X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się zaklejacie, a mnie porąbało bo o trzecim cały czas myślę :P no ale zobaczymy jak będzie z dwójką :D A w pierwszym roku to bardzo szybko myśleliśmy o drugim, bo Adela była idealną wersją demo - mało płakała, ciągle się uśmiechała i takie tam (teraz jest zmiana o 180st ;)). Coś czuję, że Leo nadrobi za siostrę i odechce mi się trzeciego dziecka ;)

Friend z tego co widziałam, to brzuch u Ciebie jest normalny - ani za mały, ani za duży! :) Powiedziałabym, że gabaryty porównywalne ze mną, tylko ja pewnie niższa bo 170cm :) Ale też się wszyscy dziwią (już drugą ciążę), że ja już na takim etapie ;)

Viola, nie martw się, ostatnio słyszałam, że znajomemu brata urodziło się dziecko w terminie 2400g - taka jego uroda po prostu. Zdrowe, różowe, pulchniutkie :)

Friend lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko masz nawet czapcie truskawkę :) ciuszki super. Dlatego liczyłam na córcię i słodkie zakupy w tej ciąży. A tak zostaje mi tylko oglądanie sukieneczek przy okazji innych zakupów.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola a czujesz ruchy regularnie?
    Moja córcia też mała od około 12 tyg ciąży jakby maleje - tzn co wizyte jest mniejsza niż termin @
    A ovu miałam dokładnie wiem kiedy i z prenatalnych rodziłabym ok 07.08. z mojej @ też, wiec nie ma co się stresować!
    Dzieci widocznie rosną jak same chcą, a powiem Ci, że może nam tak dzieci urosną że ponad 4kg bedziemy rodzić - moja pierworodna ponad 4 ważyła, wiec jakby Nikola tylko 3 kg to bym się zdziwiła.
    Ważne, że lekarz twierdzi ze dziecko zdrowe i ok.
    Już dość stresów - teraz sama radość :)

Monika bardzo się cieszę, nie myślałam, że mi te ciuszki da, nie widujemy się wcale, jeszcze dla mnie poncho - takie po domu raczej do chodzenia, ale ciepłe i córce 2 kurtki - jedna czarna jak lubi a jedna jasna bo kuzynka ma XS rozmiar i na moją Wiki pasują. Mega się cieszę :)
    Mam tyle ciuszków, że już nic nie kupuje!

Zrobiłam zakupy z rossmana - prawie 100zł poszło, ale dużo babydream rzeczy i bedą dla małej i dostawa kurierem :)
    Mężowi kupiłam jeszcze fajne buty na allegro, właśnie taka jestem, złoszczę się, narzekam, potem tłumaczę go a potem mu kupuje - ciepłe kluchy jak nic!

Ogólnie oprócz nieprzespanej nowy dziś mam dobry dzień :)
    Kupiłam kalafiora i truskawki i pożarłam, aż dzieciątko w brzuchu zaszalało z radości :)

Malika u mnie termin bez zmian i córcia Nikola :)

malika89 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiijajaaaaa! Leukocyty dalej ciut powyzej normy ale ostatnio byly 12,5 a dzis 10,5 i crp tez spadlo do 3,5 z 5 czyli w normie wiec gin odpusci mi antybiotyk :D i mocz tez czysciutki bez bekterii :D

Co do dziecka to my mamy ustalone ze nastepne za 3-4 lata. A jak wyjdzie zobaczymy :))

Friend ale przeciez niewiele ktora z nas ma woekszy brzuch od twojego. Nie sadze bym ja np miala wiekszy niz Twoj ;) jest naprawde OK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:03

paola89, Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wyniki z morfologii itp są ok więc cieszę się bo myślałam że coś wyjdzie kiepsko :)
    A jutro wizyta ! Kto też podgląda jutro swojego skarba?

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola no to super :)) ja w srode :)

Kuzwa. Wszyscy znosza mi jaja :D tzn przynosza jajka- tata wczoraj podrzucil 20 bo dostal wiejskie od kolegi, tesciowa dzis orzywiozla ze wsi 20, a ja jeszcze 40 mam w lodowce z poorzedniej wizyty tesciowej. Czuje sie jak orzed swietami :P

paola89 lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • hella Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry to i ja mam z jajkami podobnie, ale się bronie bo nie mam nawet jak ich przygotować. Jednak jest duże prawdopodobieństwo, że pod koniec tygodnia kuchnia będzie już gotowa :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, rozmawiałam z moim mężem czy nie udałoby nam podjechać po Ciebie do porodu gdyby była taka konieczność ale mi uświadomił, że mamy identyczny termin porodu, więc on tego nie widzi... Jedyne co mogę zrobić to spróbować załatwić Ci jak najwyższą zniżkę na taksi żebyś mogła zadzwonić jeśli nie będziesz w stanie sama prowadzić.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Oj jak mi się marzy tak cin cin. Aż mnie zaczęło zasysać normalnie! Idę się wody napije ;/

Łączę się z Tobą w bólu

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i powiem Wam, że z mojej perspektywy wygląda to super. Teraz rodzę trzecie i już zostanie mi kibicować innym koleżankom. nie planujemy następnych dzieci
    U mnie znajome raczej jedno mają i teraz myślą o drugim a ja będę miała już odchowane, do tej pory one się ze mnie śmiały.

Wiedzieliśmy z mężem że chcemy mieć przynajmniej dwójkę (różnica 19 miesięcy) zrobliliśmy to z rozmysłem i nie żałuję.

oLena31 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Kokosanka Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika, u mnie termin porodu pozostaje bez zmian czyli 13 sierpień. Nad imieniem jeszcze debatujemy ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, przeciez Ty masz normalny ciazowy brzuszek!! U mnie w bluzie dresowej tez nie widac (to znaczy ja widze ale inni nie). W ogole sie nie przejmuj :) a a propos brzuchow: znajoma, 176 cm wzrostu, dwa dni przed porodem miala brzuch jak czesc z nas teraz. Wygladala na maks 6 mc. A corka 3150 i 56 cm zdrowa jak ryba :) po prostu sie rozciagnela wzdluz matki a nie wylazla do przodu :)

Dziewczyny, co do wielkosci dzieciakow: zobaczcie jakie zakresy maja siatki centylowe. Przeciez np 30 tydzien to jest miedzy 1014 gram a 2151!!! To jest dwa razy tyle, a dzieci w tym samym wieku. Inna sprawa, spojrzcie na doroslych: sa tacy co maja 150 i 190. Tacy co waza 48 kg i 90.
    Dajcie im rosnac w spokoju i w swoim wlasnym tempie :) najwazniejsze zeby mialy wszystkie narzady zdrowe i zeby sie dobrze rozwijaly, a czy mniejsze czy wieksze to juz na luzaku. Przeciez nawet lekarze z usg I trym wyznaczaja termin porodu bo potem to juz hulaj dusza piekla nie ma i rosna jak im sie zywnie podoba :)

_cherryLady, hella, SyHa85, Friend, paola89, Benus, oLena31, Viola27, Gilis lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie amanina. Jedne maja pilki- bo dziecko tak sie uklada ze wypycha do przodu a inne maja malusie brzuszki bo dzieci ukladaja sie inaczej :)

Ja mam pytanie do tych z was ktore sa juz mamami :) zastanaeiam sie jak to jest byc w ciazy z drugim dzieckiem. Pewnie wiecie co mam na mysli. Na dzien dzisiejszy kocham Marceline nad zycie ale wiem ze na jedyn dziecku nie poprzestane. Tylko nie umiem sobie tego wyobrazic. Bo skoro czuje ze juz ja kocham najnocniej na swiecie to da sie wykrzesac drugie najmocniej na swiecie dla drugiego/trzeciego dziecka? :) np nie umiem wyobrazic sobie ze moge miec synka :) jeszcze jakos z druga coreczka taak ale ja i synek? Jak to jest miec chlopca w brzuchu? :D no chore mysli takie :)) ale na pewno wiecie o czym mowie :)

bobas.gif
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Paola no to super :)) ja w srode :)

Kuzwa. Wszyscy znosza mi jaja :D tzn przynosza jajka- tata wczoraj podrzucil 20 bo dostal wiejskie od kolegi, tesciowa dzis orzywiozla ze wsi 20, a ja jeszcze 40 mam w lodowce z poorzedniej wizyty tesciowej. Czuje sie jak orzed swietami :P

Zebys piać nie zaczela od tych jaj :-P

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnoszac sie do pytania o kolejne dzieci: W OGOLE NIE MA MOWY.
    Moj maz co prawda nie wiem co na to bo on zawsze chcial blizniaki i ostatnio cos powiedzial ze "moze kolejne akurat sie trafia ", ale ja sie nie dam zaplodnic za zadne skarby :p

Gruby mi wystarczajaco rozrywki dostarcza ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam rozbić za bardzo tego w czasie. Przede wszystkim brakuje mi piwka i martini (wiem, że ostatnio alko było w złym kontekście poruszane na forum, więc teraz trochę inaczej ;-) ).

Jak sobie pomyślę, że miałabym teraz 9 miesięcy nie pić bo ciąża, później nie wiadomo ile nie pić - bo karmię, później znowu ciąża, karmienie - to napije się za 4 lata? o.O

Zazdraszczam mojej Mamie i Babci i innym kobietom, które zakonczyły produkcję i nie maja juz takich rozkmin.

O rajusiu Martini mmmmm albo Malibu z grejpfrutowy sokiem albo Limoncello takie zmrożone albo moje ukochane japońskie winko ♥♥♥

amanina, Ania_1986, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    O rajusiu Martini mmmmm albo Malibu z grejpfrutowy sokiem albo Limoncello takie zmrożone albo moje ukochane japońskie winko ♥♥♥

Ja bym opitolila na hejnal butle Fragolino. To jest takie musujace lekkie wino z sokiem poziomkowym. Ciezko je dostac i kupilam w grudniu 6 butelek szczesliwa cala a dwa dni potem sie okazalo ze Gruby sie zmaterializowal wiec stoja i czekaja :p

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bym sie napiła... a tym czasem oblazły mnie koty

marcianka86
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Truskaweczko, rozmawiałam z moim mężem czy nie udałoby nam podjechać po Ciebie do porodu gdyby była taka konieczność ale mi uświadomił, że mamy identyczny termin porodu, więc on tego nie widzi... Jedyne co mogę zrobić to spróbować załatwić Ci jak najwyższą zniżkę na taksi żebyś mogła zadzwonić jeśli nie będziesz w stanie sama prowadzić.

Benus bardzo Ci dziekuje :) Doceniam to :)

Ale nie mogłabym tak wykorzystać Was!
    To mój problem - nie obarczałabym Ciebie w ciąży jeszcze tym!

A może się w szpitalu spotkamy - gdzie bedziesz rodzić??
    Ja planuje Narutowicza, ale się okaże jak wyjdzie.

Wcieło mi posta - tzn chyba zamknełam neta i się skasowało...
    Dziś kupiłam kalafiora - malutki jak pięść a za 6zł - ugotowałam go bez soli...
    Rozgotował się bo zapomniałam wyłączyć....
    Rozgrzewając masło na patelni - poszłam i spaliło się na maxa!!
    W końcu go podpiekłam i zjadłam średnio - dobry był!
    W tym czasie zobaczyłam na paragonie że babka nabiła 2 lody po 2 zł a miałam jednego
    No nic...
    Mama twierdzi, że totalny nieogar jest przyczyną braku magnezu - ciekawe to.
    Ona też to ma 8-)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole chcialam Wam powiedziec ze mam dzisiaj bunt na sformulowanie Silami Natury. Jakiej natury??! Powinno sie mowic porod Silami Wszystkimi A Potem Resztkami Sil Dzielnej Kobiety a nie tam natury.. Pf..

SyHa85, oLena31, Penelope30, _cherryLady, Gilis lubią tę wiadomość

‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ