X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki upał. Leze na werandzie w cieniu, wiaterek lekki wieje. Obiad zjedzony, dzisiaj mlode ziemniaki z koperkiem, jajko i szklanka kompotu z truskawek...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam obiadu :) zjedliśmy chińskie jedzonko na mieście. Ja zupkę i sałatkę z kurczakiem a mąż jakąś wołowinę z warzywami. Nawet smaczne to było. Kornel jak zwykle się ożywił bo nowe smaki. Teraz tylko mam nadzieję że brzuch nie rozboli.
    Ja z praniem ubranek jeszcze czekam bo ma mi przyjść w tygodniu prześcieradło do wózka to wszystko razem chce uprać za jednym wsadem do pralki. Ciuszki, prześcieradło do wózka i łóżeczka, ręczniki, pieluszki, kocyki,rożek. Trochę tego jest.
    Mam testy ph do akwarium myślę że mogą być zamiast papierków lakmusowych :), ale na razie mam wizytę w środę to pewnie mi lekarz sprawdzi.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam! Bylam na ponad godzinnym spacerze z dzieckiem i mama. Polazilismy po lesie i sie nieźle dotlenilisme. Mam nadzieje ze młody padnie, bo ja leżę zmęczona i chetnie bym juz spac poszła.

Pogoda super, aż szkoda w domu siedzieć. Mam nadzieję ze jutro będzie tak samo.

a55a0765ad.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) my dzis tez caly dzien za miastem u rodzicow na wsi. Sie wylegiwalam :-) Kajtek mial znowu czkawke- ja jej nie czuje ale ja widze na brzuchu hehe

Ja nie mam jeszcze poprane, za 2 tyg bedzie wyposazenie do łózeczka do wtedy wszystko razem. Brakuje mi jeszcze akcesoriow- laktator, niania z monitorem iddechu, lampy, firanki i do kapieli. No i dla siebie. Po wyplacie 10tego sie tym zajme. Planowslam zakonczyc do polowy czerwca, no ale bedzie poślizg do konca czerwca. Chyba i tak dobrze :-)

A co do samopoczucia to ja mam wrazenie ze ludzie sie za mna ogladaja i patrza z politowaniem :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • hella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tą wizytę w szpitalu szybko musiałam zakupić torbę, kilka koszul, szlafrok i inne rzeczy, więc część swojego wyposażenia mam z głowy.

Ciuszki będę prać jak już będziemy mieć komode, a z tą nie ruszę jeśli nie ogarne kuchni, więc... muszę wyjść najpierw ze szpitala ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ja przez tą wizytę w szpitalu szybko musiałam zakupić torbę, kilka koszul, szlafrok i inne rzeczy, więc część swojego wyposażenia mam z głowy.

Ciuszki będę prać jak już będziemy mieć komode, a z tą nie ruszę jeśli nie ogarne kuchni, więc... muszę wyjść najpierw ze szpitala ;)

Juz niedlugo bedziecie w domku :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to może być, najpierw poczułam ruch dziecka, a potem takie ukłucie od środka jakby szpilką. Bolesne ale trwało sekundę. Chyba bobas nie ma jeszcze ostrych paznokci żeby zaczepić?

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny na tych występach była muzyka ludowa mały szalał jak dziki tylko nie wiem czy mu się podobało czy był niezadowolony czy poprostu kibicował kuzynce :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radziłyście w czasie remontu? Niestety nie mam gdzie uciec, godzinę posiedziałam na podwórku, ale mnie burza przepędziła. W domu śmierdzi olejną i rozpuszczalnikiem. Mąż malował grzejnik w pokoiku, futrynę i drzwi. Mam otwarte okno w każdym pokoju i drzwi na klatkę,siedzę w innym pomieszczeniu ale mój chory umysł mi mówi, że zaszkodzi to Małej. Świra zaraz dostanę :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• hella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na czas malowania w pokoju Małej pojadę do rodziców.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziewczyny jak sobie radziłyście w czasie remontu? Niestety nie mam gdzie uciec, godzinę posiedziałam na podwórku, ale mnie burza przepędziła. W domu śmierdzi olejną i rozpuszczalnikiem. Mąż malował grzejnik w pokoiku, futrynę i drzwi. Mam otwarte okno w każdym pokoju i drzwi na klatkę,siedzę w innym pomieszczeniu ale mój chory umysł mi mówi, że zaszkodzi to Małej. Świra zaraz dostanę :(

No ja tez ewakuowalam sie do rodzicow.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie maz malowal specjalna farb?Bo jezeli olejna to jak masz gdzie uciec to warto

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie przy porodowce jest oddzial neonatologiczny czy u was tez czy to jest przy kazdej porodowce?moj szpital ma drugi poziom

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Dziewczyny u mnie przy porodowce jest oddzial neonatologiczny czy u was tez czy to jest przy kazdej porodowce?moj szpital ma drugi poziom

Ja nie wiem, dopiero w piatek ze szkola rodzenia ide na wycieczke po oddziale :-) ale na pewno jest i taki i taki :-)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka u nas jest. Mam to szczęście, że dobrej koleżanki z LO mama tam pracuje, ale mam nadzieję, że nie będę musiała korzystać z tej znajomości.

Opóźniona ja uciekłam do mamy. Jak obrabiali okno i wymieniali podłogę to starałam się być poza domem jak najwięcej.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Pewnie maz malowal specjalna farb?Bo jezeli olejna to jak masz gdzie uciec to warto
    Niestety nie mam gdzie uciec :( muszę się zdać na wietrzenie :(
    Olejna niestety. Co prawda tylko kilka elementów, ale zawsze.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja tak mysle ze do Ustki mam najblizej 32 km ma 2 stopien do Miastka mam 50 km do Bytowa 50 i do Leborka 50 ale tylko 1 stopien w B i M
    A poniewaz to drugie dzieciatko to boje sie ze bym nie zdazyla tym bardziej jezeli zacznie sie wszystko w miare naturalnie to mam zamiar wsiasc w samochod i sie sama zawiesc☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Niestety nie mam gdzie uciec :( muszę się zdać na wietrzenie :(
    Olejna niestety. Co prawda tylko kilka elementów, ale zawsze.

To nie zazdroszcze ona dosyc dlugo schnie i smierdzi to wszystko pootwierac zostalo

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    U mnie jest na innym pietrze a tez szpital ma drugi stopien

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na u mnie tez na innym pietrze a wiecie moze co sie rozni w szpitalu miedzy drugim a trzecim stopniem?
    U mnie nie mozna wybrac poloznej i nie ma wanny

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ