SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda sprawdź czy gdzieś przy ośrodku zdrowia, albo w sklepach z gadżetami rehabilitacyjnymi nie ma możliwości wypożyczenia nubilizatora. I rób inhalacje z soli fizjologicznej. Mi pomaga a często mam zatoki zawalone przez klimatyzację w pracy

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek.

My też zasmarkani. Moje zatoki też dają w kość. Myślę czy nie kupić zestawu do irygacji zatok. Podobno przynosi duża ulgę.

Dziś będę sama w domu, młody do żłobka, tata do pracy, a ja mam czas żeby sobie porobić wszystko przed wyjazdem i nas spakować.

Kochane życzę Wam pięknych i rodzinnych świąt, odpoczynku od codzienności, miłych spotkań z rodziną i pysznego jedzonka! Oby każda mogła skosztować świątecznych specjałów (bez odruchów wymiotnych) ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae7f365d6676.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 07:46

Another, eMM, roslinka, Otka, Asiaczek, sisi lubią tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam świat nie lubię.
    Mam inhalator, robię inhalacje,ale u mnie jak złapie zatoki to umieram. Tak autentycznie.

Poklocilismy się z moim wczoraj i cisza. Ciekawe jak długo tym razem będzie miał focha.
    Czuję się jak zombi.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina spokojnie farbami bez amoniaku można farbowac. Nawet te zwykłe nie mają tyle tego amoniaku co kiedyś. Mamy klientki które cała ciążę farbuja i nic się nie dzieje. Bardziej chyba chodzi o hormony bo kolor może nie wyjść. Gorzej z rozjasnianiem no to bardziej agresywne i może wyjść żółtko na głowie. Ale też są klientki które rozjasniaja ale np na folii pasemkami żeby nie było kontaktu ze skórą głowy.
    Santoocha Tobie również wesołych świąt :)

Rosolina lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam życzę kochane :)

Powiedziałam w pracy, dziewczyny się cieszą :) Jupiii

awangarda, itakasia, Rosolina, Kasiula09 lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha a powiedz mi czy są dla psiaków jakieś leki na alergie tak jak dla ludzi. W naszą psine pchają tylko zastrzyki sterydowe i praktycznie nie przynoszą żadnego efektu

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola
    fajnie :) nie mogło być inaczej!
    santoocha
    zdrowia życzę! miłego pakowania (nie cierpię;)) i bezpiecznej podróży!
    awangarda
    zdrówka! ja uwielbiam Święta :)

idę pomielić twaróg na sernik i ruszam na podbój kuchni :)

Karola555 lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pies to biały alergik i powiem Ci, że trochę przeszłam :-)
    Jak było zaostrzenie,to syrop z wapnem dla dzieci żeby uniknąć sterydów. Jaki piesek i jak karmisz?

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam psa "mordercę" amstaffa :D
    Dostaje tylko suchą dla alergików (chyba że jesteśmy u moich rodziców to.oni mimo zakazu i tak coś Dadzą albo sama coś ukradnie) . Ale ją uczula dosłownie wszystko. Płyn do podług, proszek do prania. Mąż kład kamień gipsowy na ścianach to ją biedną tak wysypalo że był jeden wielki bombel.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tego drugiego mordercę :-) Bulik.
    Powiem Ci że u mnie dużo dało przejście na karmę bez kurczaka i zbóż. Cibau fish And rice . Mój tylko na suchej niestety. Alergie skórne myje w manusanie i znikają.

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza je jagniecine z ryżem :) a napewno wypróbuję ten manusan. Ach te psy mordercy, większych pieszczochow nie ma :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo.. witam się ze strachem i ciśnieniem . Mam niedobre przeczucia ;( ! Trzymajcie kciuki eh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa napewno wszystko będzie dobrze! Trzymamy kciuki wszystkie za Ciebie i Twoje maleństwo

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój psiak też alergik, drobiu zero. Chociaż ma jakieś układy z kotem który łazi po meblach w kuchni i co znajdzie to mu zrzuca na podłogę i raz ich już przyłapalam jak kot mu podał udko pieczone z kurczaka którego córka nie dojadla. Zresztą sąsiedzi wynajmują pokoje turystom i wszędzie grillowym wszyscy go czymś dokarmiaja a ja nie mam sił i okazji do każdego z osobna (skoro co dzień są nowi) iść i tłumaczyć. Mój stwierdził że na płocie z każdej strony wywiesimy w tym roku tabliczkę "zakaz karmienia psa" z groźba że osoba przyłapana poniesie koszty leczenia. Mój psiak też groźny złodzieja by na śmierć zalizal z radości że ktoś przyszedl ;)

Another lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa kochanie ja już dwa dni po USG zaczynam świrowac :-)

Sam spróbuj ten manusanie ,ale nie za często. I zmiany skórne możesz potraktować maścią nagietkowa.
    Całus w pychola bo kocham :-*

Uli też mam kota i też zrzuca wszystko psu :-) albo mu wchodzi do worka z karma i wywala chrupki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 08:45

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa bedzie dobrze - zobaczysz. O ktorej masz wizyte? Trzymamy mocno kciuki ;-)

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dużo psiar. A ja z kolei kociara :D. Ciekawa jestem jak moje kociaste zareagują na dzieciory :).

Santocha my pokrewnie, bo ja co prawda wylądowałam na studiach na polibudzie, ale weterynaria to było zawsze moje marzenie, więc trochę się spełniając w styczniu zdaję ostatni egzamin na technika wet. :). Co prawda w zawodzie pewnie nigdy nie będę pracować, jako że podejrzewam, że nie da mi takich monetek jakie są mi potrzebne, ale czuję się przynajmniej częściowo spełniona :P

Ja dzisiaj się wyspałam o dziwo. Mdłości nie ma. Nawet cycuchy jakoś nie bolą szaleńczo :). Zjadłam caprese i jest guuuut :D

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaaa kochana trzymam kciuki zaciskam mocno !!!

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa spokojnie kobietko. Wszystko jest dobrze. Ja też miałam złe przeczucia i co... okazało się, że dwójka :). Ja trochę chyba wyluzowałam. Jak już te serducha bijące zobaczyłam to jakoś mi stres zszedł, chociaż wiem że może być różnie. Ale nie ma co sobie wkładać w głowę. Chill dziewczęta :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj jakby mniejsze mdłości. Tylko spać nie mogłam w nocy bo mąż szczekal jak pies xd
    U nas sąsiad z góry rzucał kielbaske to parę razy mąż się przeszedł do niego i spokój, tylko ta teraz jak wyjdzie na taras to czeka czy coś z nieba nie spadnie :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ