X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że będzie dziewczynka :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuje ze bedzie dziewczynka, syna zgadlam, od poczatku przeczuwalam chlopaka...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Dziewczyny, a macie na tym etapie jakieś przeczucia dotyczące płci dziecka?

Ja jakoś odruchowo, jak opowiadam o fasolce, mówię "on", ale to może wynika z tego, że zawsze chciałam mieć najpierw chłopca. Szczerze mówiąc, płeć jest mi obojętna, byleby dziecko było zdrowe (swoją drogą kiedyś dziwiłam się, jak kobiety w ciąży tak mówiły, bo przecież każdy ma "wymarzoną płeć". Teraz już wiem skąd się to bierze ;))

s1985 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zdziwię jeśli to nie będzie chłopak- nie wiem skąd takie przekonanie, ale mam nadzieję, że szybko się okaże kto tam w środku mieszka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:17

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez jak myślę o dzieciaczku to mysle On :) ale jak bedzie Ona to tez nic sie nie stanie :)

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przeczucie na dziewczynke :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowil Wam juz ktos, ze sie zmieniliscie w ciazy? Mi znajoma powiedziala, ze jak mnie tylko zobaczyla to wiedziala, ze juz jestem w ciazy bo sie na twarzy zmienilam.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy myślałam że bedzie dziewczynka i zgadlam nawet moj lekarz się śmiał że jestem lepsza niż usg a w tej nie mam żadnego przeczucia słodyczy nie jem na kwaśne tez jakos szczególnie nie i jak bedzie chłopczyk bedzie fajnie bo parka a dziewczynka fajnie bo moja mała nie bedzie jedyna dziewczynka w rodzinie☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:04

hchyw1d370r6axb9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie w moim brzuszku kryje się chłopak. Jakoś samo wychodzi, że tak do niego mówie i jest to takie naturalne.
    Jeśli chodzi o wygląd... u mnie w pracy nikt nie wie, że jestem w ciąży(ogólnie prawie nikt o tym nie wie) a że wyglądam delikatnie mówiąc źle, to wszyscy myślą, że chora jestem i mnie na L4 wyganiają

s1985, Friend lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A mowil Wam juz ktos, ze sie zmieniliscie w ciazy? Mi znajoma powiedziala, ze jak mnie tylko zobaczyla to wiedziala, ze juz jestem w ciazy bo sie na twarzy zmienilam.

No zmieniam się jestem pryszczata haha☺ a tak serio to u mnie ta druga ciaza jakos tak oprócz dolegliwości ciazowych to jakos nie szczególnie daje znac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje chlopaka :-) ale grunt zeby zdrowe bylo, plec niewazna.

Ja cala ciazę poki co to mam problemy zdrowotne, wiec poza tym, ze tyje w oczach bo tylko leze, to nie wiem czy sa zmiany :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    No zmieniam się jestem pryszczata haha☺ a tak serio to u mnie ta druga ciaza jakos tak oprócz dolegliwości ciazowych to jakos nie szczególnie daje znac☺
    Mi na poczatku wyszlo tyle pryszczy, ze myslalam ze oszaleje. Nawet w brwiach mialam i to takie bardzo bolace. Od zeszlego tygodnia zaczely mi sie juz goic i teraz skore mam w koncu ladna. I w koncu mnie zaparcia puscily. Chyba po prostu juz sie ustabilizowaly te hormony.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Witam! Również dziś zaczęłam 9 tydzień ;)
    Mnie dziś dziwnie kulo w prawej pachwinie ale podejrzewam, że to przez to ze po 5 dniach wolnego poszłam do pracy na obcasach i siedziałam 8godz.
    Noc była straszna mało spałam co chwila się budziła i myslam która jest godz ze pewnie już nie warto zasypiać bo zaraz do pracy a była godz.24 3 i 5:20 a wstaje 6;55... A w miedzy czasie obudził mnie ból, pierwszy raz, hmm jakby na samym środku dosłownie nad lechtaczka. Ale potrwalo chwilkę i przeszło.

Dziewczyna w pracy urodziła 29 grudnia i opowiadała jak to rodziła 36 i ze się darła jak wariatka ale to już też ze zmęczenia, a ja siedzę zielona i staram się nie słuchać, aż szefowa wyszła i powiedziała żeby mnie nie straszyć, na co koleżanka: pamiętaj macierzyństwo to cud, a poród to piękne przeżycie. Hehe i tego się trzymajmy!
    Mnie dziś pachwiny strasznie bolą chyba ze spacerkiem przesadziłam ;(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Mi na poczatku wyszlo tyle pryszczy, ze myslalam ze oszaleje. Nawet w brwiach mialam i to takie bardzo bolace. Od zeszlego tygodnia zaczely mi sie juz goic i teraz skore mam w koncu ladna. I w koncu mnie zaparcia puscily. Chyba po prostu juz sie ustabilizowaly te hormony.

Ja z córcia jak chodziłam to mialam piękna cerę paznokcie włosy każdy mówił że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam i nikt nie wierzył że dziewczynka a w tej pryszcze paznokcie ok ale włosy masakra tak się przetluszczaja ale to nic oby malenstwu bylo dobrze☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła dziwna przypadłość...
    Podczas leżenia na boku, kolano na kolanie ooo taaak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5992848c42f8.jpg
    Strasznie bolą, ciągną mnie mięśnie od pośladków do ud... Muszę sobie wkładać pomiędzy kolana poduszkė bo inaczej nie idzie wytrzymać...
    Jutro powinna przyjechać poduszka ciążowa.
    Czy któraś z Was też ma takie dziwne przypadłości? ;)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja z córcia jak chodziłam to mialam piękna cerę paznokcie włosy każdy mówił że pewnie chłopak bo tak ładnie wyglądam i nikt nie wierzył że dziewczynka a w tej pryszcze paznokcie ok ale włosy masakra tak się przetluszczaja ale to nic oby malenstwu bylo dobrze☺
    Dlatego ja w te zabobony nie wierze. Moja kolezanka urodzila corke, a w ciazy wygladala chyba najpiekniej w calym swoim zyciu, az promieniala, napatrzec sie na nia nie mozna bylo.
    Co do wlosow to tez mi sie przetluszczaja. Mam lojotokowe zapalenie skory i niestety mi sie nasililo.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Dziewczyny, a macie na tym etapie jakieś przeczucia dotyczące płci dziecka?
    Ja u siebie stawiam na chłopaka choć bardziej bym wolała dziewczynkę ale ważne żeby zdrowe było ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co czuje, chyba bardziej chłopca, w pierwszej ciąży czulam dziewczynkę i się sprawdziło:) a teraz płeć jest mi obojętna, byleby zdrowe:)

1usag7rf69y59i8r.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    A mnie dopadła dziwna przypadłość...
    Podczas leżenia na boku, kolano na kolanie ooo taaak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5992848c42f8.jpg
    Strasznie bolą, ciągną mnie mięśnie od pośladków do ud... Muszę sobie wkładać pomiędzy kolana poduszkė bo inaczej nie idzie wytrzymać...
    Jutro powinna przyjechać poduszka ciążowa.
    Czy któraś z Was też ma takie dziwne przypadłości? ;)
    Malika mnie w pewnym momencie tan ciagnelo od biodra z boku, w dol do ud, ale nie nazwalabym tego jakims bolem. I tylko kilka dni tak mialam.

malika89 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak mysle o dziecku to jakos tak od razu na mysl przychodzi chlopak, zobaczymy czy sie sprawdzi ;-) ale wszystko mi jedno, jak bedzie dziewczynka tez bedzie cudnie :-) oby tylko zdrowe

f2w3rjjgdlc19w86.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ