X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, prenalen

Mój to by chciał bliźniaki, haha :P

Witaj eMM

Pestko, a robilas bete?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Sorki że nic nie odpisałam wczoraj, ale naprawdę byłam w tak głębokim szoku, że musiałam sobie z niego wyjść, chociaż nadal mi się chyba nie udało.

Co do objawów, to oprócz mega bolących cycuchów to nic specjalnego. Mdłości jakieś mam, ale nie szaleńcze. Wymiotów dzięki Boru jeszcze nie. Beta była dużo powyżej normy na 17 dzień, ale czytałam, że to niekoniecznie świadczy o ciąży mnogiej.

W ogóle się nie spodziewałam dwóch, na poprzednich usg było jedno jajco, na dodatek nie było widać mieszkańca. Martwiłam się, że po ptakach a tu taki szok. Bliźniaki w rodzinie miałam jedynie po stronie dziadka, a to niby się nie niesie przez męską linię ;). Uh uh... nadal nie mogę się pozbierać :)

BrumBrum, Asiulka83, inaa, Karola555, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dodajcie te swoje bety to zaczynam się martwić bo wszystkie praktycznie 20dpo macie coś w granicy 3000 a ja miałam ponad 8000 a 24dpo ponad 23000. Zaczynam swirowac. Gin niby powiedziała że piękny wynik. Musze wytrzymać do czwartku na usg wszystko się okaże
    Zazdroszczę wam że nie macie mdłości :/
    Mąż się śmieje że groszek wredny że tak mnie męczy ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Dobry...

Sorki że nic nie odpisałam wczoraj, ale naprawdę byłam w tak głębokim szoku, że musiałam sobie z niego wyjść, chociaż nadal mi się chyba nie udało.

Co do objawów, to oprócz mega bolących cycuchów to nic specjalnego. Mdłości jakieś mam, ale nie szaleńcze. Wymiotów dzięki Boru jeszcze nie. Beta była dużo powyżej normy na 17 dzień, ale czytałam, że to niekoniecznie świadczy o ciąży mnogiej.

W ogóle się nie spodziewałam dwóch, na poprzednich usg było jedno jajco, na dodatek nie było widać mieszkańca. Martwiłam się, że po ptakach a tu taki szok. Bliźniaki w rodzinie miałam jedynie po stronie dziadka, a to niby się nie niesie przez męską linię ;). Uh uh... nadal nie mogę się pozbierać :)

No, po linii męskiej jest mniejsze prawdopodobieństwo ale właśnie bliźniaki co 2 pokolenie ;)
    Ale niespodzianka :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a może pamiętasz jaką miałaś betę?
    Super te bliźniaki. Mojemu mężowi się marzą :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam się dopiero przed chwilą. Mój smażył mięso wieczorem i pół nocy chciało mi sie wymiotować, bo śmierdziało mi dosłownie wszystko, włącznie z kołdrą. :P

Miłego i spokojnego dnia. Nie wysilajcie się za bardzo przed świętami. Na spokojnie :D

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale u Was to chyba jest ciąża dwujajowa? W tej sytuacji to cóż ;) Zdarza się! :D Dwa jajeczka na raz i tadam! :)
    Cudowna nowina!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum nie mam pojęcia. Gin też nie był jeszcze w stanie określić, ale ze zdjęcia wygląda na dwa worki owodniowe, więc albo jednojajowe ale w dwóch worach, albo dwujajowe. Ogólnie z tego co wygrzebałam od wczoraj w necie to dużo bezpieczniej jak są dwa wory, bo najbardziej zagrożona jest ciąża przy jednokosmówkowych i jednoowodniowych.

A co do bety to 17 dpo miałam 2622, 19 dpo 6226.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde próbuję się skupić na pracy ale za cholerę nie mogę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, aaa myślałam że dwuowodniowa wygląda trochę inaczej no ale ginekologiem nie jestem ;) Aaaaa ale cudownie! Bliźniaki zawsze mi się marzyły ;)

Gratuluje wszystkich serduszek!! :)

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Kurde próbuję się skupić na pracy ale za cholerę nie mogę :D

Hahaha no nie dziwie sie :P w pracy wiedza?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli na poprzednich badaniach był jeden pęcherzyk to jednojajowa. Po prostu później się podzieliły (im później tym bardziej do siebie identyczne) tak mój gin mi tłumaczył. U mnie bardzo wcześnie dwa pęcherzyki ale blisko siebie więc stwierdził że raczej dwujajowa ale na 100% nie jest pewny bo mogły się podzielić 2-3 dni wcześniej (zazwyczaj w 4 tygodniu to następuje) gin nie zwrócił wcześniej uwagi że pęcherzyk ma podejrzany kształt? Albo byłaś tak wcześnie że możliwe że drugi był jeszcze tak mały ze niewidoczny na usg?

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny pomocy co na katar i zatkany nos mogę wziąć, bo się całkiem wykończe?

Santocha u mnie jak by tak patrzeć w porównaniu do poprzedniej ciąży to od 4 dni powinny mnie męczyć mdłości i wymioty a póki co jest dobrze tylko z samego rana mnie troche mdli przez godzine a potem spokój :)

Ja kupiłam sprawy do nosa prenalen i zeszło mi ładnie wszystko i jest ok

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry gadałam dzisiaj z szefem, bo muszę ich uprzedzić jeśli się okaże że na L4 za chwilę wyląduję.

A co do pęcherzyka to na pierwszym USG było coś takiego:

lIAFCH3.jpg

więc cholerka wie czy to małe na lewo od pęcherzyka to drugi pęcherzyk, czy coś nieokreślonego.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane pójde zaraz do apteki po ten prenalen a po powrocie z pracy zrobie sobie inhalacje

preg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boskie dwie kuleczki :-) któraś miała wizytę o 9.40!
    Halo halo!

Ja dziś jadę zawieźć L4 do pracy :-)

marjotka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • inaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee widać dwa tylko jeden jest mniejszy :D superowo Ruda.... hehehe ja właśnie wróciłam z labo bo byłam robic mocz, morfo , glukoze i grupe krwi na piątek. Mam nadzieje, że moja ciąża żyje ... nerwyyy

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dlatego właśnie myślę, że mogły być jednak dwa, bo okazuje się że dzidziol po lewej jest mniejszy od tego po prawej, więc by się zgadzało.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne te fotki, niedługo też będę taką miała :)

Kira_ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no to nieźle :) Mniejsza dzidzia Ci niespodziankę zrobiła :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ