X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    O martyna rzuc ciastem ;)

Zapraszam :) co prawda nie pieczone tylko z lidla ale bardzo bardzo dobre :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Witamy z rana jak zwykle obolale ;-)
    Biodro boli okropnie, jak w nocy się próbuje przewrócić na drugi bok to się tylko zaplacze w poduszce i zrezygnowana usypiam na plecach.

Mam to samo, a im bardziej próbuję bezszelestnie zeby chociaż meza co chwilę nie budzić tym gorzej...

wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dla Małej komplet na wyjście ze szpitala i jestem w nim zakochana, musze się pochwalić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52076ffa7267.jpg

pigułka, paola89, Nelk, sabanek, Betty Boop, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiecie ze nie dochodzi do mnie ze bede miec corcie druga jakos tak niby szykuje kupuje ale jakos tak a jak sobie przypomne to taka radosc mnie ogarnia ze az tanczyc sie chce z radosci hihi moze dzis pojade po auto na razie takie zwykle zeby dojezdzac do przedszkola po mala a potem pomysle o czyms innym zycze wam milego dnia ☺

Martynka30, Ania_1986, sabanek, Penelope30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, ja tez tak mam :-)
    A dziewczyny mam pytanie czy ktoras z Was ma ubranka dla dziewczynki a chcialaby sie zamienic na chlopiece? Bo ja musze zaczac cos w koncu szykowac a tamtych musze sie pozbyc zeby bylo wiecej miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:05

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstałam przed 9. Zjadłam śniadanko. Jesteśmy u rodziców mąż jeszcze śpi a ja się cieszę że mam towarzystwo bo w domu wiecznie sama bo mąż ciągle gdzieś jeździ.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zrobiłam dzis hennę mojej siostrze. Zrobiłam tez sobie ale w sumie nie chcę nic cudować zeby dziecku nie zaszkodzić bo nie wiem jak skóra na nią teraz zareaguje.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty zamówiliśmy to łóżeczko:
    http://www.toysrus.pl/babiesrus/woodies-eczko-chic-white-honey/TRUP7032140001
    Urzekło mnie już kilka miesięcy temu jak je zobaczyłam. Pościeli póki co nie kupujemy, ale pewnie będę rozglądać się w Ikei. Sami mamy stamtąd pościel i jestem zadowolona. Po praniu nic się z nią nie dzieje.

Betty Boop lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam koło 5 na siusiu i tak kilka razy do teraz, zjadłam lekkie śniadanie i sobie jeszcze leżę ;-)
    Na obiad będzie rosół a po obiedzie jedziemy do znajomych może w końcu uda się nam zrobić grilla, wiadomo zależy od pogody, póki co u nas w miarę ładnie, nie pada i nawet słońce wychodzi od czasu do czasu :-) zresztą zawsze my baby będziemy siedzieć w domu a niech mężowie robią grilla na dworze ;-)
    Co do łóżeczka chyba jednak kupię bez szuflady, zawsze można pod łóżeczko schować wanienke czy paczkę pieluch ;-) ale zastanawiam się czy nie kupić gotowego zestawu, widziałam w internecie ładne łóżeczka juz gotowe z materacem i dodatkowo z 12-13 elementami, chyba taniej wychodzi jakby miała wszystko sama dobierać.

Każą leżeć na lewym boku a mnie lepiej się leży na prawym, zresztą na lewym szybko mi bok dretwieje i boli i za chwilę muszę zmienić pozycję.

Wczoraj mąż jak wrócił z pracy to mała tak zaczęła kopać, położylam rękę męża na brzuchu i był taki szczęśliwy :-)

malika89, Ania_1986, sabanek lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Betty zamówiliśmy to łóżeczko:
    http://www.toysrus.pl/babiesrus/woodies-eczko-chic-white-honey/TRUP7032140001
    Urzekło mnie już kilka miesięcy temu jak je zobaczyłam. Pościeli póki co nie kupujemy, ale pewnie będę rozglądać się w Ikei. Sami mamy stamtąd pościel i jestem zadowolona. Po praniu nic się z nią nie dzieje.

Właśnie mi przypomniałaś że chciałam dzidziusiowe zakupy zrobić w Ikei właśnie. Widziałam piękne reczniczki i posciele i nie tylko i wszystko w jednym miejscu. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w 26 tc (25+0)

to my (ja, starsza córka i malutka w brzuchu) weselnie dziś o 02.00:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fa49b8b416f.jpg

zaraz bede nadrabiać zaległości od piątku, bo miałam taką masakrę, że nie miałam na nic czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 11:44

Martynka30, kaarolaa, Nelk, Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zev wrote:
    Mam to samo, a im bardziej próbuję bezszelestnie zeby chociaż meza co chwilę nie budzić tym gorzej...

wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dla Małej komplet na wyjście ze szpitala i jestem w nim zakochana, musze się pochwalić :D

Śliczny komplecik :)
    Ja dla Małej kupiłam już zanim płeć poznałam ciuszki na wyjście :)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja soe zastanawiam nad czyms innym. Wieeeem ze jest jeszcze duuzo czasu, ale ja juz tak mam ze mysle z wyprzedzeniem.

PRZEDSZKOLE

Bedziecie dawaly maluchy do przedszkola np w wieku 3 lat? Wiekszosc dzieci chyba chodzi, ale teraz mysle sobie tak. Jakbym dala do przedszkola i poszla do pracy to ktos musialby mala odbierac. Nie chce robic klopotu mojej mamie bo uwazam ze nie po to wychowala trojke dzieci by jeszcze teraz bawic wnuki non stop- co innego raz na jakis czas. Wlasnie moja szwagierka tak zrobila- chodzi dumna jak paw jak to ona sobie swietnie daje rade bo urodzila jedno dziecko po pol roku zaszla w ciaze z nastepnym(planoeala choc kazdy jej mowil ze bedzie ciezko), dzieci od 2 roku zycia chodza do przedszkola ona sama do 16 w pracy+powrot a z i do przedszkola odprowadza babcia odbiera ich jakos kolo 12-13 i do 17 potem dzien w dzien z nimi. I mowi jaka to z niej swietna matka. A ze babcia zmeczona juz taka opieka to ciul. Ona poszla do pracy bo na glowe w domu dostawala :/ ja nie chce tak zrobic, chce sama wychowac a nie podrzucac non stop mamie... co innego jakbym nie miala za co zyc... to wtedy sie zastanowie jak to rozwiazac. Ale druga kwestia z tego co obserwuje, to czesto nie ma miejsc w przedszkolu miejskim a znowu placic 1000 zl za prywatne plus wiadomo ksiazeczki sreczki itd plus dojazdy do pracy i przedszkola to wychodzi niemal tyle co bym gdzies zarobila. I kolo sie zamyka :D

Jakies doswiadczenia w temacie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:40

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherrylady, mam koleżankę w pracy i tak : rano przed praca jedno dziecko zawozi do przedszkola a drugie do żłobka. Jej mąż odbiera córkę z przedszkola po pracy a ona znowu jedzie do żłobka po Syna po 16.
    jak będzie miejsce to ja młoda i tak wyśle do przedszkola od 3 lat. Będzie czekać aż albo ja albo mój T wróci z pracy. Martwię się tylko co za rok z nią zrobię bo chce do pracy wrócić a do żłobka to średnio mi się podoba... może pomyślimy o drugim dziecku wtedy hehe ;)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i też nie chce angazowac babć więc zobaczymy w przyszłym roku

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A ja soe zastanawiam nad czyms innym. Wieeeem ze jest jeszcze duuzo czasu, ale ja juz tak mam ze mysle z wyprzedzeniem.

PRZEDSZKOLE

Bedziecie dawaly maluchy do przedszkola np w wieku 3 lat? Wiekszosc dzieci chyba chodzi, ale teraz mysle sobie tak. Jakbym dala do przedszkola i poszla do pracy to ktos musialby mala odbierac. Nie chce robic klopotu mojej mamie bo uwazam ze nie po to wychowala trojke dzieci by jeszcze teraz bawic wnuki non stop- co innego raz na jakis czas. Wlasnie moja szwagierka tak zrobila- chodzi dumna jak paw jak to ona sobie swietnie daje rade bo urodzila jedno dziecko po pol roku zaszla w ciaze z nastepnym(planoeala choc kazdy jej mowil ze bedzie ciezko), dzieci od 2 roku zycia chodza do przedszkola ona sama do 16 w pracy+powrot a z i do przedszkola odprowadza babcia odbiera ich jakos kolo 12-13 i do 17 potem dzien w dzien z nimi. I mowi jaka to z niej swietna matka. A ze babcia zmeczona juz taka opieka to ciul. Ona poszla do pracy bo na glowe w domu dostawala :/ ja nie chce tak zrobic, chce sama wychowac a nie podrzucac non stop mamie... co innego jakbym nie miala za co zyc... to wtedy sie zastanowie jak to rozwiazac. Ale druga kwestia z tego co obserwuje, to czesto nie ma miejsc w przedszkolu miejskim a znowu placic 1000 zl za prywatne plus wiadomo ksiazeczki sreczki itd plus dojazdy do pracy i przedszkola to wychodzi niemal tyle co bym gdzies zarobila. I kolo sie zamyka :D

Doświadczenia nie mam, ale podejrzewam, że u mnie sytuacja będzie wyglądać tak:
    Moja mama 300km stąd mieszka, teściowa nie żyje. Więc tak czy inaczej ja będę się dzieckiem głównie zajmowała. Czy będzie mnie stać, żeby siedzieć w domu? Nie mam pojęcia, bo wynajmujemy mieszkanie i póki odkładamy sobie spokojnie teraz duużo kasy, to ta pula z czasem się wyczerpie. Wiadomo, na zasiłkach siedzieć nie będę, bo i tak pewnie pochód by przekraczał, a nigdzie nie biorą przecież pod uwagę, że płaci się ponad połowę wypłaty na wynajem mieszkania... Na swoje nie pójdziemy, bo kto da kredyt nam jak K ma umowy 2tygodniówki (jak zresztą większość w tej firmie, a niektórzy po 7lat pracują tam tak...).
    Jak bym poszła do pracy, to pewnie i tak na 3 zmiany bym robiła, to nie jest takie tragiczne akurat w przypadku dziecka, bo z ojcem byśmy się zamieniali wtedy. Tyle, że co to za rodzina, która wiecznie się mija...

Nie da się powiedzieć moim zdaniem, co będzie za rok czy za 5lat, jak dziecko będzie szło do przedszkola... Moja siostra mała miała 2,5 roku jak zaczęła do przedszkola chodzić. Ja bym nie chciała tak dziecku zrobić, fajnie że z dziećmi kontakt by miała ale z matką w ogóle by nie spędzała czasu...
    Zobaczymy, jaki scenariusz nam życie napisze ;)
    Ale póki co, to by wytrzymać do sierpnia!

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie my mamy DG i o ile dalej za te pare lat ja bedziemy miec to moj na pewno nie bedzie w stanie malej odbierac bo ma nienormowany czas pracy. A znowu jak patrzylam ceny przedszkoli wlasnie ok 1000 zl za 120 h to idac na 3/4 etatu plus dojazdy plus skladki komitety wycieczki malej to wyjde niamal na 0. Smieszny kraj :)

Wiadomo ze nie mozna przewidziec dlatego pytam teoretycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:57

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

PRZEDSZKOLE

Ja myslakam zeby poslam Marcela od 3 roku ale ze bedzie drugie dziecko to się wstrzymam. U mnue tez nie bedzie komu odbierac bo moja mana jak i tesciowa 200 km od nas mieszkaja. Nie mam nikogo zeby ktos mi pomogl w tej kwestii. A skoro narazie nam starcza to biegiem pracy szukac nie bede. A i chce te pierwsze lata spędzić z dziecmi w domu i cieszyc sie z tych wspolnych chwil.

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma kto się zająć dzieckiem, a do pracy muszę iść po roku póki co, więc zostaję mi żłobek. Też nie wiem czy uda mi się znaleść pracę na pół etatu, żeby odbierać ją wcześniej niż po 15. Zobaczmy, ale na pewno zapisać ją muszę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie będziemy chcieli Małą posłac do przedszkola, myślę ze z odbiorami jakoś sobie poradzimy, bardziej zastanawia mnie co zrobimy za rok...

Będziemy szukali niani albo poslemy Małą do żłobka, chociaż już widzę jak będzie mi ciężko. Obie babcie jeszcze pracują, zresztą średnio uśmiecha mi się prosić moją macochę o opiekę, to nie jest taki typ babci, która chętnie cały dzień zajmie sie maluchem, raczej to typ babci 'gadżeciary' kupiłam, przywiozłam, chwilę pobawiłam i lecę dalej na zakupy. A teściowa to do rany przyłóż kobieta, ale jeszcze pracuje.

Ja do pracy wrócić będę musiała, bo jednak kredyt trzeba spłacić, ale planuję szukać nowej na macierzyńskim. Zobaczymy jak to się w ogóle poukłada, czy i kogo znajdziemy, jak Mała będzie na tą osobę reagowała i jak to wyjdzie po podsumowaniu zarobków, kosztów

• pigułka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na poczatek bedziemy myslec o niani na godziny. Ja pracuje na zmiany, a maz u nas w firmie i czesc pracy moze wykonywac z domu. W piatki moi rodzice zadeklarowali, ze sie beda mala opiekowac. Przedszkole mamy na przeciwko naszego biura, wiec jesli uda nam sie tam dostac, to sytuacja bedzie idealna, bo maz bedzie ja mogl w kazdej chwili odebrac, najwyzej reszte czasu bedzie sie bawic w biurze.to w teorii, a czas pokaze jak bedzie w praktyce

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ