Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W związku z tym, że część z Was zna już płeć dzieciątka bardzo Was proszę o napisanie krótkiego postu o treści chłopiec/ dziewczynka

Będzie edytowana lista w pierwszym poście, a nie ukrywam, że szukać tych informacji w gąszczu postów byłoby trudno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:06
_cherryLady, JRY1984, Friend, celia, blondyna5555 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.

Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Martynka30 wrote:Ja też witam się w 17 tygodniu. Niestety dziś bardzo bolą mnie plecy, nie tylko krzyż, co całe plecy i brzuch na dole
martwię się, bo naprawdę źle się czuję 
I dziś mam płaczliwy dzień
Kochana, bo dziś jest tzw " chu*owy dzień ". Ja nie mam zamiaru wystawić dziś nosa z domu. Coś mnie w brzuchu skręca, zimno mi, kolana mnie bolą.
Spokojnie Martyna, wszystko rośnie a plecy bola bo brzuszek coraz większy.
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem strasznie ciekawa ich reakcji...wezme ze soba oczywiscie zdjecia usg, tylko jeszcze nie wiem jak to rozegrac wszystko. z synem mialam plan, kupilam koszulke z napisem na brzuchu, a teraz pojade i zwyczajnie powiemy co i jak...tylko babcia juz spac bedzie bo zajedziemy dopiero po 21, no najwyzej dowie sie jutro rano
_cherryLady, Dominique88, hella lubią tę wiadomość
-
To nie chodzi o pisanie, tutaj zaprawszamy wszystkie dziewczyny jak najbardziej ale na fb dodajemy prywatne zdjecia i boimy sie sytuacji ze ktos moglby je np skopiowac a ciezko zaufac komus tak od razu, glowny watek itak toczy sie tutaj wiec piszcie dziewczyny, zawsze czegos nowego sie dowiemy, podzielimy spostrzezeniami a jak po jakims czasie bedziemy sie chcialy poznac bardziej prywatnie to wtedy i dostep do zdjec bedzie mozliwy
Martynka30, pigułka, Rudi88, hella lubią tę wiadomość

-
paola89 wrote:nie każdy może ma od razu potrzebę dzielenia się ze swoim nieszczęściem jakim są plamienia i krwawienia w ciązy, moja mama ze mną leżała całe 9 miesięcy od samego początku ciąża zagrożona , gdyby nie jej poświęcenie to by mnie dzisiaj nie było... więc sama dmucham na zimne. Poza tym jak to jakiś problem dla was to trudno , nie będę pisać i po sprawie
po co macie się denerwować ...
Nie jest to problem, forum jest ogólnodostępne, jednak pewna doza ostrożności jest wskazana
Dziwi nas taka liczba nowych osób.
Proszę się nie obrażać, tylko z nami pisać, a czas pokaże
_cherryLady, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
malika89 wrote:W związku z tym, że część z Was zna już płeć dzieciątka bardzo Was proszę o napisanie krótkiego postu o treści chłopiec/ dziewczynka

Będzie edytowana lista w pierwszym poście, a nie ukrywam, że szukać tych informacji w gąszczu postów byłoby trudno...
U mnie możesz wpisać " człowiek" bo tam mi lekarz powiedział
ninciaa172, malika89, Martynka30, pigułka, Friend, Dominique88, alicjaaaa, Ninka0111, SyHa85, amanina, Nelk, Betty Boop, kata89 lubią tę wiadomość
-
malika89 wrote:W związku z tym, że część z Was zna już płeć dzieciątka bardzo Was proszę o napisanie krótkiego postu o treści chłopiec/ dziewczynka

Będzie edytowana lista w pierwszym poście, a nie ukrywam, że szukać tych informacji w gąszczu postów byłoby trudno...
U mnie na 80% ma być chłopak więc możesz tak zapisać,jeśli zajdą jakieś zmiany w tej kwestii dam znać żebyś zmieniła.
malika89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczęta
Zaglądam codziennie ale pracuje i to po 10h więc tak średnio mam siły żeby nadrabiać wszystkie posty.. W wolny dzień cała chata do ogarnięcia itd. Teraz mam wolną chwilę w pracy więc się udzielę. U mnie stuknęło 100 dni. Wczoraj poczułam mocniejszy "puk puk" siedząc przy biurku w zgiętej pozycji
Brzuchol już mi wyskoczył tak że panie sklepowe patrzą na mnie "z chmurką ze znakiem zapytania nad głową" ale póki co nie pytają :)3,5 kg na plusie 
Znów borykam się z jakąś infekcją a jestem już po dwóch lekach.. i nie wiem. Czekam na wizytę w środę i zobaczymy. Z resztą w poprzedniej ciąży było to samo
Agsha- trzymam kciuki i ściskam mocno !!!
teraz pewnie każda z nas zastanawia się czy lekarz wszystko dobrze sprawdził.. ehh
ciągły stres o dzidzie..
Chodzę oglądam ciuszki i jakoś wychodzę bez niczego ze sklepu-boję się kupować. Może wyciągnę ciuszki po synku, popiorę, poprasuję i będę mieć pojęcie czego jeszcze będzie nam brakować..
Życzę wszystkim mocniejszych kopniaków
i samych dobrych wiadomości podczas wizyt 
kaarolaa, Dominique88, Ninka0111 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥

-
Nie wrzucamy wszystkich do jednego wora, bo gdyby tak było, każda na siebie patrzyłaby podejrzanie. Piszemy ze sobą od listopada i znamy się, większość dziewczyn jest po przejściach, plamienie, odklejająca się kosmówka, krwiaki, strata dzieci, leżenie w szpitalu, to wszytsko przeszłyśmy razem.
Jesteśmy tutaj aby się wspierać dzielić radościami, smutkami i troskami.
I postanowiłyśmy, że zanim kogoś przyjmiemy do grupy na fb to chciałybyśmy się tutaj z nowymi osobami poznać,porozmawiać
ninciaa172, pigułka, Friend, kaarolaa, Dominique88, _cherryLady, alicjaaaa, Viola27, hella, Paulka123, Sarayu lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia

Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynko... u mnie bóle pleców tez są. Walczę od kilku dni ale ból robi swoje. Masuje plecy poduszką shiatsu i troszkę pomaga, dużo leże na twardym a w łóżku odrzuciłam poduszkę.
Agsha, życzę Ci dużo siły i wiary. Wierzę, że Twój synek jest silny i wspólnie dacie radę przeciwnościom, a w sierpniu będziesz cieszyć się brzdącem. Sama w związku z diagnozą jestem mega zdołowana-aktualnie spożywam relanium, co by funkcjonować. O rokowaniach też nie chcą mówić. Ale wiem, że nas stres nie pomoże naszym chłopakom i trzeba być dobrej myśli choć to jest szczególnie trudne.
Martynka30 lubi tę wiadomość

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -

Oooo Malika, no to ja poproszę o dodanie mnie na 8.08 (prosiłam wcześniej, ale ciężko pewnie nadrobić te wszystkie posty
) no i wstępnie z USG chłop będzie, ale z urody matki to powinna być dziewczynka
malika89 lubi tę wiadomość

-
Martynka30 wrote:
ja po tych akcjach też jestem podejrzliwa, i to się dzieje wtedy jak rypneło się na grudniówkach i wrześniówkach, na październiku też dziewczyny podejrzewają 
Nie bojcie sie o mnie juz wczesniej pisalam na tym forum o wynikach pappa bo mialam obawy i nadal mam. W ciazy jestem, termin na 9sierpnia. To bedzie wypragnione malenstwo
-
monika454 wrote:Martynko... u mnie bóle pleców tez są. Walczę od kilku dni ale ból robi swoje. Masuje plecy poduszką shiatsu i troszkę pomaga, dużo leże na twardym a w łóżku odrzuciłam poduszkę.
Agsha, życzę Ci dużo siły i wiary. Wierzę, że Twój synek jest silny i wspólnie dacie radę przeciwnościom, a w sierpniu będziesz cieszyć się brzdącem. Sama w związku z diagnozą jestem mega zdołowana-aktualnie spożywam relanium, co by funkcjonować. O rokowaniach też nie chcą mówić. Ale wiem, że nas stres nie pomoże naszym chłopakom i trzeba być dobrej myśli choć to jest szczególnie trudne.
Monika, jakos przegapiłam chyba. Jaka u Was jest diagnoza, jesli moge zapytac ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:33
-
nick nieaktualnyWitam się z rana z jak zwykle siwego Wrocławia brrr.
Rzadko pisuję, ale mam pytanie do Was. Twardnieje Wam czasem brzuszek? Nie tak jak z przejedzenia, tylko dosłowny "kamień", ostatnio rano dłonią wyczułam coś takiego, raz z prawej strony, raz po środku, czyli w obu miejscach, w których "łapię" dzidzię detektorem, aczkolwiek, ani to bolesne, ani wyczuwalne przez organizm. (Może to tylko bączek hihi
)
Zakupy niewielkie zrobiłam- pajacyk, body i kaftanik. Dziś odbieram paczkę z poczty z rożkiem, paroma ślicznymi pieluchami, czapeczki, niedrapki i skarpetki. Zły humor miałam, bo mój K. był beze mnie na nartach, to zaszalałam
Brzuch jak nie rósł, tak nie rośnie, tylko ręką wyczuwam zgrubienie.
A szkoda, bo bym też się chciała chwalić
Objawów ciążowych nie miałam- dzidzia mnie oszczędzała, to może mój kręgosłup też chce oszczędzić. Kopniaka oczywiście też żadnego nie dostałam, moja "rybka" coś spokojna chyba
Jutro wizytuję! W końcu pierwszy raz wezmę mojego K. na USG
Może zobaczymy w końcu siurka/pipkę
No chyba, że znowu będzie pępowinę trzymał/a między nożkami.
Wspaniale, że maluszki już ledwo się mieszczą w "kadrze", szybko rosną cwaniaki
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

no chyba, że mu odpadnie penisek to będzie dziewczynka, póki co jest chłopczyk