X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    też w ciąży byłam twarda... mówiłam nie ma opcji na spanie z nami! i co? i spała :P nie chciało mi się wstawać do jej łóżeczka co 2,5h na karmienie... Teraz śpi w swoim łóżeczku a jak się w nocy obudzi to przychodzi do Nas i śpi dalej do 10 :P
    Ja jak do tej pory sie nie zlamalam. Od jakiegos czasu noce juz prawie bez pobudek ale dobre kilka miesiecy wstawalam co 2-3 godziny, a byl tez czas (z 3 miesiace to trwalo) ze co godzine... Ja sie bardzo balam o synka bo maz spi jak zabity i czasem jak sie na mnie uwali to mam wrazenie ze mnie zadusi, poza tym uwazam ze lozko malzenskie jest dla rodzicow i na pewno maluch miedzy nami juz calkiem odebralby nam bliskosc w zwiazku na ktora itak jest malo czasu. Dopoki karmilam piersia to bralam na karmienie i odkladalam (6 miesiecy), no kilka razy zdazylo mi sie przysnac ale to byly epizody, takze jesli ktos ma silne postanowienie to sie da ;-) ale nie namawiam, przy czesto budzacym sie maluchu to wymaga na prawde wiele sily i zaparcia. A niektorzy chca spac z dzidzia i tez nie mam nic przeciwko, do 18nastki na pewno nie bedzie chcialo ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    kopanie możesz poczuć ale co do problemu z zakładaniem butów to ja się nie zgodzę :P nie miałam żadnego problemu z zakładaniem butów i do tego w 9 miesiącu mogłam bez problemu pomalować paznokcie u nóg :) No ale jak masz takie życzenia to życzę Ci tego z całego serca :) nie martw się tak... donosisz do końca
    Ja mialam mega problem zeby sie ubrac, buty, rajstopy, horror to byl... Ale mialam duzy brzuch jak na swoja posture. Teraz ciesze sie ze bedzie lato i wystarczy wsadzic noge w klapka czy jakies balerinki i juz

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z mezem na chinszczyznie. Tak jestem najedzona ze ufff, zaraz utne sobie drzemke:) tego mi trzeba bylo, dobre jedzonko i bez stania dzisiaj w kichni i gotowania achcch:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • karkam83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Nie wiem czy to szkoła rodzenia, bo jeszcze nie dzwoniłam. Widziałam tylko plakat o zajęciach z położną w Citomedzie na Skłodowskiej-Curie.

Podobno przy szpitalu jest bezpłatna szkoła rodzenia, muszę lekarza dokładnie popytać.

A ja slyszalam ze w szpitalu to platna wlasnie.
    Musze podpytac kolezanek o jakas sprawdzona,bo w ciemno nie chce.

3jgxrjjg02ocpjyq.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    A ja slyszalam ze w szpitalu to platna wlasnie.
    Musze podpytac kolezanek o jakas sprawdzona,bo w ciemno nie chce.

W przyszłym tygodniu podjądę do Citomedu to wszystko się dowiem to dam znać :)
    Pewnie tam położne też bedą wiedzieć jak to jest z tą szpitalną szkołą rodzenia.
    A chodzisz prywatnie czy NFZ do lekarza??

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem jak nie bylam w ciazy klocilismy sie czesciej a teraz on zawsze ma wyzuty sumoenia o przychodzi pierwszy ale raczej sie duzo smiejemy jak nigdy jestesmy poprostu szczesliwi☺
    Dziewczyny jakie jaja ide do urzednikow ze chce im oddac mieszkanie bo nie potrzebuje juz a oni go noe chca bo nie wiedza co mowia na ten temat przepisy szok!tyle ludzi wynajmuje mieszkania czeka na swoj kat a oni na sile chca mi zostawic to mieszkanie ale jaja☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Dalej będzie chłopak, penisek nie odpadł :-P
    Mały narobił wzrostowo crl ma 12 cm a dodać do tego jeszcze nóżki... Kawał chlopa :-P wg usg ma 18t0d
    Tętno 148/min
    Na początku usg miał czkawkex fajnie wyglądało :-P
    Taśma owodniowa jest nadal..w sumie czego mogłam się spodziewać. Rozciąga się wraz ze wzrostem macicy. Teraz jest przy główce, bo Mały się odwrócił. Na chwilę obecną nie przykleila się do Maleństwa ale co będzie dalej nie wiadomo.
    22 marca czeka na połówkowe. Może tatuś wreszcie synka zobaczy

pigułka, Rudi88, paola89, alicjaaaa, malika89, SyHa85, kaarolaa, MiMK, Dominique88, amanina lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadłam dzis do do domu miedzy praca na obiadek (leczo) ;) a tu na mnie paczka czeka. Moja tesciowa z USA wysłała mi w prezencie ciuchy ciążowe-ale mi radoche zrobiła :)

U nas pogoda tragiczna, leje cały dzien, pochmurno i brzydko. Po poludniu lece jeszcze do pracy na 3 h.

SyHa dobrze, że juz u Was ok, mam nadzieje, ze jutro wyjdziesz.

SyHa85, amanina lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieciaczki rosną :) gratuluje udanych wizyt , ja już w czwartek zobaczę moją kruszynkę :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, czyli nie jestem sama z "nie czuciem" ruchów malucha. Co nie zmienia faktu, że już baaaaaardzo chciałabym tego doświadczyć. I myślę, że byłabym spokojniejsza między wizytami.

U dentysty przeżyłam :) Nawet nie było takiej tragedii, jak się spodziewałam, także do kontroli za 4-5 miesięcy i będzie git.

Może w piątek spróbuję wypytać lekarza o to, czy widzi płeć. Chociaż na tym usg w przychodni, to średnio :/ W każdym razie spróbować nie zaszkodzi.

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za kilka godzin (o 17) lekarza. Mam nadzieję że mi zrobi usg, jak nie to poproszę że nawet dopłacę tylko niech zrobi , bo musze zobaczyć bobasa.

A zaraz ide się kąpać , bo przez tego bałwana się zgrzałam jak durna a pewnie do jutra i tak stopnieje.

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie zagrzalam pierogi z twarogiem na to smietana, cynamon i mial byc cukier...i owszem cos posypalam i tak jem i sie zastanawiam czemu one takie slone skoro twarog jest slodki, zjadlam dwa i sie kapnelam ze zamiast cukru to sypnelam soli, swietnie...moja pierwsza wpadka kucharska :) he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:42

SyHa85, _cherryLady, Domi793, Dominique88, amanina lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już drugi raz o tych pierogach, że jak wyjdę to pierwszą rzeczą jaką zrobię będzie zakup pierogów :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z mężem wciągnęliśmy pierożki na obiad. Dobrze że zamroziłam ostatnio :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś wie czemu Martyna się nie odzywa? Komunikowała, że nie będzie jej na forum?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha teraz dopiero zobaczyłam na głównej, że Amanina spodziewa się ...Grubego :D <3

amanina lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A ktoś wie czemu Martyna się nie odzywa? Komunikowała, że nie będzie jej na forum?

Maliki mi też brakuje. Nic nie wiem.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole jakas cisza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie biore za wyrabianie ciasta na pizze...

• Nelk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowki zaczęły swój miesiąc, ale im dobrze.

Ta pogoda nie nastraja do niczego.

Od tygodnia nie mogę spać przez moje nogi, no poprostu masakra tak mnie rwą że nie wiem gdzie mam je wsadzić, gdyby nie to że muszę rano dzieci rozwiesc to bym je uciela ;-)

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ