X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też jeździłam z Belgii, więc znam doskonale drogę :) Tylko tam jakoś uciekają kilometry bo lecisz sobie autostradami. A tutaj max 80km/h przez góry :) Ale to też jest kwestia przyzwyczajenia, ja z mężem spędzamy dużo czasu za kółkiem (mój mąż jest instruktorem nauki jazdy :)) więc luzik :)

Camille87, Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 h to dluugo, no ale jak bedziecie robic przerwy to nie jest zle:) taka podroz jest nawet fajna:) jeszcze tak dlugo wyczekiwany pobyt z najblizszymi:) uwazajcie na siebie:*
    u mnie tez pogoda nie powala, +5 stopni, wieje eh:/ nawet sie wychodzic nie chce. a M jeszcze dluzej w pracymusi zostac bo znowu jakies szkolenie maja:/

Camille87, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    To jest w sumie 1,5 dnia w podrozy.
    Camille to sie tylko tak wydaje ze sie fajnie jedzie. My jak wracalismy z Holandii to jechalismy 12 h,raz ja cala droge sama kierowalam to mialam dosc :/ Rano wyjechalismy i wieczorem bylismy juz w Polsce. Tak mnie wszystko bolalo ze masakra mimo ze postoje robilismy.

Kochana ja jechałam do Szwajcarii autem, ponad 21 godzin, z czego ja też połowę drogi kierowałam i było fajnie :D no wiadomo w nocy było mega zmęczenie ale ja lubię :D

Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Fiołek Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :) Ja przy Was to jestem straszny śpioch, okazuje się ;p Nie jestem w stanie obudzić się przed 10, a dziś to do 11 spałam. Tylko rano mój mąż zrobił mi pobódkę, gdy zbierał się do pracy, budząc równocześnie Dzidzię :) Dzisiaj Mała zmodyfikowała swoje kopniaki - do tej pory była to seria pojedynczych kopnięć, jakby rozciąganie nóżek i lekkie podskoki. Dzisiaj wierciła nóżkami, jak gdyby na rowerku jechała, takie wyraźnie odczuwalne smyranie po brzuszku ;)

Jej, tyle tu na forum się wydarzyło od wczorajszego wieczora, że chyba nie nadrobię. W każdym razie trzymam kciuki za te z Was, które idą do badania, a naszym podróżowiczkom życzę szczęśliwej drogi do Polski :)

Sylka, pekinka82, Niebieska, Moni&, Camille87, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kocham Cię, Tosieńko!
    p19u9n73a9aifqwx.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to Ty masz tokso ujemne że powtarzasz?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kamilka to Ty masz tokso ujemne że powtarzasz?

Tak, miałam ujemne.. Ty chyba też nie? Powtarzasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:24

• amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak jak ja :( nie popadasz czasami w paranoje z tego wzgledu ? bo ja czasami tak, myje te warzywa i owoce jak głupia a mieso to czasami przypale żeby nie było nie dosmażone :/ jak Ty sobie z tym radzisz ? ja powtarzam co dwa miesiace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:28

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, też tak mam, że myje dokładnie owoce i warzywa nawet te które będę obierać :P i też jak gotuję zupę to mięso często aż się rozpada :) ale tak sobie myślę, że jeśli do tej pory nie byłam zakażona toxo to dbając teraz bardziej o higienę raczej szanse na zachorowanie zmniejszam a nie zwiększam ;-)
    nie ma co popadać w paranoję ;-) a ja teraz powtarzam dopiero drugi raz.. tak gin zleca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:30

celia lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem kochana, tez sobie staram tak tłumaczyć :):)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Ja tam lubię pływać promem, lubię jeździć autem, więc nie jest to żaden problem dla mnie :)
    Fajnie, że Twoja siostra przyjeżdża :) Długo się nie widziałyście?

Na Boże Narodzenie ostatnio :) Czasem uda jej się częściej przlecieć, nawet na kilka dni :) Ale teraz długo się nie widziałyśmy :)

Sylka lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że trzeba by wyjątkowo nie przestrzegać podstawowych zasad higieny żeby zachorować.. :) nie martw się :D

a ja się pochwalę że dziś (nie chwaląc dnia przed końcem nocy) jest trzeci dzień bez słodyczy :P jem tylko słodkie owoce B)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:35

amela, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Kamilka podziwiam :) ja już dzisiaj zjadłam 2 ciasteczka :) a kiedy w końcu na tą glukoze idziesz ? jutro ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u fryzjera podciąć grzywkę....A tam kobitka robiła trwałą ondulację...
    Boshe.. myślałam, że mi nozdrza pękną z tego smrodu...mimo, że przyszłam jak już jej nakładano czepek. Siedziałam tam z 20-30 minut... Mam nadzieje, że maleństwu nie zaszkodziłam... Po wyjściu spacerowałam z 30 minut.... by odetchnąć.
    Bleeeee ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 12:49

MILA lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka spokojnie :) myślę że dzidzia jest bezpieczna :)
    Dobra idę w końcu odkurzać..;/

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę powtórzyć toxo... a mam kotka :P

Camille87 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja idę do moich rodziców teraz mieszkać a tam są dwa :O także będę musiała bardzo uważać !

Niebieska lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    wow Kamilka podziwiam :) ja już dzisiaj zjadłam 2 ciasteczka :) a kiedy w końcu na tą glukoze idziesz ? jutro ?

Tak jutro, mam nadzieje że autko już sprawne będzie.. jak nie to na piechotę ale muszę iść bo we wtorek wizyta..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka nie martw się, też myślę, że ten zapach nie powinien zaszkodzić dzidzi, ale dobrze ze pospacerowałaś :)

a mi przed chwilą kurier przywiózł sosy z Biedry do testowania :P
    Też muszę poodkurzać :/

pekinka82, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a jak Ci się udało zostać testerką sosów :D ???

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż się zalogował tu https://www.testujemy.biedronka.pl/
    i się załapał jako jedna z 500 osób i będzie kilka takich produktów do testowania - tym razem sosy, a za jakiś miesiąc coś innego :)
    do każdego produktu są nowi testerzy więc wiesz.. B)

pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ