Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:Ja ostatnio coraz częściej czuję jak mi tam właśnie "serce" wali, ale wiem, że to moje żyły, czy tętnice. Aczkolwiek martwi mnie to trochę, bo nie wiem czemu tak się dzieje...
Dziewczyny przyjmujecie może magnez w ciąży? Niby czytam, że można, ale znowu rano mi macica w jednym małym miejscu tylko się twarda robi, a w dzień czuję właśnie drgania na dole, chyba od niedoboru
Ja tam biorę magnez Chela Mag B6 Mama , średnio co dzień lub dwa.
Ginekolog powiedziała mi że można -
nick nieaktualny
-
opóźniona wrote:Dziewczyny tarczycowe!!!
Czy przed pobraniem krwi na tsh,ft3 i ft4 bierzecie rano Euthyrox czy dopiero po pobraniu?
Magnez można, najlepiej taki, na którym jest napisane, ze to lek: Magne B6, Maglek, Asmag forte. Aspargin też można.
opóźniona lubi tę wiadomość
-
paola89 wrote:Dzisiaj to 16+6 tc a po mierzeniu małej wychodzi 17+4 . Mnie na polowkowe udało się zapisać dopiero na 6 kwietnia
to będzie prawie 22 wg OM no ale wolę zaczekać na lekarke która zrobi to badanie dokładnie
dziś zaczynam 17 tydzień.
Podobny etappaola89 lubi tę wiadomość
-
Ja Letrox też łykam po pobraniu. Tak mi endo kazała.
Dziś lewa strona mnie nie boli, ale za to nadrabia prawa.
Prawa pachwina i dół brzucha przy chodzeniu niestety ciągnie. Najlepiej jakbym się zgarbiła to jest ok. Przy siedzeniu i leżeni zero dolegliwości...opóźniona lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
kaarolaa wrote:ja sie nie udziele w kwestii dostawki bo nie mam pojecia, mam lozeczko drewniane przy samym lozku stoi i mi nawet nie przeszkadzalo. i tak musialam po karmieniu wstawac i nosic mlodego do odbicia...a i karmiony tylko butelka wiec na siedzaco trzymany na moich kolanach...
A teraz planujesz w to łóżeczka po Marcelim kłaść Kornela a Marcelego już przenieść na większe? -
opóźniona wrote:Dziewczyny tarczycowe!!!
Czy przed pobraniem krwi na tsh,ft3 i ft4 bierzecie rano Euthyrox czy dopiero po pobraniu?
Dopiero po pobraniu, badania robię na czczo . Endo tak zaleciłaopóźniona lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
MiMK wrote:Też mam 6 kwietnia
dziś zaczynam 17 tydzień.
Podobny etapa na kiedy masz TP ? Wg USG z prenatalnych wychodził mi na 11.08 , mysle ze wlasnie to bedzie drugi tydzień sierpnia - jak wszystko pojdzie planowo
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
sabanek wrote:Ja ostatnio coraz częściej czuję jak mi tam właśnie "serce" wali, ale wiem, że to moje żyły, czy tętnice. Aczkolwiek martwi mnie to trochę, bo nie wiem czemu tak się dzieje...
Dziewczyny przyjmujecie może magnez w ciąży? Niby czytam, że można, ale znowu rano mi macica w jednym małym miejscu tylko się twarda robi, a w dzień czuję właśnie drgania na dole, chyba od niedoboru
Aaaaa i witamy się w 18 tygodniu!
Miłego dnia wszystkim.
A co do siusiania, ja jakoś rzadziej wstaję ostatnio w nocy, przed snem 1-2 razy, raz nad ranem, a kiedyś to latałaaam co chwilę
Dzięki Dziewczyny. W takim razie wezmę Euthyrox po pobraniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:09
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021