Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Wiem paola, ale nikt inny raczej sie nie upomina, mi bardziej chodzi o to, ze ta babka moze oszukiwać pacjentki, a lekarze, dla których pracuje mogą nawet nie wiedzieć.
    Dziwna sprawa....
    Agusienka ja bym zapytała lekarza bo moje koleżanki miały taką pracownicę co ludziom więcej mówiła i nadwyżkę do kieszeni brała. Dobrze, że im ludzie powiedzieli i ją szybko zwolniły.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    W Narutowiczu. Grunt to się tam dostać, bo w samym szpitalu nie przewidują utrudnień.
    Tylko ten szpital jest koło Jana Pawła II a tam szpital dla vipow ma być.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Agusienka ja bym zapytała lekarza bo moje koleżanki miały taką pracownicę co ludziom więcej mówiła i nadwyżkę do kieszeni brała. Dobrze, że im ludzie powiedzieli i ją szybko zwolniły.
    No wlasnie... Nie lubię donosić na nikogo, ale to jest dziwne...ja zazwyczaj nie robię tam badań, bo mam pakiet w innej placówce na badania krwi...tym razem juz było późno i nie chciałam sie spóźnić. Jeszcze zauważyłam, ze namawia wszystkie pacjentki na to badanie krwi prenatalne w 1 trymestrze, bo niektórzy sie zastanawiają, czy nie robić tylko USG...moze z tego tez sobie piątaka chowa do kieszeni...ale jaja.

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    A propos badania, jestem trochę zdziwiona, bo pani recepcjonistka z gabinetu, do którego chodzę pobrała ode mnie 80 zł za badanie, a tam widziałam w labie w cenniku 25 zł...lekarza pytałam przy pobieraniu, jaki jest koszt i powiedział mi ze nie wie, ze pewnie okolo 30 zł. Mówiłam to tej babce, a o a, ze to podwójnie za pochwę i odbyt (skorki za dosłowność)

I teraz wychodzi na to, ze ona sobie chyba wzięła do kieszeni ta nadwyżkę, u mnie tam raczej nie wydają paragonów. Zastanawiam sie czy jakoś delikatnie z moim lekarzem o tym nie porozmawiać...

Aga moja mama tak babke z pracy wywaliła, właśnie w prywatnym brała po 10-20 zł za badanie wiecej, nie pamiętam jaka to firma i mase ludzi oszukała w tym całą naszą rodzinę przez długo.
    Mama zadzwoniła i spytała do biura po ile te badania bo babka cennik do kosza wyrzuciła.
    Bez paragonu, napisała skargę na babkę, wszystko opisała i chyba babe zwolnili bo nikt już jej nie widział, ale chyba z 5 tysiecy albo wiecej zarobiła na ludziach o.O

Nie lubie takich zachowań :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Truskaweczko, to sa niezłe jaja, po porodzie pogadam o tym z lekarzem...

relganliumoc9u3n.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 jeśli się obawiasz gbsa dodatniego to moja córka rodziła się kiedy mi wynik wyszedł dodatni. Podali mi antybiotyk przed porodem i Lila jest zdrowa. Nie ma innej opcji i nie myśl gdzie i jak to złapałaś. Ja teraz nie mam ale.to sprawa antybioryku z zeszłego roku.
    Ściskam Cię i nie panikuj :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienko, a może cena obejmuje też identyfikacje czy jak to nazywają. Ale nawet z tym 80 zł to kosmiczna cena. Ja widziałam wymaz i osobno za antybiogram po 25 zł u siebie w labie. Zresztą muszą mieć jakiś papierowy cennik bo kto zapamięta te wszystkie kwoty za igg-my img-y i inne jak jest ich dziesiątki.

dqpr3e5eiqwlopbv.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?

Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...

jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci...

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie nie są do końca normalni. Wiedzą że mam termin na 17 sierpnia i od stycznia mówią że mąż nie musi przyjeżdżać na żniwa bo mamy do nich 200km i cały czas powtarzali że ma siedzieć ze mną bo to ważniejsze. Teraz zaczęły się żniwa i do niego wydzwaniają, że może jednak przyjedzie razem ze mną i ja uradzę w szpitalu u nich w małej miejscowości. No ciśnienie mi podnieśli niesamowicie. Jasne akurat bym chciała i po porodzie jeszcze u nich siedzieć. Co za ludzie. I to nie jest z jakiejś potrzeby bo brat męża dobrze sobie radzi. Tylko robią z tych żniw wielkie rodzinne halo a ja mam się dostosować.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Tylko ten szpital jest koło Jana Pawła II a tam szpital dla vipow ma być.
    Na szczescie da sie tam dojechac od tylu przez zabiniec :) wole sie tym nie martwic na zapas bo jeszcze urodze :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    chyba najważniejsze jest jak czop juz lekko jest krwią zabarwiony, to juz jest poważny sygnał.

Mi wieczorem odszedł czop zupełnie bezbarwny (no trochę żółtawy), w nocy parę skurczy pojedynczych, a od rana już rozkręciła się akcja i wtedy (już w trakcie skurczów) odchodziła dalsza część czopa, już z krwią. I z wodami.
    Ale jakoś czułam, że mimo tego że bez krwi to ten czop to już poważny sygnał..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba :) jak na razie u mnie tylko napinanie brzucha i tyle :) oby dotrwać do pierwszego :) ale fakt, zmobilizowało mnie to do spakowania walizek. Mam dwie duże walizki :):) tez Wam tyle tego wyszło Dziewczyny?

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dwie walizy, podkłady porodowe i pieluchy zajmują najwięcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dobrze wiem o czym piszesz z tymi zniwami. U mnie to znów maz wymyslal zebym rodzila tutaj, ale mam nadzieje dotrwac do 1 i rodzic w Ełku nawet gdy bedzie to oznaczało samotny porod i zajmowanie sie dzieckiem do konca zniw tylko przeze mnie.

Penelope30 lubi tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli gardło. Po prostu super. Nie ma jak poród z przeziębieniem.

A ja mieszkam w samym centrum wydarzeń śdm i u nas cisza. Może wszyscy boją się tłumu i staja na obrzeżach. Dzwoniłam przed chwilą do m który jest w mieście i mówi że są pustki. Na każdym skrzyżowaniu policja, Żandarmy a autokarów brak. Wyglądają jakby toi toi pilnowali. Przepustki wydrukowałam nie mam wyjścia. Nie wyszłabym z domu.
    Ściągnęłam wczoraj jakąś muzykę relaksacyjną bo zaczynam mieś stresa. Szkoda że tego wiesiołka nie zażywam bo malin nie mogę.

Agusienka; Niezłe. Już mnie nic nie zdziwi. Pewnie że powiedz.Nie oskarżając zapytaj skąd taka różnica w cenie.

Ja mam niewielką torbę. Tam rzeczy do porodu: po paczce podkładów i podpasek, dwie piżamy, kosmetyki pod prysznic, klapki, ręcznik papierowy, aparat, wody, dokumenty, 6 pampersów, dwie tetry i dwa komplety ubranek. Po porodzie m dowiezie mi resztę podkładów, piżam, co będę potrzebować.I tak będzie codziennie. Wtedy będę wiedzieć już czy ubranka na dziewczynkę czy chłopca:)

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kris ty nie chciałaś wiedzieć czy będziesz miała dziewczynkę czy chłopczyka.
    Jeszcze będzięki wszystkich widziała u nas już wczoraj z okazji przyjazdu Niemców już koncerty były. A Ci pielgrzymi się między sobą nie znają. Moja siostra ma 2 niemcówbzupełnie obcy i mówią tylko po niemiecku, rozmawiają ze sobą na migi i z tlansratorem mama ma 3 dziewczyny które mają 22 15 i tak 12 lat te umieją po angielsku. A sąsiedzi mają księży, strasznie fajna atmosfera jest wszyscy tacy rozśpiewani i uśmiechnięci.
    Ja mieszkam na obrzeżach i od północy Krakowa u nas ruch jest.
    A ty gdzie radzisz.

Dziś 26 ja już równo za.miesiąc będę rodzić. Przynajmniej tak zamierzam.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żeromskim. Nie chcieliśmy wiedzieć co w brzuchu. Już mamy córkę i syna,więc nie było presji na rzadną płeć. A niespodzianka będzie fajna.
    Ja jestem z południa. U nas ciezki rok bo w kwietniu pochowałam tatę i z tego wszystkiego nie zgłosiliśmy się na pielgrzymów. Z drugiej strony mama musi zająć się dziećmi i chyba byłoby za dużo wszystkiego.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?

Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...

jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci...
    Kochana mi wody odeszły przy 9ciu cm dopiero a raczej położna przy badaniu mi je przebiła. Leżałam pod oxy bo moja corcia była wyganiana z brzuszka bo miała złe przepływy w pępowinie i małowodzie. Groziła jej zamartwica....ogólnie strasznt okres dla mnie a trwał tydzień nim postanowili mi wywolać poród. Dostałam albo jedną albo dwie dawki. A jeśli w Twoim przypadku dojdzie do odejścia wód to poprostu jedziesz do szpitala :) moje znajome któtym odeszły wody z dodatnim gbsem jechały odrazu do szpitala ;) nic strasznego :) jedna.to pojechała i urodziła w 1.5h a pierwszoródka takźe wyluzuj kochana bo oszalejesz :) a dla pocieszenia....przy drugim to już masz pełen luz w majtach bo jesteś pogata w TO doświadczenie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36+0 tygodniu!! Jeszcze tydzien i malenstwo donoszone :) Wiec odliczam na paluchach.

Kochane powiedzcie mi w ktorym tyg. zaczelyscie ubierac lozeczko?
    Ja nie chce, zeby mi sie wszystko jakos skurzylo :(

Dobrego dnia :)

makota, Kasiaaaaa88, Domi793, JRY1984 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, fajnie w Twoim przypadku, ze nie znacie płci :) ja to juz sobie wyobrażam tego synka naszego, jak będzie wyglądał, to tez jest fajne. Kuruj sie, ja tez sie martwię, zeby w ostatniej chwili czegoś nie złapać...

Magic, muszę przyznać, ze ilośc informacji uspokajających od dziewczyn z forum odwrotnie proporcjonalna do tych strasznych info z neta! Optymizm lepszy niż pesymizm w każdym razie :):) Właściwie to ja nadal nie mam oficjalnego wyniku hehe.

Dzisiaj spróbuje sie wybrać do gina (nie mojego, tylko jakiegoś z enel medu) zeby sie upewnić ze wszystko OK przed tymi najgoretszymi dniami. Mówicie Dziewczyny, ze w miarę luz w centrum, to moze sie uda, a jak nie to trudno...

relganliumoc9u3n.png
‹‹ ‹ 1668 1669 1670 1671 1672 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ