Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Super czytać, że u Waa wszysko ok. Bety piękne tylko się cieszyć!
Nincia oszczędzaj się i będzie dobrze
Ja od paru dni przez te mdłości to nawet własnym dzieckiem nie mogę się zająć, bo pielucha powoduje, że za chwilę jestem w łazience Jak sobie przypomne, że w pierwszej ciąży mdłości ustąpiły w 6 mcu to jeszcze bardziej mi niedobrze, no ale cóż. Jeszcze tak niedawno brakowało mi brzuszka ciążowego to niedługo będę miała
Zamówiłam właśnie body dla starszaczki "będę starszą siostrą". Już nie mogę doczekać się świąt i reakcji rodzinkikaarolaa lubi tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:powinno być wszystko oki, dla spokojności możesz zrobić jeszcze bete w środę, jak będziesz miała możliwość
a kiedy idziesz na wizytę do gina?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
Odebralam wyniki Bety.
2.12.2015 - 391,98 mlU/ml 17dpo
4.12.2015 - 907,95 mlU/ml 19dpo
8.12.2015- 6466 mlU/ml 23dpo (widoczny tylko pecherzyk )
12.12.2015 - 19630 mlU/ml 27dpo
Nastepna wizyta 16.12... Troche jestem spokojna, lecz martwie sie ze poza pecherzykiem nic nie bylo widać... -
Jutro wizyta u ginekologa. Wiem wiem za szybko na widoki ale chodzi o bete. Mam nadzieje ze bedzie ok. Szkoda ze tu w Niemczech nie ma gdzie tej bety zrobic prucz ginekologa ;/ dawno mialabym to za soba...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyDaria23 wrote:Odebralam wyniki Bety.
Nastepna wizyta 16.12... Troche jestem spokojna, lecz martwie sie ze poza pecherzykiem nic nie bylo widać...
daj mu czas wszystko będzie dobrze!Daria23 lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Ja dzisiaj wstałam, zjadłam śniadanko, poszłam pod prysznic i po wyjściu zaczęły się nudności. Nie moglam wyjść z łazienki! Stwierdziłam, że nie mogę iść do pracy w takim stanie.
Lekarze mi mówią, że mam jak najdłużej ukrywać ciążę w pracy - przynajmniej do 12 tyg, ale z takimi mdłościami się nie da! Położyłam się i po dwóch godzinach zaczęłam wymiotować jak kot.
Boję się, że to mi nie przejdzie - męczę się tak drugi tydzień. Cieszę się ogromnie, bo to oznacza, że dziecior się dobrze rozwija, ale nie da się tak funkcjonować
oj współczuje!
ja mam to samo, ale przez cały dzień i noc a teraz poprostu umieram z bólu głowy dodatkowo, sama nie wiem co robić...
na dyżur nie mam siły jechać, i tak mi nie pomogą...
w pracy ledwo wytrzymuje, tłumaczę sobie, że jeszcze nie całe 2 tyg do świąt obym wytrzymała, trochę odpocznę...
czuje jakbym miała w żołądku kostki z lodami to strasznie nieprzyjemne uczucie.
Jestem strasznie osłąbiona, nie mam siły i jeszcze ta głowa, żoładek,
mam wesele w sylwestra i nie wiem co zrobić...
kupiłąm już 4 sukienki po 2 dla mnie i córki, mężowi marynarkę elegancką, kasę odłożyłąm a tak strasznie źle się czuję...
co zrobić?
a jak mi się jeszcze pogorszy? -
nick nieaktualnyDaria23 wrote:Odebralam wyniki Bety.
Nastepna wizyta 16.12... Troche jestem spokojna, lecz martwie sie ze poza pecherzykiem nic nie bylo widać...Daria23 lubi tę wiadomość
-
Juz po wizycie:-) dzidzius rosnie, serduszko bije:-) crl 8,5mm odpowiada 6w4d czyli jest idealnie:-) szkode ze net mi kiepsko dziala bo nie moge wstawic zdjecia...
Friend, bobo_frut, kaarolaa, SyHa85, Dominique88, Rybaaaa, malika89 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
monika454 wrote:Dziewczyny.. odebrałam wyniki Beta piękna. 21dpo 2934 w 17dpo było 651 ale progesteron...masakra 14,57 norma od 16,40... jestem załamana.. dziś duphaston a jutro do lekarza ide rano
Kochana nie stresuj się tylko! Ja mam progesteron 11,25. Biorę duphaston i się tym nie przejmuję bo to tylko może zaszkodzić. Ważniejsze jest usg, Twoje samopoczucie i dostarczanie suplementów. Ja biorę duphaston 2x1 tab.
Niektóre kobiety mają niski progesteron, ale wcale nie przeszkadza to w donoszeniu zdrowej ciąży. -
bobo_frut wrote:daj znać co i jak Ci powie ja idę w środę
bobo_frut, kaarolaa, malika89 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
hej dziewczyny:D mam do Was pytanko
byłam dzis na pierwszym usg i babka mi powiedziala ze pecherzyk ma 3-4mm i to drugi tydzien, myslicie ze te wymiary sa prawidlowe?
nie wiem co o tym myslec bo dzis mam 40dc czyli wychodzi troche wieceje niz drugi tydzienaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:hej dziewczyny:D mam do Was pytanko
byłam dzis na pierwszym usg i babka mi powiedziala ze pecherzyk ma 3-4mm i to drugi tydzien, myslicie ze te wymiary sa prawidlowe?
nie wiem co o tym myslec bo dzis mam 40dc czyli wychodzi troche wieceje niz drugi tydzien
Jak pęcherzyk miał 3mm, to mi oznaczyli na usg, że to jest 5+1. Może jej chodziło, że zarodek ma 2 tygodnie. To by się chyba zgadzało. Teraz jak byłam w 7 tyg, to lekarz mówił, że zarodek ma 5 tygodni i wyraźnie rozgraniczył, żebym nie miała wątpliwość, że na poprzednim usg byłam w 5 tyg ciąży, a teraz zarodek ma 5 tygodni (czyli 7 tydzień ciąży). Z resztą oni to też jakoś dziwnie liczą. Może są różne szkoły...A z miesiączki to w ogóle bym miała dużo starszą ciążę, ale ja miałam owulacje bardzo późno więc mnie to nie zaskoczyło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:00
-
Z tym liczeniem to są dwie szkoły. Lekarz prowadzący liczyi czas od ostatniej miesiączki. Natomiast lekarz robiący Usg liczy wiek dziecka czyli minus 2 tygodnie.
Pamiętam jak w pierwszej ciąży lekarz mi mówi przy usg ze to 3 tydzień. Ja mowię do niego, że z okresu jest 5 tydzień na co on mi na to że dlaczego liczę ciążę jak nie było dziecka.
Wyszłam skołowana z gabinetu i dopiero później doczytałam co i jak.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
U mnie akurat lekarz prowadzący i od usg to ta sama osoba. Bardziej mi chodzi o to, że mi na podstawie wielkości zarodka 3mm wyznaczyli, że ciąża ma 5+1 (bo wg miesiączki się nie da, bo była późna owulacja) a wyżej Paulka pisała, że w tym samym dniu jej pęcherzyk miał 8mm. Ciekawe, czy oni biorą jeszcze inne rzeczy pod uwagę niż tylko wielkość pęcherzyka czy zarodka.
-
Tak samo myślę jak Pigułka, podejrzewam ze to czwarty tydzień a zarodek ma dwa. Inaczej by wogole.nie było mowy o ciąży jeszcze, bo drugi tydzień to za wcześnie by coś zobaczyć wogole. Napewno to czwarty tydzień.