WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Czytalam.w necie i mozna. Potwierdzila to moja ginekolog i internistka

O to dobrze wiedzieć. Te babki w aptece jak się im mówi że się jest w ciąży to one chyba panikują. Mam wrażenie ze wtedy najchętniej by mnie wygoniły żebym tylko nic nie kupila co by mi mogło uszkodzić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Co do snu: jak się komus o nim powie, to na 100% się nie spełni! A Ty powiedziałaś nam hehehe

Tak mówisz? To ja wam powiem ze mi się tez coś takiego śniło strasznie realne to było.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Tak mówisz? To ja wam powiem ze mi się tez coś takiego śniło strasznie realne to było.

Kochana mi też. Taka się oblana potem obudziłam,że szok i ze 20 razy sprawdzałam czy wszystko okej.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Co do snu: jak się komus o nim powie, to na 100% się nie spełni! A Ty powiedziałaś nam hehehe

Orany!! To ja tez mowie w takim razie Wam ze mi sie dzis snilo, ze Gruby nie zyje!!
    Moge Wam nawet trzy razy powiedziec jesli podziala i sie nie spelni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:18

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz wszystkie bedziemy tu opowiadac swoje zle sny ;-) ja mialam raczej dobre wiec sie wstrzymuje to moze sie spelnia :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    O to dobrze wiedzieć. Te babki w aptece jak się im mówi że się jest w ciąży to one chyba panikują. Mam wrażenie ze wtedy najchętniej by mnie wygoniły żebym tylko nic nie kupila co by mi mogło uszkodzić.

Wiem. Mąż chciał kupić mi coś na gardło i nic nie sprzedały

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba zaraz idę spać żeby już szybciej było jutro hehehe

Sarayu, kaarolaa lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny śni się zawsze na odwrót:) ja przed prenatalnymi tak miałam -dwie noce z rzędu śniło mi się poronienie. Raz wstałam i płakalam godzinę -po czym sobie uświadomiłam ze to tylko sen. Ale była radość. A na drugi dzień usg i byłam jeszcze spokojniejsza bo od tych snów aż brzuch bolał.

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dwa dni temu śniło się, że ktoś mi nóż wsadził w brzuch, bo nie wierzył,że w ciąży jestem i nie chciał mnie do toalety puścić...z takim bólem brzucha się obudziłam, jakbym faktycznie oberwała :(

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby mówią ze to co się sni to tłumaczy się na odwrót. NP mojej koleżance śniła się śmierć babci a potem dowiedziała się że jest w ciąży.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie snia w miare dobre sny. Ale to chyba nie oznacza ze stanie sie cos zlego.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że w ciąży mam więcej snów z serii 18+ :)
    Nawet podoba mi się ten stan rzeczy ;)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    A ja Wam powiem, że w ciąży mam więcej snów z serii 18+ :)
    Nawet podoba mi się ten stan rzeczy ;)

To podobno standard:) ja też często miewam i jak się lepiej poczuje to oczywiście wykorzystam pomysły z tych snów hihihi

malika89 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ostatnio snilo, ze mnie pielegniarka zaatakowala. A co do tych 18+ to tez mi sie czesto zdarzaja ;)

malika89 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to ogladalismy dzisiaj z mezem film i tak mnie mizial po brzuchu i nagle w jednym miejscu tak sie nagle wybrzuszyl i schowal. Tak sie na niego patrze, ale maz mowi, ze tez to widzial :) ciekawe czy to dzidzia szalala ;)

malika89, Ania_1986 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Wiem. Mąż chciał kupić mi coś na gardło i nic nie sprzedały
    Na gardlo mozesz prenalen, tantum verde, isle i fiorde. Na jakis nuedouczony personel trafilyscie, ale moj maz mi ost kupowal witaminy prenatalne i dla siebie syrop i sie pytalam, czy babka pytala czy to syrop dla ciezarnej, a on mowi, ze tez sie zdziwil, bo nie zapytala. Rece mi opadly :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz niestety rzadko kiedy można spotkać prawdziwego farmaceutę po studiach w aptece. Większość tych osób jest po technikach, kursach itp...
    Nie ma sie co dziwić, że wiedza która mają jest niewystarczająca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 23:10

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Teraz niestety rzadko kiedy można spotkać prawdziwego farmaceutę po studiach w aptece. Większość tych osób jest po technikach, kursach itp...
    Nie ma sie co dziwić, że wiedza która mają jest niewystarczająca...
    Pewnie statystycznie wyjdzie, ze wiecej jest tych technikow niedouczonych, ale wszystko zalezy od czlowieka. Jak ktos chce, to sie douczy, chocby skonczyl najgorsza szkole i chyba tak jest w kazdym zawodzie. Po prostu kwestia checi, jakiejs pasji itp

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że lekarze też zdarzają się niedouczeni. Większość boi się przepisywać leki ciężarnym, ale ja w poprzedniej ciąży trafiłam na babkę która kazała mi łykać Ibuprom Zatoki. W swoim smartfonie to sprawdziła :) Ale zadzwoniłam do gina i powiedział absolutnie nie. A on nie jest z takich co nic nie przepisują, bo np. na zaparcia pozwolił herbatkę Xenna, jak kiedyś się zwijałam z bólu to jednorazowo pozwolił pyralginę.

preg.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wczoraj byłam w tej aptece to babeczka była gdzieś w wieku mojej mamy wiec myślałam że jest bardziej kompetentna niż ta młoda. Ale najwyraźniej nie. U nas na wsi jest taka mala apteka to mi się wydaje że babeczka ma sporą wiedzę zawsze cos doradzi choć pod kątem ciąży jej jeszcze nie przetestowałam.

W ogóle widzicie o której ja pisze?
    Obudziłam się dziś po 4 i się przewracam z boku na bok. W końcu się zrobiłam głodna. No ale że najpierw to ja muszę wziąć euthytox to moje śniadanie się przesunęło do obecnej godziny.

Na dworze jeszcze ciemno a ja juz spania nie mam. Dzidzia mnie chyba przygotowuje na to co się będzie działo po porodzie. A swoją drogą ciekawe czy do końca ciąży będzie ze mnie taki głodomor.

No nic chciałam powiedzieć dzień dobry wszystkim

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ