Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka30 wrote:Fajnie Wam, a ja nie mogę, ze zwględu na ciążę wysokiego ryzyka
Powiem, Wam, że dziś też czuję dzieciątko. Coraz częściej daje znać. A mówią, że jak się ma łożysko na przedniej ścianie to ruchy potem
Mam nadzieję, że również tak szybko poczuję ruchyteż mam łożysko na przedniej ścianie
Dziewczyny dostałam detektor, mam go od wtorku i dzisiaj chciałam posłuchać serducha bo brzuch mam mniejszy i ogólnie dzisiaj jakaś taka jestem.. Oczywiście nie mogę znaleźć tętna, jedynie znajduje swoje i zamiast poprawić sobie humor to jeszcze się dobiłam i myślę czy nie zwrócić tego detektora bo ja teraz się stresuję, a przecież nie o to chodzi... Szukałam tam gdzie ginekolog jeździł USG oraz wyżej, niżej i bardziej w bok i nic...Przez chwilę myślałam, że słyszę tętno malucha bo odgłos był szybszy niżprzy moim ale zdążyłam zobaczyć ile wynosiło bo zniknęło i nie wiem czy to było to.
Byłam w H&M chciałam kupić jeszcze jedne spodnie ale z rozmiarami była masakra albo za duże albo za małe. Mierzyłam boyfriendy, fajnie leżały i wygodne były ale mąż stwierdził, że to najbardziej aseksualne spodnie na świecie i wyglądają jak za duże. Nie kupiłam..
Za to w Carry na promocji kupiłam taką sukienkę w pudrowym różu o kroju litery A, idealna na wiosnę zarówno do balerinek jak i trampek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:33
Luteina 100mg x 2
-
amanina wrote:nosze tylko te, bo one po prostu najlepiej na moich cyckach leza, wiec nie kombinuje
a zrobilabys zdjecie prosze albo wkleila link zebym sobie zobaczyla czy w ogole mi sie podobaja wizualnie?
taki mam na bank, tylko przerobiłam w salonie ramiączka na odpinanea resztę to bym musiała znaleźć bo nie pamiętam nazw
-
witam się po przerwie.
mama była u nas i jakoś nie było jak pisać. nadrabiałam Was wieczorami a wtedy już większość spraw była nieaktualna.
u nas w miarę nieźle. maluch rośnie płci jeszcze nie znamy.
od dwóch dni bardziej boli mnie brzuch i miałam skurcze, niestety nie działała no - spa więc pojechałam na ip
okazało się że w tym tygodniu jest to normalne, piszę bo jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie. lekarz mi powiedział, że właśnie 16- 17 tydzień może obawiać się silnymi bólami więzadła i to, że macica się podnosi.
najadłam się strachu, ale na szczęście wszystko jest ok.
liczyłam, że zmierzy malca ale jak to na IP, szybko sprawdził czy żywe i długość szyjki i tyle
A właśnie co do szyjki, to powiedział, że jest całkiem przyzwoita i nie wie dlaczego mój lekarz stwierdził skracanie się szyjki.
ni to w skrócie tyle u mnie.malika89, Martynka30, Ania_1986, celia lubią tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Moja koleżanka paliła całą ciążę i przy porodzie lekarz po urodzeniu łożyska zawołał jej męża i mówi - widzi Pan te białe kropki ( a łożysko jak muchomor całe w kropki) tyle żona wypaliła papierosów w ciąży, ona oczywiście się przed mężem ukrywala.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dagmara wrote:lekarz mi powiedział, że właśnie 16- 17 tydzień może obawiać się silnymi bólami więzadła i to, że macica się podnosi.
najadłam się strachu, ale na szczęście wszystko jest okmam nadzieję że się podniesie... Może któraś z Was też ma tak usadowione łożysko???
-
moja siostra paliła całą ciążę, skończyło się najlepiej jak mogło tzn dziecko malutkie 2800 g.
ja nigdy nie paliłam więc moja siostra twierdzi, że nigdy jej nie zrozumiem. no nic wiem jedno straszny to nałóg, bo pamiętam jak przeżywała tą sytuację a i tak nie mogła rzucić
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
nick nieaktualnyaaniuskaa wrote:Mam nadzieję, że również tak szybko poczuję ruchy
też mam łożysko na przedniej ścianie
Dziewczyny dostałam detektor, mam go od wtorku i dzisiaj chciałam posłuchać serducha bo brzuch mam mniejszy i ogólnie dzisiaj jakaś taka jestem.. Oczywiście nie mogę znaleźć tętna, jedynie znajduje swoje i zamiast poprawić sobie humor to jeszcze się dobiłam i myślę czy nie zwrócić tego detektora bo ja teraz się stresuję, a przecież nie o to chodzi... Szukałam tam gdzie ginekolog jeździł USG oraz wyżej, niżej i bardziej w bok i nic...Przez chwilę myślałam, że słyszę tętno malucha bo odgłos był szybszy niżprzy moim ale zdążyłam zobaczyć ile wynosiło bo zniknęło i nie wiem czy to było to.
Byłam w H&M chciałam kupić jeszcze jedne spodnie ale z rozmiarami była masakra albo za duże albo za małe. Mierzyłam boyfriendy, fajnie leżały i wygodne były ale mąż stwierdził, że to najbardziej aseksualne spodnie na świecie i wyglądają jak za duże. Nie kupiłam..
Za to w Carry na promocji kupiłam taką sukienkę w pudrowym różu o kroju litery A, idealna na wiosnę zarówno do balerinek jak i trampek.
Dzieciątko coraz bardziej ruchliwe to i ucieka. Mi też ostatnio pojawiło się na 4 sekundy i już później nie mogłam znaleźć. Na pewno wszystko graSpróbuj rano, wtedy nigdy nie mam problemów ze znalezieniem
-
Nelk wrote:Moja koleżanka paliła całą ciążę i przy porodzie lekarz po urodzeniu łożyska zawołał jej męża i mówi - widzi Pan te białe kropki ( a łożysko jak muchomor całe w kropki) tyle żona wypaliła papierosów w ciąży, ona oczywiście się przed mężem ukrywala.
Dla mnie palenie w ciąży to porażka..Mam wiele koleżanek, które przed ciążą paliły i jak tylko dowiedziały się, że są w ciąży to rzucały, część z nich nawet nie mogła patrzeć na papierosy.
Znam też przypadek gdzie dziewczyna całą ciąże paliła(siostra kumpeli), jak widziałam ją z tą fajką to miałam ochotę wyjąć tego papierosa i jej na czole zgasić.. I to nie było to, że ona chce rzucić, a nie daje rady...jej to sprawiało przyjemność i tyle...po co rezygnować?
Mały urodził się z silnym niedotlenieniem przed czasem, a dzisiaj jest niepełnosprawny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:51
Luteina 100mg x 2
-
sabanek wrote:Dzieciątko coraz bardziej ruchliwe to i ucieka. Mi też ostatnio pojawiło się na 4 sekundy i już później nie mogłam znaleźć. Na pewno wszystko gra
Spróbuj rano, wtedy nigdy nie mam problemów ze znalezieniem
Spróbuję, może się odnajdzie ten mój zaginiony Skarb.
A na USG to cwaniak nawet się ruszać nie raczył i leżał sobie na owodni i lekarz nie mógł NT zmierzyć i musieliśmy go "zmuszać" żeby się trochę podniósłLuteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie.
Maluch ma około 8,14 cm. Był niegrzeczny i nie chciał pokazać co ma między nóżkami grr... Ginekolog chciała go troszkę rozruszać, żeby się obrócił ładnie, ale i tak się nie dawał uparciuch i praktycznie cały czas widziałam śliczne plecy
Nie wiem jak dzieci to robią, ale w pewnym momencie miał stopy nad głową.
Co do staników- ja cycki małe, przed ciążą było B, teraz noo urosły sporo, ale mnie nie bolą ani nic, to po domu chodzę bez stanika, na wyjścia mam jakiś i jest w sam raz.
Edit: O jaa! Zapomniałam o łożysko zagadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:59
Dagmara, Martynka30, SyHa85, pigułka, malika89, JRY1984, Domi793, Rybaaaa, celia, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
sabanek wrote:Ja już po wizycie.
Maluch ma około 8,14 cm. Był niegrzeczny i nie chciał pokazać co ma między nóżkami grr... Ginekolog chciała go troszkę rozruszać, żeby się obrócił ładnie, ale i tak się nie dawał uparciuch i praktycznie cały czas widziałam śliczne plecy
Nie wiem jak dzieci to robią, ale w pewnym momencie miał stopy nad głową.
Co do staników- ja cycki małe, przed ciążą było B, teraz noo urosły sporo, ale mnie nie bolą ani nic, to po domu chodzę bez stanika, na wyjścia mam jakiś i jest w sam raz.
Zobaczysz, że im mniej miejsca będzie tym dziecko będzie się bardziej gimnastykowało.
sabanek lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Dagmara bardzo dziękuję za modlitwę
Super, że u Ciebie dobrze, że u malca też i szyjka też w porządku.
Zawsze lepiej się upewnić na Ip, człowiek spokojniejszyDagmara lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
_cherryLady wrote:Martynka, najważniejsze, że w razie gdyby to maluch ma już spore szanse... Oby przetrzymała jeszcze chociaż tydzień - dwa. Wiesz jaki powód takiej sytuacji?
Sylwia szyjka się mocno skróciła, dziś pisała ze szpitala, że ma już mocno twardy brzuch i skurcze i lekarze zastanawiają się czy nie podać sterydów na rozwój płucek. Mam nadzieje, że spróbują zatrzymać poród jak najdłużej.
Dziewczyna po przejściach straciła 2-3 Aniołków. Mam nadzieję, że będzie dobrzeJa wiem, że urodzenie malucha już na takim etapie daje spore szansę, ale niech malutka jeszcze posiedzi
_cherryLady lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Bądźcie grzeczni
Kochana spójrz na nasze zdjęcie na fb,my to aniołki
kurde mam jeszcze zlew do wyszorowania a nie chce mi się, może po ciastku nabiore energii -
beza_cytrynowa wrote:Dziewczyny, tak się zarzekałam, tak się zarzekałam i kupiłam jednak ten detektor tętna, ech
Tak na szybko chciałam coś złapać i chyba nie udało mi się, bo pokazywało coś koło 127-130, a później tylko 50. Podejrzewam, że to moje przepływy. Zrobiłam to bardzo szybko i wyłączyłam
Kiedy mogę znowu spróbować? Wieczorem, czy raczej jutro rano? Nie chcę za często używać, ale ciekawość zżera
ja na początku ok 11+4tc nawet 3 razy w dzień spróbowałam i nic się nie stało, dopiero chyba za 4 razem znalazłam, w tedy nisko, ale dziś w połowie drogi miedzy pępkiem a linią włosów ;)raz bardziej po prawej a raz bardziej po lewej a raz na środku, tętno powinno być w okolicach 140-150 ja tak mam i jest ok, ale czasem niby ok 98 pokazuje, a w oddali słyszę dzidziolka serduszko i teraz 2x dziennie słucham - rano i wieczór, bo mój stres jak nie usłyszę jest okropny, a te 10 sek mnie bardzo uspokoją -
Hey, u nas dziś szaro buro ale wiedziałam że mam plany wiec musiałam się zebrać. Wstałam o 10! Wow moi panowie robotnicy za oknem mieli chyba dziś lżejsze prace i nie było aż tak głośno.
Ogarnęłam się zrobiłam kuuupe rzeczy i spraw potem jeszcze obiad i dopiero o 16;30 jak malz wrócił i sobie usiedlismy to dopiero zaczęły mnie boleć plecy.
Mężus jednak nie był zły na wczorajsze dziecięce zakupy bo dziś się zapytał jaki rozmiar się kupuje bo widział dziś coś fajne z supermanem ale nie wiedział jakie kupić
Moje słodkości
Ja dokładnie za miesiąc mam 26 urodziny.
Cycuszki tylko bardziej zaokrąglone dalej 75c.
Martynka trzymamy kciuki oczywiście!
Martynka30 lubi tę wiadomość