X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta te Wasze historie :) W ramach czekania na piątek czytam forum, sprzątam... Nasza historia jest rodem z filmu trudne sprawy :D Ja mojego męża poznałam gdy kończyłam szkołę, a on przyszedł jako nauczyciel :) Jaki to był skandal gdy się okazało, że była uczennica "ma romans" z nauczycielem, hehe :) Nie macie pojęcia jak innym 'kopary' opadły gdy się okazało, że wzięliśmy ślub i to naprawdę miłość :)

Edzia;), Friend, SyHa85, Betty Boop, kaarolaa, smerfetka84, hella, Dominique88, Lulu83 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Edzia;) Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze by bylo nie sluchac niz odzywek hamskich innych ludzi..Mimo ze staram sie czasem nie przejmowac to tak naprawde sie nie da. Mimo ze sobie wciaz powtarzam ze to moje zycie itd to trudno aby jakas niemile slowo nie trafilo jednak do serducha i nie zabolalo w mniejszy czy wiekszy sposob.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Dzień dobry , chociaż nie wiem czy taki dobry, ehh wiecie chyba zaraziłam się jelitówka od siostrzenicy, 2 dni temu poszli z nia do lekarza bo myśleli ze to zatrucie ja ich w międzyczasie odwiedziłam lekarz stwierdził ze to jelitówka, i ja od wczoraj wieczór wymioty, biegunka gorączka masakra całą noc nie spałam jak zoombie wygladam, dzwoniłam do gina i mówił żeby się nawadniać chociaż po trochu, że maniek już duży i nic mu nie powinno być, jakbym wiedziała że to jelitówka to bym tam nawet sie nie pojawiła, powodzenia na wizytach, ja ide dalej leżakowac :)

Odpoczywaj, dużo zdrówka życzę! :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    To ja też opowiem swoją historię... :)
    Męża poznałam prawie 13 lat temu na chacie internetowym. Miałam wtedy 15 a on 17 lat i mieszkaliśmy 120km od siebie. Na początku żałowałam, że nigdy go nie poznam, bo tak daleko. Potem odbywały się niezliczone rozmowy na gadu-gadu trwające po kilka godzin dziennie i tematy się nie kończyły. Spotkaliśmy się po ponad pół roku- na Lednicy (ku zdziwieniu rodziców, bo do Kościoła to mi daleko było... chciałam spotkać się w publicznym miejscu, a z racji wieku rodzice by mnie przecież nigdzie nie puścili, a poza tym nie przyznałam się do tej znajomości). No i udało się! Kolejne spotkanie odbyło się w mojej miejscowości, gdzy moi rodzice wyjechali. On przyjechał PKS-em, chdziliśmy po mieście za ręce... Zobaczył nas znajomy mojego taty o czym mu powiedział i musiałam się tłumaczyć :). Przyznałam się i zapadła decyzja, że mam im go przedstawić. No i przyjechał, zrobił dobre wrażenie. I tak przyjeżdżał raz na miesiąc, z noclegiem na kanapie :). I tak do skończenia przeze mnie liceum i wtedy ja przeprowadziłam się do Wrocławia i miał z Oławy już blisko. Po moich studiach zamieszkaliśmy w Oławie (3,5 roku temu). Ślub wzięliśmy w sierpniu 2015. Na rocznicę będzie nas troje... :)

Ciekawa historia. Można powiedzieć że mieszkałyśmy po sąsiedzku bo ja pochodze z Jelcza-Laskowic. Teraz przeprowadziłam się do miejscowości męża.

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Z ostatnich dni na forum to moznaby książke niezła napisać :)

Agasha wszystkiego najlepszego!

Ja od poczatku ciazy mam mało objawów. Mdłosci mialam kilka dni ale bez wymiotów, i nieraz troche mi niedobrze ale do zniesienia. Piersi nie bola wcale tylko troche zaczeły sie wylewac ze staników ;) Poczuje od czasu do czasu ukłucia, pobolewania ale ogolnie czuje sie dobrze, pracuje i tylko nieraz niemoc mnie łapie. Oczywiscie głupie mysli mne nachodzą ale staram sie je szybko przegonic. W sobote sie okaze czy wszystko w porządku z moja fasolką.

A ja z mezem poznalam sie na studiach,15 lat temu. Po roku on rozstał sie dziewczyną i zaczelismy sie spotykac. Byl moim najlepszym kumplem i tak zostałodo tej pory. Ślub wzielismy dopiero 2 lata temu na spontanie, cywilny, zaplanowany raptem 4 mies wczesniej.

s1985 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

moj syn wymeczony po rehabilitacji, spi wiec ja nadrabiam to co napisalyscie...

znow sie dobrze czuje, uwielbiam poranki i tak jest w miare dobrze di godziny 14, pozniej juz jest mi ciezko i mam lekkie mdlosci...ale to juz niedlugo i sie skonczy...

agsha sto lat i powodzenia na wizycie...

• letty Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim poznałam się jak miałam 16 lat, on 18 :) Mojej koleżance podobał się pewien koleś z mieściny obok i mnie prosiła wręcz błagała żebym z nią pojechała bo sama się wstydzi. No to pojechałam i tam był koleś taki nachalny, że mi się odechciewało tam siedzieć ale następnego dnia znów mnie poprosiła i nawet miałam wymówkę ale znów zaczęła błagać to się zgodziłam... i ten nachalny koleś sprowadził swojego przyjaciela żeby się mną "pochwalić", głupi myślał, że mi się podoba :P za to ten przyjaciel to był ON :D i po 2 tyg byliśmy parą :) minęło już 8 lat bycia razem a na 10 rocznicę planujemy ślub

s1985, hella, Betty Boop lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tez mowilam, ze po prenatalnych przestane sie bac, a tu juz po prenatalnych i dalej sie boje :P teraz mowie ze oby do ruchow, a pewnie chwile nie bedzie sie ruszala i znowu beda schizy, chyba taki nasz los :))

Ja sie z moim poznalam na naszej klasie :P w wieku 16 lat ;) skomentowalam zdjecie przyjaciolki-moj P chodzil z nia do jednej klasy wiec mial ja w znajomych, po 5-10 min co odswiezylam strone to pojawialo sie ze byl u mnie na profilu, napisal do mnie, i tak sie zaczelo :) mieszkalismy 3 km od siebie. I tak zostalismy para, az do dzis. To juz 7 lat :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:19

• Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym stresie związanym z zanikiem objawów mój K. stwierdził,że kupimy detektor chociaż wcześniej mi go odradzał. Powiedział,że moje nerwy i stres źle wpływają na maluszka i lepiej jak będę mogła w takich chwilach upewnić się,że wszystko jest dobrze. Wczoraj zamówiłam mam nadzieję,że jeszcze w tym tygodniu go dostanę a wtedy dam znać.Dzisiaj nadal brak mdłości i mam dużo więcej energii no i apetyt powoli wraca ,piersi bolą delikatnie przy dotyku i to mnie troszkę uspakaja.Niestety zanik bólu piersi wywołuje u mnie panikę dlatego,że w poprzedniej ciąży to zwiastowało poronienie :(

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ojj tez mowilam, ze po prenatalnych przestane sie bac, a tu juz po prenatalnych i dalej sie boje :P teraz mowie ze oby do ruchow, a pewnie chwile nie bedzie sie ruszala i znowu beda schizy, chyba taki nasz los :))

Ja to chyba nigdy się nie przestanę bać o dzidzie. Nawet jak się urodzi to będzie obawa ze będzie bezdech czy jakaś choroba. To chyba uroki bycia matką. Juz zawsze będziemy się bały o nasze dzieci.
    Ale nie wybiegając tak daleko w przyszłość to powiem Wam że moja koleżanka poroniła w 7 miesiącu kiedy na takim etapie juz potrafią rodzic się zdrowe dzieci. No ale z drugiej strony nie ma co się dać zwariować.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ale teraz juz masz 12 tyd i objawy ustepuja, u mnie bol piersi minal 4 tyg temu...ale mam wieczorne mdlosci i czekam az one w koncu miną. poza tym nie mam boli brzucha, plecow czy inne i powinnam panikowac, ale sie ciesze bo w poprzedniej ciazy tez nic mnie bolało...

jest wszytsko dobrze, zobaczysz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja to chyba nigdy się nie przestanę bać o dzidzie. Nawet jak się urodzi to będzie obawa ze będzie bezdech czy jakaś choroba. To chyba uroki bycia matką. Juz zawsze będziemy się bały o nasze dzieci.
    Ale nie wybiegając tak daleko w przyszłość to powiem Wam że moja koleżanka poroniła w 7 miesiącu kiedy na takim etapie juz potrafią rodzic się zdrowe dzieci. No ale z drugiej strony nie ma co się dać zwariować.
    ja sie bede bala do konca, chociaz jak minie 24 tyd bede juz spokojniejsza bo wiem ze takie dzieci sie ratuje, jednak nie chce przechodzic tego co z Marcelim i bede wszytsko robila, zeby ta sytuacja sie nie powtorzyla...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:
    Po wczorajszym stresie związanym z zanikiem objawów mój K. stwierdził,że kupimy detektor chociaż wcześniej mi go odradzał. Powiedział,że moje nerwy i stres źle wpływają na maluszka i lepiej jak będę mogła w takich chwilach upewnić się,że wszystko jest dobrze. Wczoraj zamówiłam mam nadzieję,że jeszcze w tym tygodniu go dostanę a wtedy dam znać.Dzisiaj nadal brak mdłości i mam dużo więcej energii no i apetyt powoli wraca ,piersi bolą delikatnie przy dotyku i to mnie troszkę uspakaja.Niestety zanik bólu piersi wywołuje u mnie panikę dlatego,że w poprzedniej ciąży to zwiastowało poronienie :(
    Viola27 moj tez mi go odradzal, w koncu od paru dni mamy i teraz tez sie czasami wkurza na mnie jak panikuje gdy szukam tym detektorem serduszka..ostatnio szukalam chyba 20 min...moj M stwierdzil ze zgniote to dziecko jak bede tak meczyc brzuch :) ach oni do konca chyba nie rozumieja naszych ciaglych obaw....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę, że z dzidziu będzie wszystko ok i tego się cały czas trzymam :)
    Jedyne co mi siedzi w głowie (głupie, wiem) to to, że mi dzidziu przypadkowo podmienią w szpitalu. Hehe A jak to jest po porodzie? Jeszcze na sali Wam dzidzię pokazywali, czy dopiero jak odpoczęłyście?

Detektor mam już i znalazł serduszko, ale już pojutrze wizyta, to nie chcę dzieciątka katować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:39

MiMK lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to że się stresujemy to jest całkiem normalne, bo przeciez nosimy w sobie kogoś kto niedługo będzie centrum naszego wszechświata:D
    Mi się dzis w nocy śniły zęby, więc od rana panika, ferment i zamęt aaaaaaaaaaaaa!!!!

Powiedzcie mi jeszcze kochana, czy tez macie taki problem z myciem zębów??? Mi nawet zapach pasty przeszkadza, o płukaniu płynem nawet nie wspomne :/

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może jest któraś z Was ze Śląska i potrzebuje co nieco do wyprawki? :)

http://olx.pl/oferta/wyprawka-dla-dziecka-0-3-miesiace-rozmiary-52-56-62-20-sztuk-CID88-IDduC3D.html

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety na detektor za wcześnie, zaczęłam 9tc czy tam 10 wg. belly,a one są raczej od około 12 tygodnia :(
    Dzisiaj zadzwonię do gin, powiem o moich obawach i zobaczymy co powie :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze kochana, czy tez macie taki problem z myciem zębów??? Mi nawet zapach pasty przeszkadza, o płukaniu płynem nawet nie wspomne :/

u mnie narazie spokoj, ale w pierwszej ciazy od 13 tyg mialam takie cos, ze jak tylko szczoteczke wlozylam do buzi zaraz mialam odruch, nie wymiotowalam, ale strasznie sie slinilam, mialam to do 16 tyg pozniej przeszlo.

• Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mycie zębów to katorga, przy każdym myciu mam kilka razy odruch wymiotny,nawet dzisiaj chociaż mdłości minęły to przy myciu zębów mnie rwało z resztą to samo mam przy zmywaniu naczyń blee

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Fajnie się czyta te Wasze historie :) W ramach czekania na piątek czytam forum, sprzątam... Nasza historia jest rodem z filmu trudne sprawy :D Ja mojego męża poznałam gdy kończyłam szkołę, a on przyszedł jako nauczyciel :) Jaki to był skandal gdy się okazało, że była uczennica "ma romans" z nauczycielem, hehe :) Nie macie pojęcia jak innym 'kopary' opadły gdy się okazało, że wzięliśmy ślub i to naprawdę miłość :)

Mam podobną historię w rodzinie, z tym że to ONA była nauczycielką, a on gimnazjalistą.. I tak się toczyło po cichu. Na studniówkę kuzyn nie poszedł, że niby nie ma z kim, a nie chciał się ujawniać (ona 13 lat starsza). Od 5 lat są małżeństwem, chyba szczęśliwym, choć nie wiem, bo jak wszystko wyszło na jaw to nie mieli życia w rodzinnej miejscowości i wyjechali.
    Przykre to, że ludzi bardziej interesuje cudze życie niż własne.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ