X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslij mi Benus i powiedz gdzie ona przyjmuje

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona do domku przyjeżdża, koleżanka mówiła, że fajnie pokazuje jak można wykorzystać rzeczy które mamy w domu. Wysłałam.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Benus. Dostalam dzis do tej samej Pani namiar od innej znajomej. Na razie się nie dodzwonilam.

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko się do niej dodzwonić czasami to fakt, mi na sms odpisywała po 23 czasami.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się. Do nas nie dojeżdża. Bedziemy musieli pojechac do niej.

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiliście się już konkretnie? Daj znać koniecznie co powiedziała

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak umowilam się na następną sobotę. Wstepnie jak z nią rozmawiałam mówiła ze jej na asymetrie wyglada. A jezeli tak to mówiła ze łatwo to wycwiczyc.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Co tam u Was bo jakos nikt nic.
    My w niedziele bylismy w Kosciele. KACPER mial rocznicę Komuni. Mały przeszedł sam siebie był strasznie grzeczny, siedzial w wozku, obserwował i do wszystkich się śmiał. Kolezanki z klasy Kacpra chciały go zabrać. A Kacper dumny brat się nim chwalił.

Nie wiem czy ogladalyscie film wyszczepieni. Ostatnio szedł w tv. Polecam ogladnac jest na yt. Ja bym pewnie w ro nie wierzyła gdyby nie to ze kuzynki syn ma autyzm wlasnie po tej szczepionce mmr. Bedziemy ja mieli jak dzieciaki skończą rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko to Kacper teraz będzie rozchwytywany ;)
    U nas w sumie nic. Kupiłam dziś dużo różnych kasz, kaszek, mąk, płatków itp i będę cudowac powoli. Nie mam pomysłów na dania dla niej, żeby mogła sama jeść, na śniadanko chciałabym coś innego niż kaszke z owocem, a na kolację wiecznie te placki z bananem bo inne albo pracochłonne, albo nie wychodzą, albo mm trzeba... A nie zawsze K jest w domu a z maruda nie da się cały dzień wszystkiego robić. Wiki śpi na pierwsza drzemke, coraz bardziej zaczepna jest i obserwować lubi ludzi, jak już się uśmiechnie to się zawstydza i chowa w wózek ;) coraz plynniej się porusza.

• Benus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko chodzi o mmr?? Już dawno obalona została ta teoria, że ona powoduje autyzm ale i tak będzie ona powtarzana, bo budzi kontrowersje. Z Mmr chodzi o to, że ona powoduje wcześniejsze ujawnienie się autyzmu tj jeśli dziecko jest autystyczne, a do tej pory nie byly widoczne takie zachowania, to po podaniu tego szczepienia ujawnia się wcześniej niż gdybyśmy go nie podali.

Wiem, że były też osobne szczepionki na każdą z tych 3 chorób ale nie wiem jak z ich dostępnością. Byłoby to dobre dla tych, którzy boją się tej skojarzonej.

A Iga wczoraj sobie pierwszy raz zwiedziła dom :) i skubana jedna udaje, że kaszle jak się na nią nie patrzy jakiś czas, no gdzie ona takie coś wypatrzyła :D

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ogladalas ten film.
    Jesli dziecko z dnia na dzień się zmienia to jest cos nie tak. A widzialam jak się zmienił syn mojej kuzynki. Ja bym z chęcią zaszczepila tylko na odre. Swinke i rozyczke wszyscy przechodzilismy i nic nam po nich nie było.

Mala na czworakach zwiedza dom ?

Mojemu się najbardziej kontakty podobają i klatka ze swinkami. Ale moj nieladnie chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:23

• Benus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam. Ja w to nie wierzę i nie uwierzę. Oczywiście, że boję się szczepić Małej, za każdym razem.

Ja byłam szczepiona osobną szczepionką na różyczkę i osobną na odrę. Pamiętam, że moja mama walkę toczyła w szkole, że mają mnie na różyczkę nie szczepić, bo byłam chora jak miałam 6 miesiecy ale oczywiście zaszczepili, bo co tam jakaś głupia matka wie :)

Małą też będę chciała tak zaszczpić, bo mmr ma rtęć w sobie a po co jej to ale nie orientowałam się jeszcze jak z dostępnościa tego. Przyladek zdrowia jest międzynarodowym punktem szczepień i mają wiele szczepionek, więc jak będę szukać to od nich zacznę.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja tez myslalam się zapytac w przyladku zdrowia.

Sabanek slodka mała na zdkjeciach.

Mi się przypomnialo ze maly nauczyl się pic przez słomkę, dzis dalam mu bidonik i wypil na spacerze 100 ml wody. Wczesniej nie chcial wogole pic.

sabanek lubi tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabrałam film z nowy sprzętem Natusia - pchacz i mam problem z jego zmniejszeniem bo odinstalowałam dropbox.

Jak się w pobliżu po szczepienie nic nie stało to się człowiek nie zastanawia i szczepu. Teraz na tym turnusie rozmawiałam z oligofrenopedagogiem i bardzo doradzał mi szczepienie zwłaszcza skojarzonymi. Jak rozmawia z rodzicami to większość mówi że po szczepuonkach się zaczęło. Co ciekawe 90% rodziców tam będących nie szczepu. Rodzice obserwowali zawieszki u dzieci w najlepszym przypadku. Mam mętlik w głowie.
    Córkę 4 lata temu chciałam szczepić w punkcie szczepień osobną mmr i nie było. Natan ma jeszcze zaległą 6w1 ostatnią.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko super pomysł z rurką. Wiki ostatnio też coś kiwa głową na picie, może ja wkurza że musi głowę odchylac. Jaki bidon macie?

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek wysle filmik jak pije. Mamy akuku

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko ale super :) też kupię. U nas doidy się nie sprawdził, może później się przyda, niekapek przerobilam, butle ledwo ledwo chce, może coś w końcu jej ładnie podpasuje.

• Benus Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na czworakach zwiedza tylko pełza ale zwiedza :D i tak duży postęp. U nas doidy sprawdził się tak 50/50 lepiej jej idzie ze zwykłej szklanki. Kupiłam teraz lovi 360 ale nie radzi sobie z nim, za duży jest do jej łapek i wypada.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Wszyscy pewnie korzystacie z pogody. My wlasnie wrocilismy. Goraco się zrobilo.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U nas też super pogoda pół dnia spędzamy na dworze Majka po kąpieli zwykle zasypia tj o 21 a wcześniej potrafiła o północy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ