X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota dwie kobiety mogą być chrzestnymi. Przynajmnie nie ma zakazu.

Ja w nocy ciężko spałam. Niestety zrobiłam się nerwowa i ten brak snu pewnie nie pomoże. Boli mnie co jakiś czas brzuch.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do tego drugiego gina i wstepnie przed 14 w piatek jestem umowiona na wizyte ale mam mu jeszcze przypomnieć o tym telefonicznie. Tylko bede musiala gdzies Marcela podrzucic dopoki maz z pracy nie wroci.

• boo123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czy robiłyście może test na GBSa? Ja dziś dostałam wyniki i wyszło, że mam tego paciorkowca i jestem załamana. Wiecie co się z tym wiąże?

Jeśli chodzi o chrzestne to u mojego kolegi były 2 chrzestne i chrzestny. Obie siostry kolegi nie mogły się zgodzić która ma być chrzestną i w końcu były obie :)

Pozdrawiam

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Hej dziewczyny,
    czy robiłyście może test na GBSa? Ja dziś dostałam wyniki i wyszło, że mam tego paciorkowca i jestem załamana. Wiecie co się z tym wiąże?

Jeśli chodzi o chrzestne to u mojego kolegi były 2 chrzestne i chrzestny. Obie siostry kolegi nie mogły się zgodzić która ma być chrzestną i w końcu były obie :)

Pozdrawiam

Nie martw się, dadzą Ci antybiotyk przed porodem.

boo123 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo nie przejmuj sie tak tym gbs teraz nic sie z tym nie robi tylko jak zaczyna sie porod mowisz w szpitalu ze masz dodatni wynik i oni podaja ci antybiotyk w kroplowce zeby ochronic dziecko. Teraz nic na to nie dostaniesz.

boo123 lubi tę wiadomość

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem dostaniesz leki i przed porodem pewnie wyleczysz. Z tymi paciorkowcami to generalnie chodzi o dzieci które w czasie porodu mogą się zarazić.
    A właśnie dowiedziałam się ze teraz nie wymagają tego wyniku. Jak poprzednio rodziła to mogli odesłać do szpitala,który ma salę zakaźne. Tak samo było z wynikami na Hiv

boo123 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej boo123, dziś byłam właśnie na pobraniu wymazu - wyniki będę miała za kilka dni. Generalnie posiadanie tego wspaniałego paciorkowca wiąże się z tym, że dostaniesz antybiotyk w kroplówce przy porodzie - jeśli dobrze pamiętam to w 2 dawkach, dlatego jak poczujesz, że się zaczyna musisz w miarę szybko jechać do szpitala i krzyczeć od razu,że masz dodatni GBS, żeby zdążyły te kroplówki zejść. Dziecku nic nie grozi, nawet jeśliby nie zdążyli podać tego antybiotyku to potem dzidziusiowi badają crp i jeśli jest podwyższone to on dostaje antybiotyk. Poza tym konsekwencji innych nie ma :) głowa do góry

Dzięki za linka Pigułka - ja mam ten problem, że pod biustem mam 60 i wszystkie staniki mam za luźne ale widzę, że są 60tki to moze cos mi się na tej stronce uda wybrać wreszcie :)

pigułka, boo123 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boo tak jak dziewczyny piszą po prostu dadzą Ci antybiotyk w kroplówce. Z tego co kojarzę to musi być podany 4 godziny przed wyjściem dziecka i podają chyba też co 4 godziny.
    Jak się nie zdąży zrobić tego gbsa to wtedy też Cie traktują jakbyś miała i rutynowo podają.

boo123 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) trochę się uspokoiłam.
    Jestem mega wyczulona ostatnio na wszystko, zaczął mi się już 38 tydzień i w sumie czekam z niecierpliwością na poród, bo mega mi ciężko. Wszystko mnie drażni i wszystkiego się boję :P

Benuś, gdzie w końcu rodzisz? Ja jednak zdecydowałam się na Kopernika.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

05.2020 9tc 💔
  • Benus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) trochę się uspokoiłam.
    Jestem mega wyczulona ostatnio na wszystko, zaczął mi się już 38 tydzień i w sumie czekam z niecierpliwością na poród, bo mega mi ciężko. Wszystko mnie drażni i wszystkiego się boję :P

Benuś, gdzie w końcu rodzisz? Ja jednak zdecydowałam się na Kopernika.

Też Kopernika, najwyżej mnie odeślą jak nie będzie miejsc :D

boo123 lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się spotkamy :) Jak będę wcześniej, to dam znać co i jak w szpitalu.
    Ostatnio często brzuch mi się stawia i pobolewa, więc może już niedługo poród.
    Matko jakbym chciała już być po ;)

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

05.2020 9tc 💔
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Może ta ciąża już nas męczy, że same jesteśmy drażliwe? Bo nie wiem jak inaczej... Też ostatnio nie potrafie z rodzicami i z siostrą rozmawiać. Nawet nie mam ochoty odbierac telefonów więc dobrze wiem co Aniu czujesz.
    Co do mamy to będę rozmawiać z moim i podejmiemy jakąś decyzję. Gdzieś tam liczę, że ona sama zrezygnuje z przyjazdu. Będę marudzić przez kolejne tygodnie to może sama zrozumie..:P

Ja mało tego że drażliwa to się skupić nie mogę jak ktos cos do mnie gada.
    Ostatnio byłam u koleżanki to trzy razy brałam sie za jeden temat.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak mówicie o tych chrztach, to ja u siebie samej hipokryzję wyczuwam. Jestem wierząca, wydaje mi się, że dobrym człowiekiem jestem, itp., tyle że do kościoła czasami chodzę i od święta, to przez przeprowadzkę do miasta, na wsi całe życie chodziłam, różańce, majówki itp. zaliczałam zawsze, a tu jakoś dziko jest, odrzuca mnie podejście większości księży, z którymi miałam do czynienia... Bo ja np. nie uważam, że tak jak żyję z K, to że to jest życie w grzechu... Szanujemy się i kochamy, więc uważam że Jezus wybaczy, że nie przyjmowałam Komunii w kościele i że się nie spowiadałam, bo takie Kościół dał zasady, ja nie będę się sprzeczać, jak wolą. Ale Chrzest dla Malutkiej chcę, bo chcę i uważam, że to ważne i chcę ją po chrześcijańsku wychowywać, a nie na kościelnych zasadach i tu ten paradoks i hipokryzja. To po co mi chrzest, jak to kościół chrztu udziela, i czemu to dla mnie takie ważne, skoro z zasadami kościoła się nie zawsze zgadzam ;)

Poza tym wypiłam dziś chyba już 3 litry wody :o
    Moja przeterminowana 2tygodnie i 2dni kuzynka urodziła dziś rano chłopca :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebanek ja jestem wierząca i praktykująca dużo Księży zachowuje się tak jakby wszystkie rozumy pozjadało, a tak wogole nie mają nic z religią wspólnego, gdzie ich miłosierdzie i praca dla drugiego człowieka.
    Niestety dużo ludzi odchodzi od wiary i religii właśnie ze względu na Księży, a tak naprawdę to są tylko ludzie którzy dobrze lub nie wybrali swoje powołanie. Jak np nauczyciel.
    Dla mnie najważniejszey jest Bóg, Jezus też swoim postępowaniem pokazał jak należy żyć i traktować innego człowieka, i nigdy nikogo nie potępił jak to robią niektórzy Księża.
    Ja staram się chodzić do Kościołów gdzie od Księdza bije miłość i prawdziwa wiara, ważne jest to w przypadku dzieciaków.
    I naprawdę Bóg mi parę razy wskazał mi drogę którą mam iść gdy stanęłam przed wyborem i poprosiłam go o jakiś znak. Niestety nie zawsze o tym pamiętam aby go o to poprosić.

Asiasia lubi tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benuś Bo moja siostra 1,5 miesiąca temu rodziła na Kopernika, ona była zadowolona ale ja po jej relacjach nie zdecyduje się jednak na niego właśnie ze względu na karmienie Dzidzia, ona rodziła naturalnie miała wywoływany poród urodziła 2 tyg po terminie, jak się zmęczyła dostała znieczulenie dużo jej użyło i urodziła, lekarze mili położne i wszyscy też. Ale gdy urodziła nie było łóżka dla niej, musiała zostać do następnego dnia w jakiejś przejściowej sali gdzie nie dali jej dzidziusia od pierwszego karmienia aż 12 godzin, nie mógł ją tam też odwiedzać mąż, gdy sala się zwolniła było już ok, tylko po tych 12 godzinach migła problem z mlekiem, po prostu go nie miała, nie miał kto jej pomóc w tym, na szczęście za pomocą laktatora wszystko się unormowało i mała dalej pięknie je z cycusia i pięknie na wadze przybiera.

boo123 lubi tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Makota dwie kobiety mogą być chrzestnymi. Przynajmnie nie ma zakazu.

Ja w nocy ciężko spałam. Niestety zrobiłam się nerwowa i ten brak snu pewnie nie pomoże. Boli mnie co jakiś czas brzuch.
    Dagmara no co Ty?? Absolutnie nie mogą być dwie kobiety!
    Na świadków ślubu mogą być i dwie kobiety i dwuch mężczyzn ale na chrzestnych rodziców muszą być rodzice czyli kobita i mężczyzna! Na 100%

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od księdza. Jak ja pytałam,bo u nas brak męskich przedstwicieli to problemu nie było. W końcu jednak wybraliśmy matkę i ojca chrzestnego.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nieświadomie wprowadziłem Was w błąd. Poczytałam teraz i faktycznie nie mogą być 2 matki. Może być ojciec matka i świadek chrztu.
    Mea culpa

Penelope30 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moga byc 2 pary chrzestnych. U mnie w rodzinie był taki przypadek. Miały byc 2 babki ale kręcili nosem wiec podali dziecko do chrztu jako 2 małżenstwa i tym sposobem dziecie ma 4 rodziców chrzestnych :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bede miec problem bo u mnie albo wszyscy po cywilnym albo na kocia lape a ksiadz jest sprawdzany przez mohery haha jak to na wsi...a przypadkowych ja nie chce...

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ