X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91, faktycznie słabe podejscie...Faceci czasem w ogóle nie myślą o innych :( my kobiety zazwyczaj mamy empatię i potrafimy sie postawić w czyjejś sytuacji. Poza tym jesteśmy bardziej skłonne do poświęceń, co do zasady. Chyba potrzebna rozmowa...W końcu jesteś w ciazy i powinien być w miarę na posterunku, w razie w.
    Penelope, my z mężem bardzo ograniczyliśmy takie spotkania ze znajomymi. Ostatnio byliśmy u jednych, ale oni są bardzo w porządku, nawet kotka chowają, bo jestem w ciazy.
    Ania 1986, czasami nie warto sie przejmować tekstami teściowej.. Niech sie kobieta cieszy, czerp z tego korzyści, ile możesz, a reszta niech spływa po Tobie. Zapewne w gole nie wzięła pod uwagę, ze poczułaś sie z tym zle.
    Myśle dziewczyny, ze warto ustalić z mężami, ze owszem pójdziecie z nimi na imprezę, ale musza zważyć, ze czasem czujecie sie słabo i max do tej i do tej, a jeśli nie pasuje, to naprawdę polecam zostać w domu. Można sobie miło spędzić czas :)
    Mój maź jest OK pod tym względem, mało wychodzimy, więcej razem odpoczywamy w domku. Ale tez nie potrafi zrozumieć, ze np szybciej sie mecze i jestem bardziej osłabiona. Tak samo bardzo nalega na podróże teraz, a mi instynkt podpowiada, żeby nie jechać i wolałabym sie nie oddalać za bardzo... Ale on bardzo naciska i w końcu pojedziemy, choć mam wrażenie, ze zapomina w tym wszystkim o zdrowiu dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 09:04

Penelope30, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez spioch jak diabli... Jak usnie to dobudzic nie idzie a ze do pracy wstaje o drugiej w nocy zawsze wraca po dwunastej to spi w dzien trzy, cztery godziny zawsze. A jak piwo wypije to juz masakra, a wczoraj wypil 6!!! Normalnie to 1,2co dzien pije...

Malowalismy przedpokoj i narobilam sie jak wol, wszystkie mięśnie czuje. W sumie malowalam tylko boki, kolo drzwi, przy podlodze i mylam wszystko na biezaco chyba z 5razy w sumie. Zeszlo 6,5h ale mam przedpokoj w kolorze golebi szary z niebieskim blekitem, wyszlo super. Nawet u Wiki pomalowalam jedna sciane na ten niebieski a reszte ma jasniusienki fiolet bo takie ma lozko i meble pod kolor. Jeszcze przeszylam zaslony fioletowe na zaslony panelowe, wszylam tunel, pocielam listewki i zawiesilam w stolowym, bo tam pomalujemy na rozbielony szary z 1sciana fioletowa.
    W kuchni mam czarne meble laminowane i do tego lososiowe ściany i bede sufit i wneke okna robic limonkowa.
    Mam tyle planow. U corki chcialabym pomalowac sufit na niebiesko i zrobic biale chmury.

A w ogóle witam sie w 5miesiacu -18tc. (17 t 0d)

amanina, celia lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu91 - czy jesteście długo małżeństwem? Po dacie urodzenia, domyślam sie, ze niekoniecznie...Czasem ciężki jest ten czas, kiedy ustala sie pewne zasady. Z niektórymi sie nie da...ale rozmowy (nawet w trakcie kłótni) są strasznie ważne. Musi wiedzieć, jak sie poczulas. Czasami kobieta musi przejąć inicjatywe. Mam nadzieje, ze Twój maź jest mądry i spróbuje wziąć to pod uwagę...

relganliumoc9u3n.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malzenstwem jestesmy 2,5 roku, mieszkamy razem 5 a jestesmy ze soba 12 (chyba?) takze zasady od zawsze byly ustalone, od jakiegos czasu sie pieprzylo a teraz to juz masakra.
    Mi sie wydaje ze on sie poczul bezpiecznie ze co sobie nie wywinie to ja go nie zostawie, no bo male dziecko, drugie w drodze wiec nie mam niby jak. Zeby sie nie zdziwil... na pewno nie dam sie tak traktowac

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz mieć racje. Trzeba, żeby sobie uzmysłowił pewne sprawy. Trzymam kciuki! P.s. U nas jak już padają słowa, ze może lepiej sie rozstac, to znaczy ze za chwile sie pogodzimy :p

relganliumoc9u3n.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nic nie padlo bo myslalam ze przyjdzie i bedzie przepraszal a on sie polozyl i spi a ja rycze bo nie wiem co robic.
    No i znajac jego ostatnie fanaberie, pierwszy sie nie odezwie a ja tez nie zamierzam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 09:48

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania proszę nie płacz bo dzidziusiowi też smutno. Nasze kruszynki najważniejsze. To jeszcze nie rozpad związku że raz wrócił rano. Wyjaśnisz żeby już tle nie pił i będzie git.
    Ja drugi raz wcale nie pójdę, albo wjadę wcześniej a małżonek niech sobie taksa wraca. Trudno lepiej wydać kasę niż się męczyć i denerwować.
    A Ci znajomi zaszli za pierwszym razem i uważają się za lepszych wrr, ograniczę kontakty.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 bardzo Ci współczuje. Długo sie znacie i mąż na pewno wie że nie jest Ci przyjemnie. Niech sie wyspi, pewnie nie najlepiej sie czuje i moze uda Wam sie jakos sensownie pogadac wieczorem? Dla mnie rozmowa jest bardzo wazna, facetom trzeba wszystko wykladac kawe na ławe bo czesto dla nas oczywiste rzeczy dla nich takie nie są. My jestesmy razem 14 lat i prawie sie nie kłócimy. Rozmowa, kompromisy, zrozumienie potrzeb drugiej osoby jest dla mnie podstawą. Mam nadzieje, ze jednak sie Wam ułoży.

Truskaweczka ale masz "power" :) Ja tez bym chciala sporo porobic a tu mnie przeziebienie zwala z nóg. Nie cierpie lezec i nic nie robic-to dla mnie najgorsze ale zwyczajnie nie mam siły.

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Ania kochana nie denerwuj sie. Olej chlopa bo i tak teraz twoje zlosci nic nie dadza. A sama sie dolujesz i jeszcze dziecko odczuwa zle emocje. Sama mam akcje z moim i to juz bylo o byle gowno doslownie. Jesli chodzi o wypady do kumpli czy imprezy ja nie zabraniam. Niech sobie idzie a jak wraca pijany to kladzie sie w salonie i tam spi. Rano dostaje reprymende. Wiem ze go wtedy kac meczy i moje gledzenie dziala cuda :)

a tak to robimy pierogi dzisiaj. Juz czesc jest ulepiona i sie mrozi a reszte dokonczymy pozniej jak mezu wroci z biegu TROPEM WILCZYM. A niech idzie ja bede miala chwile spokoju. Mialam isc z nim i wziac malego ale znow chory i pol nocy mi kaszlal a ja spac nie moglam.

amanina lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze byly rozmowy, zreszta przed tym wyjsciem tez i gowno dalo, mi sie juz nie chce rozmawiac bo to jak kula w plot. To nie chodzi ze raz nie wrocil ale prosilam zeby tego nie robil i dupa, nawet nie dal znac tylko kolega cudem sie odezwal, chyba samemu mu glupio bylo ze sie pewnie martwie albo taki mieli uklad. Nie mam sily juz tego naprawiac bo juz od dawna tylko ja walcze, on ma w d.. i idzie zawsze spac jak jest cos do wyjasnienia. Juz mnie po prostu nie kocha, skoro wie ze mnie krzywdzi a ma to gdzies.
    Nie spalam do 5 rano, wstalam o 8 i jeszcze nic nie jadlam, mam tak scisniety zoladek z nerwow. To sie nie moze dobrze skonczyc...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra juz Wam tu nie bede trula, zobacze czy przeprosi, wstal juz i sie nie zapowiada wiec chyba sie nie pogodzimy.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Dobra juz Wam tu nie bede trula, zobacze czy przeprosi, wstal juz i sie nie zapowiada wiec chyba sie nie pogodzimy.

A nie masz mozliwosci gdzies wyjsc? Kolezanka, kino, rodzina? Oderwij sie, nie placz!, nabierzecie oboje troszke dystansu jak emocje opadna to KONIECZNIE rozmowa. I nie zakladaj najgorszego scenariusza :-) tak jak dziewczyny pisza- faceci to taki gatunek, ze musza czasem wyjsc, wychlac, poczuc zew itp ale to nie znaczy ze nie kochaja! Im trzeba tlumaczyc jak abel krowie...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis z bolami brzucha znowu :-/ dzis wyglada na wzrostowe, takie ciagniecie az piecze. Ale niedziela leniwa w łóżku, maz na kacu po urodzinach u mojego TaTy, a ze Mamuska dala wałówke to mam obiad z glowy. Mam nadzieje wielka ze przyszly tydzien pod wzgledem dolegliwosci ciazowych bedzie spokojniejszy!!! I Wam tego tez życze :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jak Malika- gdyby nie +3,5 kg na wadze, kopniaki Marcelinki i rosnacy brzuch to bym nie czula ze jestem w ciazy :)

Ania91 ja wprawdzie jak Was czytam to dochodze do wniosku, ze mam aniola chlopa... jestesmy 7 lat ze soba, ale nie mam problemow typu picie czy niewracanie do domu... wczoraj spytal czy moze isc sie zrelaksowac czy piwku z przyjacielem do niego- no jasne niech idzie- poszedl, wypil o wlasnych nogach wrocil cos kolo 2 w nocy. Wiedzialam- zgodzilam sie. Jakos tak mamy wszystko poukladane w domu, poskladane- czy o kwestie finansowe czy inne... nie ma problemow- fakt- nie raz nawrzeszczymy na siebie ale nie gnirwamy sie dluzej niz 5 min i jest zgoda.

Ale rozumiem Cie, bo mam przyklad mojej mamy... i taty... ktory jako ojciec jest ok...ale maz... ja dziekuje... teraz juz po 40 zmadrzal duzo... ale jak pamietam jak bylam mala...ehh

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie musze pochwalic ze wczoraj kolo godziny 23 poczulam te moje prawdziwe, pierwsze kopniaczki...chyba smakowala mu micha platkow czekoladowych z kukurydzianymi i na to kefir :) wiec to prawda ze w drugiej ciazy czuje sie szybciej, bo ja poczulam je tydzien szybciej niz z Marccelim :)

_cherryLady, Penelope30, SyHa85, Ania_1986, Friend, amanina, Betty Boop, Paulka123, MiMK lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pępkowe rządzi się własnymi prawami. Podobnie jak panieński czy kawalerski. Nie przesadzajcie. Lepiej niech teraz się jeszcze wyszaleją niż później przy dziecku.
    Mój od razu w czwartek opijał wiadomość o synu. Ja wczoraj byłam u przyjaciółek. One opijały, a ja im polewałam :)
    Nikt do nikogo pretensji nie miał.

kaarolaa, SyHa85, hella, celia lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety faceci w większości tak mają że jak zaczną pić to już nie pamiętają co wcześniej ustalili.
    Ja jestem mężatką po raz drugi i mój mąż też był po rozwodzie i powiem Wam że staramy się nie popełniać tych samych błędów co za pierwszym razem, kompromis to podstawa związku, mój M nie piję cały tydzień ani kropli nawet piwa ale za to co sobota kupuję sobie whisky i drinkuje ale w domu. Na początku nie mogłam sobie z tym poradzić ale z czasem to zaakceptowalam, nie upija się nie robi awantur a wolę żeby pił w domu niż gdzieś z kolegami.

Mój pierwszy mąż pił codziennie bez piwa życie stracone, stale zamulony ani pogadać ani gdzieś iść a i ręce zaczął podnosić na mnie to pogonilam. Osiem lat to znosilam dla dobra córki. Nie wolno się poświęcać bo to do niczego nie prowadzi niestety.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja jak zobacze 20 zl za sztuke to juz dla mnie duzo za duzo kosztuje...wczoraj ogladalam pajace na allegro dla syna roz 86 i sztuka 23 zl, ale kupic musze, wyjscia nie ma.

Ja pajace dla małej uwielbiam tescowe F&F i jak się trafi promocja to kilkanaście zł wychodzi za pajaca. Raz kupiłam inne na 80 cm i żałowałam strasznie.. Nie ma to jak sprawdzone.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja pajace dla małej uwielbiam tescowe F&F i jak się trafi promocja to kilkanaście zł wychodzi za pajaca. Raz kupiłam inne na 80 cm i żałowałam strasznie.. Nie ma to jak sprawdzone.
    moze dzisiaj sie do tesco przejedziemy, tylko znajac moje szczescie albo nie bedzie promocji albo roz...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja w sprawie mezow nie wiele pomoge bo moj jest typem domownika bezemnie niegdzie nie wychodzi bo nie chce ale ja mu nie zabraniam wiec mam spokoj nie musze sie martwic tez czesto sie klocimy ale to przechodzi na niego dziala jak sie nie odzywam jak on tego nie lubi☺
    Ja mam taki charakter ze jak by nie wrocil na noc to ja bym zrobila to sama niech poczuje jak to jest ale kazdy jest inny☺

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ