Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kakariki wrote:Hej dziewczyny
Po wizycie zajęło mi trochę czasu by usiąść spokojnie i napisać. Otóż jest maluszek, 9mm czystego szczęścia, puls 124 u/min. Słyszeliśmy dźwięk serduszka, to najpiękniejszy dźwięk jaki można usłyszeć w życiu Tydzień ciąży 6w6d według sprzętu czyli 1 dzień różnicy zgodnie z OM.Fabian Cyprian Tymuś -
Cherry, Ulli, Kakariki super wieści Gratki
Witam nowe mamusie
Mnie pokusiło i zrobiłam dzisiaj jeszcze raz betę i się stresuję przyrost jest 62682 ale w kalkulatorze wychodzi 56 % więc poniżej normy ;(
I musialam uspic kotka!! Cos na klawiaturze wlaczylam i nie mam polskich liter. Bardzo mi smutno jest -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, gratuluję pięknych USG. Cherry, piękny ten twój maluszek. Wizytę przełożyłam na 9 stycznia na 16:40, może też takie piękności już zobaczę No i w końcu dowiem się ile junior już tam w brzuszku siedzi
Nie pamiętam kto, ale kilka stron wcześniej ktoś pisał o planach pod biustem w ciąży. Mam to samo z jednej strony. W ciąży mocno pociemnialo, wcześniej znamię było rozowawe niemal w kolorze skóry. Pokazałam lekarz ogólnej, nie wzbodzilo to w niej żadnego niepokoju. Ale sama nie wiem co to jest...Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
❤ juniorek ❤
-
Karola współczuję bardzo- czesto traktujemy zwierzęta jak członków rodziny-ja tak strasznie wyłam jak nie mogłam znaleźć mojego kicora a byłam wtedy w ciąży i szwagier powiedział że chyba go przejechal-faktycznie był to czarny kot. Następnego dnia patrzę a mój kot w drzwiach
Powiem szczerze że ja nigdy nie robiłam bety-po co się stresowac? -
nick nieaktualnyHej dziewczynki!
Czytałam Was codziennie, natomiast zrobiłam sobie dwudniową przerwę w pisaniu, bardzo złe się czułam, zapalenie zatok i katar dało mi w kość strasznie, ból głowy taki, ze nawet światłowstręt miałam Mam to co Wy- jak tylko żołądek robi się pusty natychmiast mam mdłości, natomiast nie mam ochoty na nic konkretnego. Straszne uczucie. Jak zjem, na chwilkę jest spokój, potem wszystko wraca
Jutro mam wizytę o 11:00, prosze trzymajcie kciuki za serduszko u mojej fasolki Trochę się boję
Witam serdecznie nowe koleżanki! Super, ze jest nas coraz więcej!!!
Cherry, piękne zdjęcie maluszka!!! Co bym dała, żeby jutro u mnie było podobnie...
Co do L4- jesli u mnie jutro będzie wszystko Ok, poproszę o pierwsze L4, raczej z powodu pracy- a pracuję w środowisku medycznym, szpitalnym, często bywam w przychodniach, nie chciałabym ryzykować infekcją, tym bardziej, ze moja koleżanka z pracy straciła tak maluszka we wrześniu- zaraziła się w pracy wirusówką tzw. "Bostonką". Po przechorowanie, było juz po wszystkim Nie chcę się martwić takimi sprawami na zapas, więc wolę dmuchać na zimne i nie ryzykować.
Co do monitora tętna- zaintrygowałyście mnie. Muszę się nad tym zastanowić, chociaż obawiam się, że naduzywalabym takiej diagnostyki A jest to mały aparat Dopplerowski więc nie powinno się przesadzać z używaniem go w ciąży. Badania lekarskie to co innego, co 3-4 tyg. nie zaszkodzą. Natomiast jest to fajna sprawa dla kobiet w zagrożonych ciążach, gdzie juz mają za sobą przejścia i chcą mieć pod kontrolą tętno płodu.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Widzę, ze jest nas na jutro trochę
itakasia, All4love lubią tę wiadomość
-
Cherry, cudne to zdjęcie!!
dagaak, mieszkam na Śląsku, ale pochodzę z łódzkiego
U nas nie tak wesoło, wg OM to 5 tc, ale w USG bida, niby grube endometrium, niby jakiś mały pęcherzyk, ale czy z tego się cos rozwinie, czy pojawi się zarodek dowiemy się za tydzień. Także albo owulację miałam później, abo po prostu ciąża się nie rozwija prawidłowo.. Z moich obserwacji wynika, ze raczej nie miałam jakoś szczególnie opóźnionej także..no nic, czekamy, ale nadziei za bardzo nie mam.