X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja juz dzis o tym pisalam. Mam odwrotny klopot ale jestem ciagle uspokajana ze dzieci rosna wlasnym tempem :-) kochana moje dziecko co wizyte jest do przodu. Zaczynal od jednego dnia, teraz juz 15!!! Po prostu Marcel bedzie drobniejszy :-)

Właśnie jak porównuje wagę mojego i wagę Twojego to wogóle jakaś niewyobrażalna różnica bo aż kilogram. Staram się nie przejmować skoro lekarz twierdzi że wszystko dobrze ale gdzieś tam w środku cały czas myślę czy nie robię czegoś źle ,że tak słabo rośnie :/

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam rozbić za bardzo tego w czasie. Przede wszystkim brakuje mi piwka i martini (wiem, że ostatnio alko było w złym kontekście poruszane na forum, więc teraz trochę inaczej ;-) ).

Jak sobie pomyślę, że miałabym teraz 9 miesięcy nie pić bo ciąża, później nie wiadomo ile nie pić - bo karmię, później znowu ciąża, karmienie - to napije się za 4 lata? o.O

Zazdraszczam mojej Mamie i Babci i innym kobietom, które zakonczyły produkcję i nie maja juz takich rozkmin.

Ania_1986, Rudi88 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Aha, jeszcze jedna rzecz.

Byłam dzisiaj w Super Pharmie i udało mi się upolować dobrą promocję na laktator Medela Swing. Wiele osób mi go polecało, a ja mam duże ciśnienie, żeby Małą karmić i piersią i butelką (mam nadzieję, że uda mi się dzięki temu prowdzić jakieś życie osobiste w miarę wcześnie). Więc w necie jest z reguły w cenie około 599 zł, a Super Pharm - cena regularna to około 680 zł, a w promocji kupiłam go za 475 zł.

Nie wiem czy to jakaś ogólnopolska promocja bo nic w necie nie znalazłam, ale może warto się zakręcić?

ja zamówiłam ręczny laktator, jak trzeba będzie to kupię porządniejszy a póki co ten mi chyba wystarczy

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chcialam drugie, tak planowalam max do 3 lat od pierwszego. Ale na chwile obecna modle sie zeby dotrwac calo i zdrowo z Kajtem do rozwiazania :-) maz raczej nie skory na drugie wiec zobaczymy jak to bedzie.

Nie zaklejajcie sie bo jak Wam sie odwidzi yo bedzie HSG na udroznienie- mialam i wspominam bolesnie :-) cel szczytny i osiagniety ale podobno bol a'la porodowy :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facetom łatwiej się mówi bo to nie oni noszą te okruszki przez 9 miesięcy i ich ciała nie odczuwają tych zmian.

Penelope ja też gdzieś wyczytałam że min to rok - dwa między ciazami. A nie wiem czy zauwazylyscie ze na Belly jest dużo dziewczyn które zaciazyly rok po roku :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Friend, ja mam 4 kg na plusie i malutki brzuszek. Ostatnio babka w aptece mi nie chciala podac prenatal duo, bo powiedziala, że to dopiero od 13 tygodnia. Rodzina, szczegolnie ciotki, rozpaczaja jaka ja chuda i jak dziecku musi być ciasno i że ja nie urodzę. Więc wczoraj już nie wytrzymałam i kazałam się wszystkim odpierdolić :) Dziecko waży ponad kg szaleje po tym brzuchu, więc źle mu nie jest ale oczywiście skomentować każdy musi, bo to polski obowiązek

mnie wczoraj wkurzyła teściowa, bo przychodzi do mnie i mówi "co korzonki cie złapały?" ja na nią - nie rwa a ona "nie możliwe , ja byłam w ostatnim trymestrze jak mnie rwa wzięła" to ja do niej że ja jestem już w ostatnim trymestrze, a ta drwiącym głosem "no nie trochę Ci jeszcze brakuje", nawet zdziwiona nie była jak jej powiedziałam że to już 7 miesiąc , bo ona przecież lepiej wie... za chwile mi powie że nie mogę rodzi wtedy kiedy dziecko będzie chciało wyjść na świat bo ona wie lepiej kiedy mam rodzic.

No naprawdę ta kobieta mnie wykończy, mnie zatyka jak ona z takimi tekstami wyskakuje, dopiero po chwili myslę że mogłam jej coś powiedzieć...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki :-)

Pomyślicie że oszalalam ale napiszę Wam moja teorie :-P
    Dotyczy dziewczyn którym zatykaja się uszy - od paru dni u mnie już jest z tym dużo lepiej. A teoria taka, byłam ostatnio na wizycie kontrolnej i lekarz zauważył że często gladze brzuszek no i mi tego zakazał, bo powoduje to zwiększenie ukrwienia macicy i jak on stwierdził takie rzeczy będziemy robić na porodowce :-P no i od tamtej pory praktycznie nie dotykam brzucha i zatykanie uszu minęło, oby bezpowrotnie. Nie mam pojęcia czy to na pewno ma ze sobą związek ale zawsze możecie wypróbować :-P

Pozdrawiam :-)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Malika termin porodu zostawmy bez zmian (mimo, że i 14 i 18 i 19 w grę wchodził) a wy podajecie jak wam ovu wyliczyła czy jak z miesiączki?

Ja wg karty ciązy, czyli terminu jaki ustaliła ginekolog, ale na suwaczku mam termin z OM

JRY1984 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny.. wiecie, dziś do mnie dotarło a właściwie przed chwilą przy smażeniu naleśników, że mój myśli już o kolejnym dziecku choć ja jeszcze pierwszego nie urodziłam i troszkę mnie ta myśl przeraża...

Mój cały czas mówił że w sumie 3 , a wczoraj że po 40 zrobimy sobie 4 jak tamte będą odchowane, no pogięło chłopa!

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejnych dzieci to co ja mam powiedzieć
    Dziewczyny przecież zawsze można dać mniej kleju jak zmienicie zdanie to łatwiej będzie wyskrobać .
    Mój synuś tez do dużych nie należy ale mieści sie w normach to sie narazie nie martwię .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:31

oLena31, paola89 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to poproszę o dopisanie na listę nie tylko imienia ale też terminu: usg wskazuje na 11.08 a synek wstępnie będzie Antoś. Choć ciągle nie jesteśmy pewni.

malika89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin bez zmian. Córeczka - Julia

malika89 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja ostatnio tak podczytywałam różne artykuły że zaleca się co najmniej 2 lata przerwy żeby organizm kobiety się zregenerowałam po jednej ciąży przed następną. U mnie mąż nie naciska to będzie raczej moja decyzja czy będzie drugie i kiedy. A zaczęłam się już nad tym zastanawiać z racji wieku, w środę stuknie mi 31 lat.

ja właśnie tak bym chciała jak to pierwsze będzie miało 2 latka a on że nie, bo mam być wcześniej. I tak ma guzik do gadania.

A po za tym sam płacze że za mało serduszkujemy i on musi nadrobić, to jak znowu zajdę to zaś będzie rzadko, więc to chyba przekonujący argument ;)
    Ostatnio go wzięło na wspominki jak się staraliśmy że tak często było serduszkowanie :P

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny musze się pochwalić, kuzynka z która prawie 10 lat sie nie widziałam ma 2 córeczki 1,5 roczną i pół roczną i dała mi ciuszki po dziewczynkach:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f772ac78bee.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24979b5be811.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/354673e3ab7e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c883886cc4c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e96f89dedaaa.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9e18ace645f.jpg
    mega mi się podobają te spodnie - dresy z ZARY super jestem zadowolona, tylko bombonierkę kupiłam na szybko dla małych za ten prezent - nie spodziewałam się, że coś od kogoś dostanę :)

Ania_1986, Friend, oLena31, SyHa85, hella, Penelope30, malika89, JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam rozbić za bardzo tego w czasie. Przede wszystkim brakuje mi piwka i martini (wiem, że ostatnio alko było w złym kontekście poruszane na forum, więc teraz trochę inaczej ;-) ).

Jak sobie pomyślę, że miałabym teraz 9 miesięcy nie pić bo ciąża, później nie wiadomo ile nie pić - bo karmię, później znowu ciąża, karmienie - to napije się za 4 lata? o.O

Zazdraszczam mojej Mamie i Babci i innym kobietom, które zakonczyły produkcję i nie maja juz takich rozkmin.

Oj wiem o czym mówisz, za mną tak chodzi cin cin ze sprite , och ślinka cieknie, ale w ciązy to ani kropelki alkoholu nie wypiję, wystarczy że nie mogę się powstrzymać przed piciem kawy oczywiście słabiutka latte , a właściwie mleko z kawą :D

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Facetom łatwiej się mówi bo to nie oni noszą te okruszki przez 9 miesięcy i ich ciała nie odczuwają tych zmian.

Penelope ja też gdzieś wyczytałam że min to rok - dwa między ciazami. A nie wiem czy zauwazylyscie ze na Belly jest dużo dziewczyn które zaciazyly rok po roku :)

Bo w okresie połogu bardzo łatwo jest zaciążyć, trzeba się bardzo pilnować, bo pierwsza ciąza rozkręca płodnośc u kobiety na maxa ;)

paola89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak mi się marzy tak cin cin. Aż mnie zaczęło zasysać normalnie! Idę się wody napije ;/

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko! Cudne te rzeczy!
    Czasem najmilsze rzeczy spotykają nas od osób od których byśmy się tego nie spodziewały:)
    Brawa dla Kuzynki! :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Oj wiem o czym mówisz, za mną tak chodzi cin cin ze sprite , och ślinka cieknie, ale w ciązy to ani kropelki alkoholu nie wypiję, wystarczy że nie mogę się powstrzymać przed piciem kawy oczywiście słabiutka latte , a właściwie mleko z kawą :D
    Oj... Myślałam, że tylko mnie tak alkoholu brakuje...
    My raz na rok mniej więcej robimy zamówienia win z Hiszpanii, których się w Polsce nie dostanie normalnie no i w zeszłym roku też tak owe było zrobione-44 butelki różnych win co by na kolejny rok starczyło, tylko, że dostawa była w połowie grudnia gdy już byłam w pakiecie więc wina stoją i nabierają mocy prawnej...Dobrze, że to się nie psuje :P

Ania_1986, oLena31 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa jak ci synek będzie do porodu będzie tak rósł to w sierpniu cała Polska o Was usłyszy ;) ważne, że zdrowy i nie masz skurczy teraz, pewnie posiedzi do końca. A rwy współczuje, pamietam jak ja się w 8 miesiącu po ścianach przemieszczałam 15 min do wc i kolejne 15 do łóżka. A dzidź był malutki.

Dziewczyny powiem Wam jak ja wybiłam mojemu chęci posiadania dzieci rok po roku :) zaczął temat jak starszy miał kilka miesięcy, że fajnie by było bo mieli by lepszą więź, szybciej by się odchowały itd. Ja w tym czasie patrzyłam tylko kiedy usnąć choć na kilka minut, bo ciagle wisiał mi mały na cycku, noce były ciężkie. Czasem zanim ze zmęczenia usnęłam to on znów marudził. Więc zaczęłam budzić tatusia nie tylko by przebrał małego w nocy ( tak mi pomagał, żebym szybciej szła spać), ale przy każdym karmieniu. Czyli co 3, 2 nad ranem nawet co godzinę. Musial mi odpowiadać bo pilnowałam żeby nie zasypiał. Po trzech nocach temat drugiego dziecka i tego jak będzie fajnie skończył się. :)

SyHa85, Ania_1986, ewi0808 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ