X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Bogu ze mam faajna rodzine i znajomych...niezazdroszcze Wam...
    Martyna dzieki za odpowiedz...
    Truskaweczka sliczna torba:-)

Martynka30, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Dzięki pigułka, znam sklep zawsze do nich na Aleje Pokoju chodzę - nawet jakąś zniżkę mam, myślałam, że uda mi się cokolwiek znaleźć na necie tańszego ale widzę, że czeka mnie u nich wizyta i znów pare stów będzie wydane no ale co zrobić.
    Co ten ciazowy mozg zena robi, jasne ze na Alejach Pokoju :) jak dorwe komputer to wrzuce Ci link do stanika ktory zamawialam w necie i jak na poczatek jest calkiem spoko :)

Benus lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży wszystko jest możliwe. Mi przybyło 4 kg w 12 dni.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się pojawiło tyle dolegliwości, że już mam dość.. No i zgaga nieszczęsna od paru dni. Nie mogę spać, jestem wiecznie zmęczona, brzuchol mam wieelki. Niestety apetyt dopisuje....
    Nie mogę się zmusić, żeby spakować torbę.
    Co do chrzcin to pierworodnego ochrzciliśmy jak miał 3 latka! dopiero trzeci ksiądz nam ochrzcił, tu gdzie się przeprowadziliśmy. Mamy ślub cywilny i to było problemem. Mój mąż jest mocno antykościołowy, tak jak i jego cała rodzina. Nawet jak chciał na chrzestnego brata syna, to ten odmówił. Teraz też nie wiem czy będzie chrzestny z jego strony.
    Teraz jak będziemy chrzcić maluszka, to prawdopodobnie weźmiemy ślub kościelny.
    Na chrzest zapraszamy tylko chrzestnych i mamy oraz mojego brata z rodziną, czyli najbliższych.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeszcze mamy imię niewybrane! Nie możemy dojść do porozumienia, jemu się moje typy niepodobają, a ja nie chce jego.
    Moje: Miłosz, Marcel, Tobiasz
    Jego: Krzysztof, Wojtek, Rafał ew. Adam

I chyba ostatecznie będzie Adam, ale nie czuję tego.

Przy pierwszym to upatrzyłam sobie imię i mu od początku cały czas powtarzałam, aż mu się osłuchało, bo w pierwszej chwili katygorycznie odrzucił. Teraz wszystkim opowiada, że to imię tak przypadkiem się wzięło :)

• monika454 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    To ta sama mama, która wcześniej chciała przyjechać od razu po porodzie?
    Współczuję :( Najgorzej, że mówisz, że będzie chciała na porodówkę... Trzeba pogadać, innego wyjścia nie ma. Trzymam kciuki, aby zrozumiała :)

tak to ta sama mama. Widać wizytę po porodzie jej wytłumaczyłam ale wcześniej to przecież nie problem, bo ona pracowała do ostatniego dnia... Ja sobie tego nie wyobrażam. Kocham ją całym sercem ale ona nie chce naszych potrzeb zrozumieć. Ostatnio mnie denerwuje, bo na mojego synka mówi, że to jej synuś...

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka, Penelope - to ostatnio niesamowite rzeczy się dzieją, bo mi waga pokazała dziś 79 kg :o Czyli jestem 21,5 kg na plus (tak, musiałam użyć kalkulatora by to obliczyć ;) ), nie rośnie już za bardzo, co mnie dziwi i cieszy jednocześnie, ale te wzorki na udach to mogłyby się nie pojawiać :( Dobrze, że brzuszek piękny i gładki mam (na razie)...

Goslim, mój K jest Krzysztof <3 :) Piękne imię hihi.
    Adam też ładnie, taki mały Adaś będzie śmigał po domu :) A pierwsze dziecko jak ma na imię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    tak to ta sama mama. Widać wizytę po porodzie jej wytłumaczyłam ale wcześniej to przecież nie problem, bo ona pracowała do ostatniego dnia... Ja sobie tego nie wyobrażam. Kocham ją całym sercem ale ona nie chce naszych potrzeb zrozumieć. Ostatnio mnie denerwuje, bo na mojego synka mówi, że to jej synuś...

Może jakiś syndrom jej się włączył? To wyglda trochę tak, jakby chciała od początku być w życiu Maluszka, mówisz nawet, że na Niego mówi "synuś", więc może na takim tle coś jest grane?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim no to może jak Ty wybrałaś pierwszemu dziecku imię to teraz daj mężowi wybrać ;).

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Goslim, mój K jest Krzysztof <3 :) Piękne imię hihi.
    Adam też ładnie, taki mały Adaś będzie śmigał po domu :) A pierwsze dziecko jak ma na imię?[/QUOTE]

Pierwszy to Ignaś, a Krzysztof to mi się niestety źle kojarzy: w pracy mam takiego co nie do końca jest normalny, śpi i chrapie przy biurku, ma problemy gastryczne, potrafi np. Obsrać sobie koszulę, spodnie i siedzieć tak w pracy (przez jakiś czas siedziałam z nim w pokoju). Najgorsze, że nikt go nie ruszy. Na szczęście już nie będę miała z nim do czynienia, ale niesmak pozostał.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Goslim no to może jak Ty wybrałaś pierwszemu dziecku imię to teraz daj mężowi wybrać ;).
    Hahah chyba masz rację, tak by było sprawiedliwie, chociaż nie jest mi łatwo odpuścić :/

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Sabanek ja kiedyś rozmawiałam z jednym ksiedzem , ksiądz nie powinien odmówić sakramentu chrztu, bo te dziecko nie jest niczemu winne, jedynie rodzice nie przystępują do komunii.

Mój brat chrzcił córkę jak jeszcze nie mieli kościelnego ślubu i mieli duży problem ze znalezieniem takiej parafii.. A ochrzcił jak mu obiecali, że kościelny niedługo wezmą i źe chrzestni będą mocno wierzący. Wzięli, ale dopiero po 4 latach, jak chcieli ochrzcić 2 dziecko.
    Choć akurat w wielu przypadkach (w tym w sumie też) taki chrzest to dla mnie trochę hipokryzja... Do kościoła chodzą baaardzo rzadko, a i mi (bo to w końcu mnie na chrzestną wtedy poprosili) parę razy małą do kościoła udało się tylko zabrać, bo albo nie chcieli puścić, a jak już mała zaczęła sama decydować to po jej wypowiedziach było widać jak ją w domu nastawiają.. I nigdy nie chciała ze mną pójść. NIGDY w życiu bym się jeszcze raz nie zgodziła na bycie chrzestną w takim przypadku, bo dla mnie akurat znaczy to coś więcej niź tylko koniec zrzędzeń rodziny itd..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Może jakiś syndrom jej się włączył? To wyglda trochę tak, jakby chciała od początku być w życiu Maluszka, mówisz nawet, że na Niego mówi "synuś", więc może na takim tle coś jest grane?

Czasami myślę, że ona chciała mieć kiedyś syna i jej nei wyszło to teraz będzie miała. Tylko mnie to o bialej gorączki doprowadza. Ostatnio jak mi po raz któryś tak powiedziała to sie po prostu rozłączyłam. Chwilami się ciesze, że mieszka daleko od nas. Na pewno te zachowania nie są normalne, tak mnie się wydaje.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8102546bd9da.jpg
    Dziewczyny a to my w 36 tyg (35ti1d) :-).

monika454, Martynka30, pigułka, Benus, sabanek, kaarolaa, marcianka1, Penelope30, EFCia911, Betty Boop, Ania_1986, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ;) u nas bez zmian leżenie i leżenie :) noc już była dużo lepsza miałam trochę zgage ale dało się przeżyć. Bardzo męczą mnie napady gorąca masakra ale to niby normalne po tych kroplowkach. Co do chrzcin to my będziemy robić w Pl w święta Bożego Narodzenia bo jakbym miała cała rodzinę tu ściągnąć to bym się nie pozbierala :) u nas nie ma problemu z chrzestnymi i wg z rodziną i też dziękuję Bogu,ze tak mamy czytając wasze historie.

Asiasia lubi tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka ładny brzuszek :)

Jujka lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:

Monika Jezuuuuuu jakbym o mojej teściowej czytała ( ostatnie zdanie ) jak słyszę od niej " mój Kornelek " to mam zawał. Jak będę w szpitalu to ona przyjedzie żeby gotować i dbać o nas! Niedoczekanie!!
    Mam mamę na tym samym osiedlu to po co mi tesciowa w domu? Do przeglądania kątów?
    Z resztą wczoraj miałam z mamą rozmowę na temat odwiedzin gości itp i na szczęście podejście mamy zbliżone, więc większej afery nie będzie. Zobaczymy jak się rodzinka Ł zachowa.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś ten kupowałam, nawet spoko jest:
    http://rafjolka.pl/product-pol-16197-Mitex-Mama-Basic-Lilly.html

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jak już przy temacie chrztu jesteście, to orientujecie się czy mogą być dwie babki jako chrzestne? My mamy taki "problem", że:
    - ja bym wcale nie chrzciła, ale mój chce i mojej rodzinie też bardzo zależy, więc nie będę się upierać, bo mi się dziecko od tej święconej wody przecież nie rozpuści ;)
    - nie mamy ślubu kościelnego
    - mój do kościoła nie chodzi, ale twierdzi, że chrzest jest ważny... ok to jego "wiara"
    - ja uważam, że skoro już to robić, to na poważnie i na chrzestnych chcę brać poważnych ludzi, dla których to coś znaczy i w związku z tym nie mamy ani jednego męskiego kandydata

Myślicie, że to przejdzie z dwoma kobitkami?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Mój brat chrzcił córkę jak jeszcze nie mieli kościelnego ślubu i mieli duży problem ze znalezieniem takiej parafii.. A ochrzcił jak mu obiecali, że kościelny niedługo wezmą i źe chrzestni będą mocno wierzący. Wzięli, ale dopiero po 4 latach, jak chcieli ochrzcić 2 dziecko.
    Choć akurat w wielu przypadkach (w tym w sumie też) taki chrzest to dla mnie trochę hipokryzja... Do kościoła chodzą baaardzo rzadko, a i mi (bo to w końcu mnie na chrzestną wtedy poprosili) parę razy małą do kościoła udało się tylko zabrać, bo albo nie chcieli puścić, a jak już mała zaczęła sama decydować to po jej wypowiedziach było widać jak ją w domu nastawiają.. I nigdy nie chciała ze mną pójść. NIGDY w życiu bym się jeszcze raz nie zgodziła na bycie chrzestną w takim przypadku, bo dla mnie akurat znaczy to coś więcej niź tylko koniec zrzędzeń rodziny itd..

Ja mam podobną sytuację. Też zgodziłam się być chrzestną u brata ciotecznego.
    Tłumaczył że ja jestem siedząca to dlatego.
    Też myślę,że to taka hipokryzja bo po co im chrzest skoro nie wiedzą i nie chodzą do kościoła. To trochę tak jakby chcieć wejść do jakiegoś związku czy klubu i narzekać,że ma swoje zasady.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ