Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobry...
Sorki że nic nie odpisałam wczoraj, ale naprawdę byłam w tak głębokim szoku, że musiałam sobie z niego wyjść, chociaż nadal mi się chyba nie udało.
Co do objawów, to oprócz mega bolących cycuchów to nic specjalnego. Mdłości jakieś mam, ale nie szaleńcze. Wymiotów dzięki Boru jeszcze nie. Beta była dużo powyżej normy na 17 dzień, ale czytałam, że to niekoniecznie świadczy o ciąży mnogiej.
W ogóle się nie spodziewałam dwóch, na poprzednich usg było jedno jajco, na dodatek nie było widać mieszkańca. Martwiłam się, że po ptakach a tu taki szok. Bliźniaki w rodzinie miałam jedynie po stronie dziadka, a to niby się nie niesie przez męską linię . Uh uh... nadal nie mogę się pozbieraćBrumBrum, Asiulka83, inaa, Karola555, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Jak dodajcie te swoje bety to zaczynam się martwić bo wszystkie praktycznie 20dpo macie coś w granicy 3000 a ja miałam ponad 8000 a 24dpo ponad 23000. Zaczynam swirowac. Gin niby powiedziała że piękny wynik. Musze wytrzymać do czwartku na usg wszystko się okaże
Zazdroszczę wam że nie macie mdłości
Mąż się śmieje że groszek wredny że tak mnie męczy -
Ruda Paskuda wrote:Dobry...
Sorki że nic nie odpisałam wczoraj, ale naprawdę byłam w tak głębokim szoku, że musiałam sobie z niego wyjść, chociaż nadal mi się chyba nie udało.
Co do objawów, to oprócz mega bolących cycuchów to nic specjalnego. Mdłości jakieś mam, ale nie szaleńcze. Wymiotów dzięki Boru jeszcze nie. Beta była dużo powyżej normy na 17 dzień, ale czytałam, że to niekoniecznie świadczy o ciąży mnogiej.
W ogóle się nie spodziewałam dwóch, na poprzednich usg było jedno jajco, na dodatek nie było widać mieszkańca. Martwiłam się, że po ptakach a tu taki szok. Bliźniaki w rodzinie miałam jedynie po stronie dziadka, a to niby się nie niesie przez męską linię . Uh uh... nadal nie mogę się pozbierać
No, po linii męskiej jest mniejsze prawdopodobieństwo ale właśnie bliźniaki co 2 pokolenie
Ale niespodzianka
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
A ja obudziłam się dopiero przed chwilą. Mój smażył mięso wieczorem i pół nocy chciało mi sie wymiotować, bo śmierdziało mi dosłownie wszystko, włącznie z kołdrą.
Miłego i spokojnego dnia. Nie wysilajcie się za bardzo przed świętami. Na spokojnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrum nie mam pojęcia. Gin też nie był jeszcze w stanie określić, ale ze zdjęcia wygląda na dwa worki owodniowe, więc albo jednojajowe ale w dwóch worach, albo dwujajowe. Ogólnie z tego co wygrzebałam od wczoraj w necie to dużo bezpieczniej jak są dwa wory, bo najbardziej zagrożona jest ciąża przy jednokosmówkowych i jednoowodniowych.
A co do bety to 17 dpo miałam 2622, 19 dpo 6226. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli na poprzednich badaniach był jeden pęcherzyk to jednojajowa. Po prostu później się podzieliły (im później tym bardziej do siebie identyczne) tak mój gin mi tłumaczył. U mnie bardzo wcześnie dwa pęcherzyki ale blisko siebie więc stwierdził że raczej dwujajowa ale na 100% nie jest pewny bo mogły się podzielić 2-3 dni wcześniej (zazwyczaj w 4 tygodniu to następuje) gin nie zwrócił wcześniej uwagi że pęcherzyk ma podejrzany kształt? Albo byłaś tak wcześnie że możliwe że drugi był jeszcze tak mały ze niewidoczny na usg?Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Kasiula09 wrote:Dziewczyny pomocy co na katar i zatkany nos mogę wziąć, bo się całkiem wykończe?
Santocha u mnie jak by tak patrzeć w porównaniu do poprzedniej ciąży to od 4 dni powinny mnie męczyć mdłości i wymioty a póki co jest dobrze tylko z samego rana mnie troche mdli przez godzine a potem spokój
Ja kupiłam sprawy do nosa prenalen i zeszło mi ładnie wszystko i jest ok -
nick nieaktualnyCherry gadałam dzisiaj z szefem, bo muszę ich uprzedzić jeśli się okaże że na L4 za chwilę wyląduję.
A co do pęcherzyka to na pierwszym USG było coś takiego:
więc cholerka wie czy to małe na lewo od pęcherzyka to drugi pęcherzyk, czy coś nieokreślonego. -
ee widać dwa tylko jeden jest mniejszy superowo Ruda.... hehehe ja właśnie wróciłam z labo bo byłam robic mocz, morfo , glukoze i grupe krwi na piątek. Mam nadzieje, że moja ciąża żyje ... nerwyyy
-
nick nieaktualny