkiem, z Gdańska chyba. I on dostał choroby morskiej, cały czas wymiotował. Oni płynęli chyba tylko 12 g (Gdańsk - Oslo).
    Jak ktoś ma samochód, to wygodniej promem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 11:07

Sylka, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest w sumie 1,5 dnia w podrozy.
    Camille to sie tylko tak wydaje ze sie fajnie jedzie. My jak wracalismy z Holandii to jechalismy 12 h,raz ja cala droge sama kierowalam to mialam dosc :/ Rano wyjechalismy i wieczorem bylismy juz w Polsce. Tak mnie wszystko bolalo ze masakra mimo ze postoje robilismy.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię pływać promem, lubię jeździć autem, więc nie jest to żaden problem dla mnie :)
    Fajnie, że Twoja siostra przyjeżdża :) Długo się nie widziałyście?

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ