Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam z usg, wszystko wygląda ok, Mała 1700 g i 40 cm
musze sobie przygotować stek odpowiedzi dla tych, którzy mnie męczą, że za chuda jestem i dziecko nie ma gdzie rosnąć. Nie wiem jak szyjka, bo nie sprawdzają ale dowiem się w przyszłym tyg na wizycie u mojego gin. Mała ma tak główkę,że uciska mi na szyjkę właśnie ale mam nadzieje ze nic się tam nie skraca za bardzo i nie rozwiera
monika454, 33Karola33, Kw14tuszek, SyHa85, Aśka_gdańsk, Rudi88, Ninka0111, malika89, Penelope30, Ania_1986, _cherryLady, hella, Betty Boop, Domi793, kaarolaa, paola89, Friend, pigułka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Gratuluje udanych wizyt!
Monia ale smaka narobiłaś na to ciasto, mega smakowicie wyglada!
Penelope ja dzis prałam rożek i na pierwszy rzut oka wyglada ok, nawet kolory sie nie spraly a dałam za niego chyba jakos 30-40zl
U nas pokój Małej juz prawie skończony, jeszcze dodatki zostały do kupienia lub zrobienia. Chmurki na ścianę, teściu mi robi domek do zawieszenia jako półki na ścianę, karnisz do zawieszenia i praktycznie juz bedzie w 100% skończony. Musze tylko kupic jakies fajne firanki. Jutro odbieramy wózek z fotelikiem i kupujemy materac. Ciuszki i pieluchy poprane czesc jeszcze poprasować musze i zostaną zakupy dla mnie i drobne apteczne rzeczy i bede mogła pakowac torbę do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 22:40
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Martynko, cieszę się, że wróciłaś do nas
Mój synek też starszy i waży sporo bo 2000-2200g
Dziś mi skręcili szafę w sypialni więc powolutku można ogarnąć temat prania, sortowania itdMartynka30 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
monika454 wrote:u mnie jedynie mały sie odzywa bo on KOCHA warzywa!
chociaż jakbym jeszcze mlekiem popiła...
Moja chyba tez lubi warzywa. A z tym mlekiem to tez tak mam.
Mam nadzieję ze moje dziecko w przyszłości będzie lubialo warzywa bo ja uwielbiam a mąż przeciwnie. Zeby tylko nie poszła w jego ślady -
sabanek wrote:Co to z tymi alarmami? Próby jakieś są?
A u nas burza i deszczyk. Kurde chyba okno zamkne bo K się obudzi, tak mocno grzmoci.
Syha, ja też moją małą Perełkę kocham!
Ja nie rozumiem jak można palić w ciąży, albo niektórzy alkoholu sobie nie odmawiają... Co za odpowiedzialnosc... Nie potrafią nawet docenić tego cudu, to nie jest sprawiedliwe...
Ocho a ta burza chyba idzie do mnie bo sie wietrzysko zerwalo.
Ja tez nie rozumiem jak można stosować używki w ciąży ja to mam wyrzuty sumienia za to ze w swoje urodziny w grudniu wypilam szklankę piwa. Bo nie wiedziałam ze jestem w ciąży. -
SyHa85 wrote:Co innego masaż krocza samodzielny a co innego żel ginekologiczny do porodu. Na pewno Durexa nikt nie zaaplikuje na porodówce.
mylisz sie, aplikująDurexy stoja na szafeczkach nocnych obok łózek i sa powszechnie uzywane. To info od mojej połoznej ze szpitala w ktorym mam zamiar rodzic. Widocznie to norma
Innym patentem jest jeszcze parafina kosmetyczna (to wszystko info od połoznej)
SyHa85, hella lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Wczoraj wizyta. Cóż Tośka się odwróciła ale z położenia główkowego na miednicowe, co niby zdarza się dość rzadko u pierworódek. Mam nadzieję,że jeszcze się odwróci. Wolałabym jednak rodzić SN, a tak zapewne będzie cesarka, choć lekarz powiedział, że różnie to bywa, bo jak dziecko małe to i pośladkami karzą rodzić. Moja kruszynka jest bardzo mała bo w 30+2 wyszło tylko 1350 g, choć doktor twierdzi, że wcale nie jest to za mało,że takie geny.Lekarz mierzy mi tylko trzy prametry BPD, AC i FL. Nogi ma długie a klatkę piersiową wąską, więc pewnie będzie taka chudzina jak ja. Na wadze mam +10 kg. Szyjki mi jeszcze nie sprawdzał.
Betty Boop, hella, Rudi88, kaarolaa, Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość
http://dotsandlace.blogspot.com/ -
Dots&Lace wrote:Wczoraj wizyta. Cóż Tośka się odwróciła ale z położenia główkowego na miednicowe, co niby zdarza się dość rzadko u pierworódek. Mam nadzieję,że jeszcze się odwróci. Wolałabym jednak rodzić SN, a tak zapewne będzie cesarka, choć lekarz powiedział, że różnie to bywa, bo jak dziecko małe to i pośladkami karzą rodzić. Moja kruszynka jest bardzo mała bo w 30+2 wyszło tylko 1350 g, choć doktor twierdzi, że wcale nie jest to za mało,że takie geny.Lekarz mierzy mi tylko trzy prametry BPD, AC i FL. Nogi ma długie a klatkę piersiową wąską, więc pewnie będzie taka chudzina jak ja. Na wadze mam +10 kg. Szyjki mi jeszcze nie sprawdzał.
Kochana mój Tymuś też ma położenie miednicowe, a że jest dużym chłopcem 2,31kg raczej się nie odkręci ( aczkolwiek jakiś tam procent jest) i kazał się nastawiać na CC, najczęsciej czuję główkę pod żebrami albo w okolicy.Dots&Lace lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Aniu bardzo szkoda mi Twojej koleżanki, nawet nie wyobrażam sobie co ona musi czuć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 07:29
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Betty Boop wrote:mylisz sie, aplikują
Durexy stoja na szafeczkach nocnych obok łózek i sa powszechnie uzywane. To info od mojej połoznej ze szpitala w ktorym mam zamiar rodzic. Widocznie to norma
Innym patentem jest jeszcze parafina kosmetyczna (to wszystko info od połoznej)
Moje info od mojej poloznejco szpital to obyczaj
u nas moze maja jakies profity z tego natalisa ze tak zachwalaja
Betty Boop lubi tę wiadomość
[/url]
-
Martynka30 wrote:Kochana mój Tymuś też ma położenie miednicowe, a że jest dużym chłopcem 2,31kg raczej się nie odkręci ( aczkolwiek jakiś tam procent jest) i kazał się nastawiać na CC, najczęsciej czuję główkę pod żebrami albo w okolicy.
Moj lezy poprzecznie ale u nas mowia ze do 37 tc nie ma decyzji o cc ze wzgledu na polozenie bo ma czas sie przekrecic ciagleaczkolwiek podobno najczesciej robia to do 34 tc
Penelope30 lubi tę wiadomość
[/url]
-
SyHa85 wrote:Moj lezy poprzecznie ale u nas mowia ze do 37 tc nie ma decyzji o cc ze wzgledu na polozenie bo ma czas sie przekrecic ciagle
aczkolwiek podobno najczesciej robia to do 34 tc
Mi lekarz mówił, że marna szansa jest, ale mówił też, że Tymuś jest starszy z USG wychodził we wtorek wymiarami na ponad 34 tydz a średnio wyszło 33tydz 6dz i jest duży, u mnie dochodzi problem z kręgosłupem zarówno teraz jak i przed ciążą, ale będziemy dyskutować na następnej wizycie. Wyjdzie w praniu
SyHa z tego co wiem też masz duże dziecko, a ponoć duże dziecko jest wskazaniem do CC, tydzień temu w Wwie moja znajoma urodziła przez CC, bo dziecko miało mieć 4kg i nie pozwolili jej rodzić naturalnie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Hej ja dzisiaj wizytuje☺trzymajcie kciuki zaraz sniadanko i jade do miasta bo chce ogarnac staniki do karmienia bo koszule maja dzisiaj albo jutro byc kupilam najtansze bo szkoda mi kasy bo nie spie w koszulach chyba ze w ciazy☺
Marysia strasznie sie rozpycha wiec zebra daja popalic☺Betty Boop, sabanek, Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość