X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Moja kicia ma "chcice" kolejny raz...
    Tydzień ją trzymało, tydzień puściło i od nowa....

Ooo biedna. My naszą musieliśmy na cito sterylizować bo miała przy pierwszej rujce problemy zdrowotne. Od tego czasu (czyli ponad 2 lata) spokój. Już nawet zapomniałam o tym, że kotki tak przechodzą te wiosenne miesiące.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Yyy ucieło mi wiadomość i musiałam doklejać. Nie można pisać długich wiadomości z komórki?
    Heej witaj.
    Dziewczyny kiedyś się skarżyły, że z komórki ucina komentarz, u mnie nie było jeszcze tego problemu.

Widzę, że szybko Wam się udało :) Nam wyszło w drugim cyklu.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Ja juz wiem skąd te nadprogramowe kg . To nie tylko te słodycze ale pizza! Tak tak sporo jej ostatnio zjadłam. A przed chwilą tez wróciliśmy z pizzerii i w niedziele tez byliśmy a przeciez byl obiad.

Tak to tylam 2 kg na miesiąc a teraz przytyłam 4 kg wciągu miesiąca.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Kochana ja mialam wyższe wyniki glukozy i dziewczyny pisały, że są spoko :-)

Dziwne, że w labkach norm nie podają.

No wlasnie u mnie w szpitalu czasem podaja czasem nie, nie wiem od czego to zalezy, a nawet jesli napisza to wcale nie pisza norm dla ciezarnych. W sumie to w szoku jestem ze ta krzywa cukrowa tak niska wyszla...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ooo biedna. My naszą musieliśmy na cito sterylizować bo miała przy pierwszej rujce problemy zdrowotne. Od tego czasu (czyli ponad 2 lata) spokój. Już nawet zapomniałam o tym, że kotki tak przechodzą te wiosenne miesiące.
    Nasza dostaje desant na przedpokój i jest cisza :) w nocy też cisza. W tym roku kończy już 5 lat i tak jakoś nam było szkoda dać ją na zabieg. Zawsze mamy nadzieję, że znajdziemy dla niej kawalera :)

Friend lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie sterylizacja to podstawa. Przy ruji kot się męczy a i człowieka męczy. A kociej bezdomności tyle na świecie jest...

Promocja Magnum jest w każdej żabce raczej, byłam w 3 różnych i wszędzie były po tyle samo. Nie wiem tylko jak dlugo będą w tej genialnej cenie.
    Ogólnie zakochałam się w tych magnum double...double carmel i double peanut butter... język do d..y ucieka... nie jadłam jeszcze tych podwójnie czekoladowych ale w czwartek po glukozie zjem je!

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego królika nie kastrowałam pomimo ze się bałam ze będzie agresywny i gwałcił mi nogi. Teraz to rozsądny król który wie na ile może sobie pozwolić. Boje sie teraz tylko raka jąder u niego ale może go to nie spotka.

makota lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak przebiega okres godowy u królików :P
    Ale to prawda, że sterylizacja pomaga zapobiegać chorobom jąder, listwy mlecznej czy macicy. W fundacji, gdzie jestem sporo się tego naoglądałam u wetów...

74di6iyermvv176r.png

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królik czasem bzyczy jak jest podekscytowany/podniecony kiedyś przy okazji sikał i gubił bobki teraz robi to w kuwecie. Niekiedy jeszcze kopie np w ręczniku który mu wyścielam na wejściu do klatki zeby mu sie łapka podczas wskakiwania do klatki nie zaplątała.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie te magnum w podwójnej myyyyy poezja

Aśka_gdańsk, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo juz obudzeni, jeszcze w lozku ale zaraz trzeba bedzie za śniadanie jakies sie zabrac. :)

Miłego dnia wszystkim życzymy :)

JRY1984 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

my tez już na nogach ;)
    Śniadanko zjedzone, trzeba wziąć leki i jechać na komisję lekarską. Oby Państwo Orzecznicy mieli dziś dobry dzien i dali mi troszkę pieniążków za wypadek w pracy...

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dzien dobry,

my tez już na nogach ;)
    Śniadanko zjedzone, trzeba wziąć leki i jechać na komisję lekarską. Oby Państwo Orzecznicy mieli dziś dobry dzien i dali mi troszkę pieniążków za wypadek w pracy...

Powodzenia!!!

monika454 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas kilka nocy spokojnych a dzisiaj juz krecenie wiercenie bo zaczyna sie katar. I znow dwa tygodnie z glowy beda. Nawet nie wiem gdzie on to lapie bo przez brzydka pogode juz trzy dni w domu siedzi...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś obudziłam się ze złudną nadzieją, że skoro wczoraj cały dzień leżałam to rwa dziś powinna mijać :D Otóż nie. . .:/

Pogoda też po psie. Ehhh :(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa , w książce jednej co czytałam było napisane o pływaniu, podobno mięśnie kręgosłupa się wzmacnia i rwa tak nie dokucza. Może spróbować z basenem ?

Jejku tak piszecie Tak piszecie o zwierzaczkach, że przypomniało mi się jak raz w nocy się obudzilam i słyszę takie rytmiczne stukanie. Pomyślałam że pewnie w kółku w klatce coś się przestawilo i się zwierzaczek spokojnie bawić nie może. Świecę tam telefonem a to mój chomik dymal podstawke kółka. :O

Domi793, Friend, paola89, makota lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:)

Mimo paskudnej pogody zycze wszystkim milego usmiechnietego dnia! ;)

Friend, SyHa85, JRY1984 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa bardzo Ci współczuje. Basen to może dobra opcja? Wiele razy spotkałam się z tym, że w ciąży jest zalecany.

Mi dzisiaj ciężko wstać z łóżka. Jestem już po owsiance, Mąż do pracy już wyszedł - a ja się znowu do łóżka wturlałam.

Ania, pizza faktycznie potrafi być kaloryczna. Ja miałam ochotę na nią często przed ciążą( teraz w ogóle jedzenie na mieście mi nie smakuje) - i jak często jadłam pizze to widziałam w oczach, że przybieram :-)

Mi przestała cola smakować - w ogóle nie pijam słodzonych napojów - oprócz coli - łyk raz na tydzień/dwa. To był czas dla mnie i się delektowałam tą małą ilością. A teraz ... eh.. żadnych przyjemności w tej ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:49

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry choć deszczowy.

Ja dziś nareszcie odbiorę nowe okulary :-)

Zaraz idziemy wciągnąć śniadanko chyba mi się chce parówki hehehe

A i przypomniało mi się, że wczoraj na szkole rodzenia przy oddychaniu Klusek skopał instruktorke :-D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dzień dobry choć deszczowy.

Ja dziś nareszcie odbiorę nowe okulary :-)

Zaraz idziemy wciągnąć śniadanko chyba mi się chce parówki hehehe

A i przypomniało mi się, że wczoraj na szkole rodzenia przy oddychaniu Klusek skopał instruktorke :-D

No i bardzo fajnie, że chłopak od małego taki charakterny :D

Dziewczyny, powoli czerwcóweczki zaczynają być rozpakowywne :-) Ciekawe kto u nas otworzy listę :D (Karola, ja mam przeczucie, że masz taki dobry szew, że urodzisz w 40 tc - więc nawet nie komentuj, że Ty! :-))

Czy Martynka do kogoś sie odzywała?

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ