X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nic nie doradze mamy 3 dni dopiero...ale to wszystko przedemna...mamy w domu 2 lozeczka a ja nie mam ochoty jej tam odkładac i spi przy mnie...

marcianka86
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dopiero teraz doszłam do siebie ogarnelam na tyle maluszka ze jestem wstanie napisać ze urodziłam ;) Mała urodziła sie 27.08 o 20:49 poród został wywołany ..
    Musze nadrobić wcześniejsze posty i opisze swoj poród oraz problemy ktore teraz mamy :)

Ale malutka jest słodka non stop sie uśmiecha ( juz ktoś mi powiedział ze to oznacza gazy i wcale pozytywne nie jest .. Ale ona taka słodka przy tym ;))

Betty Boop, Goslim79, monika454, Gilis lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska gratulacje :)

Asiaa urodziłas?

Zostałam ostatnia na placu boju hehe

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • monisiaaa Znajoma

Wysłany: 3 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam ten problem ze synuś popołudniami non stop wisiał na cycusiu. Nam pomaga czasem smoczek z avent u ten taki misiu - smoothie, a ogólnie mały nie chce smoczków wcale, wyrobowałam juz różne kształty i z różne rodzaje lateksowe, silikonowe.
    Musimy przeczekać aż z tego wyrosną :)

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :) to u nas znowu wisi na cycku od 20 przeważnie do 24 to jest jakaś masakra nie chce spać a w dzień pięknie śpi. Dzisiejsza noc to już wg katastrofa co godz budził się z płaczem nie wiem czy przypadkiem wit D nie robi swego. Jakie probiotyki polecacie na brzuszek bo chyba nic innego mi nie pozostaje jak próbować coś podać :(

74di3e5e00jw87wl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z wiszeniem na cycu... Mała płacze jak odkładam i śpi max 2h czyli się nie najada... Bo zazwyczaj śpi 4h... Cycki miękkie i zaraz znów będzie to samo :-( błędne koło kurde nire ma mi się kiedy mleko zregenerowac

krisi lubi tę wiadomość

• Gilis Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska gratuluję :)
    Betty czekamy w takim razie na ostatnią pannę :)

Biogaia to chyba bardziej na problemy z brzuszkiem, a dicoflor na biegunki. W każdym razie Biogaia podawana regularnie rocznemu dziecku nie uchroniła przed rotawirusem/ silną biegunką u nas. A dicoflor myślę, że się wtedy sprawdza. To tak z obserwacji u nas. Ja maluchowi daje biogaje i chyba pomaga. Czasem mam wrażenie, że te kłopoty to od jego łakomstwa i ilości polknietego powietrza bo nie potrafię go porządnie odbić.

Marcinka my też mamy 2 łóżeczka a starszy spał z nami. I to długo. Miło jak się ciepłe ciałko przytula i obejmuje małymi łapkami. Gorzej jak zaczyna być wszystkim ciasno bo królewicz musi spać w poprzek, zarzuca nogi na czyjś nos, czy co gorsza naszą głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:43

Betty Boop lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek mój wisiał na cycu od 7.20 do teraz z malutkimi przerwami i sprawdziłam mleko leci mimo miękkich piersi, może u ciebie też tylko takie wrażenie.

Dziewczyny u was też dzieci mają już dłuższe okresy czuwania? Bo nam wychodzą dwie kilku godzinne przerwy od spania. Ta popołudniowa to właśnie nerwy i wiszenie na cycu. Rano jest spokojniej.
    Dzieci na mm tez tak mają czy ładnie śpią?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis zależy jak ścisnę, raz leci raz nie, ale słyszę po Małej że z 7razy possie zanim przełknie, na razie śpi, zobaczymy, mm w razie co mam, ale nie chcę używać, w ostateczności. Moja właśnie coś prawie po każdym karmieniu ma problem ze spaniem :/ Oczywiście w nocy, bo w dzień jakoś śpi w miarę ;)
    Biogaja i Dicoflor to chyba to samo jest, te same bakterie, tylko pewnie inna dawka/ml. Ja Małej daję Dicoflor, położna powiedziała, że możemy przyszykować tym jelitka Wiktorii i może obejdzie się bez kolek. Zobaczymy. Espumisan też mam awaryjnie.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno mam pytanie przebieracie przed karmieniem czy po? Bo U nas przed nie ma opcji jest ryk nie miłosierny więc najpierw jedna pierś przebieranie i druga. Bo mały za długo nie ciągnie i raz jest ok a nie raz bek straszny już nie wiem jak mogę to robić..dzis od rana wisi na cycku jakas masakra poprostu i beczy jak go odkladam ale nie będzie mi spał na piersi bo się zajade :(

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym wiszeniem na cycu wieczornym, a dzisiaj nawet i poranne wiszenie było.

Powiedzcie mi czy Waszym dzieciaczkom też tak drżą rączki jak się denerwują lub np się je przewija? Bo czytam i czytam o tym w necie i coraz większy mam mętlik. Moja miała robione USG przezciemiączkowe i wszystko jest ok, ale te drżenia nie ustępują :(

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej Mamuśki :)

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym wiszeniem na cycu wieczornym, a dzisiaj nawet i poranne wiszenie było.

Powiedzcie mi czy Waszym dzieciaczkom też tak drżą rączki jak się denerwują lub np się je przewija? Bo czytam i czytam o tym w necie i coraz większy mam mętlik. Moja miała robione USG przezciemiączkowe i wszystko jest ok, ale te drżenia nie ustępują :(
    Mi w szpitalu neonatolog powiedziała, żebym się nie przejmowała drżeniem. Oznacza to niedojrzałość układu nerwowego i z czasem zniknie.

Kajka86 lubi tę wiadomość

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego nie zaobserwowałam drżenia rączek.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebieram po karmieniu, bo u mnie przy karmieniu robi kupę. Najgorzej jak zaśnie, to muszę wybudzać, żeby zmienić pieluchę, potem znowu do cyca i modlę się, żeby kupy nie zrobił znowu:)

Dzisiaj w nocy moj brzdąc przez 2,5h nie chciał zejść z rączek. Za to wczoraj tylko karmiłam co 3 godz. I spał dalej. Rano też ma aktywność około 3 godzin i wieczorem, chyba że przesunie mu się na noc ta aktywność :)

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciły Wam brzuchy do pierwotnego stanu? Ja prawie 2 tyg. Po cc i nadal wyglądam jak w 6 mies. Mam dużo rozstępów... Do tego jem dużo i nie chudnę, a mam 10 kg do zrzucenia!

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam po dłuższym czasie, nie miałam czasu usiąść do komputera. Mała również wisi na cycu non stop, ostatnie kilka dni było straszne bo jadła jadła i ryk przy piersi, próbuję jej dać drugą i nie chce znowu ryk. Dopiero jak się trochę uspokoi zaczyna ssać.Noce przesypia w miarę dobrze po 3 lub 2 h ,karmienie i znowu idzie spać,ale w dzień jest nie do ogarnięcia. Wczoraj np od godziny 10 rano aż do 20 spała pół godziny i ciągły płacz i ciągle przy cycu, ale dziś jak ręką odjął i stwierdziłam,że przez te ostatnie kilka dni to musiał być klasyczny kryzys laktacyjny 3 tygodnia, bo dziś Tosia jest spokojna i śpi w dzień po 1,5 lub 2 h a dla mnie to prawdziwy sukces. Ostatnie dni były na tyle trudne że tylko ja mogłam ją nosić w przerwach między karmieniami, bo u męża ryczała, mąż tylko przynosił mi jedzenie i picie bo nie mogłam jej odstąpić na krok. Na spacerze też jest ciężko bo w połowie drogi zaczyna płakać, smoczka nie toleruje, a ja nie wiem jak mam ją uspokoić, gdy wokół widzisz tylko pełno gapiów .Mam nadzieję, że to był naprawdę kryzys laktacyjny i że dzisiejszy dzień jest początkiem lepszych dni.

Co do wagi to bardzo chciałam żeby mi coś po ciąży zostało,ale z 14 kg które przytyłam, 8,5 zostawiłam na porodówce a dziś jestem jedyne 4 kg do przodu i staram się jeść regularnie, żeby i tego nie zgubić. Brzuszek już jest prawie płaski, tylko bardzo mało jędrny i wydaje mi się że to co zostało jeszcze to skóra.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny nasze maluchy poprostu pptrzebuja bliskosci czu mam sir to podoba czy nie...my od dzis sie kangurujemy to pomaga nie wisiec na cycu...maluchy 9 miesiecy byly w nas blisko bardzo...teraz tez potrzwebuja ...przepraszam za bledy ale pisze z dzieckiem na klatce...caly dzien byla niespokojna myslalam ze glodna spac nie chciala..teraz ani drgnie

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przerwa 3h w dzień na sen i cały czas jęki i marudzenie i wiszenie na cycu... :-( który to już dzień, mam nadzieję że u nas też kryzys i jutro będzie spać jak wcześniej :-) bo już wysiadam. Musimy przetrwać, to podobno przechodzi ;-)
    Kupiłam dziś chustę, nie mogę się doczekać aż przyjdzie.

Goslim, ja po powrocie ze szpitala jak się ważyłam to tylko 5kg mniej było nie wiem jakim cudem tak mało :O na dzień dzisiejszy zrzucilam 11kg, zostało tylko 16kg haha :-D mam luźną skórę na brzuchu, jak Mała się ustabilizuje trochę to zaczynam intensywne sesje smarowania całego ciała bo dosłownie wszędzie mam paski...

Aa poza tym u nas średnio. Mój K wziął urlop ojcowski w pracy ale tylko tydzień żeby pomóc mi trochę i co? I wczoraj zadzwonili że go zwalniają! Nie brał praktycznie wcale chorobowego, nic nie partaczyl jak większość pracowników a tu jak jest w potrzebie to tak go pracodawcy traktują...za 1500zł na mieszkanie to sobie z tylka wyczarowac ma... Dobrze że mamy odłożone bo bym była zmuszona wracać do mamy z Wiki, a K z powrotem do braci do domu... Masakra :-(

Dziewczyny Wasze Dzieci też mają takie białawe usta od zasysania?

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim79 wrote:
    Dziewczyny, wróciły Wam brzuchy do pierwotnego stanu? Ja prawie 2 tyg. Po cc i nadal wyglądam jak w 6 mies. Mam dużo rozstępów... Do tego jem dużo i nie chudnę, a mam 10 kg do zrzucenia!

Niestety nie wrócił mi ten brzuch i mimo że jestem 4 tygodnie po porodzie to brzuszek wygląda jak w 5 miesiącu i jeszcze trochę czasu to potrwa niestety a jestem generalnie szczupła, zostały mi po ciąży max 3 kg do zrzucenia, przez ten brzuszek nie mogę spodni dopiąć i się w co ubrać.
    To jest najprawdopodobniej rozstęp mięśni brzucha, po pierwszej ciąży miałam tak samo, bez odpowiednich ćwiczeń powrót brzucha do stanu sprzed ciąży trwał kilka miesięcy.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika:) ja na pierwszej stronie jestem dwa razy:) dzieciaczki urodzone- na poczatku listy i w oczekujacych:)

malika89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ