X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteście zmęczone ? Kurde no ja mam dość ..Sama nie wiem czego.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas chyba nie ma wielkich zmian u Wiki. Wydaje mi się że stabilniej siedzi, ale i tak muszę być w asyście, bo na podłodze i kocu niezbyt miękko. Żałuję, że nie sadzałam jej wcześniej, wszędzie trąbili by nie sadzać. Jutro idziemy na bilans. Krew i siuśki wyszły elegancko :)
    Ogólnie to ostatnio nawet kilka razy spała powyżej 1h :o :) Oczywiscie w dzień.
    My też ostatnio byliśmy w restauracji, na rynku itp. i było ok, mimo że Mała miała okres marudzenia wtedy. Mała dobrze toleruje owsiankę, więc jutro podpytam pediatry, czy może jeść normalnie na śniadanie.
    Kurczę mam problem, Wiki wyrywa mi włosy, mimo że mam warkocz zazwyczaj, to się znajdzie coś za co można złapać, mam długie i masakra się plączą. Chciałabym ściąć trochę, ale wiem że będę zła, bo w krótkich to całkiem tragedia wyglądam i na dodatek będą wyłazić z gumki grr... a są takie lśniące i piękne że szkoda :(
    U nie na wadze zmiana- 2kg więcej... Ja tylko czekam na koniec karmienia piersią i głodówkę robię... Ruch nic nie daje, słodyczy nie jadam, owoce nawet olewam... Tłusta nadal jestem, Mała nie ściągnęła mi tego tłuszczu przez pół roku, okropnie się czuję taka. 17kg nadbagażu.
    Ogólnie Wiki fajna grzeczna zazwyczaj, z ojcem fajnie, od razu inne dziecko, jak matka się nie denerwuje :) Po kaszce mannie z owocem jak zje ok. 19, potem przed snem o 20 piersi trochę, to śpi do 4 rano :)
    Aah i u nas pobudki regularnie o 7 rano :) Nieważne, czy idzie spać o 19:30, czy o 21:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 10:24

• Benus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 mam wizytę u lekarza i będę robić wszystkie badania diagnostyczne, tarczycę, hormony, cytologię, usg piersi, bo ja już nie wiem od czego taka zmęczona chodzę, tym bardziej, że na brak snu narzekać nie mogę.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez padnieta jestem. Dzis pobudka o 4:40. Poszlam z malym spac jak nmial drzemkę o 9 spal cale 20 min. Dzis gastrolog moze cos poradzi na ten jego refluks bo jest coraz gorzej. Maly budzi się z rykiem coraz mniej spi i coraz wiecej marudzi. Odgina się do tylu ciagle odbija, kaszle jak mu się cofa. Jest ciągle niedospany.

• Benus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Gruszki idziecie? Na którą macie wizytę? bo może znowu sie spotkamy :D

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na.18

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty tez do Gruszki idziesz. Jaki macie problem

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek ja tez wielka waga ale w zyciu nie zdecydowalabym się na glodowke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczko, moze zle to nazwalam ;) Po prostu mam zamiar jesc cos co mnie zapcha na caly dzien, moze bialko pic, by nie jesc, nie wiem jak to wplyneloby teraz na pokarm moj, dlatego to odkladam. mam nadzieje, ze jednak zacznie waga leciec w dol, bo boje sie, ze z desperacji roznych glupstw sie podejme :(

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek 5 razy dziennie regularnie, a nie takie bo efekt jojo gotowy. Ja mialam kiedys diete ulozona przez moją sioste podemnie. Regularne jedzenie i nie podjadanie. I nie glodzac się. Jadlam wiecej niz zawsze schudlam w 1 miesiac 8 kg. Ja juz powiedzialam siostrze aby mi zmodyfikowala bo teraz inaczej jem i biote się. Tylko u niej czasu brak.
    Albo muszę odnalezc tamtą.

Albo do dobrej dietetyczki aby ci ulozyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 14:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja jem regularnie od samego porodu, staram się zawsze te posiłki spożywać i nic to nie daje.
    U nas 39stopni. Chyba zęby, nic innego oprócz marudzenia nie dolega.

• Benus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy u alergologa, miałyśmy na 16 ale zadzwonili, żeby na 14 podejść. Zrobiłam te testy natywne wreszcie, na laktozę wyszedł taki rumień, że skali brakło, pół pleców czerwone. Reszta nic. Mówiłam od urodzenia, co jej jest to nikt nie chciał za bardzo dać wiary. Przynajmniej święty spokój będzie dziecko miało, nikt nie będzie mu na siłę próbował wciskać mleka ani robić żadnych prób prowokacyjnych.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus to u nas odwrotnie wszyscy nam mowia ze maly ma nietolerancje laktozy, a my sadzimy że nie, wszystko to refluks i uczulenie na maczke chleba swietojanskiego.

Tez mamy robic ten test przed prowokacją, ale zalezy jeszcze co powie gastrolog.

• Benus Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie polecam test, nie ma co dziecka narażać na niepotrzebny ból. Daj znać co gastrolog powiedział.

Ja tak jak Jaskółeczka serdecznie polecam jednak dietetyka, a nie zapychanie się, żeby nie jeść . Jak dostałam rozpisaną dietę, wtedy niskocukrową z racji na pcos to jadłam tak dużo jak jeszcze nigdy w życiu, wyniki badań miałam bardziej niż książkowe i na dodatek jeszcze chudłam. Chudnięcie nie było moim celem ale "efektem ubocznym". Taki dietetyk z prawdziwego zdarzenia weźmie pod uwagę nie tylko Twoje dolegliwości, cele jakie chcesz osiągnąć ale także preferencje - nie każde Ci zrezygnować z ulubionych produktów i nie będzie zmuszał do jedzenia czegoś, czego naprawdę nie znosisz. I wbrew wszelkim pozorom to wcale nie są drogie usługi :)
    Sama rozważam czy w najbliższym czasie się nie udać na konsultacje, chociaż u mnie nie jedzenie wynika z totalnego lenistwa, wole milion innych rzeczy zrobić niż coś wartościowego dla siebie do jedzenia.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus mam do Ciebie pytanie na pv.

Tak zgadza się moja siostra nie jest dietetyczka ale jest po zywieniu czlowieka, i umie ukladac diety. I pierwsze o co mnie zapytala to co lubie jesc czy pije kawę i czy slodze herbatę.
    Wszystko jedzenie ma jakies rozne indeksy przez co jest wiadome z czym laczyc a z czym nie i czy dany posilek mozna jesc rano czy wieczorem.

Lekarka nie powiedziala mi nic nowego, ale dala bardziej zaawansowane leki, bo się poddala ze juz tyle o tym wiem i wszystko inne probowalismy. Po czym okazalo sie ze ten lek jest bez recepty. Tego niestety wczesniej nie wiedzialam.

A badanie zrobie na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 20:01

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny u nas od soboty masakra goraczka ponad 39 i marudzenie innych objawow brak myslalam,ze zeby dzis na wizycie lekarz powiedzial,ze jak zeby to raczej temp jeden dzien wyzsza a nie tyle czasu zaraz krew i mocz pobrali do badania i wyszedl wirus w moczu.tzw trzydniowka wysoka goraczka bez innych objawow takze zbijamy goraczke i czekamy na poprawe innych lekow na to nie ma. Noce nieprzespane Nathan ciagle sie budzi i placze...a tak poza tym ok jakos leci.ja tez sie biore za siebie biegac juz zaczelam i id pt ide na diete wykupilam indywiduala diete od Chodakowskiej zobaczymy ile bedzie wart i czy beda efekty musze przed latem pozbyc sie nadmiaru ciazowego bo ciuchy czekaja ;)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i my tez bezzebni kiedy one wyjda ;/ dziewczyny ktore karmia mm jak u was wyglada jadlospis dzienny? Co i jak podajecie bo jestem ciekawa.

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek Kasia niech dzieciaki do zdrowia wracaja

• Benus Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jaskółeczka odpisałam Ci wczoraj, mam nadzieję, że widziałaś przy okazji się zorientowałam, że mamy źle receptę wypisaną 1 mleko zamiast 10. Muszę jutro podejść poprawić.

Skrócenie włosów nic nie da, mnie ciągnie za krótke albo za uszy. Trzeba przetrwać :)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas też drapanie,gryzienie ,szczypanie,wyrywanie włosów .Już mam powoli tego dość ,szczególnie jak noc kiepska.U nas ziemniak wprowadzony i chyba alergia,bo w nocy się wiercily,drapała,płakała.Skora gorszą i na policzkach wysypka.Nie mam radości z wprowadzania nowości.Teraz dam szpinak ,burak ,dynie.
    Chyba przejdziemy nac2 drzemki ,bo wtedy są dłuższe inaczej jedna godzinna i dwie po 30min.
    Życzę powrotu do zdrowia maluszków.
    Jaskoleczka u nas ten refluks tyle tylko że objawia się częsta czkawka.
    Agusoenka zazdroszczę wakacji kanaryjskie są super.Bylam na Teneryfie i było cudownie.
    Dla mnie wyjazd teraz to zero przyjemności ,bo muszę o diecie myśleć,a w domu wiem co jem.U mnie waga 63 kg .Czyli mniej niż przed ciążą,w ciąży miałam 93kg.wiecej niż mąż hehe.wczoeaj miałam jakiś koszmarny dzień i mało cierpliwości do małej Mąż ja zabrakł i dziś jest lepiej.
    Też muszę zrobić jej testy .Benius napisz coś więcej proszę o nich.
    Sabenek może napisz przez tydzień dokładnie co i kiedy jadłas .Zobaczysz czy nie ma ukrytego cukru .On jest wszędzie niestety.
    Ciekawe co Martyny i truskaweczki

marcianka86
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ