Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa sie porodu nie boje, bardziej boje sie tego ze nie dotrwamy nawet do granicy przezywalnosci. Jak juz ten 24 tyd pyknie bede spokojniejsza ale tez i nie do konca bo wiem ze takie maluszki maja ciezka dluga droge do bycia sprawnym i w ogole zeby mogly przezyc...
-
Witam słonecznie
Ja dziś podekscytowana po badaniach połówkowych wstałam o 5 i nie mogłam zasnąć. Przed ciężko, po też emocje- się wykończyć można
Co do wyjazdów z brzuszkiem to jestem za.. myślałam o Polsce tym razem bo jakoś boję się lotów w ciąży- nie samego lotu ale odległości od domku w razie W. Może w końcu góry- zobaczymy. Póki co czeka nas generalka ogrodu i sypialni.
Wpadłam wczoraj do Rossmana ale szumisiów brak za to kupiłam pierwszą bluzeczkę dla naszego małego pirata
Tak sobie analizuje moje wczorajsze USG i nie widzę tego wymiaru CRL- długość ciemieniowo siedzeniowa. Wszystkie inne wymiary są. np: waga 370 gram , główka, brzuszek itd.
czynność serca - 128 u/min - tu by się zgadzała teza o niższym niż 140 na chłopca
Ostatnio, któreś z Was pisały o stopniu dojrzałości łożyska- u mnie jest I stopień.
Kciuki za wszystkie wizytujące.
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
33Karola33, dzieciątko już teraz rośnie własnym tempem
do tego jest już baaardzo zwinięte.
CRLmierzy się bodajże do 14 lub 15 tygodnia, a później jest ono niemiarodajneSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Witam z rana
my dzis wizytujemy na 12.00, dlatego od rana po śniadaniu zabrałam sie za stertę prasowania zeby szybciej czas zleciał.
Co do wyjazdów to dlatego byliśmy teraz na Cyprze bo wiem ze na wakacje nigdzie juz nie polecimy, jedynie w maju na Mazury na zagle jedziemy na kilka dni a pózniej moze jeszcze jakis wyjazd na Kaszuby na kilka dni no i końcówka tylko nad polskim morzem albo w ogródku.
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Zanioslam raz jeszcze dzis mocz do analizy tym razem sie podmylam
Dzis znowu cuuuuudna pogoda- przeszlam na baleriny i mi tak przyjemnie bylo)
Ide zaraz szykowac na obiadek dzis puree ziemniaczane surowka z marchwii i jablka na slodko i devolaje z serem pieczarkami i papryka)
kaarolaa, paola89 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Dziewczyny ale mnie pogoniło! To dziwne bo od kiedy jestem w ciąży mam tylko zaparcia. Tak myślę czy to nie po tym ze wczoraj tak dużo chodziłam z resztą wieczorem skończyło się bólem brzucha i pleców ze ustać nie mogłam. Myślicie ze warto wziąć węgiel?
-
U nas dzisiaj pięknie i słonecznie
Do pracy poszłam tylko w sukience, narzutce i tenisówkach, no ale mam blisko więc to dlatego
Zapomniałam, że miałam jechać dzisiaj do laba zrobić badanie moczuNa szczęście wizyta dopiero w czwartek, więc zdążę jutro.
U mnie dalej kredytowa cisza, więc mega Wam zazdroszczę tych remontów i przygotowywania pokoju dla maleństwa. My jesteśmy w kropce - pewnie będzie wszystko na ostatnią chwilę, a jak nie wyjdzie z kredytem to być może czeka nas szukanie nowego mieszkania do wynajęcia. -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Dziewczyny ale mnie pogoniło! To dziwne bo od kiedy jestem w ciąży mam tylko zaparcia. Tak myślę czy to nie po tym ze wczoraj tak dużo chodziłam z resztą wieczorem skończyło się bólem brzucha i pleców ze ustać nie mogłam. Myślicie ze warto wziąć węgiel?
Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
Jak to jednorazowe przeczyszczenie to nie ma co brac. Zjedz moze jakiegos banana albo ryz.
Ja jutro do dentysty, boje sie jak nie wiem.
Pogoda piekna, caly weekend i wczoraj po 5-7 godzin spacerowalam z malym, kupilam sobie w lumpku pare koszulek na lato takich do polowy tylka zebym miala do legginsow. A wlasnie polecacie jakies legginsy ciazowe? Na jakoe ceny sie szykowac i gdzie szukac?Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
Od kilku dni, zwlaszcza w nocy mam kilkunastosekundowe mocne skurcze macicy. Nie mam plamien ani zadnych innych objawow. Skurcze mam mocne, bo czuje wyrazny bol i dyskomfort. Chyba to juz skurcze Braxtona-Hicksa. Mam nadzieje ze z szyjka nic zlego sie nie dzieje, troche sie obawiam, bo w pierwszej ciazy szyjka w siodmym miesiacu skrocila sie i robilo sie rozwarcie dlatego mialam zalozony pessar. Wizyta dopiero we wtorek.
Odczuwacie tez takie skurcze?Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Ja jak narazie porodu się nie boje, bardziej tego co jest po porodzie. Ale staram się mysleć pozytywnie i dobrze nastarajac, bo co ma być to będzie
właśnie z koleżanką rozmawiałam (termin ma na przełom maja i czerwca) i mówi,że musiała w drodze powrotnej ze sklepu na ławce usiąść , bo mała jej tak skopała żebro, ze nie mogła dalej iść.
Także dziewczyny jeszcze wiele kopiaków przed nami -
malika89, Ania_1986
No macie racje, nawet nie pomyślałam o tym.
Martynka30 no to teza obalonahehe
aniab91
no z tymi legginsami to ja mam pecha. Co kupie to jakieś takie okazują się dupne. Póki co chodzę w nieco leciwych ale ich czas dobiega końca. Zakupiłam w gattcie rajstopy ciążowe- fajne bo mają sporo miejsca na brzuszek-gatunkowo też super (chyba 19 zł) Teraz najlepiej czuje się w sukienkach. Nadal śmigam na obcasacha Wy?
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Ja siedzę w domu więc jak wychodzę do lekarza czy sklepu to wcześniej botki na obcasie albo adidasy, a teraz adidasy i baleriny. W sobotę idziemy na 18 do knajpy więc ubiore szpilki .. a w pracy codziennie prawie latalam w szpilach ..Nasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r.
-
Ja ze względu na problemy z kręgosłupem zrezygnowałam całkowicie z obcasów i śmigam na płaskim...
Chyba się starzeje, bo kiedyś całe studnia w szpilkach, obcasach i to jakich a teraz ?
33Karola33 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Karolaa, to widzę, że u Was dają pospać
Ja w szpitalu zawsze miałam pobudkę po 4, bo już ktg szły w ruch, a że zawsze dużo brzuchatek to 3 aparaty musiały zdążyć przed poranną zmianą.
Ja skurcze odczuwam już od kilku tygodni i czasem zegną mnie wpół
muszę się wybrać na jakieś zakupy obuwnicze bo nie mam w czym chodzić, a na urodziny dostałam od teściowej co nieco w kopercie to będzie w sam raz. A że ona zawsze czeka na info zwrotne (czyt. paragon), że faktycznie kupiło się coś dla siebie no to buty będą w sam raz
Miłego słonecznego dniakaarolaa lubi tę wiadomość