X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w pytaniu na śniadanie ma być jakich kosmetyków nie używać w ciąży .

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • hella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 82 dni do porodu, ale ten czas leci! :o Jeszcze tydzień i 3 z przodu będzie ;)

Jeśli chodzi o sen to dzisiaj ok, bez pobudek, skurczy itd. Tylko dalej wolałabym zostać w łóżku z mężem niż zbierać się do pracy.

A z super newsów to dzisiaj w końcu będzie u mnie montaż mebli kuchennych i sprzętów agd :) Jutro też, może uda się już z frontami, jeśli nie będzie żadnych niespodzianek. Nie mogę się doczekać! W końcu będę mogła odgruzować trochę mieszanie z kartonów i skrzynek ;)

Domi793, monirek lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa a moze Marceli ma jakoegos misia ulubionego a jak nie to mu spraw nowego i mu powiedz, ze mis bedzie z nim spal w nocy, kladzcie go wieczorem razem w lozeczku i niech go przytula zeby mis dobrze spal. Sprobuj mu wytlumaczyc, to juz madry chlopczyk :-) i pamietaj, ze to tylko chwilka tej meczarni.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! My dzisiaj wizytujemy, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Odebrałam wczoraj wyniki i jak zwykle szału nie ma, anemia jest dalej chociaż się trochę poprawiło, tsh śliczne, że aż jestem w szoku. Niestety jakieś bakterie w moczu się znalazły i pewnie będzie antybiotyk...

Ciekawa jestem czy dostane skierowanie na usg III trymestru, pooglądałabym :)

Miłego dnia!

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella no w końcu się doczekałaś :)
    Ja bym się musiała zabrac za ogarning kuchni, ale taki solidny z wywalaniem wszystkiego z szafek...chce mi się jak cholera.

Karola moja siostra próbuje tą młodszą wyeksmitować do siebie, ale też kiepsko im idzie.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • hella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już będę miała te meble to mogę nawet do ciemnej nocy układać wszystkie moje kuchenne skarby <3 Wczoraj zdecydowaliśmy też, że następna po kuchni będzie szafa w korytarzu do zamówienia i komoda dla Małej - tylko projekty muszę ogarnąć :)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY jak Ci ta glukoza wyszła??

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my , właśnie przyszłam od fryzjera i myślałam że tam zejde, nie wiem czy młoda mnie tak skopala i uciskala na przepone czy coś innego się działo :/ az musiałam się rozbierać tak mnie pot oblał :/.

Dzisiaj przynajmniej słońce swieci i jest dużo przyjemniej , na 17 warsztaty , jak będą nudzic to idziemy do domu ...

Miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, my to tak z tym spaniem załatwiliśmy, że kupiłam małej łóżko 120x200 i usypiamy razem, a potem w nocy jak coś woła, to kładę się na jakiś czas koło niej i zasypia. Od dwóch dni, odpukać, nie woła mnie do siebie w nocy ;) Ale wierci się strasznie - kładziemy ją normalnie, a budzi się "w nogach", odwrócona 180st ;) nie wiem, jak ona to robi ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś idę na warsztaty na 16 Swiadoma Mama, miałam nie iść bo już mieliśmy dziś chodzić na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale jak zrezygnowałam to jeszcze się dopisałam w ostatniej chwili. Zobaczymy co będzie, trochę mnie przeraża że to aż 4 godz bo ostatnio ledwo wysiedziałam tyle.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja idę na mamo to ja i też ponad 3 h trwa :/ jak dobrze pamiętam to Ty na nich byłaś ?

4 h to długo :/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • makota Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było i nie ukrywam, że nie dam rady wszystkiego nadrobić. Podczytywałam czasem co piszecie, ale nie można powiedzieć, że jestem na bieżąco. Mały Lew rośnie i kopie jak oszalały, szczególnie kiedy jest głodny. Za tydzień mam ostatnie USG - zobaczymy jaki już jest duży :)

Wyżalę się przy okazji, że zrobiły mi się rozstępy na cyckach!!! mimo regularnego smarowania!!! A co gorsza, biust jakoś spektakularnie nie urósł.... :( położna pociesza mnie, że może podczas karmienia staną się niewidoczne. Też macie taki problem?

Zauważyłam też ostatnio, że podczas długiego chodzenia boli mnie brzuch i to w różnych miejscach - nie jest tak, że zawsze w tym samym - jakby młody mi gdzieś tam rapcie/łapcie wpychał... też tak macie?

Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia. Ciekawe jak to będzie - czekałam na to już od dawna, bo dylematy techniczne związane z porodem od jakiegoś czasu mnie męczą...

Pochwalę się przy okazji jakie słodkie buciki Babusia sprawiła dziedzicowi:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afdcb8ef39ce.jpg

paola89, malika89 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Też dziś idę na warsztaty na 16 Swiadoma Mama, miałam nie iść bo już mieliśmy dziś chodzić na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale jak zrezygnowałam to jeszcze się dopisałam w ostatniej chwili. Zobaczymy co będzie, trochę mnie przeraża że to aż 4 godz bo ostatnio ledwo wysiedziałam tyle.

Bylam wczoraj na swiadomej mamie i miesiac temu na mamo to ja. Mozna posluchac tylko najgorsze to siedzenie tyle godzin, moja corcia rozpychala sie na maksa....

Penelope30 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to najgorsze to siedzenie, krzesła niewygodne a jak mówili przez mikrofon to dzidziuś kopał w brzuszku, ale zgarnęłam fajne gadżety więc nie narzekam. Paola przygotuj sobie jakiś plakat w domu na konkurs z czym kojarzy Ci się mamo to ja bo jak wypełnisz tylko tą ich małą karteczkę na miejscu to na pewno nic nie wygrasz, oni ich chyba nawet nie czytają.

Karkama a w Świadomej Mamie gadżety dają na początku czy na koniec bo nie wiem czy dotrwam? W mamo to ja były na koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:13

paola89 lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kobietki o podanych loginach nas odwiedzają? Jesteście tu?
    Odezwijcie się podając termin porodu oraz imię jakie wybrałyście dla Maleństwa
    Elza:)
    Smutas ,
    Pau3lennka
    Lulu83
    Alishia
    Daria23
    Karo Em
    Agusienka1985
    Martynka30
    basia7777,
    krystynka
    Avalon ,
    Muchaolucha
    WrocławskaCiężaróweczka
    smerfetka84
    osa
    Marta_:)
    Edzia;)
    Sanka
    M o n i q u e
    Ewelinaaa
    Paulaaa
    wwikunia93
    Emma1985
    Wrocławianka
    Oluniunia
    Motylkowa
    boo123
    Magroz
    Jujka
    edyska
    niki640
    krokusik27
    kasi
    Mamusiaporazpierwszy
    nuska_
    GosiaG
    IVA
    Aleksa13
    Magic
    Asiasia
    aaniuskaa
    Hurija
    ewi0808
    Joita
    kasiunia198215
    laven81
    fasolkarośnie
    celia
    Felicidad
    Canario

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:26

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab on ma do spania smoka i pieluche. Nawet nie patrzy na misie. Z wieczora fajnie zasypia z mezem czy ze mną. Ale w nocy jest pobudka i mega płacz, dzisiaj zgarnelismy go z przedpokoju. Normalnie jak rakieta wylecial od siebie i szukal nas.

Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.

Olena my narazie rozlozylismy mu materac na podlodze bo tak sie kreci ze boje się ze wypadnie z łóżka, no a drugie ale to nawet lozka nie mamy bo chcemy od razu kupic piętrowe zeby dla drugiego bylo bo pokoik malusi i miejsca malo na dwa lozka.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina właśnie wyczytałam na pudelku że nasi polscy piłkarze przebywają wraz z żonami w Juracie, to już teraz wiem czym się Twój zajmuje :). Jak pogoda?

_cherryLady, amanina lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też widziałam fotkę i się zastanawiałam czemu tam Amaniny nie ma :P

_cherryLady, amanina lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Otóż to najgorsze to siedzenie, krzesła niewygodne a jak mówili przez mikrofon to dzidziuś kopał w brzuszku, ale zgarnęłam fajne gadżety więc nie narzekam. Paola przygotuj sobie jakiś plakat w domu na konkurs z czym kojarzy Ci się mamo to ja bo jak wypełnisz tylko tą ich małą karteczkę na miejscu to na pewno nic nie wygrasz, oni ich chyba nawet nie czytają.

Karkama a w Świadomej Mamie gadżety dają na początku czy na koniec bo nie wiem czy dotrwam? W mamo to ja były na koniec.

Na poczatku chociaz to probki podklasdow,pieluszek,skarpetek w dziwnych rozmiarach bo ja dostalam dla nastolatek 6-11lat :-) na koniec jakas reklamowka tez ale tam same ulotki reklamy i kilka probek jakiejs firmy. No ale na koniec jest tez losowanie nagrod,z 15bylo ale ja oczywiscie nie mam szczescia :-)
    Podczas warsztatow mozesz zrobic sobie zdjecie ciazowe i wtedy sciagnac z facebooka albo wiecej kupic. No a na przerwach jest kilka stoisk i tez jakies probki rozdaja, robia makijaz maluja paznokcie.
    Najgorsza u mnie byla sala klima ktora halasowala. Na koniec z zimna az mnie gloiwa bolala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:18

Penelope30 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się obkleiłam :)
    Zobaczymy co to zdziała, ale już czuję ulgę w lędzwiach :)
    Mam tez obklejony brzuszek żeby miednicy pomóc, bo teraz mi bardzo dokucza. Na nastepnej wizycie zobaczymy czy coś skorygować i ewentualnie jakieś cwiczenia.
    AAA i kocham moją fizjoterapeutkę Pania Elę, bo powiedziała,że mam brzuszek na 4-5 miesiąc i ma sliczny kształt :)

pigułka, SyHa85, malika89, amanina lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ