X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ewi przy mleku z piersi podaje się Wit D i K, a przy mm sama Wit D

dzięki

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mielismy odwiedziny znajomych. Alex caly czas spal:)

Dziewczyny ktore mialyscie szwy przy porodzie sn, ciagna was te szwy albo jakis bol? U mnie we wtorek bedzie dwa tygodnie od porodu, mam szwy wewnetrzne i zewnetrzne, tak mi powiedziano, polozna ktora badala mnie jakies piec dni temu mowila ze ladnie sie wszystko goi. Ale dzis mnie mocno ciagna te szwy, nie wiem czy to nornalne. Polozna mowila ze to szwy samorozpuszczalne, ja jeszcze je dosc mocno czuje wiec z pewnoscia mi sie jeszcze nie rozpuscily, ciekawe jak dlugo to trwa z takimi szwami. Przy porodzie z corka mialam szwy normalne i jak dobrze pamietam to chyba po 7 dniach mialam sciagane. A tu prawie dwa tygodnie i jeszcze ciagna i czuje je mocno. Hmm. Jak jest u Was?

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) my jesteśmy w szpitalu o 17 odeszło mi trochę wód ale nie było ich jakoś dużo. Oczywiście skurczy brak chociaż brzuch mnie boli cały czas. Jeżeli do 22.30 nic się nie ruszy to podadzą lek na wywołanie. Więc 3majcie kciuki żeby sprawnie poszło ;)

kaarolaa, Truskaweczka83, marcianka1, Domi793, makota, Asiasia, Betty Boop lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powodzenia

Domi ja jak miałam po poprzednich ciążach szwy to po jednym porodzie ciągło mnie cały miesiąc, a z drugim dopiero po 2 tyg coś czułam wydawało mi się że szwy a to była infekcja.

Domi793 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u mnie juz jest super ale jeszcze w srode bol i ciagniecie bylo mocne. A do tego ze szwow saczyla sie ropa. Poszlam w srode do gina, obejrzal rane, wyjal szwy ktore slabo sie trzymaly, reszte zostawił. Przepisal masc z antybiotykiem, do tego mam pryskac octaniseptem i myc tamtum rosa. Pobral tez posiew. Wczoraj bylam na kontroli i odebralam posiew. W ranie wyszla e. Coli. Ale lekarz nie chce mnie faszerowac doustnymi antybiotykami bo masc pomogla. Gdyby jednak cos to mam sie zgłosić. Ale ulga jest ogromna, nic nie ciągnie. Moge normalnie usiasc na tylek i przede wszystkim juz jest duzo mniej ropy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powodzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaa trzymamy kciuki. Szybko będą działac; u mnie po 24godzinach mieli zamiar dopiero oxy podawać ale nie zdążyli.
    Ja powiem że nie pamiętam zbyt wiele z porodu, tyle że cały czas miałam zamknięte oczy :-D moze dlatego że praktycznie 2dni nie Spalam... Przy 3cm rozwarcia wzięłam prysznic i polozna pyta czy jedziemy już, wozeczek naszykowany a ja mówię pieszo idziemy :-) miałam to szczęście że mimo nawalu pacjentek byłam wtedy jedynąrodząca i miałam polozna dla siebie :-) mnie najbardziej bolały skurcze od krzyża... Ale wszystko do przeżycia :-)
    Marcianka u mnie zero czegokolwiek a wody chlusnely i już tule Corcie :-) pamiętam jak narzekalam, jak kombinowalan kiedy na ktg itp, na IP wszystko pozamykane nadal było.
    Ja też odciagam pokarm i daje butle bo mała nie ssala ale dziś sprobowalysmy i ciach od razu ciągła cyca :-D my dopiero wczoraj ze szpitala wyszlysmy...
    U mnie piersi wielkie i twardawe. Boję się zapalenia :-(Gratuluję nowym mamom :-)

Asiasia lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, w moim przypadku szwy rozpuściły sie dopiero niedawno, Jakieś 2 tyg po porodzie. Przez jakieś 3 dni małe kawałeczki odchodziły.

Jak sie rozpuściły to poczułam ulgę. Na dzień dzisiejszy juz nic nie czuje, a jestem 3 tyg po porodzie.

Kasiu, mam nadzieje, ze w tej chwili masz juz skurcze i obędzie sie bez wywoływania :)

Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam szwy rozpuszczalne, już 14 dni mija od porodu i jeszcze mnie ciągną i się nie rozpuściły wcale, nadal są i wewnętrzne bo wystają końcówki i zewnętrzne też są, średnio mi się goi. Jeszcze do tej pory szczypie i czasem piecze.

Martwie się wagą małej...
    Dziś się nie udało zważyć bo się bardzo ruszała, wychodziło tylko 4kg, wiec by schudłą przez 2 dni 80gr :/
    Jutro się dowiem konkretnie.

Mama twierdzi, że źle się odżywiam i mam słaby pokarm i dla tego dziecko cały dzień na cycu wisi, dziś od 7.00 do teraz miałam max 3,5h wolnego, reszta karmienie, przewijanie i spanie przy cycu.

Czytałam artykuł, że w 1 miesiącu życia dziecka matka jest ciągle potrzebna i jeśli domaga się mamy przy sobie to trzeba się poświecić ten jeden jedyny miesiąc i ja się z tym zgadzam, ale łatwo nie jest.

Domi793, niki640 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czegos takiego jak slaby pokarm. A moze warto wlaczyc mm bo masz go za malo. Jedno karmienie cycem jedno mm. Wtedy sprawdzisz wage i bedziesz wiedziala czy to niewystarczajaca ilosc twojego mleka jest problemem.

Agusienka1985, Truskaweczka83, niki640 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    My dzisiaj mielismy odwiedziny znajomych. Alex caly czas spal:)

Dziewczyny ktore mialyscie szwy przy porodzie sn, ciagna was te szwy albo jakis bol? U mnie we wtorek bedzie dwa tygodnie od porodu, mam szwy wewnetrzne i zewnetrzne, tak mi powiedziano, polozna ktora badala mnie jakies piec dni temu mowila ze ladnie sie wszystko goi. Ale dzis mnie mocno ciagna te szwy, nie wiem czy to nornalne. Polozna mowila ze to szwy samorozpuszczalne, ja jeszcze je dosc mocno czuje wiec z pewnoscia mi sie jeszcze nie rozpuscily, ciekawe jak dlugo to trwa z takimi szwami. Przy porodzie z corka mialam szwy normalne i jak dobrze pamietam to chyba po 7 dniach mialam sciagane. A tu prawie dwa tygodnie i jeszcze ciagna i czuje je mocno. Hmm. Jak jest u Was?

Ja tez 2 tygodnie po porodzie i tak czuje jeden szew mnie ciągnie i ponoc samorozpuszczalne ale ja mam tylko zewnętrzne chyba.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wreszcie zaczęła doić gołego cyca. Co za radość. Przedtem byłam załamana ze moje dziecko nie chce ciągnąć piersi ale się chyba przekonała po 2 tygodniach do tej pory prawie cały czas ściągałam.

Domi793, pigułka lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie szwów to możecie poprosić położną aby wam przycięła te nitki pomimo że są rozpuszczalne. Zawsze to jakaś ulga. Ja jestem 4 tyg po porodzie i jeszcze w tym tygodniu wyleciały mi malutkie nitki. W sumie po tygodniu, półtora przestałam odczuwać nacięcie krocza i nic już nie ciągło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 22:36

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odzew w sprawie szwow:)
    Nie wiedzialam ze takie samorozpuszczalne wylatuja w kawalkach i mozna je podcinac?
    Musze poprosic jutro moja olozna zeby tam zerknela i zobaczyla co i jak, dzisiaj jej nie bylo u nas.
    Dobranoc, ide spac, maly nakarmiony butelka, spi to i ja ide spac

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim walcze, sapka go meczy i nie moze zasnac. Bede musiala się chyba wybrac do lekarza niech sparwdzi od czego ta sapka.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, a czy jak przystawiasz Nikole, to czy słyszysz jak połyka?

Wszystkie zrodla mówią, ze dieta w sumie ma znikomy wpływ na jakość pokarmu, Karola dobrze mówi. Często za przykład daje sie afrykańskie kobiety, których pokarm niewiele różni sie od matek z krajów rozwiniętych...Za to przemęczenie moze moim zdaniem wpłynąć na jego ilośc...masz czasem twarde piersi, czy cały czas miękkie?

My wlasnie sie karmimy...liczyłam na 3 H przerwy, a było tylko OK 1,5... Krótka drzemka, oby teraz było dłużej, jak juz zaśnie.

Dziewczyny, zazwyczaj przynajmniej jedna nocna poboodke mam dłuższa...tak nawet na 1,5 H,,tez tak macie?

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po kp to śpi 2h a po mm 3h.

A co do piersi to moje caly czas miękkie, to co mało tego mleka mam?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki co dwie godziny. Czasem pi kapieli dluzej pospi ale nie zawsze. Teraz mamy godzine aktywnosci i czekam az sie zmeczy. Poki co na śpiącego nie wyglada.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Nathanek z nami ;) 22.08 godz 00.10 waga 3540g i 50 cm ;) zakończyło się szybkim cc bo stracił tętno i ba cito cc dzięki Bogu wszystko dobrze się skończyło. A skurcze maiałam bez wywoływania co 6min. Teraz będę dochodzić do siebie ;) mąż jest ze mną mamy pokój rodzinny więc damy radę :)

kaarolaa, Gilis, Asiasia, Betty Boop, makota, pigułka, Domi793, Lady Savage, malika89 lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje

Mi też by się już poród przydał nogi spuchnięte, pięta mnie strasznie od wczoraj boli. Ledwo chodzę, i termin już blisko, znów ja się będę stresować że termin minął, a tu nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 06:18

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ