Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy się zaklejacie, a mnie porąbało bo o trzecim cały czas myślę
no ale zobaczymy jak będzie z dwójką
A w pierwszym roku to bardzo szybko myśleliśmy o drugim, bo Adela była idealną wersją demo - mało płakała, ciągle się uśmiechała i takie tam (teraz jest zmiana o 180st
). Coś czuję, że Leo nadrobi za siostrę i odechce mi się trzeciego dziecka
Friend z tego co widziałam, to brzuch u Ciebie jest normalny - ani za mały, ani za duży!Powiedziałabym, że gabaryty porównywalne ze mną, tylko ja pewnie niższa bo 170cm
Ale też się wszyscy dziwią (już drugą ciążę), że ja już na takim etapie
Viola, nie martw się, ostatnio słyszałam, że znajomemu brata urodziło się dziecko w terminie 2400g - taka jego uroda po prostu. Zdrowe, różowe, pulchniutkieFriend lubi tę wiadomość
-
Viola a czujesz ruchy regularnie?
Moja córcia też mała od około 12 tyg ciąży jakby maleje - tzn co wizyte jest mniejsza niż termin @
A ovu miałam dokładnie wiem kiedy i z prenatalnych rodziłabym ok 07.08. z mojej @ też, wiec nie ma co się stresować!
Dzieci widocznie rosną jak same chcą, a powiem Ci, że może nam tak dzieci urosną że ponad 4kg bedziemy rodzić - moja pierworodna ponad 4 ważyła, wiec jakby Nikola tylko 3 kg to bym się zdziwiła.
Ważne, że lekarz twierdzi ze dziecko zdrowe i ok.
Już dość stresów - teraz sama radość
Monika bardzo się cieszę, nie myślałam, że mi te ciuszki da, nie widujemy się wcale, jeszcze dla mnie poncho - takie po domu raczej do chodzenia, ale ciepłe i córce 2 kurtki - jedna czarna jak lubi a jedna jasna bo kuzynka ma XS rozmiar i na moją Wiki pasują. Mega się cieszę
Mam tyle ciuszków, że już nic nie kupuje!
Zrobiłam zakupy z rossmana - prawie 100zł poszło, ale dużo babydream rzeczy i bedą dla małej i dostawa kurierem
Mężowi kupiłam jeszcze fajne buty na allegro, właśnie taka jestem, złoszczę się, narzekam, potem tłumaczę go a potem mu kupuje - ciepłe kluchy jak nic!
Ogólnie oprócz nieprzespanej nowy dziś mam dobry dzień
Kupiłam kalafiora i truskawki i pożarłam, aż dzieciątko w brzuchu zaszalało z radości
Malika u mnie termin bez zmian i córcia Nikola
malika89 lubi tę wiadomość
-
Jupiijajaaaaa! Leukocyty dalej ciut powyzej normy ale ostatnio byly 12,5 a dzis 10,5 i crp tez spadlo do 3,5 z 5 czyli w normie wiec gin odpusci mi antybiotyk
i mocz tez czysciutki bez bekterii
Co do dziecka to my mamy ustalone ze nastepne za 3-4 lata. A jak wyjdzie zobaczymy)
Friend ale przeciez niewiele ktora z nas ma woekszy brzuch od twojego. Nie sadze bym ja np miala wiekszy niz Twojjest naprawde OK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:03
paola89, Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Paola no to super
) ja w srode
Kuzwa. Wszyscy znosza mi jajatzn przynosza jajka- tata wczoraj podrzucil 20 bo dostal wiejskie od kolegi, tesciowa dzis orzywiozla ze wsi 20, a ja jeszcze 40 mam w lodowce z poorzedniej wizyty tesciowej. Czuje sie jak orzed swietami
paola89 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczko, rozmawiałam z moim mężem czy nie udałoby nam podjechać po Ciebie do porodu gdyby była taka konieczność ale mi uświadomił, że mamy identyczny termin porodu, więc on tego nie widzi... Jedyne co mogę zrobić to spróbować załatwić Ci jak najwyższą zniżkę na taksi żebyś mogła zadzwonić jeśli nie będziesz w stanie sama prowadzić.
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Tak Was czytam i powiem Wam, że z mojej perspektywy wygląda to super. Teraz rodzę trzecie i już zostanie mi kibicować innym koleżankom. nie planujemy następnych dzieci
U mnie znajome raczej jedno mają i teraz myślą o drugim a ja będę miała już odchowane, do tej pory one się ze mnie śmiały.
Wiedzieliśmy z mężem że chcemy mieć przynajmniej dwójkę (różnica 19 miesięcy) zrobliliśmy to z rozmysłem i nie żałuję.oLena31 lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
nick nieaktualnyFriend, przeciez Ty masz normalny ciazowy brzuszek!! U mnie w bluzie dresowej tez nie widac (to znaczy ja widze ale inni nie). W ogole sie nie przejmuj
a a propos brzuchow: znajoma, 176 cm wzrostu, dwa dni przed porodem miala brzuch jak czesc z nas teraz. Wygladala na maks 6 mc. A corka 3150 i 56 cm zdrowa jak ryba
po prostu sie rozciagnela wzdluz matki a nie wylazla do przodu
Dziewczyny, co do wielkosci dzieciakow: zobaczcie jakie zakresy maja siatki centylowe. Przeciez np 30 tydzien to jest miedzy 1014 gram a 2151!!! To jest dwa razy tyle, a dzieci w tym samym wieku. Inna sprawa, spojrzcie na doroslych: sa tacy co maja 150 i 190. Tacy co waza 48 kg i 90.
Dajcie im rosnac w spokoju i w swoim wlasnym tempienajwazniejsze zeby mialy wszystkie narzady zdrowe i zeby sie dobrze rozwijaly, a czy mniejsze czy wieksze to juz na luzaku. Przeciez nawet lekarze z usg I trym wyznaczaja termin porodu bo potem to juz hulaj dusza piekla nie ma i rosna jak im sie zywnie podoba
_cherryLady, hella, SyHa85, Friend, paola89, Benus, oLena31, Viola27, Gilis lubią tę wiadomość
-
Dokladnie amanina. Jedne maja pilki- bo dziecko tak sie uklada ze wypycha do przodu a inne maja malusie brzuszki bo dzieci ukladaja sie inaczej
Ja mam pytanie do tych z was ktore sa juz mamamizastanaeiam sie jak to jest byc w ciazy z drugim dzieckiem. Pewnie wiecie co mam na mysli. Na dzien dzisiejszy kocham Marceline nad zycie ale wiem ze na jedyn dziecku nie poprzestane. Tylko nie umiem sobie tego wyobrazic. Bo skoro czuje ze juz ja kocham najnocniej na swiecie to da sie wykrzesac drugie najmocniej na swiecie dla drugiego/trzeciego dziecka?
np nie umiem wyobrazic sobie ze moge miec synka
jeszcze jakos z druga coreczka taak ale ja i synek? Jak to jest miec chlopca w brzuchu?
no chore mysli takie
) ale na pewno wiecie o czym mowie
-
_cherryLady wrote:Paola no to super
) ja w srode
Kuzwa. Wszyscy znosza mi jajatzn przynosza jajka- tata wczoraj podrzucil 20 bo dostal wiejskie od kolegi, tesciowa dzis orzywiozla ze wsi 20, a ja jeszcze 40 mam w lodowce z poorzedniej wizyty tesciowej. Czuje sie jak orzed swietami
Zebys piać nie zaczela od tych jaj_cherryLady lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyA jeszcze odnoszac sie do pytania o kolejne dzieci: W OGOLE NIE MA MOWY.
Moj maz co prawda nie wiem co na to bo on zawsze chcial blizniaki i ostatnio cos powiedzial ze "moze kolejne akurat sie trafia ", ale ja sie nie dam zaplodnic za zadne skarby :p
Gruby mi wystarczajaco rozrywki dostarcza -
Friend wrote:Ja sobie nie wyobrażam rozbić za bardzo tego w czasie. Przede wszystkim brakuje mi piwka i martini (wiem, że ostatnio alko było w złym kontekście poruszane na forum, więc teraz trochę inaczej
).
Jak sobie pomyślę, że miałabym teraz 9 miesięcy nie pić bo ciąża, później nie wiadomo ile nie pić - bo karmię, później znowu ciąża, karmienie - to napije się za 4 lata?
Zazdraszczam mojej Mamie i Babci i innym kobietom, które zakonczyły produkcję i nie maja juz takich rozkmin.
O rajusiu Martini mmmmm albo Malibu z grejpfrutowy sokiem albo Limoncello takie zmrożone albo moje ukochane japońskie winko ♥♥♥
amanina, Ania_1986, Friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudi88 wrote:O rajusiu Martini mmmmm albo Malibu z grejpfrutowy sokiem albo Limoncello takie zmrożone albo moje ukochane japońskie winko ♥♥♥
Ja bym opitolila na hejnal butle Fragolino. To jest takie musujace lekkie wino z sokiem poziomkowym. Ciezko je dostac i kupilam w grudniu 6 butelek szczesliwa cala a dwa dni potem sie okazalo ze Gruby sie zmaterializowal wiec stoja i czekaja :p
malika89 lubi tę wiadomość
-
Benus wrote:Truskaweczko, rozmawiałam z moim mężem czy nie udałoby nam podjechać po Ciebie do porodu gdyby była taka konieczność ale mi uświadomił, że mamy identyczny termin porodu, więc on tego nie widzi... Jedyne co mogę zrobić to spróbować załatwić Ci jak najwyższą zniżkę na taksi żebyś mogła zadzwonić jeśli nie będziesz w stanie sama prowadzić.
Benus bardzo Ci dziekujeDoceniam to
Ale nie mogłabym tak wykorzystać Was!
To mój problem - nie obarczałabym Ciebie w ciąży jeszcze tym!
A może się w szpitalu spotkamy - gdzie bedziesz rodzić??
Ja planuje Narutowicza, ale się okaże jak wyjdzie.
Wcieło mi posta - tzn chyba zamknełam neta i się skasowało...
Dziś kupiłam kalafiora - malutki jak pięść a za 6zł - ugotowałam go bez soli...
Rozgotował się bo zapomniałam wyłączyć....
Rozgrzewając masło na patelni - poszłam i spaliło się na maxa!!
W końcu go podpiekłam i zjadłam średnio - dobry był!
W tym czasie zobaczyłam na paragonie że babka nabiła 2 lody po 2 zł a miałam jednego
No nic...
Mama twierdzi, że totalny nieogar jest przyczyną braku magnezu - ciekawe to.
Ona też to ma
-
nick nieaktualnyW ogole chcialam Wam powiedziec ze mam dzisiaj bunt na sformulowanie Silami Natury. Jakiej natury??! Powinno sie mowic porod Silami Wszystkimi A Potem Resztkami Sil Dzielnej Kobiety a nie tam natury.. Pf..
SyHa85, oLena31, Penelope30, _cherryLady, Gilis lubią tę wiadomość