Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi, mój miał tak samo - akurat jak mu 6 miesiąc strzelił - jak w zegarku. Czytałam, że to skok, lęk separacyjny i inne przyjemne rzeczy, do tego doszły ząbki, także ja proponuję zakupić chustę - mój byłbardzo dużo noszony w tym okresie. Zębów jak nie było tak nie ma, także Marcianka - gratulacje!!!
Teraz bardzo lubi się bawić na macie - przekręcanie, kręcenie w kółko i próby poruszania się = bardzo mało go noszę
Benus, wiem, że człowiek w nocy chce spać, ale to takie słodkie co Iga wyprawia!!!!A jak w dzień później śpi?Domi793 lubi tę wiadomość
-
Czesc
Domi to masz wielkiego chlopa. Moj tez lubi byc noszony, ale mam nosidlo chuste i plecy nie cierpią.
My tez pobudki co chwile niestety piecze go przelyk i przez to. Benus a nasze dzieci najlepiej spaly.
Moj wlasnie wczoraj nauczyl sie okrecac naokolo sievbie, pelzac do tylu ale się denerwuje ze zamiast zblizyc się do zabawek odsuwa się od nich. Dlatego klade z boku i jest ok.
Maly wczoraj tez jak go kladlam po kapieli na brzuchu stanął na czworakach. A pozniej się odepchnal nogami i wyladowal na nosie. Ile bylo placzu.Domi793 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę napisać, bo mnie normalnie trzepie ze złości. Dzwoniła przed chwilą koleżanka, roztrzęsiona taka, załamana, bo wróciła z 2 miesięcznym dzieckiem z wizyty pediatrycznej i dostała tam opieprz życia. Chłopczyk ma 2,5 miesiąca i waży 6 kg i pani doktor powiedziała, że jest skrajnie nieodpowiedzialna, że dziecko ma nadwagę i ma go odchudzać! I na pewno go przekarmia, bo jest egoistką i chce żeby dziecko spało w nocy, robi dziecku krzywdę, w przyszłości będzie chory przez nią i ze takie matki jak ona to powinny mieć jakiś nadzór, bo wszystko dla własnej wygody robią. Jest na mm dla alergików od początku i nawet nie zjada tych norm, które są na opakowaniu przypisane do wieku.
Nosz k... jak pani doktor taka mądra to niech swojemu dziecku jeść nie daje!!! Siatki centylowe chrzanione.[/url] -
Benus są takie.wredne.lekarki.
Biedna
Moj wazy juz 8,5 jest na mm. Jego brat na pol roczku wazyl 8,5 specjalnie sprawdzalam w ksiazeczce a byl tylko na kp i to jadl kolo 3 min max co okolo 4 godziny. Geny jak nic. Teraz ma 9 lat i wazy 28 kg przy 145 cm wysokosci i jest mega chudy.
A ich siostra wazyla 5700 a teraz wazy 60 kg przy 170. Nie ma co patrzyc na wage niemowlaka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:36
-
a nawet jeśli ważyłby za dużo to co ona ma zrobić? Ma się do niego uśmiechać jak będzie płakał z głodu? Karola ma 185 jej mąż 190, mały już ma 60 cm, a durna baba zerknie na siatke i stwierdzi, że za dużo. To ja mogę robić i bez studiów lekarskich. Może jeszcze niech to w program matematyczny wrzucą i niech liczy za nich, już nic nie będą musieli robić.
Doradziłam jej zmianę lekarza i teraz szuka kogoś.
Jaskołeczka jak Mały z jedzonkiem? Podpasowało mu coś już?[/url] -
Doszlismy do wniosku ze nie boli go brzuszek, tylko piecze przelyk od kwasu, reakcja na wszystko jedzenie placz bo ma podrazniony przelyk. Do gastroentyrologa idziemy 6. Moze w koncu da wlasciwy lek, bo ten co ma to taki pic na wode nic nie dziala. Je ze smakiem wszystko a pozniej jest placz, chocczasem jest lepiej raz gorzej. Wczoraj ciotka mu dala chrupka kukurydzianego. Ja nie widzialam. Nic mu po nim nie bylo.
Wrzucacie do zupek jakis olej
Taką lekarke czas zmienić. -
Czesc
Dzieki Benus my tez na razie nie mozemy bmk.
Dzis jest szczyt mojego niewyspania.
Musialam zrbic pity 11 robilam je do 2 w nocy. O 2:30 maly się obudzil na mleczko. Po jedzeniu musze go trzymac pol godziny w pionie ze wzgledu na ten refluks. O 5 Nikos się obudził juz wyspany.
Nie widze na oczy. Glowa mi pęka.
Codziennie moj maly zaczyna dzien o 5. Ale sobie godzine wybrał.
Straszna tu cisza. Dziewczyny co tam u Was. -
Hey dziewczyny wkoncu chwilka odpoczynku Nathan usnal zupka dla niego gotowa wiec jest chwila.Jaskóleczka witaj w gronie moja glowa tez dzis peka juz w nocy bralam tablete i teraz tez bo dalej boli u nas wczoraj wiosna 15 stopmi i slonce dzis sniegi i 5 masakra chyba caly dzien w domu spedzimy bo i wieje i deszcz tez do tego..Wyslalam kilka zdjec na maila pewnie znowu wskocza w oferty..Nathanek na pol roczku dostal torcik od cioci i wujka super niespodzianka byla.Je juz w krzeselku bo w lezaku bylo za nisko nic nie widzial i sie wkurzal teraz to jest krol u nas zebow dalej nie widac a maruda niesamowita Benus ta lekarka od kolezanki to jakas porazka niech ja szybko zmienia u nas Nathan juz ma 9 kg jestem ciekawa co nam powie teraz w marcu na wizycie ale ja mam to gdzies.Je juz zupki owoce i kaszke raz dziennie do tego mleczko 3-4 razy w tym nocne karmienie wiec nie je niewiadomo ile poprostu taka jego uroda nic nie zrobimy..u nas praktycznie nocka jest przesypiana na brzuszku tak mu sie spodobalo teraz do nocnego mleczka daje dwie lyzeczkie kleiku ryzowego i spi troche dluzej bo tak juz kolo 12 sie budzil..i od niedzieli gluten wprowadzamy i narazie jest ok oby nic sie nie dzialo
-
jaskółeczka -współczuję....
benus- właśnie puściłam itrafiłam na andrusa - całkiem niezłe to radio
Co do tej lekarki, to już w ogóle masakra co opisałaś. Skąd one biorą te mądrości
kasia -Natan już taki duży i przystojny!!! Tort świetny
co do tłuszczów to ja nic do banana nie daję....
Mój Leo nie będzie miał urodzinek w tym miesiącu,bo luty ma tylko 28 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 23:03
-
Czesc
Makota to tak jak moj. Ale pół roczku kiedys obchodzic trzeba. U nas bylo wczoraj.
Benus Nikusiowi podoba się radio.
Bylismy dzis u siostry. Przekonalam się dzis jaki charakterek ma moje dziecko. Madzia jego kuzynka 3 miesiace starsza zabrala mu zabawkę i byl taki ryk. Nie pomoglo to ze dostał inną fajniejsza. On chce tą i koniec.
I dostalam dzis propozycję od sasiadki zajecia się moim dzieckiem. Sasiadce umarl teraz mąż ktorym musiala się opiekować. A nie umie się nudzić. Babka fajna pogodna energiczna z dobrym sercem. Zajmowala się dwoma kolezankami mojej Natalii. Do teraz ją odwiedzają i mówią do niej babciu.
To moze pojde do pracy wczesniej niz planowałam.
Szczerze to takie odbicie od domu w postaci pracy by mi się przydalo. Czlowiek wtedy inaczej patrzy na rozne rzeczy.
Bo u mnie ani mama ani tesciowa ani zlobek w gre nie wchodzą. -
nick nieaktualnyMy dodajemy pod koniec gotowania trochę oleju rzepakowego ale przerzucam się powoli na masło. Chodzi o to, że niektóre z witamin są rozpuszczalne w tłuszczach i by organizm je przyswoil wtedy. U nas też super z kupkami codziennie jest Ja daję jej wodę po posilkach zawsze i jabłko/Gruszke.
Idziemy jutro na badania krwi. Mocz dalysmy radę pobrać też