X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Wiem paola, ale nikt inny raczej sie nie upomina, mi bardziej chodzi o to, ze ta babka moze oszukiwać pacjentki, a lekarze, dla których pracuje mogą nawet nie wiedzieć.
    Dziwna sprawa....
    Agusienka ja bym zapytała lekarza bo moje koleżanki miały taką pracownicę co ludziom więcej mówiła i nadwyżkę do kieszeni brała. Dobrze, że im ludzie powiedzieli i ją szybko zwolniły.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    W Narutowiczu. Grunt to się tam dostać, bo w samym szpitalu nie przewidują utrudnień.
    Tylko ten szpital jest koło Jana Pawła II a tam szpital dla vipow ma być.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Agusienka ja bym zapytała lekarza bo moje koleżanki miały taką pracownicę co ludziom więcej mówiła i nadwyżkę do kieszeni brała. Dobrze, że im ludzie powiedzieli i ją szybko zwolniły.
    No wlasnie... Nie lubię donosić na nikogo, ale to jest dziwne...ja zazwyczaj nie robię tam badań, bo mam pakiet w innej placówce na badania krwi...tym razem juz było późno i nie chciałam sie spóźnić. Jeszcze zauważyłam, ze namawia wszystkie pacjentki na to badanie krwi prenatalne w 1 trymestrze, bo niektórzy sie zastanawiają, czy nie robić tylko USG...moze z tego tez sobie piątaka chowa do kieszeni...ale jaja.

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    A propos badania, jestem trochę zdziwiona, bo pani recepcjonistka z gabinetu, do którego chodzę pobrała ode mnie 80 zł za badanie, a tam widziałam w labie w cenniku 25 zł...lekarza pytałam przy pobieraniu, jaki jest koszt i powiedział mi ze nie wie, ze pewnie okolo 30 zł. Mówiłam to tej babce, a o a, ze to podwójnie za pochwę i odbyt (skorki za dosłowność)

I teraz wychodzi na to, ze ona sobie chyba wzięła do kieszeni ta nadwyżkę, u mnie tam raczej nie wydają paragonów. Zastanawiam sie czy jakoś delikatnie z moim lekarzem o tym nie porozmawiać...

Aga moja mama tak babke z pracy wywaliła, właśnie w prywatnym brała po 10-20 zł za badanie wiecej, nie pamiętam jaka to firma i mase ludzi oszukała w tym całą naszą rodzinę przez długo.
    Mama zadzwoniła i spytała do biura po ile te badania bo babka cennik do kosza wyrzuciła.
    Bez paragonu, napisała skargę na babkę, wszystko opisała i chyba babe zwolnili bo nikt już jej nie widział, ale chyba z 5 tysiecy albo wiecej zarobiła na ludziach o.O

Nie lubie takich zachowań :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Truskaweczko, to sa niezłe jaja, po porodzie pogadam o tym z lekarzem...

relganliumoc9u3n.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 jeśli się obawiasz gbsa dodatniego to moja córka rodziła się kiedy mi wynik wyszedł dodatni. Podali mi antybiotyk przed porodem i Lila jest zdrowa. Nie ma innej opcji i nie myśl gdzie i jak to złapałaś. Ja teraz nie mam ale.to sprawa antybioryku z zeszłego roku.
    Ściskam Cię i nie panikuj :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienko, a może cena obejmuje też identyfikacje czy jak to nazywają. Ale nawet z tym 80 zł to kosmiczna cena. Ja widziałam wymaz i osobno za antybiogram po 25 zł u siebie w labie. Zresztą muszą mieć jakiś papierowy cennik bo kto zapamięta te wszystkie kwoty za igg-my img-y i inne jak jest ich dziesiątki.

dqpr3e5eiqwlopbv.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?

Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...

jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci...

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie nie są do końca normalni. Wiedzą że mam termin na 17 sierpnia i od stycznia mówią że mąż nie musi przyjeżdżać na żniwa bo mamy do nich 200km i cały czas powtarzali że ma siedzieć ze mną bo to ważniejsze. Teraz zaczęły się żniwa i do niego wydzwaniają, że może jednak przyjedzie razem ze mną i ja uradzę w szpitalu u nich w małej miejscowości. No ciśnienie mi podnieśli niesamowicie. Jasne akurat bym chciała i po porodzie jeszcze u nich siedzieć. Co za ludzie. I to nie jest z jakiejś potrzeby bo brat męża dobrze sobie radzi. Tylko robią z tych żniw wielkie rodzinne halo a ja mam się dostosować.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Tylko ten szpital jest koło Jana Pawła II a tam szpital dla vipow ma być.
    Na szczescie da sie tam dojechac od tylu przez zabiniec :) wole sie tym nie martwic na zapas bo jeszcze urodze :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    chyba najważniejsze jest jak czop juz lekko jest krwią zabarwiony, to juz jest poważny sygnał.

Mi wieczorem odszedł czop zupełnie bezbarwny (no trochę żółtawy), w nocy parę skurczy pojedynczych, a od rana już rozkręciła się akcja i wtedy (już w trakcie skurczów) odchodziła dalsza część czopa, już z krwią. I z wodami.
    Ale jakoś czułam, że mimo tego że bez krwi to ten czop to już poważny sygnał..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba :) jak na razie u mnie tylko napinanie brzucha i tyle :) oby dotrwać do pierwszego :) ale fakt, zmobilizowało mnie to do spakowania walizek. Mam dwie duże walizki :):) tez Wam tyle tego wyszło Dziewczyny?

relganliumoc9u3n.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dwie walizy, podkłady porodowe i pieluchy zajmują najwięcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dobrze wiem o czym piszesz z tymi zniwami. U mnie to znów maz wymyslal zebym rodzila tutaj, ale mam nadzieje dotrwac do 1 i rodzic w Ełku nawet gdy bedzie to oznaczało samotny porod i zajmowanie sie dzieckiem do konca zniw tylko przeze mnie.

Penelope30 lubi tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli gardło. Po prostu super. Nie ma jak poród z przeziębieniem.

A ja mieszkam w samym centrum wydarzeń śdm i u nas cisza. Może wszyscy boją się tłumu i staja na obrzeżach. Dzwoniłam przed chwilą do m który jest w mieście i mówi że są pustki. Na każdym skrzyżowaniu policja, Żandarmy a autokarów brak. Wyglądają jakby toi toi pilnowali. Przepustki wydrukowałam nie mam wyjścia. Nie wyszłabym z domu.
    Ściągnęłam wczoraj jakąś muzykę relaksacyjną bo zaczynam mieś stresa. Szkoda że tego wiesiołka nie zażywam bo malin nie mogę.

Agusienka; Niezłe. Już mnie nic nie zdziwi. Pewnie że powiedz.Nie oskarżając zapytaj skąd taka różnica w cenie.

Ja mam niewielką torbę. Tam rzeczy do porodu: po paczce podkładów i podpasek, dwie piżamy, kosmetyki pod prysznic, klapki, ręcznik papierowy, aparat, wody, dokumenty, 6 pampersów, dwie tetry i dwa komplety ubranek. Po porodzie m dowiezie mi resztę podkładów, piżam, co będę potrzebować.I tak będzie codziennie. Wtedy będę wiedzieć już czy ubranka na dziewczynkę czy chłopca:)

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kris ty nie chciałaś wiedzieć czy będziesz miała dziewczynkę czy chłopczyka.
    Jeszcze będzięki wszystkich widziała u nas już wczoraj z okazji przyjazdu Niemców już koncerty były. A Ci pielgrzymi się między sobą nie znają. Moja siostra ma 2 niemcówbzupełnie obcy i mówią tylko po niemiecku, rozmawiają ze sobą na migi i z tlansratorem mama ma 3 dziewczyny które mają 22 15 i tak 12 lat te umieją po angielsku. A sąsiedzi mają księży, strasznie fajna atmosfera jest wszyscy tacy rozśpiewani i uśmiechnięci.
    Ja mieszkam na obrzeżach i od północy Krakowa u nas ruch jest.
    A ty gdzie radzisz.

Dziś 26 ja już równo za.miesiąc będę rodzić. Przynajmniej tak zamierzam.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żeromskim. Nie chcieliśmy wiedzieć co w brzuchu. Już mamy córkę i syna,więc nie było presji na rzadną płeć. A niespodzianka będzie fajna.
    Ja jestem z południa. U nas ciezki rok bo w kwietniu pochowałam tatę i z tego wszystkiego nie zgłosiliśmy się na pielgrzymów. Z drugiej strony mama musi zająć się dziećmi i chyba byłoby za dużo wszystkiego.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Magic, a podali Ci antybiotyk przed odejściem wód?

Gills, ja nie wiem, nie chce tez wlasnie robić afery, moze babka Bogu ducha winna, a ja ja oskarżam o najgorsze. Wymaz mi niby robił lekarz w ramach wizyty...

jeszcze mi maz uzmysłowił, ze oni pewnie maja taniej niż indywidualni klienci...
    Kochana mi wody odeszły przy 9ciu cm dopiero a raczej położna przy badaniu mi je przebiła. Leżałam pod oxy bo moja corcia była wyganiana z brzuszka bo miała złe przepływy w pępowinie i małowodzie. Groziła jej zamartwica....ogólnie strasznt okres dla mnie a trwał tydzień nim postanowili mi wywolać poród. Dostałam albo jedną albo dwie dawki. A jeśli w Twoim przypadku dojdzie do odejścia wód to poprostu jedziesz do szpitala :) moje znajome któtym odeszły wody z dodatnim gbsem jechały odrazu do szpitala ;) nic strasznego :) jedna.to pojechała i urodziła w 1.5h a pierwszoródka takźe wyluzuj kochana bo oszalejesz :) a dla pocieszenia....przy drugim to już masz pełen luz w majtach bo jesteś pogata w TO doświadczenie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36+0 tygodniu!! Jeszcze tydzien i malenstwo donoszone :) Wiec odliczam na paluchach.

Kochane powiedzcie mi w ktorym tyg. zaczelyscie ubierac lozeczko?
    Ja nie chce, zeby mi sie wszystko jakos skurzylo :(

Dobrego dnia :)

makota, Kasiaaaaa88, Domi793, JRY1984 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, fajnie w Twoim przypadku, ze nie znacie płci :) ja to juz sobie wyobrażam tego synka naszego, jak będzie wyglądał, to tez jest fajne. Kuruj sie, ja tez sie martwię, zeby w ostatniej chwili czegoś nie złapać...

Magic, muszę przyznać, ze ilośc informacji uspokajających od dziewczyn z forum odwrotnie proporcjonalna do tych strasznych info z neta! Optymizm lepszy niż pesymizm w każdym razie :):) Właściwie to ja nadal nie mam oficjalnego wyniku hehe.

Dzisiaj spróbuje sie wybrać do gina (nie mojego, tylko jakiegoś z enel medu) zeby sie upewnić ze wszystko OK przed tymi najgoretszymi dniami. Mówicie Dziewczyny, ze w miarę luz w centrum, to moze sie uda, a jak nie to trudno...

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ