Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
do szpitala :
-dowod osobisty
-karta ciązy
-GRUPA KRWI!!
-GBS(paciorkowiec robi sie ok 35tc)
-szlafrok
-kapcie
-klapki pod prysznic
-3 koszule do karmienia
-stanik do karmienia
-majtki poporodowe jednorazowe
-2 op. podpasek BELLA MAMA
-podklady 90x60
-reczniki
-kosmetyki
-woda niegazowana
-biszkopty lub sucharki
-tamtum rosa lub octanisept
-pampersy
-chusteczki nawilazjace
-ubrania dla dziecka( o ile szpital nie wymaga bo jedni daja a jedni kaza przyniesc)
-ladowarka
-aparat
Przygotowac dla meża ubranka na wyjscie ze szpitala dla siebie i dziecka bo beda latac po mieszkaniu i wszytsko szukaccelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKada fajna lista
Torbe meza tez nalezy spakowac. Dresy, buty i koszulke. Plus wody dla meza i jakies moze batoniki, cos z czekolada dla energii
Kamila dzieki za cynk z ta lista, fajna i przydatnakurde wiele do kupienia jest masakra
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Pal licho tych idiotow co nie potrafia wykonac swojej roboty
Wlasnie dostalam wiadomosc z mojego banku ze podniesli mi limit kredytowy
wiec i tak jutro albo w przyszly weekend ide po te meble
Woohoo
humor mi sie poprawil od razu
Kamila zaraz zerkne na ta wyprawke ale az sie boje
Kada z Twojej listy tez skorzystamMILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
po co meza? maz i tak spac nie bedzie znami hehe wystarczy mu woda a maz ma nas uspokajac masowac a nei zajmowac sie objadaniem sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:27
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o ta liste to ona sie rozni w roznych szpitalach, np u nas podkladow tych duzych nie trzeba a ubranka dla dIecka tez swoje trzeba miec na wyjscie bo zaraz po porodzie ubieraja w szpitalne
Pewnie na tych spotkaniach bedzie o tym mowaRuda27 lubi tę wiadomość
-
Pamietam jak siostra rodzila, a rodzila ponad dobe, i ten biedny jej facet do sklepiku i automatu po kanapki latal, fortune wydali! Pozniej druga siostra zmieniala mnie w szpitalu i przywiozla jakies kanapki od mamy mojej, wiec jestem zdania ze faceta tez trzeba przygotowac, jakas czysta koszulke wziasc na zmiane itd (a w niektorych szpitalach pozwalaja nawet wziasc partnerowi prysznic) no i wyznaczyc kogos na przygotowanie prowiantu dla partnera
Moze to wydac sie smieszne dla Was, ale mysle ze to wazne, przynajmniej dla mnie
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no jak ja rodzilam corcie maz nie czekal zbyt dlugo bo szybko urodzilam o 6:15 wiec do 10 byl ze mna pojechal do domu zjesc cos i przyjechal po poludniu u nas w szpitalu tez ubieraja w szpitalne ubranka wiec kaze mezowi pozniej przywiesc jak bede wychodzic bo po co brac tyle tego i tej szpitalnej flory maja dostac te ubranka bo przez 3 dni beda lezec
-
http://www.gluck.pl/pl/ubranka-dla-dzieci-2/rampersy-123/ no bym wszystkie kupila hehe
http://www.gluck.pl/pl/polspiochy-niebieskie-8109.p.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:58
Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo te rampersy slodkie
i niektore nie mocno drogie
My wrocilismy, zdecydowalismy sie na blekitale znalazlam dosc cieply odcien z duluxa lodowy brzask chyba sie nazywal tylko jutro musimy pojechac bo nie bylo 5-litrowych opakowan tylko male
Ale maz zaczyna zaraz sufit malowac na bialoMadzikovy, Aggie, Ruda27, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wodowaniu
było fajnie, moj W gdzieś pływa z moim tata a ja leniuchuje na leżaku i pochłaniam słoneczko. Przy okazji odbierania łódki wpadłam do smyka i kupiłam śliczna bluzę
A moje dziecię dalej leniwe i zaczynam sie powoli martwic.kada24, Camille87, Ruda27, MILA, Magda2013, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Kamila to zaczynasz szykować pokoik
swietnie
to napawa mega energia
Rampersy fajne ale chyba w te lato nie ubiore ich noworodkowi, jak myślicie?? Bo ja nie kupowałam rampersow ani póki co bodow z krótkim rękawem bo boje sie ze mi zmarznie -
nick nieaktualnyAggie zgadzam sie z Toba.. Trzeba cos partnerowi tez poszykowac, a wiadomo ze facet sam wczesniej nie pomysli
musi miec ze 2 butelki wody, jakies czekoladki, cos co wytrzyma w opakowaniu. My na szczescie daleko nie mamy do szpitala, napewno moja mama cos mu przywiezie do jedzenia
Kamila udanych zakupowwidac maz wzial sobie do serca ta liste i szybko bedziecie dzialac
Camille87, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzikovy juz sobie Ciebie wyobrazam na tym lezaczku
u nas tez super cieplo bezchmurne niebo tyle dni!!
Bluza swietna! Ja mam podobna od siostry tylko niebieska ale tez z uszkami na kapturku
Nie martw sie ze Zuzia siedzi cicho, widocznie dobrze jej na tym sloneczku
Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Tylko ona jest bardziej fioletowa niż różowa
Hehe pare razy teraz kopnęła ale nie mocno. Najważniejsze ze u niej wszystko okey
Te bluzy z uszami są słodkie. Ja ta wzięłam rozmiar 62, jakby było chłodniej.
Pogoda dzis świetnaCamille87, Dodi lubią tę wiadomość