X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma dzien, ze chce byc tylko na raczkach i tulic sie.Ma tez taki jak dzis ze spala w wozeczku.Widze ze jak ja duzo tule i chłodniej ubieram to bardzo przybiera na wadze...wczesniej mniej ja tuliłam i słabo przybierała.Moja ma krótki aktywnosci około godzin kilka razy.Czasem chce na rece czasem nie chce...

marcianka86
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A to nie jest z rota tak, że 1 dawka musi być podana do któregoś tygodnia życia?

U nas dobrze zareagowała malutka, do wieczora była tylko trochę bardziej marudna.
    Szczepiliśmy 5w1 + wzw i rota. Pneumo zaczynamy od kolejnych szczepień.

Tak 1 dawka musi być między 6 a 12 tygodniem życia. Ja mam zamiar zobaczyć jak zareaguje na te pierwsze szczepienia a potem dopiero przed 12 tyg. podać na rota.

• Benus Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czyscimy nosek wodą morską w sprayu i aspiratorem, od samego początku i Malutka sobie ładnie oddycha. Iga siedzi w bujaczku nawet i godzinę np jak ja prasuje, ogląda sobie żółtą kaczuszkę i cała zadowolona tylko mówić do niej trzeba, żeby wiedziała, że jestem.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Malika, Martynai reszta co u Was?

marcianka86
  • Benus Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam od paru dni co z JRY...

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.. nasze forum umarlo.. :(
    Tylko kilka osob sie odzywa i pisze..
    Zerkam tu i zerkam, a tu ciagle taka cisza.
    Zegnam sie w takim razie i chyba sie przerzuce na inne forum, moze do lipcowek, tam ciagle ktos cos pisze.
    Szkoda ze u nas opustoszalo..
    Trzymajcie sie dziewczyny!
    Buziaki

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Wasze maluchy tez głosno oddychaja tak charcza?

jak prosiaczek pochrumkuje :) dlatego mówię do niego prosiaczku. On charczy też po płaczu, bo jak jest zły to aż się zanosi. Co do lania tej wody do noska, to też się boję, ale rzeczywiście zapytam położnej. Mój młody też ma problem z zasypianiem, szczególnie wieczorem. Leży, gapi się na baję (poduszka w koty biało-czarna, albo obrazki dla dzieci) i tak może przez 2 godziny, jak ma dobry humor. Jak ma zły to jeszcze wyje do tego ;) Czytałam w mądrych książkach, że dzieci do 3,4 miesiąca nie są w stanie same się uspokoić i dlatego potrzebują naszej pomocy przy zasypianiu. A wieczór i poranek to ogólnie ciężka pora dla maluchów.

Ja też mam bujak - Tiny Love - dzisiaj jedliśmy śniadanie w kuchni, a Leo sobie w nim spał, koty go czasem łapą bujną i było fajnie. Na początku mu się niezbyt podobało, ale myślę, że jak będzie trochę większy to będzie dla niego frajda.

Własnie przeżywamy skok rozwojowy 7 tygodnia. Wczoraj cały dzień leżał na tatusiu... i muszę Wam powiedzieć (wiem, że czasem trzeba coś zjeść, umyć zęby itp) ale dzięki temu, że był blisko - dostał chyba wystarczająco czułości - lepiej zasnął wieczorem w łóżeczku (nie wył) i spał dobrze, trzeba go było budzić na karmienie co mu się pierwszy raz zdarzyło. Ostatnio martwiło mnie, że on płacze przez sen. śpi i płacze - dzisiaj tego nie było. Czy wasze maluchy też tak mają?

Domi, zaglądaj tu czasem; w koncu sąsiadkami jesteśmy i chętnie czasem o coś Cię podpytam jeśli chodzi o te nasze germanskie realia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 13:19

relgwn15uyzm1mjb.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota co.do.spania mój też nie śpi spokojnie co chwilę stęka.pycha czasem mu się nawet płacz przez sen zdarzy.

Szkoda że tak piszecie żadko co tam u Was, ale dzieciaki dużo czasu pochłaniają.

Mój mały boi się strasznie kąpieli ale nie wody tylko tego że nie jest otuliny z każdej strony ciągle próbuje się czegoś złapać.

I wczoraj wsadziliśmy małego do leżaczki kuzynki Nikiego i strasznie mu się podobało, a kuzynka strasznie była zdziwiona że ktoś inny w jego leżaczki leży.

Ja kupiłam na allegro huśtawkę jak przyjdzie mam nadzieje że się.będzie podobała

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego jeszcze do lezaczka nie kładłam ale trzeba będzie spróbować.
    Synek od ok dwóch dni całkiem dobrze śpi na brzuszku, bardzo mu się to spodobało, czy też tak kladziecie swoje dzieci? Przy okazji może też poćwiczyć podnoszenie główki.

Jaki rozmiar noszą teraz wasze dzieci? Mój zależnie od firmy ubranek ale 62 czasem 68 a pieluszki jeszcze 2.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskóleczka, myślisz, że ten płacz to przez brzuszek? Ja nie jestem pewna co jest przyczyną.
    Niki, mój Lew na początku (jak miał dwa tygodnie) strasznie się denerwował leżąc na brzuszku, a teraz mu się podoba - głowę już trzyma tak wysoko!!! To pomaga też na brzusio. Teraz nosi ubranka 56, chociaż niektóre body 50 (zH&M też są na niego jeszcze dobre) ze śpioszków 50 już wyrósł. Dzisiaj właśnie testowaliśmy pieluszki 2. Mogłyby być odrobinę mniejsze, ale też dają radę. A jakie duże są Wasze dzieciaki - pochwalcie się dziewczyny :)

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze do leżaczka nie kładłam, bo nie wiem od kiedy można.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rozm.56 to miałam może z 2 rzeczy tylko. Od początku ładuje Małą w 62. Luznawe ale nic nie mówi że nie pasuje jej ;-) pampersy 2 nosi bo 1 były ciasnawe wokół udek. Aczkolwiek 2podwijam na brzuszku i tak.
    Moja płacze po aktywności jak już ćwiczenia głowy ją nudzą... I nie wiem czasami o co jej chodzi i obie się tak denerwujemy.
    Niki moja lezenie na brzuszku średnio lubi. Trochę pokombinuje i potem krzyk i nie będzie głową machać. Ale śpi czasami i grzeczna wtedy, może dlatego że jej rączki nie latają :-) ale śpi wtedy 4-5godzin i nie wiem dlaczego aż tyle, czy na pewno wszystko ok.
    Czasami ma tak że że potrafi dwadzieścia razy przysypiac i po chwili oczy otwarte i się wierci. A ja noego wiem o co chodzi i opadam z sił po prostu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rozm.56 to miałam może z 2 rzecziy tylko. Od początku ładuje Małą w 62. Luznawe ale nic nie mówi że nie pasuje jej ;-) pampersy 2 nosi bo 1 były ciasnawe wokół udek. Aczkolwiek 2podwijam na brzuszku i tak.
    Moja płacze po aktywności jak już ćwiczenia głowy ją nudzą... I nie wiem czasami o co jej chodzi i obie się tak denerwujemy.
    Niki moja lezenie na brzuszku średnio lubi. Trochę pokombinuje i potem krzyk i nie będzie głową machać. Ale śpi czasami i grzeczna wtedy, może dlatego że jej rączki nie latają :-) ale śpi wtedy 4-5godzin i nie wiem dlaczego aż tyle, czy na pewno wszystko ok.
    Czasami ma tak że że potrafi dwadzieścia razy przysypiac i po chwili oczy otwarte i się wierci. A ja noego wiem o co chodzi i opadam z sił po prostu

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny :)
    Ja podczytuje w miarę możliwości ale na napisanie juz brak sił;/ Nasz młody nosi ubranka 56 i już w nich się nie topi :) już kilka rzeczy musiałam odłożyć bo za małe rośnie jak na drożdzach :) Nathanek też jest dość aktywny w dzien rano zazwyczaj lęzy sobie w swojej kołysce i zaglada w okno a od jakiegoś tyg wpuszczam mu muzyczke w karuzeli i fajnie zagląda na to co tam się dzieje :) jest taki kochaniutki :) wczoraj przyjechała babcia i uśmiechnął się tak szeroko pierwszy raz mu się to zdarzyło :D Co do pochrapywania to u nas to samo a nosek czyścimy codziennie wkrapiamy sól fizjologiczna i wyciagamy aspiratorem..Na brzuszku też jest codziennie kładziony na chwilke i pięknie trzyma główkę i ja obraca ale strasznie szybko sie denerwuje nie lubi ćwiczyć :/

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nosi 62 też nie mieliśmy 56, body są już na styk a spodenki 68, z 62 wyrósł, chyba ma długie nogi, pieluchy jeszcze 1, przymierze dziś 2 bo się paczka kończy i trzeba następną kupić.

A mój mały płacze na pewno przez brzuszek, jak zrobi kupę albo Bąk puści to jest spokój, i mi już 2 dni wieczorem płakał tak że uspokoić się nie dało, obawiam się ze początek kolek.

A mój mały śpi na brzuchu, ale przekręcam go jak dobrze uśmiech bo ibaczej nie chce, dłużej i lepiej śpi wtedy. A na brzuchu nie chce leżeć gdy nie śpi, a głowę tez juz wysoko podnosi

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza na brzuchu też nie lubi ćwiczyć za bardzo, ale jak dostanie smoka to głowa opada i spać już lubi. Nie przebudza się i śpi dłużej.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się nie chce dać wiązac w chustę . Na spiocha by się dała ale wtedy to i tak ręce wolne bym miala bo by w lozeczku spala . A chciałabym na spacery w chuście bo sama z wózkiem szału dostaje :-( żałuję nie dałam 2 razy więcej za lżejszy... A tak to stelaz osobno z 3go piętra i osobno dziecko w gondoli :-(

Moja też się uśmiecha jak ją zagaduje ale nie wiem czy świadomie :-)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała przybiera na wadze od spadkowej 2900 w 3tyg przybrała 1kg.Przestała w sobote robic kupki co poł godziny.Dzis 2 dzien ze musze byc blisko.Ona spi a leze obok inaczej budzi sie.Najgorsze ze z glodu umre chyba.W nocy budzi sie co 40min.Moze to zaczyna sie skok...czytałam ze w 5tyg jest ale u dzieci ktore po terminie wyszły moze byc wczesniej.To by sie zgadzało.

marcianka86
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nasza mala przytyla przez 4 tyg 1300g :-) ogolnie uwielbia sie kąpać. Od wczoraj potrafi.z.brzuszka przekrecic sie na plecy :-) w czwarek mija jej 6 tygodni. Muszę ją zapisac na badanie bioderek. Szczepic bedziemy 6w1 plus pneumo. Miala problemy z bąkami i dawalam jej bobotic i mam nadzieję ,ze przeszlo. Z 56 juz wyrosla i nosi 62.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu dajemy BioGaje i Delicol

marcianka86
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ