Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty.. Niby wiem ze ciaza obumarla ale nadal mam nadzieje. A jesli faktycznie umarla to poprosze o tabletki poronne bo drugi raz nie dam sie poddac zabiegu.. Poplakuje smutno mi ale chce miec to juz za soba by jak najszybciej rozpoczac nowe starania i kolejne badania..
Mial ktos badania genetyczne? Jak je robia? badania genetyczne przed zajsciem ale dla mnie i meza..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty.. Niby wiem ze ciaza obumarla ale nadal mam nadzieje. A jesli faktycznie umarla to poprosze o tabletki poronne bo drugi raz nie dam sie poddac zabiegu.. Poplakuje smutno mi ale chce miec to juz za soba by jak najszybciej rozpoczac nowe starania i kolejne badania..
Mial ktos badania genetyczne? Jak je robia? badania genetyczne przed zajsciem ale dla mnie i meza..
Kochana trzymaj się i nie poddawaj, zawsze warto walczyć do samego końca.
Ja miałam badania genetyczne kariotypu i na obecność trombofili i mutacje. Mąż kariotyp. Badania robi się z krwi na wynik czeka się miesiąc może trochę ponad.rosax3 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Mikołajkowa66 wrote:M A S A K R A!
Cały czas biegam do toalety i wymiotuje. Żołądek mnie już tak boli, że za chwilę usiade i będę płakać. Na dodatek chyba przez te wymioty zaczął mnie boleć brzuch, no i mam już stan podgoraczkowy.
Bidulo ja tak czytam to Ty co chwilę się witasz z kibelkiem. To nie dobrze, przez to twój organizm niewiele przyswaja. Nie myślałaś żeby zgłosić się do szpitala? Podłącza Cię pod jakąś kroplówkę i może nabierzesz więcej siły. Moja mama mówi że dobrze że nie wymiotuję bo by trzeba było pod kroplówkę, coś o tym wie pracowała kiedyś na oddziale ginekologicznym. -
niki640 wrote:Ja brzuszek smaruję naturalnym masłem shea lub olejem kokosowym zamiennie z oliwką Hipp dla ciężarnych i polecam bo w pierwszej ciąży robiłam tak samo i skóra bez ani jednego rozstepu, trzeba pamiętać i po porodzie też jakiś czas smarować
Ja smarowalam minimum 2 razy dziennie palmersem i oliwkami, przytylam chyba 10-11 kg już nie pamiętam i mam cały brzuch w rozstepach także... ten kto ma predyspozycje natury nie oszukaDere, Dere lubią tę wiadomość
-
Agsha wrote:Ja palmers do ciala (maz dzis mi kupil), pod prysznic zwykly zel (kurcze... Moze szkodzic???) i zwykly szampon do wlosow ylustych. Zawsze mialam w druga strone a teraz tluszcz kapie...
Należy tez unikać słodyczy, a nawet bardzo słodkich owoców – węglowodany w tej formie podane mogą wzmacniać tendencję do przetłuszczania się włosów. -
Co do kosmetyków to ja do twarzy używam niewiele. Do demakijażu używam płynu mineralnego bebeauty z biedronki, krem do twarzy to bambino. Do ciała na rozstępy efektima dla ciężarnych. Do kąpieli i włosów to samo co przed ciążą, tylko zrezygnowałam z płynu do kąpieli ze względu na zbyt intensywny zapach.
-
Planuję kupić Palmersa tylko nie wiem co wybrać : masło, skoncentrowany krem czy balsam?
Zakupy zrobię na Allegro bo jest znacznie taniej niż w sklepach stacjonarnych.
Do twarzy polecam Effaclar z La Roche Posay Kiedyś mi pomogło. Teraz na czas ciąży muszę wrócić do tych kosmetyków.
Jutro kolejna wizyta Nie mogę się doczekać
No i też najbližszy tydzień będzie ostatnim przed pójściem Na zwolnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:33
Dominique88, JRY1984 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
rosax3 wrote:Nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty.. Niby wiem ze ciaza obumarla ale nadal mam nadzieje. A jesli faktycznie umarla to poprosze o tabletki poronne bo drugi raz nie dam sie poddac zabiegu.. Poplakuje smutno mi ale chce miec to juz za soba by jak najszybciej rozpoczac nowe starania i kolejne badania..
Kochana mimo wszystko trzymam kciuki. Moze jeszcze sie cos odwroci... Badz dzielna... i dawaj nam znac....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Dominique88 wrote:Mi mąż na Gwiazdkę kupił na rozstępy krem Elancyl- zobaczymy co to za cudo... Fajne opakowanie i lekka konsystencja... Dziewczyny w Internecie zachwalają...
Jeden plus, że opakowanie ma 500ml chociaż w to miejsce można kupić 1000ml Palmersa npSynek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Mial ktos badania genetyczne? Jak je robia? badania genetyczne przed zajsciem ale dla mnie i meza..2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Lulu83 wrote:Witam sie i ja;)
Canario przykro mi. Życzę aby udało się jak najszybciej.
dziekuję, mam cichą nadzieję że tym razem się uda, nie mam jakiegoś strasznego cisnienia bo mam juz 9 miesięczną kruszynę, ale od zawsze moim marzeniem było miec 2 rok po rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:24
-
Rosax3- a oprocz malego wzrostu pecherzyka w 6 dni to cos sie dzialo? Bo beta chyba ladnie rosla... Mialas bole? Plamienia? Moze dr tylko bredzi? Powtarzalas teraz bety? Masz nadal objawy? Moze jeszcze bedzie ok? Mialas pusty pecherzyk czy mial pecherzyk zoltkowy tez w sobie?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Canario wrote:dziekuję, mam cichą nadzieję że tym razem się uda... nie mam jakiegoś strasznego cisnienia bo mam juz 9 miesięczną kruszynę... ale od zawsze moim marzeniem było miec 2 rok po roku
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Agsha wrote:Rosax3- a oprocz malego wzrostu pecherzyka w 6 dni to cos sie dzialo? Bo beta chyba ladnie rosla... Mialas bole? Plamienia? Moze dr tylko bredzi? Powtarzalas teraz bety? Masz nadal objawy? Moze jeszcze bedzie ok? Mialas pusty pecherzyk czy mial pecherzyk zoltkowy tez w sobie?
Ona wsadzila te usg i moze pol minuty to trwalo tylko zobaczyla pecherzyk. "tu jest pecherzyk" i wyjela usg. Dodala ze albo mlodsza ciaza albo jestem w trakcie ronienia
Mam do dzis plamienia ale brzuch nie boli. Bolal wczesniej przez 3 dni ale wieczorem tylko. Tak jakbym okres miala dostac. Bol byl znosny lzejszy od miesiaczkowego ktorego strasznie przechodzilam. Bol zaczal sie dzien przed krwawieniem i skonczyl w drugim dniu plamien. Dzis jest juz 7 dzien plamienia. Biore dupka jak kazala 2x1 i jutro wizyta u mojego lekarza.
Mysle pozytywnie ale jestem przygotowana na najgorsze. A co do bety to urosla za mało.. Tylko 25% pozniej juz nie robilam a teraz zaluje bo moglam w sylwka zrobic to bylo akurat 2 dni roznicy bo 29 i 31 ale niestety myslalam ze bedziemy jechac tak okolo 10 rano do domu i nie zrobilam a jak sie okazalo dopiero wczoraj wyjechalismy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:46
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp