X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny..
    Jechałam dziś z kotami na adopcję pod Poznań. Wracając jedziemy sobie w najlepsze i patrze a na chodniku idzie ładna Pani w 8-9 miesiącu (duży brzuch miała) w ślicznej różowej sukience. Myślę sobie, że ładnie wygląda etc ale ja patrze dokładnie a ta w lewej ręce fajkę trzyma i jara sobie w najlepsze.. szok. Kurcze, ja na prawdę wszystko rozumiem, nawet to, że czasami kobiety palą bo wcześniej paliły i tak jest "bezpieczniej". Ale tak mnie ten widok ruszył że masakra. Aż się zdenerwowałam. Miki aż sam dał o sobie znać solidnym kopnięciem więc jemu ten widok też się chyba nie podobał... Boli mnie również fakt, że ta kobieta pewnie urodzi w pełni zdrowie dziecko (czego jej życzę z całego serca) a tak wiele kobiet stara się, chucha i dmucha na siebie i maleństwa a i tak tragedie się dzieja...

Ania_1986 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny..
    Jechałam dziś z kotami na adopcję pod Poznań. Wracając jedziemy sobie w najlepsze i patrze a na chodniku idzie ładna Pani w 8-9 miesiącu (duży brzuch miała) w ślicznej różowej sukience. Myślę sobie, że ładnie wygląda etc ale ja patrze dokładnie a ta w lewej ręce fajkę trzyma i jara sobie w najlepsze.. szok. Kurcze, ja na prawdę wszystko rozumiem, nawet to, że czasami kobiety palą bo wcześniej paliły i tak jest "bezpieczniej". Ale tak mnie ten widok ruszył że masakra. Aż się zdenerwowałam. Miki aż sam dał o sobie znać solidnym kopnięciem więc jemu ten widok też się chyba nie podobał... Boli mnie również fakt, że ta kobieta pewnie urodzi w pełni zdrowie dziecko (czego jej życzę z całego serca) a tak wiele kobiet stara się, chucha i dmucha na siebie i maleństwa a i tak tragedie się dzieja...

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zgadzam sie. Mam te same odczucia. Niesprawiedliwe.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka polubiłam zdjęcia oczywiście a nie za dalszą część wpisu.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś były alarmy bombowe. Moj leciał z pracy na 2

74di6iyermvv176r.png

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego tez były alarmy, przez to musiał w robocie dłużej zostać :/

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza kolacja:
    -szklanka koktajlu z truskawek,
    -ćwiartka kalafiora,
    -2 garście czereśni,
    -garśc zielonego groszku...
    Jakbym powiedziała komuś co zjadłam to chyba tylko 2 letnie dziecko nie skapnęło by się, że to może być tylko posiłek ciężarnej...

JRY1984 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dołączam zdjęcia kolorowego ciasta jogurtowo-galaretkowego :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a6739aa44b2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64aa240e4f96.jpg

kaarolaa, JRY1984, Agusienka1985, SyHa85, Friend, Benus, Benus, Aśka_gdańsk, Rudi88, malika89, Ania_1986, Ninka0111, Penelope30, _cherryLady, hella, paola89, Truskaweczka83, Gilis lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia no i wyszlo bajecznie kolorowo :) az zazdroszcze, chce kawalek...

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    monia no i wyszlo bajecznie kolorowo :) az zazdroszcze, chce kawalek...
    To zapraszam serdecznie ;)
    Jest jeszcze baaardzo dużo, starczy dla każdego :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Moja dzisiejsza kolacja:
    -szklanka koktajlu z truskawek,
    -ćwiartka kalafiora,
    -2 garście czereśni,
    -garśc zielonego groszku...
    Jakbym powiedziała komuś co zjadłam to chyba tylko 2 letnie dziecko nie skapnęło by się, że to może być tylko posiłek ciężarnej...

Elegancka, zdrowa kolacja :-) mi by tylko ze tak powiirm brzuch rozsadzilo :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może infantylny ten moj post. Ale jak ja kocham to moje dziecko to jest nieprawdopodobne!!! Jakie emocje juz odczuwam to jest dla mnie porażające.

sabanek, monika454, Rudi88, Ania_1986, paola89 lubią tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz zajrzałam tam do grażyny z lusterkiem i jestem w szoku!!!! tam wszystko jest tak mega napuchnięte, masakra!!! wy też tak macie???

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz zajrzałam tam do grażyny z lusterkiem i jestem w szoku!!!! tam wszystko jest tak mega napuchnięte, masakra!!! wy też tak macie???

Niestety. Smutne co nie?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak to będzie jak trzeba będzie po porodzie pierwszy raz spojrzeć na Graśkę.

_cherryLady lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Elegancka, zdrowa kolacja :-) mi by tylko ze tak powiirm brzuch rozsadzilo :-)
    u mnie jedynie mały sie odzywa bo on KOCHA warzywa!
    chociaż jakbym jeszcze mlekiem popiła...

SyHa85, Ania_1986 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ciekawe jak to będzie jak trzeba będzie po porodzie pierwszy raz spojrzeć na Graśkę.
    chyba nic fajnego...a jak jeszcze ponacinają...poszyją.. chyba wolałabym tego nie widzieć..

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to z tymi alarmami? Próby jakieś są?

A u nas burza i deszczyk. Kurde chyba okno zamkne bo K się obudzi, tak mocno grzmoci.

Syha, ja też moją małą Perełkę kocham! :-D

Ja nie rozumiem jak można palić w ciąży, albo niektórzy alkoholu sobie nie odmawiają... Co za odpowiedzialnosc... Nie potrafią nawet docenić tego cudu, to nie jest sprawiedliwe...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:

Noooo :-/

• monika454 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Co to z tymi alarmami? Próby jakieś są?

sądzę, że raczej komuś się nudziło i postanowił się pobawić w ten sposób.

74di6iyermvv176r.png

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ