Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 82 dni do porodu, ale ten czas leci! :o Jeszcze tydzień i 3 z przodu będzie
Jeśli chodzi o sen to dzisiaj ok, bez pobudek, skurczy itd. Tylko dalej wolałabym zostać w łóżku z mężem niż zbierać się do pracy.
A z super newsów to dzisiaj w końcu będzie u mnie montaż mebli kuchennych i sprzętów agdJutro też, może uda się już z frontami, jeśli nie będzie żadnych niespodzianek. Nie mogę się doczekać! W końcu będę mogła odgruzować trochę mieszanie z kartonów i skrzynek
Domi793, monirek lubią tę wiadomość
-
Kaarolaa a moze Marceli ma jakoegos misia ulubionego a jak nie to mu spraw nowego i mu powiedz, ze mis bedzie z nim spal w nocy, kladzcie go wieczorem razem w lozeczku i niech go przytula zeby mis dobrze spal. Sprobuj mu wytlumaczyc, to juz madry chlopczyk
i pamietaj, ze to tylko chwilka tej meczarni.
-
Cześć! My dzisiaj wizytujemy, mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku. Odebrałam wczoraj wyniki i jak zwykle szału nie ma, anemia jest dalej chociaż się trochę poprawiło, tsh śliczne, że aż jestem w szoku. Niestety jakieś bakterie w moczu się znalazły i pewnie będzie antybiotyk...
Ciekawa jestem czy dostane skierowanie na usg III trymestru, pooglądałabym
Miłego dnia![/url]
-
Hella no w końcu się doczekałaś
Ja bym się musiała zabrac za ogarning kuchni, ale taki solidny z wywalaniem wszystkiego z szafek...chce mi się jak cholera.
Karola moja siostra próbuje tą młodszą wyeksmitować do siebie, ale też kiepsko im idzie. -
Jak już będę miała te meble to mogę nawet do ciemnej nocy układać wszystkie moje kuchenne skarby
Wczoraj zdecydowaliśmy też, że następna po kuchni będzie szafa w korytarzu do zamówienia i komoda dla Małej - tylko projekty muszę ogarnąć
-
Witamy się i my , właśnie przyszłam od fryzjera i myślałam że tam zejde, nie wiem czy młoda mnie tak skopala i uciskala na przepone czy coś innego się działo
az musiałam się rozbierać tak mnie pot oblał
.
Dzisiaj przynajmniej słońce swieci i jest dużo przyjemniej , na 17 warsztaty , jak będą nudzic to idziemy do domu ...
Miłego dnia i powodzenia na wizytachNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Karola, my to tak z tym spaniem załatwiliśmy, że kupiłam małej łóżko 120x200 i usypiamy razem, a potem w nocy jak coś woła, to kładę się na jakiś czas koło niej i zasypia. Od dwóch dni, odpukać, nie woła mnie do siebie w nocy
Ale wierci się strasznie - kładziemy ją normalnie, a budzi się "w nogach", odwrócona 180st
nie wiem, jak ona to robi
-
Też dziś idę na warsztaty na 16 Swiadoma Mama, miałam nie iść bo już mieliśmy dziś chodzić na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale jak zrezygnowałam to jeszcze się dopisałam w ostatniej chwili. Zobaczymy co będzie, trochę mnie przeraża że to aż 4 godz bo ostatnio ledwo wysiedziałam tyle.
-
cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było i nie ukrywam, że nie dam rady wszystkiego nadrobić. Podczytywałam czasem co piszecie, ale nie można powiedzieć, że jestem na bieżąco. Mały Lew rośnie i kopie jak oszalały, szczególnie kiedy jest głodny. Za tydzień mam ostatnie USG - zobaczymy jaki już jest duży
Wyżalę się przy okazji, że zrobiły mi się rozstępy na cyckach!!! mimo regularnego smarowania!!! A co gorsza, biust jakoś spektakularnie nie urósł....położna pociesza mnie, że może podczas karmienia staną się niewidoczne. Też macie taki problem?
Zauważyłam też ostatnio, że podczas długiego chodzenia boli mnie brzuch i to w różnych miejscach - nie jest tak, że zawsze w tym samym - jakby młody mi gdzieś tam rapcie/łapcie wpychał... też tak macie?
Dzisiaj zaczynam szkołę rodzenia. Ciekawe jak to będzie - czekałam na to już od dawna, bo dylematy techniczne związane z porodem od jakiegoś czasu mnie męczą...
Pochwalę się przy okazji jakie słodkie buciki Babusia sprawiła dziedzicowi:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afdcb8ef39ce.jpgpaola89, malika89 lubią tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:Też dziś idę na warsztaty na 16 Swiadoma Mama, miałam nie iść bo już mieliśmy dziś chodzić na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale jak zrezygnowałam to jeszcze się dopisałam w ostatniej chwili. Zobaczymy co będzie, trochę mnie przeraża że to aż 4 godz bo ostatnio ledwo wysiedziałam tyle.
Bylam wczoraj na swiadomej mamie i miesiac temu na mamo to ja. Mozna posluchac tylko najgorsze to siedzenie tyle godzin, moja corcia rozpychala sie na maksa....Penelope30 lubi tę wiadomość
-
Otóż to najgorsze to siedzenie, krzesła niewygodne a jak mówili przez mikrofon to dzidziuś kopał w brzuszku, ale zgarnęłam fajne gadżety więc nie narzekam. Paola przygotuj sobie jakiś plakat w domu na konkurs z czym kojarzy Ci się mamo to ja bo jak wypełnisz tylko tą ich małą karteczkę na miejscu to na pewno nic nie wygrasz, oni ich chyba nawet nie czytają.
Karkama a w Świadomej Mamie gadżety dają na początku czy na koniec bo nie wiem czy dotrwam? W mamo to ja były na koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:13
paola89 lubi tę wiadomość
-
Czy kobietki o podanych loginach nas odwiedzają? Jesteście tu?
Odezwijcie się podając termin porodu oraz imię jakie wybrałyście dla Maleństwa
Elza:)
Smutas ,
Pau3lennka
Lulu83
Alishia
Daria23
Karo Em
Agusienka1985
Martynka30
basia7777,
krystynka
Avalon ,
Muchaolucha
WrocławskaCiężaróweczka
smerfetka84
osa
Marta_:)
Edzia;)
Sanka
M o n i q u e
Ewelinaaa
Paulaaa
wwikunia93
Emma1985
Wrocławianka
Oluniunia
Motylkowa
boo123
Magroz
Jujka
edyska
niki640
krokusik27
kasi
Mamusiaporazpierwszy
nuska_
GosiaG
IVA
Aleksa13
Magic
Asiasia
aaniuskaa
Hurija
ewi0808
Joita
kasiunia198215
laven81
fasolkarośnie
celia
Felicidad
CanarioWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 11:26
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyAniab on ma do spania smoka i pieluche. Nawet nie patrzy na misie. Z wieczora fajnie zasypia z mezem czy ze mną. Ale w nocy jest pobudka i mega płacz, dzisiaj zgarnelismy go z przedpokoju. Normalnie jak rakieta wylecial od siebie i szukal nas.
Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.
Olena my narazie rozlozylismy mu materac na podlodze bo tak sie kreci ze boje się ze wypadnie z łóżka, no a drugie ale to nawet lozka nie mamy bo chcemy od razu kupic piętrowe zeby dla drugiego bylo bo pokoik malusi i miejsca malo na dwa lozka. -
Penelope30 wrote:Otóż to najgorsze to siedzenie, krzesła niewygodne a jak mówili przez mikrofon to dzidziuś kopał w brzuszku, ale zgarnęłam fajne gadżety więc nie narzekam. Paola przygotuj sobie jakiś plakat w domu na konkurs z czym kojarzy Ci się mamo to ja bo jak wypełnisz tylko tą ich małą karteczkę na miejscu to na pewno nic nie wygrasz, oni ich chyba nawet nie czytają.
Karkama a w Świadomej Mamie gadżety dają na początku czy na koniec bo nie wiem czy dotrwam? W mamo to ja były na koniec.
Na poczatku chociaz to probki podklasdow,pieluszek,skarpetek w dziwnych rozmiarach bo ja dostalam dla nastolatek 6-11latna koniec jakas reklamowka tez ale tam same ulotki reklamy i kilka probek jakiejs firmy. No ale na koniec jest tez losowanie nagrod,z 15bylo ale ja oczywiscie nie mam szczescia
Podczas warsztatow mozesz zrobic sobie zdjecie ciazowe i wtedy sciagnac z facebooka albo wiecej kupic. No a na przerwach jest kilka stoisk i tez jakies probki rozdaja, robia makijaz maluja paznokcie.
Najgorsza u mnie byla sala klima ktora halasowala. Na koniec z zimna az mnie gloiwa bolala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 12:18
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
No i się obkleiłam
Zobaczymy co to zdziała, ale już czuję ulgę w lędzwiach
Mam tez obklejony brzuszek żeby miednicy pomóc, bo teraz mi bardzo dokucza. Na nastepnej wizycie zobaczymy czy coś skorygować i ewentualnie jakieś cwiczenia.
AAA i kocham moją fizjoterapeutkę Pania Elę, bo powiedziała,że mam brzuszek na 4-5 miesiąc i ma sliczny kształtpigułka, SyHa85, malika89, amanina lubią tę wiadomość