X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Moja kicia ma "chcice" kolejny raz...
    Tydzień ją trzymało, tydzień puściło i od nowa....

Ooo biedna. My naszą musieliśmy na cito sterylizować bo miała przy pierwszej rujce problemy zdrowotne. Od tego czasu (czyli ponad 2 lata) spokój. Już nawet zapomniałam o tym, że kotki tak przechodzą te wiosenne miesiące.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa83 wrote:
    Yyy ucieło mi wiadomość i musiałam doklejać. Nie można pisać długich wiadomości z komórki?
    Heej witaj.
    Dziewczyny kiedyś się skarżyły, że z komórki ucina komentarz, u mnie nie było jeszcze tego problemu.

Widzę, że szybko Wam się udało :) Nam wyszło w drugim cyklu.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Ja juz wiem skąd te nadprogramowe kg . To nie tylko te słodycze ale pizza! Tak tak sporo jej ostatnio zjadłam. A przed chwilą tez wróciliśmy z pizzerii i w niedziele tez byliśmy a przeciez byl obiad.

Tak to tylam 2 kg na miesiąc a teraz przytyłam 4 kg wciągu miesiąca.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Kochana ja mialam wyższe wyniki glukozy i dziewczyny pisały, że są spoko :-)

Dziwne, że w labkach norm nie podają.

No wlasnie u mnie w szpitalu czasem podaja czasem nie, nie wiem od czego to zalezy, a nawet jesli napisza to wcale nie pisza norm dla ciezarnych. W sumie to w szoku jestem ze ta krzywa cukrowa tak niska wyszla...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ooo biedna. My naszą musieliśmy na cito sterylizować bo miała przy pierwszej rujce problemy zdrowotne. Od tego czasu (czyli ponad 2 lata) spokój. Już nawet zapomniałam o tym, że kotki tak przechodzą te wiosenne miesiące.
    Nasza dostaje desant na przedpokój i jest cisza :) w nocy też cisza. W tym roku kończy już 5 lat i tak jakoś nam było szkoda dać ją na zabieg. Zawsze mamy nadzieję, że znajdziemy dla niej kawalera :)

Friend lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie sterylizacja to podstawa. Przy ruji kot się męczy a i człowieka męczy. A kociej bezdomności tyle na świecie jest...

Promocja Magnum jest w każdej żabce raczej, byłam w 3 różnych i wszędzie były po tyle samo. Nie wiem tylko jak dlugo będą w tej genialnej cenie.
    Ogólnie zakochałam się w tych magnum double...double carmel i double peanut butter... język do d..y ucieka... nie jadłam jeszcze tych podwójnie czekoladowych ale w czwartek po glukozie zjem je!

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego królika nie kastrowałam pomimo ze się bałam ze będzie agresywny i gwałcił mi nogi. Teraz to rozsądny król który wie na ile może sobie pozwolić. Boje sie teraz tylko raka jąder u niego ale może go to nie spotka.

makota lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak przebiega okres godowy u królików :P
    Ale to prawda, że sterylizacja pomaga zapobiegać chorobom jąder, listwy mlecznej czy macicy. W fundacji, gdzie jestem sporo się tego naoglądałam u wetów...

74di6iyermvv176r.png

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królik czasem bzyczy jak jest podekscytowany/podniecony kiedyś przy okazji sikał i gubił bobki teraz robi to w kuwecie. Niekiedy jeszcze kopie np w ręczniku który mu wyścielam na wejściu do klatki zeby mu sie łapka podczas wskakiwania do klatki nie zaplątała.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam właśnie te magnum w podwójnej myyyyy poezja

Aśka_gdańsk, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo juz obudzeni, jeszcze w lozku ale zaraz trzeba bedzie za śniadanie jakies sie zabrac. :)

Miłego dnia wszystkim życzymy :)

JRY1984 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

my tez już na nogach ;)
    Śniadanko zjedzone, trzeba wziąć leki i jechać na komisję lekarską. Oby Państwo Orzecznicy mieli dziś dobry dzien i dali mi troszkę pieniążków za wypadek w pracy...

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dzien dobry,

my tez już na nogach ;)
    Śniadanko zjedzone, trzeba wziąć leki i jechać na komisję lekarską. Oby Państwo Orzecznicy mieli dziś dobry dzien i dali mi troszkę pieniążków za wypadek w pracy...

Powodzenia!!!

monika454 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas kilka nocy spokojnych a dzisiaj juz krecenie wiercenie bo zaczyna sie katar. I znow dwa tygodnie z glowy beda. Nawet nie wiem gdzie on to lapie bo przez brzydka pogode juz trzy dni w domu siedzi...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś obudziłam się ze złudną nadzieją, że skoro wczoraj cały dzień leżałam to rwa dziś powinna mijać :D Otóż nie. . .:/

Pogoda też po psie. Ehhh :(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa , w książce jednej co czytałam było napisane o pływaniu, podobno mięśnie kręgosłupa się wzmacnia i rwa tak nie dokucza. Może spróbować z basenem ?

Jejku tak piszecie Tak piszecie o zwierzaczkach, że przypomniało mi się jak raz w nocy się obudzilam i słyszę takie rytmiczne stukanie. Pomyślałam że pewnie w kółku w klatce coś się przestawilo i się zwierzaczek spokojnie bawić nie może. Świecę tam telefonem a to mój chomik dymal podstawke kółka. :O

Domi793, Friend, paola89, makota lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:)

Mimo paskudnej pogody zycze wszystkim milego usmiechnietego dnia! ;)

Friend, SyHa85, JRY1984 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa bardzo Ci współczuje. Basen to może dobra opcja? Wiele razy spotkałam się z tym, że w ciąży jest zalecany.

Mi dzisiaj ciężko wstać z łóżka. Jestem już po owsiance, Mąż do pracy już wyszedł - a ja się znowu do łóżka wturlałam.

Ania, pizza faktycznie potrafi być kaloryczna. Ja miałam ochotę na nią często przed ciążą( teraz w ogóle jedzenie na mieście mi nie smakuje) - i jak często jadłam pizze to widziałam w oczach, że przybieram :-)

Mi przestała cola smakować - w ogóle nie pijam słodzonych napojów - oprócz coli - łyk raz na tydzień/dwa. To był czas dla mnie i się delektowałam tą małą ilością. A teraz ... eh.. żadnych przyjemności w tej ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:49

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry choć deszczowy.

Ja dziś nareszcie odbiorę nowe okulary :-)

Zaraz idziemy wciągnąć śniadanko chyba mi się chce parówki hehehe

A i przypomniało mi się, że wczoraj na szkole rodzenia przy oddychaniu Klusek skopał instruktorke :-D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dzień dobry choć deszczowy.

Ja dziś nareszcie odbiorę nowe okulary :-)

Zaraz idziemy wciągnąć śniadanko chyba mi się chce parówki hehehe

A i przypomniało mi się, że wczoraj na szkole rodzenia przy oddychaniu Klusek skopał instruktorke :-D

No i bardzo fajnie, że chłopak od małego taki charakterny :D

Dziewczyny, powoli czerwcóweczki zaczynają być rozpakowywne :-) Ciekawe kto u nas otworzy listę :D (Karola, ja mam przeczucie, że masz taki dobry szew, że urodzisz w 40 tc - więc nawet nie komentuj, że Ty! :-))

Czy Martynka do kogoś sie odzywała?

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ