X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które to szczepienie Wam zostało?

Daj znać jak zniósł, na pewno będzie dzielny i nic się nie będzie działo.

Iga też dziś okazała litość i wstała o 6.30.

Właśnie marcjanka, co u was z alergią nic o wizytach u alergologa dotąd chyba nie pisałaś.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus trzecia dawka 6 w 1, od stycznia przeciagnieta.
    Dodatkowych nie szczepie bo mielismy przejscia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko trzymamy kciuki za Maluszka.
    A u nas pobudka o 6 więc trochę wcześniej niż zazwyczaj

Czy któraś z Was próbowała dawać Dziecku na śniadanko tosty francuskie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:44

• Benus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie tosty francuskie Sabanek Ci chodzi?? O takie moczone w jajku i mleku i smażone czy jakieś inne masz na myśli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    O jakie tosty francuskie Sabanek Ci chodzi?? O takie moczone w jajku i mleku i smażone czy jakieś inne masz na myśli?
    Właśnie te. Można już takie smażone dawać? I wtedy jajko bez białka chyba?

• Benus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie wiem Sabanek, ja bym nie dała smażonego jeszcze długo. Chociaż pewnie trzeba przyzwyczajać te małe brzuszki do smażonego ale ja nie będę dawać na razie, a zacznę pewnie od naleśników z mąki gryczanej na suchej patelni smażonych. Jakoś się boję tego.

Wczoraj dawałam trochę gotowanego białka przepiórczego, przeszło ufff.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benius ,pisalam ale jwszcze w zeszlym roku.Alergolog,dermatolog to nasi przyjaciele.mamy alergie na krowe :)

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu. Maly się naplakal, na razie ok zobaczymy do jutra.

Nikos wazy 8900 w miesiac 300g. Jak na Nikosia malutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to dużo Nikoś przybiera i tak. Kawał chłopa już :-)
    Kurcze no właśnie chyba zrobię na sucho jak Ty, Benus. I spróbuję najpierw jeszcze z białkiem.

• makota Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskóleczka, duży chłopak z Nikosia!
    Ja już jajko dawałam, ale wzgardził chłopak. Smażonego też jeszcze długo mam zamiar nie dawać, aco do jabłek, to dzidziusie to sprytne bestie - mój dziąsełkami gryzie i daje sobie rade.

Co do zdjęcia kota- miziaka i dzidziusia to niestety nie mam trzech rąk, a w tej sytuacji by się przydało. Muszę trzymać dziecko i kota, bo dzidzius może go mocno złapać za ogonek albo ucho i wtedy nie jestem pewna co zrobi kotek, więc to takie czułości kontrolowane. Koty się go trochę boją, aż mi go żal jak do nich piszczy, woła, śmieje się, a te futrzaki nic. Wykorzystam kiedyś sytuacje jak mąż będzie w domu, bo sama chciałabym mieć takie zdjęcia, a może i film się uda nakręcić

Marcianka, nie napisałaś jak sytuacja dzieciokocia u Ciebie?

Sabanek, a Twoja Wiki o której normalnie wstaje?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota u nas pobudka jest zazwyczaj około 7. Tyle że jak zje w nocy o 2-3 to później sen taki ze marudzi co chwilę. Ja nie wiem czemu ale ostatnio nie potrafię się dobudzic. Dziś pobudka też wcześniej więc od godziny buszuje a ja siedzę i przysypiam. Tak od miesiąca jakoś mam, jakbym nagle straciła mnóstwo energii.
    My mamy świnie morską i czasami jak biega to Wiki próbuje ją sięgnąć, ale to takie plochliwe że nie daje rady. Z kotem to musi pięknie wyglądać.
    Nie wiem czy już się chwalilam ale kupiłam spacerowke. .. Przekładalam to wiele razy bo jakoś szkoda mi że ten wózek będzie stał samotnie, ale i ja mam więcej siniakow codziennie od niego i coraz bardziej się denerwuję. Ważyłam stary sprzet: 10kg stelaż + 5,5kg wkład spacerowy plus 7,5kg wiki. Więc 23kg na raz z trzeciego piętra i z powrotem. Cyrki z nosidelkiem, jak schodzilam w ten sposób to nie widziałam schodów, strach. A tak to kupiłam 7,5kg waży, zakupy spokojnie zrobię i w ogóle nie będę się forsowac.
    W tym roku pierwsze w pełni rodzinne święta. Tak się cieszę z tego, święta bez narzeczonego to katorga. I ogólnie jakoś tak powiem Wam, że od jakiegoś czasu jak już Wiki bardziej rozumiem, to chodzimy co niedzielę do kościoła i tak fajnie jest :-)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota,Mala jest bardzo zainteresowana kotami,ale trzeba jej pilnowac,bo inaczej futro lata.

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebanek jaka spacerowke kupilas, ja mam zamiar pozbyc sie wozka i kupic spacerowke.

My tez mamy swinki morskie, ale maly lubi wszystkie zwierzatka ale maly najbardziej lubi golabki. Wybieramy się do zoo w ktoras niedziele.

Nikos tez ostatnio byl w Kosciele z nami bardzo grzzeczny byl.

• Benus Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też co niedzielę obowiązkowo do kościółka ale stoimy na zewnątrz, raz nas ksiądz upomniał nawet, ze taka msza to nie msza ale Kitajec nie będzie w kościele w środku siedzieć, będzie piszczeć, dmuchać, pluć i te inne dzidziusiowe sprawy :D

Ja w sumie nie lubię świąt, znaczy lubię ale mnie męczą, jesteśmy oboje z mężem z tego samego miasta, więc zawsze biegamy między jednymi a drugimi rodzicami, zawsze ktoś niezadowolony, pokrzywdzony, obrażone i komuś smutno. Chciałabym, żeby do nas przyjechali wszyscy ale prababcie mówią, że za daleko. Poza tym jestem jakąś dziwna ale nie lubię tych wszystkich ciotek zachwycających się nad dzidziusiem : ojojoj a kto to ma uśka, no kto ma uśka wrrr, a co ma mieć kopytka? jak moje dziecko podrośnie to pewnie na takie zaczepki odpowie bardzo brzydko :D

sabanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko kupiłam taka zwykłą tanią za 220zl,jako jedyna chyba miała przekladana rączkę na której mi zależy, babystart firma, nie z górnej półki niestety nie mogę sobie pozwolić by dać kolejne kilka stów na wózek :-( Dziś ma być kurier i mi przywieźć ją to zobaczymy, czy trochę przetrwa. Na dalsze spacery będę brała tą starą bo solidna, w weekendy też starą bo narzeczony będzie znosić.
    My też chcemy do zoo, ale to jest wyprawa na cały dzień, a ja nie wiem jak z KP to pogodzić :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Benus to ma Iga charakterek, a będzie jeszcze lepsza :-D
    U nas nie ma praktycznie rodziny w okolicy, kuzynke mam z synem i mężem, ale ona często jeździ na północ w nasze strony, więc sami jesteśmy. Tu jest dziadek Wiki tylko. I bracia, ale się nie interesują nawet, więc tak jakby ich nie było.
    Mama jak przyjechała na chrzest Małej to Wiki jej nie poznała i w płacz, bo bierze na ręce i gada właśnie jak te Twoje ciotki Benus.

• Benus Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do zoo też koniecznie musimy, pewnie w maju :) Sabanek, już któryś raz piszesz, że masz problem gdzieś iść, bo KP - a weź dziewczyno się wyluzuj przecież to łatwiejsze niż mm wymieszać. Schowasz się za chustą czy pieluszką i będzie dobrze, nikt się nawet specjalnie Tobą nie zainteresuje. Wiem że możesz się krępować ale daj spokój, chyba nie ma nic bardziej naturalnego. Luz i dawaj do zoo :)

A ja wyprzedaje dziś swoją szafę, robię zdjęcia i wrzucam na olx i allegro. Nie mam w czym chodzić, a garderoba się nie zamyka. Tyle fajnych rzeczy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze to jest 5min karmienia,ale jakoś nie mogę się przemoc, osobiście sama nigdy nie widziałam i może dlatego tak się boję, nie lubię gdy patrzą i komentują grr. Muszę pomyśleć, zobaczymy może zacznie obiad jej wystarczać na dłużej. Jak ja lubię narzekać, masakra okropna jestem hehe :-)

• Benus Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałaś, bo nie wypatrywałaś :)

Ja zawsze mówię, że jak się chce to się znajdzie sposób, jak się nie chce to się znajdzie wymówkę :)

Wczoraj marudziłam mężowi, że nie mogę z Igą porządnych zakupów zrobić, bo z dzidziusiem i daleko i trudno - w odpowiedzi mi wysłał reportaż babki, która rozstała się z facetem, zabrała niemowlę 5 miesięczne i pojechała na samotna 2 miesięczną podróż po Azji

sabanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie w zimę nie za bardzo by ktoś karmić chciał na dworze.
    Ale babka odważna. Nie ma co się ograniczać ;-)
    W Rossmannie pampersy na promocji, a nasze zapasy się powoli kończą, więc jak Mała wstanie to wladuje ją w chuste i pójdziemy na szybko, bo pogoda nie za bardzo, a Rossmann naprzeciwko. Pierwszy krok odważny bo na dworze w chuscie tylko raz byłyśmy. Trzeba sobie życie ułatwiać.

‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ