X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :) ja dziś samotny dzień mam czego nie cierpie... ale czułam dzisiaj takie pulsowanie tam gdzie jest macica jakbym miała tam drugie serce tak waliło tyle że szybciej niż moje i mocniej ;p przynajmniej nie umiałam drugą ręką tak dobrze wyczuć swojego serca jak tam na dole ;p

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś obudziłam się znowu jakby chora :/ Chyba już coś zaczyna kwitnąć bo objawy alergiczne :/ Co z tym wapnem- można czy nie? Bo z tabletkami chcę się wstrzymać póki mogę.

My dziś idziemy do mojej siostry na Urodziny więc znowu wrócimy obżarci :P

Miłego dnia!!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja dziś obudziłam się znowu jakby chora :/ Chyba już coś zaczyna kwitnąć bo objawy alergiczne :/ Co z tym wapnem- można czy nie? Bo z tabletkami chcę się wstrzymać póki mogę.

Miłego dnia!!!!
    Wapno można.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz teraz to bedzie coraz ciężej. Wchodzenie po schodach powoli zaczyna byc dla mnie dyscyplina olimpijska. Zadyszka na 3 pietro gwarantowana.

Dziś odpoczywam i szykuje siły ja caly tydzień do pracy.

Jak mozecie to prosze o dopisanie mnie do listy bo juz kilka razy mnie pominieto. Za duzo produkowalyscie i niestety nie zostalam zauważona. Termin mam na 1 sierpnia.

a55a0765ad.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia materaca, ja mam wygodny miękki i jest ok, a jak pojedziemy do teściów i tam śpię na wersalce to też mnie biodra bolą już po dwóch nocach od spania na boku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Miłego dnia!!!!
    mozna, mozna. ja mam brac na zeby bo mi strasznie sie krusza teraz...

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze spaniem jeszcze nie mam wiekszego problemu, tylko o 5 wzielam malego do nas i mi reka zdretwiala od spania na boku...ale ogolnie sie wysypiam i budze tylko na siku

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola jak myślisz te dostawki-łóżeczka przy sypialni rodziców są praktyczne czy nie? Bo mi odradzają że się nie da na leżąco dziecka do siebie przesunąć w nocy i karmić. Że i tak trzeba wstać, wyjąć i na siedząco karmić.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i już teraz nie wiem czy kupić dostawkę, te drewniane większe, czy małą kołyskę na kółkach żeby po całym domu przemieszczać, zgłupiałam zupełnie.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze z doztawka wygodniej. Wstawanie po kilka razy w nocy do dziecka jest męczące. Ja mialam zwylke łóżko z pierwszym dzieckiem i dawałam rade, wiec nie mam porównania. Sporo znajomych sobie chwali dostawki.

Penelope30 lubi tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu niby trzeba karmic na siedzaco? Ja w nocy karmilam na lezaco zawsze, co do dostawki to nie wiem, ja nie chcialam i od poczatku uczylismy spania w lozeczku ale jesli o karmienie chodzi to mysle ze spokojnie mozna przysunac i karmic :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Cześć dziewuszki :) ja dziś samotny dzień mam czego nie cierpie... ale czułam dzisiaj takie pulsowanie tam gdzie jest macica jakbym miała tam drugie serce tak waliło tyle że szybciej niż moje i mocniej ;p przynajmniej nie umiałam drugą ręką tak dobrze wyczuć swojego serca jak tam na dole ;p

Ja ostatnio coraz częściej czuję jak mi tam właśnie "serce" wali, ale wiem, że to moje żyły, czy tętnice. Aczkolwiek martwi mnie to trochę, bo nie wiem czemu tak się dzieje...

Dziewczyny przyjmujecie może magnez w ciąży? Niby czytam, że można, ale znowu rano mi macica w jednym małym miejscu tylko się twarda robi, a w dzień czuję właśnie drgania na dole, chyba od niedoboru :(

Aaaaa i witamy się w 18 tygodniu! :)

Miłego dnia wszystkim.

A co do siusiania, ja jakoś rzadziej wstaję ostatnio w nocy, przed snem 1-2 razy, raz nad ranem, a kiedyś to latałaaam co chwilę :)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki klotki :)

My już po :)

Na 80% Synio :D Waży 173g, wg usg starszy o 3 dni :) Kosc udowa 2.23cm, obwód brzuszka 11.32, obwód głowki 12.9cm

Bardzo ruchliwy mały człowieczek jak nie majtał nóżką to rączką to wypinał dupkę :)

Idę odpoczywac, bo z emocji nie spałam dziś za dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 12:28

aniab91, sabanek, Penelope30, Kw14tuszek, kaarolaa, amanina, opóźniona, Ania_1986, pigułka, Dominique88, malika89, paola89, SyHa85, hella, Betty Boop, oLena31, Ninka0111, Friend, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki, kiedy prosić na chrzestnych? Czekać do porodu czy można wcześniej

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze raczej po porodzie, chociaz jak to ktos z kim mamy bardzo dobry kontakt to mozna wczesniej napomknac ze sa takie plany zeby zostal chrzestnym :-)

Gratulacje Rudi ! :-D

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w bliskiej rodzinie (brat, siostra) myślę że wcześniej można

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi cudne wiesci <3

:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    karola jak myślisz te dostawki-łóżeczka przy sypialni rodziców są praktyczne czy nie? Bo mi odradzają że się nie da na leżąco dziecka do siebie przesunąć w nocy i karmić. Że i tak trzeba wstać, wyjąć i na siedząco karmić.
    ja sie nie udziele w kwestii dostawki bo nie mam pojecia, mam lozeczko drewniane przy samym lozku stoi i mi nawet nie przeszkadzalo. i tak musialam po karmieniu wstawac i nosic mlodego do odbicia...a i karmiony tylko butelka wiec na siedzaco trzymany na moich kolanach...

oLena31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi no i super wiesci :) kolejny chlopak.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tarczycowe!!!
    Czy przed pobraniem krwi na tsh,ft3 i ft4 bierzecie rano Euthyrox czy dopiero po pobraniu?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ