X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki upał. Leze na werandzie w cieniu, wiaterek lekki wieje. Obiad zjedzony, dzisiaj mlode ziemniaki z koperkiem, jajko i szklanka kompotu z truskawek...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam obiadu :) zjedliśmy chińskie jedzonko na mieście. Ja zupkę i sałatkę z kurczakiem a mąż jakąś wołowinę z warzywami. Nawet smaczne to było. Kornel jak zwykle się ożywił bo nowe smaki. Teraz tylko mam nadzieję że brzuch nie rozboli.
    Ja z praniem ubranek jeszcze czekam bo ma mi przyjść w tygodniu prześcieradło do wózka to wszystko razem chce uprać za jednym wsadem do pralki. Ciuszki, prześcieradło do wózka i łóżeczka, ręczniki, pieluszki, kocyki,rożek. Trochę tego jest.
    Mam testy ph do akwarium myślę że mogą być zamiast papierków lakmusowych :), ale na razie mam wizytę w środę to pewnie mi lekarz sprawdzi.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam! Bylam na ponad godzinnym spacerze z dzieckiem i mama. Polazilismy po lesie i sie nieźle dotlenilisme. Mam nadzieje ze młody padnie, bo ja leżę zmęczona i chetnie bym juz spac poszła.

Pogoda super, aż szkoda w domu siedzieć. Mam nadzieję ze jutro będzie tak samo.

a55a0765ad.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) my dzis tez caly dzien za miastem u rodzicow na wsi. Sie wylegiwalam :-) Kajtek mial znowu czkawke- ja jej nie czuje ale ja widze na brzuchu hehe

Ja nie mam jeszcze poprane, za 2 tyg bedzie wyposazenie do łózeczka do wtedy wszystko razem. Brakuje mi jeszcze akcesoriow- laktator, niania z monitorem iddechu, lampy, firanki i do kapieli. No i dla siebie. Po wyplacie 10tego sie tym zajme. Planowslam zakonczyc do polowy czerwca, no ale bedzie poślizg do konca czerwca. Chyba i tak dobrze :-)

A co do samopoczucia to ja mam wrazenie ze ludzie sie za mna ogladaja i patrza z politowaniem :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • hella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tą wizytę w szpitalu szybko musiałam zakupić torbę, kilka koszul, szlafrok i inne rzeczy, więc część swojego wyposażenia mam z głowy.

Ciuszki będę prać jak już będziemy mieć komode, a z tą nie ruszę jeśli nie ogarne kuchni, więc... muszę wyjść najpierw ze szpitala ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ja przez tą wizytę w szpitalu szybko musiałam zakupić torbę, kilka koszul, szlafrok i inne rzeczy, więc część swojego wyposażenia mam z głowy.

Ciuszki będę prać jak już będziemy mieć komode, a z tą nie ruszę jeśli nie ogarne kuchni, więc... muszę wyjść najpierw ze szpitala ;)

Juz niedlugo bedziecie w domku :-)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to może być, najpierw poczułam ruch dziecka, a potem takie ukłucie od środka jakby szpilką. Bolesne ale trwało sekundę. Chyba bobas nie ma jeszcze ostrych paznokci żeby zaczepić?

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny na tych występach była muzyka ludowa mały szalał jak dziki tylko nie wiem czy mu się podobało czy był niezadowolony czy poprostu kibicował kuzynce :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radziłyście w czasie remontu? Niestety nie mam gdzie uciec, godzinę posiedziałam na podwórku, ale mnie burza przepędziła. W domu śmierdzi olejną i rozpuszczalnikiem. Mąż malował grzejnik w pokoiku, futrynę i drzwi. Mam otwarte okno w każdym pokoju i drzwi na klatkę,siedzę w innym pomieszczeniu ale mój chory umysł mi mówi, że zaszkodzi to Małej. Świra zaraz dostanę :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• hella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na czas malowania w pokoju Małej pojadę do rodziców.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziewczyny jak sobie radziłyście w czasie remontu? Niestety nie mam gdzie uciec, godzinę posiedziałam na podwórku, ale mnie burza przepędziła. W domu śmierdzi olejną i rozpuszczalnikiem. Mąż malował grzejnik w pokoiku, futrynę i drzwi. Mam otwarte okno w każdym pokoju i drzwi na klatkę,siedzę w innym pomieszczeniu ale mój chory umysł mi mówi, że zaszkodzi to Małej. Świra zaraz dostanę :(

No ja tez ewakuowalam sie do rodzicow.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie maz malowal specjalna farb?Bo jezeli olejna to jak masz gdzie uciec to warto

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie przy porodowce jest oddzial neonatologiczny czy u was tez czy to jest przy kazdej porodowce?moj szpital ma drugi poziom

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Dziewczyny u mnie przy porodowce jest oddzial neonatologiczny czy u was tez czy to jest przy kazdej porodowce?moj szpital ma drugi poziom

Ja nie wiem, dopiero w piatek ze szkola rodzenia ide na wycieczke po oddziale :-) ale na pewno jest i taki i taki :-)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka u nas jest. Mam to szczęście, że dobrej koleżanki z LO mama tam pracuje, ale mam nadzieję, że nie będę musiała korzystać z tej znajomości.

Opóźniona ja uciekłam do mamy. Jak obrabiali okno i wymieniali podłogę to starałam się być poza domem jak najwięcej.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Pewnie maz malowal specjalna farb?Bo jezeli olejna to jak masz gdzie uciec to warto
    Niestety nie mam gdzie uciec :( muszę się zdać na wietrzenie :(
    Olejna niestety. Co prawda tylko kilka elementów, ale zawsze.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja tak mysle ze do Ustki mam najblizej 32 km ma 2 stopien do Miastka mam 50 km do Bytowa 50 i do Leborka 50 ale tylko 1 stopien w B i M
    A poniewaz to drugie dzieciatko to boje sie ze bym nie zdazyla tym bardziej jezeli zacznie sie wszystko w miare naturalnie to mam zamiar wsiasc w samochod i sie sama zawiesc☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Niestety nie mam gdzie uciec :( muszę się zdać na wietrzenie :(
    Olejna niestety. Co prawda tylko kilka elementów, ale zawsze.

To nie zazdroszcze ona dosyc dlugo schnie i smierdzi to wszystko pootwierac zostalo

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    U mnie jest na innym pietrze a tez szpital ma drugi stopien

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na u mnie tez na innym pietrze a wiecie moze co sie rozni w szpitalu miedzy drugim a trzecim stopniem?
    U mnie nie mozna wybrac poloznej i nie ma wanny

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ