Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsha wrote:Czytalam.w necie i mozna. Potwierdzila to moja ginekolog i internistka
O to dobrze wiedzieć. Te babki w aptece jak się im mówi że się jest w ciąży to one chyba panikują. Mam wrażenie ze wtedy najchętniej by mnie wygoniły żebym tylko nic nie kupila co by mi mogło uszkodzić. -
Ania_1986 wrote:Tak mówisz? To ja wam powiem ze mi się tez coś takiego śniło strasznie realne to było.
Kochana mi też. Taka się oblana potem obudziłam,że szok i ze 20 razy sprawdzałam czy wszystko okej. -
nick nieaktualnyRudi88 wrote:Co do snu: jak się komus o nim powie, to na 100% się nie spełni! A Ty powiedziałaś nam hehehe
Orany!! To ja tez mowie w takim razie Wam ze mi sie dzis snilo, ze Gruby nie zyje!!
Moge Wam nawet trzy razy powiedziec jesli podziala i sie nie spelni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:18
-
Ania_1986 wrote:O to dobrze wiedzieć. Te babki w aptece jak się im mówi że się jest w ciąży to one chyba panikują. Mam wrażenie ze wtedy najchętniej by mnie wygoniły żebym tylko nic nie kupila co by mi mogło uszkodzić.
Wiem. Mąż chciał kupić mi coś na gardło i nic nie sprzedałyOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
dziewczyny śni się zawsze na odwrót:) ja przed prenatalnymi tak miałam -dwie noce z rzędu śniło mi się poronienie. Raz wstałam i płakalam godzinę -po czym sobie uświadomiłam ze to tylko sen. Ale była radość. A na drugi dzień usg i byłam jeszcze spokojniejsza bo od tych snów aż brzuch bolał.
-
Mi dwa dni temu śniło się, że ktoś mi nóż wsadził w brzuch, bo nie wierzył,że w ciąży jestem i nie chciał mnie do toalety puścić...z takim bólem brzucha się obudziłam, jakbym faktycznie oberwała
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny
-
malika89 wrote:A ja Wam powiem, że w ciąży mam więcej snów z serii 18+
Nawet podoba mi się ten stan rzeczy
To podobno standard:) ja też często miewam i jak się lepiej poczuje to oczywiście wykorzystam pomysły z tych snów hihihi
malika89 lubi tę wiadomość
-
A tak w ogole to ogladalismy dzisiaj z mezem film i tak mnie mizial po brzuchu i nagle w jednym miejscu tak sie nagle wybrzuszyl i schowal. Tak sie na niego patrze, ale maz mowi, ze tez to widzial
ciekawe czy to dzidzia szalala
malika89, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Agsha wrote:Wiem. Mąż chciał kupić mi coś na gardło i nic nie sprzedały
-
Teraz niestety rzadko kiedy można spotkać prawdziwego farmaceutę po studiach w aptece. Większość tych osób jest po technikach, kursach itp...
Nie ma sie co dziwić, że wiedza która mają jest niewystarczająca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 23:10
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Teraz niestety rzadko kiedy można spotkać prawdziwego farmaceutę po studiach w aptece. Większość tych osób jest po technikach, kursach itp...
Nie ma sie co dziwić, że wiedza która mają jest niewystarczająca... -
Najgorsze jest to że lekarze też zdarzają się niedouczeni. Większość boi się przepisywać leki ciężarnym, ale ja w poprzedniej ciąży trafiłam na babkę która kazała mi łykać Ibuprom Zatoki. W swoim smartfonie to sprawdziła
Ale zadzwoniłam do gina i powiedział absolutnie nie. A on nie jest z takich co nic nie przepisują, bo np. na zaparcia pozwolił herbatkę Xenna, jak kiedyś się zwijałam z bólu to jednorazowo pozwolił pyralginę.
-
Ja jak wczoraj byłam w tej aptece to babeczka była gdzieś w wieku mojej mamy wiec myślałam że jest bardziej kompetentna niż ta młoda. Ale najwyraźniej nie. U nas na wsi jest taka mala apteka to mi się wydaje że babeczka ma sporą wiedzę zawsze cos doradzi choć pod kątem ciąży jej jeszcze nie przetestowałam.
W ogóle widzicie o której ja pisze?
Obudziłam się dziś po 4 i się przewracam z boku na bok. W końcu się zrobiłam głodna. No ale że najpierw to ja muszę wziąć euthytox to moje śniadanie się przesunęło do obecnej godziny.
Na dworze jeszcze ciemno a ja juz spania nie mam. Dzidzia mnie chyba przygotowuje na to co się będzie działo po porodzie. A swoją drogą ciekawe czy do końca ciąży będzie ze mnie taki głodomor.
No nic chciałam powiedzieć dzień dobry wszystkimDominique88 lubi tę wiadomość