Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To prawda ze duża, wyglada na 24 tydzien
ale przynajmniej jestem spokojniejsza w razie jakichkolwiek komplikacji ze juz sobie poradzi na tym świecie, dlatego tez w nagrodę wciągnęłam racuchy z jabłkami bo ostatnio ochoty narobilyscie.
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySłyszałyście coś o wózku Espiro Atlantic 3w1? Przeglądam olx i trafiłam na ciekawą ofertę, podoba mi sie wizualnie, koła wydaja mi się dosyć duże, powinny dać radę na krawężnikach. Sam wózek wygląda na to, że nadaje się i na miasto i do lasu.
Ale ja jeszcze nie byłam nawet na rekonesansie w żadnym sklepie, do żadnego wózka się nie przymierzałam, nie wiem jak wygląda z wagą czy składaniem, może któraś z Was spotkała się z tym modelem?
Nie potrafię sobie przypomnieć jaki wózek miała moja siostra, chyba Coneco ale modelu konkretnego za nic, zresztą chodziłam z Nią tylko rekreacyjnie na spacery, nie musiałam pakować go do auta czy wypychać na zakupach więc i tak nie mam do czego odnieść.
Zwariowałam z naleśnikami chyba...wczoraj na obiad z bananami, dziś na śniadanie a na dzisiejszy obiad zrobiłam krokiety z mięsem mielonym i szpinakiem -
A mój pikante słodkie kwaśne słone. A wogole to zachowuje się jak slodyczoholik. Chowam sobie batony w łazience w ręczniki i w nocy chodzę i jem żeby nikt nie widział i mi nie zjadł, a rano jak nikogo nie ma w domu to wrzucam papierki
kaarolaa, paola89, karkam83, makota, Friend lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Aśka_gdańsk wrote:To prawda ze duża, wyglada na 24 tydzien
ale przynajmniej jestem spokojniejsza w razie jakichkolwiek komplikacji ze juz sobie poradzi na tym świecie, dlatego tez w nagrodę wciągnęłam racuchy z jabłkami bo ostatnio ochoty narobilyscie.
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Nelk wrote:A mój pikante słodkie kwaśne słone. A wogole to zachowuje się jak slodyczoholik. Chowam sobie batony w łazience w ręczniki i w nocy chodzę i jem żeby nikt nie widział i mi nie zjadł, a rano jak nikogo nie ma w domu to wrzucam papierki
Omg xD dobra jesteś ... hahaha_cherryLady lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyNelk wrote:A mój pikante słodkie kwaśne słone. A wogole to zachowuje się jak slodyczoholik. Chowam sobie batony w łazience w ręczniki i w nocy chodzę i jem żeby nikt nie widział i mi nie zjadł, a rano jak nikogo nie ma w domu to wrzucam papierki
-
Malika kiedy będzie ta nowa gazetka w biedrze i produkty bo się doczekać nie mogę?
W lidlu od czwartku 5.05 maja być bodziaki dla maluchów i trochę ciuszków dla kobiet w ciąży, a od 7.05 walizki to będzie w co się zapakować do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 14:02
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGazetki w biedro dają w środy wieczorem na ich stronie, oferty obowiązują od czwartku.
Przejdę się może jak będę miała siłę, mimo że już ostatnio sie zaopatrzyłam w te rzeczyCzekamy na cynk czy to już, czy za tydzień
My za wózkiem się jeszcze nie rozglądaliśmy porządnie, ten co mi się podpbał to jak kolos przy waszych typach wygląda i już mi przeszło -
Dziewczyny zazdroszcze Wam. Czytam sobie ile jecie.... a ja nie jem slodyczy,je zdrowo w malych ilosciach, nic tuczacego, typowych polskich obiadow nie jem 11lat bo nie jadam miesa ziemniakow itp, czasami skusze sie na bulke jak mam wielkiego gloda bo przez te 11lat tez nie jadlam pieczywa- a w cigu ostatniego tygodnia przyrtylam 2kg.
Masakra jakas.Dzisiaj zaczelam 26tydzien, corcia tydzien temu wazyla 657g a ja od poczatku ciazy 6,5na plusie. Od tygodnia poleguje bo taki mam przykaz ale wczesniej to codziennie spacer albo cwiczenia. Teraz musze ograniczac bo twardnieje mi brzuch mialam plamienie a wczoraj klucia w pochwie caly dzien. Wszystko dla dobra Malutkiej ale zdziwilam sie ze w tydzien 2kg przybralam. Czuje tak naprawde wielki brzuch nic poza tym. Moze to ta woda zatrzymuje sie czy juz sama nie wiem co...
-
Penelope30 wrote:Malika kiedy będzie ta nowa gazetka w biedrze i produkty bo się doczekać nie mogę?
W lidlu od czwartku 5.05 maja być bodziaki dla maluchów i trochę ciuszków dla kobiet w ciąży, a od 7.05 walizki to będzie w co się zapakować do szpitala
Najprawdopodobniej około 15 maja, ale jeszcze nic nie wiemPenelope30 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
karkam83 wrote:Dziewczyny zazdroszcze Wam. Czytam sobie ile jecie.... a ja nie jem slodyczy,je zdrowo w malych ilosciach, nic tuczacego, typowych polskich obiadow nie jem 11lat bo nie jadam miesa ziemniakow itp, czasami skusze sie na bulke jak mam wielkiego gloda bo przez te 11lat tez nie jadlam pieczywa- a w cigu ostatniego tygodnia przyrtylam 2kg.
Masakra jakas.Dzisiaj zaczelam 26tydzien, corcia tydzien temu wazyla 657g a ja od poczatku ciazy 6,5na plusie. Od tygodnia poleguje bo taki mam przykaz ale wczesniej to codziennie spacer albo cwiczenia. Teraz musze ograniczac bo twardnieje mi brzuch mialam plamienie a wczoraj klucia w pochwie caly dzien. Wszystko dla dobra Malutkiej ale zdziwilam sie ze w tydzien 2kg przybralam. Czuje tak naprawde wielki brzuch nic poza tym. Moze to ta woda zatrzymuje sie czy juz sama nie wiem co...
Kochana przecież Ty jesteś w ciążytycie jest wpisane w ciążę. Dziecko potrzebuje jeść! Jesteś pewna, że dostarczasz organizmowi wszystko czego potzrebuje maluszek? Bo bywa tak, że gdy dziecko ściąga zapasy z matki (a potrzebuje naprawde dużo mimo małego wzrostu i młodego wieku
)to organizm jak dostarczasz za mało to magazynuje zapasy i dlatego szybko tyjesz. . .? albo może Ci się woda zatrzymuje.
Ja też jem rozsądnie. Nie mam cukrzycy ale cukier wysoki to trzymam dietę. Ale już prawie 10 kg a zaczęłam tak jak Ty 26 tydzień. Nie ćwiczę, bo ciągle coś mi dolega. Zresztą są wśród nas dziewczyny, które od początku praktycznie muszą leżeć. Najważniejsze, że Twoje dziecko jest zdroweJa też się irytuję jak patrzę w lustro, ale co zrobić? Wiedziałam na co sie piszę
Ja to w ogóle mam długą listę "utrudnień" ciążowych a na pewno to nie koniec.
Głowa do góryMamusie nie wymiękają
karkam83 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Własnie skończyłam rozmawiać z siostrą i znajoma jej koleżanki z pracy z terminem na 4 sierpnia przytyła 14 kg, także wasze 8 czy 6 to pikunio
Dziś na obiadek makaron z pesto uwielbiamSyHa85 lubi tę wiadomość