Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusienka1985 wrote:Wiem paola, ale nikt inny raczej sie nie upomina, mi bardziej chodzi o to, ze ta babka moze oszukiwać pacjentki, a lekarze, dla których pracuje mogą nawet nie wiedzieć.
Dziwna sprawa....Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
pigułka wrote:Agusienka ja bym zapytała lekarza bo moje koleżanki miały taką pracownicę co ludziom więcej mówiła i nadwyżkę do kieszeni brała. Dobrze, że im ludzie powiedzieli i ją szybko zwolniły.
-
Agusienka1985 wrote:A propos badania, jestem trochę zdziwiona, bo pani recepcjonistka z gabinetu, do którego chodzę pobrała ode mnie 80 zł za badanie, a tam widziałam w labie w cenniku 25 zł...lekarza pytałam przy pobieraniu, jaki jest koszt i powiedział mi ze nie wie, ze pewnie okolo 30 zł. Mówiłam to tej babce, a o a, ze to podwójnie za pochwę i odbyt (skorki za dosłowność)
I teraz wychodzi na to, ze ona sobie chyba wzięła do kieszeni ta nadwyżkę, u mnie tam raczej nie wydają paragonów. Zastanawiam sie czy jakoś delikatnie z moim lekarzem o tym nie porozmawiać...
Aga moja mama tak babke z pracy wywaliła, właśnie w prywatnym brała po 10-20 zł za badanie wiecej, nie pamiętam jaka to firma i mase ludzi oszukała w tym całą naszą rodzinę przez długo.
Mama zadzwoniła i spytała do biura po ile te badania bo babka cennik do kosza wyrzuciła.
Bez paragonu, napisała skargę na babkę, wszystko opisała i chyba babe zwolnili bo nikt już jej nie widział, ale chyba z 5 tysiecy albo wiecej zarobiła na ludziach
Nie lubie takich zachowań -
Agusienka1985 jeśli się obawiasz gbsa dodatniego to moja córka rodziła się kiedy mi wynik wyszedł dodatni. Podali mi antybiotyk przed porodem i Lila jest zdrowa. Nie ma innej opcji i nie myśl gdzie i jak to złapałaś. Ja teraz nie mam ale.to sprawa antybioryku z zeszłego roku.
Ściskam Cię i nie panikujAgusienka1985 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Agusienko, a może cena obejmuje też identyfikacje czy jak to nazywają. Ale nawet z tym 80 zł to kosmiczna cena. Ja widziałam wymaz i osobno za antybiogram po 25 zł u siebie w labie. Zresztą muszą mieć jakiś papierowy cennik bo kto zapamięta te wszystkie kwoty za igg-my img-y i inne jak jest ich dziesiątki.
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?
Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...
jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci... -
Moi teściowie nie są do końca normalni. Wiedzą że mam termin na 17 sierpnia i od stycznia mówią że mąż nie musi przyjeżdżać na żniwa bo mamy do nich 200km i cały czas powtarzali że ma siedzieć ze mną bo to ważniejsze. Teraz zaczęły się żniwa i do niego wydzwaniają, że może jednak przyjedzie razem ze mną i ja uradzę w szpitalu u nich w małej miejscowości. No ciśnienie mi podnieśli niesamowicie. Jasne akurat bym chciała i po porodzie jeszcze u nich siedzieć. Co za ludzie. I to nie jest z jakiejś potrzeby bo brat męża dobrze sobie radzi. Tylko robią z tych żniw wielkie rodzinne halo a ja mam się dostosować.
-
Agusienka1985 wrote:chyba najważniejsze jest jak czop juz lekko jest krwią zabarwiony, to juz jest poważny sygnał.
Mi wieczorem odszedł czop zupełnie bezbarwny (no trochę żółtawy), w nocy parę skurczy pojedynczych, a od rana już rozkręciła się akcja i wtedy (już w trakcie skurczów) odchodziła dalsza część czopa, już z krwią. I z wodami.
Ale jakoś czułam, że mimo tego że bez krwi to ten czop to już poważny sygnał.. -
nick nieaktualnyPenelope dobrze wiem o czym piszesz z tymi zniwami. U mnie to znów maz wymyslal zebym rodzila tutaj, ale mam nadzieje dotrwac do 1 i rodzic w Ełku nawet gdy bedzie to oznaczało samotny porod i zajmowanie sie dzieckiem do konca zniw tylko przeze mnie.
Penelope30 lubi tę wiadomość
-
A mnie boli gardło. Po prostu super. Nie ma jak poród z przeziębieniem.
A ja mieszkam w samym centrum wydarzeń śdm i u nas cisza. Może wszyscy boją się tłumu i staja na obrzeżach. Dzwoniłam przed chwilą do m który jest w mieście i mówi że są pustki. Na każdym skrzyżowaniu policja, Żandarmy a autokarów brak. Wyglądają jakby toi toi pilnowali. Przepustki wydrukowałam nie mam wyjścia. Nie wyszłabym z domu.
Ściągnęłam wczoraj jakąś muzykę relaksacyjną bo zaczynam mieś stresa. Szkoda że tego wiesiołka nie zażywam bo malin nie mogę.
Agusienka; Niezłe. Już mnie nic nie zdziwi. Pewnie że powiedz.Nie oskarżając zapytaj skąd taka różnica w cenie.
Ja mam niewielką torbę. Tam rzeczy do porodu: po paczce podkładów i podpasek, dwie piżamy, kosmetyki pod prysznic, klapki, ręcznik papierowy, aparat, wody, dokumenty, 6 pampersów, dwie tetry i dwa komplety ubranek. Po porodzie m dowiezie mi resztę podkładów, piżam, co będę potrzebować.I tak będzie codziennie. Wtedy będę wiedzieć już czy ubranka na dziewczynkę czy chłopca:)
-
Kris ty nie chciałaś wiedzieć czy będziesz miała dziewczynkę czy chłopczyka.
Jeszcze będzięki wszystkich widziała u nas już wczoraj z okazji przyjazdu Niemców już koncerty były. A Ci pielgrzymi się między sobą nie znają. Moja siostra ma 2 niemcówbzupełnie obcy i mówią tylko po niemiecku, rozmawiają ze sobą na migi i z tlansratorem mama ma 3 dziewczyny które mają 22 15 i tak 12 lat te umieją po angielsku. A sąsiedzi mają księży, strasznie fajna atmosfera jest wszyscy tacy rozśpiewani i uśmiechnięci.
Ja mieszkam na obrzeżach i od północy Krakowa u nas ruch jest.
A ty gdzie radzisz.
Dziś 26 ja już równo za.miesiąc będę rodzić. Przynajmniej tak zamierzam.
-
W żeromskim. Nie chcieliśmy wiedzieć co w brzuchu. Już mamy córkę i syna,więc nie było presji na rzadną płeć. A niespodzianka będzie fajna.
Ja jestem z południa. U nas ciezki rok bo w kwietniu pochowałam tatę i z tego wszystkiego nie zgłosiliśmy się na pielgrzymów. Z drugiej strony mama musi zająć się dziećmi i chyba byłoby za dużo wszystkiego. -
Agusienka1985 wrote:Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?
Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...
jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci...
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Witam sie w 36+0 tygodniu!! Jeszcze tydzien i malenstwo donoszone Wiec odliczam na paluchach.
Kochane powiedzcie mi w ktorym tyg. zaczelyscie ubierac lozeczko?
Ja nie chce, zeby mi sie wszystko jakos skurzylo
Dobrego dniamakota, Kasiaaaaa88, Domi793, JRY1984 lubią tę wiadomość
Asiasia
-
Krisi, fajnie w Twoim przypadku, ze nie znacie płci ja to juz sobie wyobrażam tego synka naszego, jak będzie wyglądał, to tez jest fajne. Kuruj sie, ja tez sie martwię, zeby w ostatniej chwili czegoś nie złapać...
Magic, muszę przyznać, ze ilośc informacji uspokajających od dziewczyn z forum odwrotnie proporcjonalna do tych strasznych info z neta! Optymizm lepszy niż pesymizm w każdym razie Właściwie to ja nadal nie mam oficjalnego wyniku hehe.
Dzisiaj spróbuje sie wybrać do gina (nie mojego, tylko jakiegoś z enel medu) zeby sie upewnić ze wszystko OK przed tymi najgoretszymi dniami. Mówicie Dziewczyny, ze w miarę luz w centrum, to moze sie uda, a jak nie to trudno...